July 21, 2017

52 'Top Dog' Puji 'Top Pig' Sebagai Pendakwah Terbaik


Dalam sejarah pemerintahan 22 tahun Mantan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir yang mengelarkan dirinya dengan gelaran 'Top Dog' Pakatan Harapan, belum pernah rasanya beliau memuji mana-mana sarjana dan ilmuan Islam, mufti, Ustaz dan sebagainya sebagai pendakwah terbaik. Betulkan saya kalau salah.

Apa yang berlaku adalah sebaliknya. Kerajaan di bawah pimpinan Tun Dr Mahathir pernah memecat Mufti Selangor, Dato Ishak Baharom kerana menghalang pertandingan ratu cantik di Selangor. Dalam satu tazkirah Ramadhan dalam bulan Ogos 2011 di Madrasah As Siddiqin, Bandar Tasik Puteri, Dato' Ishak Baharom berkata, 
"Saya dipecat hanya dengan satu surat dari Ibu Kota kepada Kerajaan Negeri Selangor yang berbunyi 'Singkirkan Ishak Baharom. Dia penghalang kemajuan'."
Hari ini, Mantan Perdana Menteri 22 tahun memuji Penasihat DAP Seumur Hidup, Lim Kit Siang sebagai pendakwah terbaik kerana menyampaikan petikan Ayat Al Quran kepada Peguam Negara. Saya tidak mempunyai komen apa-apa mengenai pujian 'Top Dog' kepada 'Top Pig'. Cumanya, kita minta juga Tun Dr Mahathir turut meminta ayat-ayat Al Quran dari Lim Kit Siang mengenai hukum menutup aurat di dalam Islam, bagaimana ayat-ayat Al Quran menyentuh mengenai hubungan sejenis dan seks songsang agar ianya dapat dijadikan panduan kepada keluarga kita semua dan juga keluarga Tun Dr Mahathir.

Nota Kaki: Teringat kata-kata Tengku Mahkota Johor seperti di bawah.


Di bawah pula adalah jamuan Hari Raya Aidil Fitri untuk pendakwah-pendakwah terbaik rasanya yang diadakan di Burmah Road, Pulau Pinang.




52 comments:

Anonymous said...

Masa madey pecat Ishak Bahayom CTS dan umno semua setuju...dah selepas 15 tahun pencen baru terhegeh2 nak ungkit...hehehe...

Anonymous said...

Elok jugak mintak madey keluarkan ayat seks sonsang kersna najib dikatakan oleh razak baginda kroni najib hentam bontot altonya..habis depan belakang posing mao taruk..

Anonymous said...

Apundek ketakutan...

Anonymous said...

Apundek patut jelaskan kenapa bank negara denda ambank yg tidak laporkan transaksi terima wamg 2.6 billion yg dimasukkan dlm akaun najib dari bank yg ditutup oleh pihak berkuasa singapore ....

khairul anwar osman said...

Kikikikikiki, dpt dirasa betapa sakitnya hati rizal tgk pic tu,kahkahkah!, apandir dn najib patut malu pada kit siang,itupun kalau masih ada sifat malu,kahkahkah

Anonymous said...

Bersyukurlah jadi Melayu, bangsa dunia yang hebat, kata Salleh
FMT Reporters
ShareTweetPinMail
Salleh-Said-Keruak_melayu_600

PETALING JAYA: Datuk Seri Salleh Said Keruak berkata sejumlah setengah bilion orang Melayu tersebar di seluruh dunia dari Australia ke Amerika Syarikat, dan berkata orang Melayu perlu bersyukur mereka tergolong sebahagian daripada mereka kerana mempunyai jati diri dan mengekalkan tradisi tidak kira di mana mereka berada.

“Sebagai bangsa Melayu, bersyukurlah dengan anugerah Allah ini. Kekalkan tradisi kehebatan ini supaya nasib bangsa ini tidak terjadi seperti tragedi yang menimpa bangsa Palestin, Syria, Afghanistan, Iraq dan Rohingya yang sedang bergelora dan ditindas di tanah air sendiri,” tulis bendahari Umno itu dalam catatan blog hari ini.

Anonymous said...

July 27, 2016
Apandi: Saya berpegang kepada falsafah Al-Quran
FMT Reporters
ShareTweetPinMail
apandi-ali_law_600_1

KUALA LUMPUR: Peguam Negara Tan Sri Apandi Ali berkata beliau berpegang kepada falsafah Al-Quran yang memerintahkan supaya manusia diadili sama rata tanpa memberi pertimbangan pangkat atau hubungan kekeluargaan.

“Falsafah ini sebenarnya bukanlah sesuatu yang asing kepada kita semua kerana ‘menegakkan keadilan tanpa rasa takut atau pilih kasih… adalah suatu falsafah yang sungguh sinonim dengan fraterniti perundangan sejak sekian lama,” tulis Apandi dalam Berita Harian ini.

Katanya, falsafah Al-Quran itu juga memberikannya inspirasi mencipta slogan baharu Jabatan Peguam Negara, “Bertekad Menegakkan Keadilan.

