Pages

Pages

August 11, 2017

DAP Boikot Makan Malam Penang Chinese Clan Atau Berkabung Untuk Phee So What?





Ketua Menteri Pulau Pinang, Joseph Lim Guan Eng dan barisan EXCO DAP gagal menghadirkan diri di majlis makan malam anjuran Penang Chinese Clan malam ini. 

Persoalan yang timbul adalah adakah DAP memulau majlis makan malam tersebut atau mereka berkabung disebabkan salah seorang EXCO mereka, Phee So What telah ditahan oleh SPRM untuk siasatan lanjut dan akan direman esok.

Bagi yang terlupa, Lim Guan Eng pernah dimalukan di majlis anjuran Penang Chinese Clan apabila persatuan berkenaan telah menghargai jasa-jasa TS Koh Tsu Koon di majlis sambutan Hari Warisan Dunia Georgetown. Baca di sini dan di sini.

Adakah ini masanya Tokong membalas dendam kepada Penang Chinese Clan dengan tidak menghadiri majlis makan malam berkenaan?


Mungkin boikot bukan sebenarnya berlaku apabila Tokong kelihatan menghadiri majlis 'vigil' lilin bagi memperingati Phee So What yang ditahan SPRM. Namun, kelibat hadirin yang hadir tidak sampai 20 orang. Mungkin hujan lebat dan ribut petir tidak menyebelahi majlis 'vigil' ini. Mungkin ini maksud 'bad feng shui' yang dikatakan Teresa Kok.


4 comments:

  1. TonKutty taknak join sekali ke sbg tanda solidariti bersama tokong lim dapig?

    kekekee. sekarang TunKutty tido bantal dengan piggy group.. hehe

    ReplyDelete
  2. Apasal bongok sangat wakil rakyat sekarang? Asal kena tahan buat pesta lilin..kalau betul dia bersalah, camana? Tak rasa malu ke kat rakyat...SPRM bukan suka2 nak tahan orang.. klu tahan pun nanti lps soal siasat xsalah diaorg lepas la. Ini blom apa2 dah buat pesta lilin. Tahap apa wakil rakyat mcm ni..bdk sekolah lg bagus la dari diaorg ni..bagus lg xpayah ada wakil rakyat klu semuanya spesis mcm ni..phuii

    ReplyDelete
  3. exco johor pun kena tahan sprm so what takda pun majlin lilin bagai.. keliru mrk ni pembela perasuah atau pembela rakyat.. 15 thn rakyat kaw tersebut dok hidu bau asap itu yg sepatutnya dibela bkn perasuah.. tp apa blh buat kalau dah bos dia pun bapak rasuah toksah heran lah dgn anak buah...

    ReplyDelete
  4. http://peraktoday.com.my/2017/08/tauke-besar-ph-akan-terus-lagakan-pemimpin-umno-syed-ali/

    renungan bersama.... "taukeh besar" dlm PH adalah pemodal cina yg pernah di bela sbgi kroni semasa kutty 22 tahun berkuasa... taukeh ini akan terus mengadu domba orang melayu yg berpotensi untuk di manipulate utk memecah belahkan lagi org melayumenjadi kelompok kecil yg berpecah belah.. tujuanya utk pecah dan peeintah org melayu... usaha ini akan brterusan dng membatu api dan adu domba bekas pemimpin yg didapati pengaruh rakyat.. ..."taukeh besar" cina ini sudah berjaya memperkudakan anwar ibrahim.... dan skg mamak kutty... usaha ini akan berterusan utk pecah dan perintah bagi memecah belagkan org melayu. ... yg peliknya kebanyakkan pemimpin yg senang di adu domba dan pecah belahkan org melayu ramai dari utara yg selalu mempergunakan agama islam sebagai slogan yg hebat hebat utk terik prthatian rakyat teeutama kaum melayu...

    awas " taukeh besar" especially dari kaum cina rakyat Malaysia ini di dalangi oleh orang luar terutema berpusat di Singapura sebagai pusat pemodal dan pusat menyibarkan fitnah....

    singapura ibarat Qatar di kelompok negara Arab dan isreal .....


    awasi "taukeh besar" usaha mereka berterusan hingga Malaysia kaum melayu dan islam dihancurkan....


    assalam.....

    ReplyDelete

Kepada Pembacaku Yang Budiman,

Komen-komen sama ada berbentuk negatif atau positif akan tetap disiarkan kecuali maki hamun keterlaluan. Maaf terpaksa 'moderate' komen-komen buat sementara memandangkan ada jembalang tanah suka guna nama Ibu Bapa dalam ruangan komen.

Terima Kasih.