Pages

Pages

August 12, 2017

Liar ... Liar ... Lim Guan Eng Menipu Lagi


Ketua Menteri Pulau Pinang merangkap Setiausaha Agung DAP, Joseph Lim Guan Eng berbohong lagi. Kali ini demi untuk menyelamatkan EXCO beliau dan juga menjaga 'kemaluan' DAP, Joseph Lim Guan Eng berkata Kerajaan DAP Pulau Pinang tidak pernah mengambil tindakan terhadap semua bangunan, rumah ibadat, dan penjaja yang beroperasi secara haram dan wujud sebelum 2008.Ini berikutan EXCO Pulau Pinang, Phee So What yang telah direman oleh Mahkamah Tinggi Pulau Pinang di atas dakwaan penyalahgunaan kuasa berhubung surat yang dikeluarkan pejabatnya berkaitan kilang haram di Pulau Pinang.

Benarkah dakwaan Joseph Lim Guan Eng berkenaan? Kalau benar mengapa peristiwa-peristiwa merobohkan kedai-kedai makanan yang didirikan secara haram atau tidak sah sebelum 2008 lagi, telah berlaku?

Contohnya, restoren di Kampung Bayu Senja, Batu Feringgi, gerai-gerai di Jalan Sungai Dua dan kejadian yang paling hangat diperkatakan iaitu pencerobohan perkampungan Kampung Buah Pala. Apa lagi cuba Joseph Lim Guan Eng ini berbohong?6 comments:

 1. Gone end...menipu berpisah tiada...sbb tu...Cina Bodoh dan Melayu screw jer yang boleh kawtim sama dia...Tgok Mat Sabu. Wan jijah.. mahfuz... Asmin dah cukup..ni terbaru mahadey dgn Boboi dan si sembab...ni emua spesis dah kena rejected.. .

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pasal tu le wajah mat sabu dan mahfuz semakin hitam kering langsung takde nur.

   Delete
 2. Melayu pembangkang saja yg bodoh sembah tokong DAP ni. Termasuklah kutty dan macai2nya.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sebab mereka suka mkn taik dapig dan taik kutty...hehehe

   Delete
 3. DAP ni di urus sama seperti skim cepat kaya,bohong misti lebih untung mega-mega perlu di uarwarkan.Pengikut DAP memang mereka yg sentisa mahu untung besar sama seperti pencarum skim cepat kaya,jadi utk memerangkap mereka ,caranya misti sama.Urusniaga pihak lawan semuanya tak betul dan tak bekualiti,atau untungnya sangat kecil,dia saja yg betul dan untung besar.Tokey nya ialah LGE dan LKS.Yg lain tu downline leaders je.Bila akhirnya semuanya sudah jadikosong ,baru tersedar lalu mengadu pada pihak berkuasa.

  ReplyDelete
 4. Cakap tak serupa bikin itu biasa bgi dap.

  ReplyDelete

Kepada Pembacaku Yang Budiman,

Komen-komen sama ada berbentuk negatif atau positif akan tetap disiarkan kecuali maki hamun keterlaluan. Maaf terpaksa 'moderate' komen-komen buat sementara memandangkan ada jembalang tanah suka guna nama Ibu Bapa dalam ruangan komen.

Terima Kasih.