Apandi menerima kritikan hebat awal tahun ini susulan keputusannya tidak mendakwa Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dalam hal sumbangan RM2.6 bilion yang ditemui dalam akaun peribadi miliknya, seperti didedahkan The Wall Street Journal (WSJ) yang memetik penyiasat Malaysia.

Apandi berkata beliau keliru pihak tertentu mengkritiknya.

“Apa saja yang saya lakukan adalah mengikut undang-undang negara. Begitupun, masih ada pihak yang sanggup mengemukakan usul tidak percaya terhadap saya di Dewan Rakyat, mendesak saya untuk meletakkan jawatan, malah mengheret saya ke mahkamah,” katanya dalam tulisannya bersempena setahun memegang jawatan Peguam Negara.

Anonymous said...

Demi Hidung ..Agama dibuat main2
ayat AlQuran dipermainkan kafir laknat...ehhhh dipuja2 pulak si madey kutty
Seronok la kamu madey ..sementara masih ada hayat dikandung badan..ingat doa ustaz Al Fadzil
dulu...semuga dipanjangkan umur supaya dapat menyaksikan sendiri kemusnahan yg dicipta

Anonymous said...

Apundek tak bohong...Apundek pegang falsafah quran....Apundek takut Allah...
Apundek tidak ikut quran
Dia hanye pegang falasah quran.....lks tolong tunjukkan terjemahan ayat quran kerana Apundek tak baca terjemahan ayat quran...

..

Anonymous said...

Pelantikan Datuk Dzulkifli Ahmad Sebagai ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia
Saya menerima pelantikan sebagai Ketua Pesuruhjaya, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dengan penuh rasa rendah hati dan kesyukuran kehadrat Allah S.W.T. Saya juga dengan penuh rasa hormat dan takzim ingin merafaksembah menjunjung kasih yang tidak terhingga di atas perkenan Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah atas pelantikan dan amanah yang diberikan kepada saya. Saya turut ingin merakamkan penghargaan kepada pihak Kerajaan atas keyakinan dan kepercayaan yang diberikan kepada saya.

Dalam melaksanakan amanah ini, saya dengan penuh sedar dan insaf akan firman Allah S.W.T di dalam Al Quran, Ayat 27, Surah Al-Anfaal, yang bermaksud :–

“Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengkhianati Allah dan Rasul (Muhammad) dan (juga) janganlah kamu mengkhianati amanat yang dipercayakan
kepadamu, sedang kamu mengetahui.”
Peringatan Allah S.W.T ini akan sentiasa saya jadikan pegangan serta pedoman sepanjang saya melaksanakan amanah yang amat berat ini.Sesungguhnya pelantikan ini merupakan peluang untuk saya terus berkhidmat dan berbakti kepada negara dengan berusaha sebaik mungkin melaksanakan tanggungjawab sebagai Ketua Pesuruhjaya, SPRM, dalam misi SPRM menerajui usaha-usaha pencegahan rasuah di Malaysia secara amanah, tegas dan adil.

Saya turut sedar dan insaf akan cabaran getir dan harapan tinggi yang diletakkankepada saya. Justeru itu, besarlah harapan agar saya dan SPRM mendapatkerjasama, sokongan dan dokongan berterusan daripada semua pihak sertadaripada segenap lapisan masyarakat untuk bersama-sama menggembleng tenagake arah usaha-usaha pembenterasan rasuah di Malaysia.

Saya juga mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan terima kasih kepada TanSri Dr. Abu Kassim Mohamed atas kepimpinannya yang cemerlang serta sumbangannya yang besar kepada SPRM dan negara.

DATUK DZULKIFLI AHMAD
KETUA PESURUHJAYA
SURUHANJAYA PENCEGAHAN RASUAH MALAYSIA
1 OGOS 2016
PUTRAJAYA

Anonymous said...

Itu main2?... Itukan peringatan lks kpd Apundek yg takut Allah...andaian dan pahaman ko terpesong jauh...orang kristian orang yahudi pon rujuk quran...


Anonymous said...

Ishak bahsrom patut terima kasih kerana CTS orang pertama selepas 15 tahun madey pencen melaporkan pemecatan ishak baharom walo pun pada masa pemecatan CTS tidak bangkang kerajaan dan madey...sokong secara senyap...ape yg madey buat semua betol..
.

Anonymous said...

Buatlah fitnah sehabis mungkin. Nanti bila kau mampus, kau taulah.

Anonymous said...

Fitnah?...ape bukti fitnah?

Anonymous said...

so ..org kafir boleh guna ayat quran pada orang islam sebdiri...?? LKS tak jumpa ke ayat lain pasal amanah..fitnah..salahguna kuasa..kaum luth.. zina... nyanyuk..
ko yg terpesong ni bhai...
Kristian ngan yahudi ada institute khas untuk kaji al quran..ko tak tau ke?

Anonymous said...

