Pages

Pages

August 11, 2017

EXCO Rejim DAP Pulau Pinang So What! Ditahan @SPRMMalaysia , Tolong Kunci Semua Tingkap


EXCO Rejim DAP Pulau Pinang, Phee 'So What' Bon Poh ditahan pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) selepas memberi keterangan kes kilang haram di pejabat SPRM Pulau Pinang. Beliau akan direman esok.

Kerajaan Pulau Pinang mempunyai 10 orang EXCO. Seorang daripadanya sudah didakwa di Mahkamah setahun lalu dengan dua pertuduhan melakukan rasuah. Namun begitu beliau masih menjalankan tugas rasmi sebagai EXCO dan juga Ketua Menteri. Beliau enggan meletak jawatan ataupun mengambil cuti.

Hari ini seorang lagi EXCO ditahan oleh SPRM dan akan dihadapkan ke Mahkamah untuk perintah reman. 2 orang daripada 10 orang anggota Eksekutif Kerajaan Negeri yang mengatakan mereka mengamalkan Integriti dalam pentadbiran Kerajaan terkait dengan rasuah dan salah guna kuasa. 10 EXCO ini siap angkat Ikrar Bebas Rasuah (IBR) lagi di depan SPRM. Rupanya hipokrasi besar dan wayang Cina sahaja.

video

3 comments:

 1. Ingat dah didakwa...baru reman....Isa samad bagaimana plak?...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Najib blom didakwa pun ko hari2 melalak najib salah....
   babidap bongok

   Delete
 2. pak sedara ms phoon jugak ni
  yg kantoi masuk wad sbb "keletihan" bersukaria dulu pun dia ni jugak
  hihihihihi

  ReplyDelete

Kepada Pembacaku Yang Budiman,

Komen-komen sama ada berbentuk negatif atau positif akan tetap disiarkan kecuali maki hamun keterlaluan. Maaf terpaksa 'moderate' komen-komen buat sementara memandangkan ada jembalang tanah suka guna nama Ibu Bapa dalam ruangan komen.

Terima Kasih.