Kalau ustaz beri ceramah ugama dan petik bermacam-macam hadith dan ayat al Quraan utk di jadikan panduan dan teladan ,ianya tidak mendatangkan keinsafan kepada Mahahtir ,jauh sekali dari mengkagumi ustaz berkenaan.Tapi kalau ianya datang dari bos beliau cepat-cepat Mahahtir kata dia pendakwah yg bagus.Pendai betul Mahahtir bodek bos dia.Meang susah nak cari org yg begitu patuh pada tuannya seperti Mahahthir.

Anonymous said...

Membela prompak kalo mampos tak de aper?...

Anonymous said...

LKS nk baca sepatah ayat Quran pun huru hara tk payah la nak mintak terjemahan bagai si kafir tu....
tak payah la nak sembunyi blakang apek tu..tunjuk kan diri
hendak2 skrg ni... demi undi melayu LKS sunat dikhalayak ramai pun dia sanggup

Anonymous said...

Orang islam yg solat seperti yg di ajar oleh ustaz2... Mereka takut Allah le...

Ko belajar solat dp siapa??? Topdog ke?

BUKAN PEMUJA TOP DOG said...

Tang 'Dog dan Pig' ni aku setuju dgn CTS.
Bukan apa, antara kedua haiwan ni, PIG lebih berat hukum 'najis'nya, tak mcm DOG yg 'boleh' lagi dibela utk tujuan tertentu.
Maknanya PIG lagi 'hebat' drp DOG.
Secara tak langsung, konar lah atau u-turn lah mcm mana pun, PIG lagi berkuasa dari DOG, walaupun DOG itu mengaku dirinya sbg TOP DOG.
Dia akan tetap melutut pada TOP PIG utk terima arahan dan mendapat restu.

Tapi biasalah DOG kan ke kuat memekak menyalak. Setakat itu aje lah kebolehannya. Konon2 utk menakutkan org lain. Apatah lagi kalau dia TOP DOG.
Kalau STRAY DOG atau WILD DOG yg mengikut gerombolan TOP DOG lagilah kuat lagak dgn menyalak melalaknya, sampaikan bergoncang berbuai telor dan kotenya bila berjalan atau berlari. Setakat lagak garang ajelah tu, tapi pengecut. Mcm kat blog ni ...

Anonymous said...

pelik orang zaman sekarang. buat fitnah mintak bukti.
sekurang2nya perompak masih mengucap dua khalimah syahadat. surga milik dan rahmat Allah jua.

Anonymous said...

Dia belajar dengan ayah pin. Cuma angguk2 ajer.

Anonymous said...

MADEY ni bile dah d "TALKINKAN" n nyawa d KERONGKONG baru akn INSAF..



Yg ikhlas dgn tazkirah,
Dato jamal
--------------------------------

Anonymous said...

kalau TOP DOG boleh puji dan mintak pendapat tang agama drp TOP PIG, ni kira dunianya dah terbaliklah. Dunia TOP DOG sorang lah yg terbalik.

Anonymous said...

Kalau dah sampai memuji dan meletakkan taraf TERBAIK kpd pemimpin kapiaq, ini dah memang luarbiasa tahap gilababi.

Anonymous said...

Ape yg peliknye...kalo aku tuduh ko mencuri satu barang...ka kata aku fitnah...ko tunjukkan resit belian sebagai bukti ko tak mecuri..jadi aku fitnah ko ler sebab ko ade bukti ko tidak mencuri...paham?...
Ucap kalimah syahadah bukan gerenti masuk surga terus...yg buat dosa masuk neraka dulu sblm boleh masuk syurga...ade paham?...

Anonymous said...

dah nyanyuk kan...nk cakap camana lagi
redho jer la...

Anonymous said...

Takde orang mintak si kapir lks bagi terjemahan ayat quran kpd apundek...lks bagi ayat tu kerana dia cakap dia takut Allah...maksudnye kalo orang takut tuhan akan ikut ayat tuhan tu...

Anonymous said...

Setakat solat jer makna dah takut tuhan?....orang mencuri pon takut tuhan?...itang bohong pon takut tuhan?...ostad aku ajar orang islam yg takut tuhan solat tidak melakukan dosa mencuri dan bohong...ostad ko ajar ajaran baru undedog?...hehehe..

Anonymous said...

Kalo orang islam main2 kat ajaran islam orang kapir akan hina...cakap takut tuhan tapi buat dosa...
Kalo ko mencuri orang kapir tanye ajaran islam boleh nencuri?...ape ko nak jawab?...kalo ko kata tak boleh nanti kapir tanye ko kalo islam kata tak boleh kapir tanye ko kenapa ko mencuri?...ape jawapan ko?...

Anonymous said...

Najib insaf ker?..ko bela prompak insaf ker?...

Anonymous said...

Najib terjumpa madey terus cabut lari...saper yg takut?
Ajak debat pon takut
..hehehe..ko ni cakap jer banyak..

Anonymous said...

Bila madey mintak pendapat sgama dari lks?...ko temberang ..

Anonymous said...

Dia perli apundek jer ..ko plak gila babi..

Anonymous said...

membiarkan apa saja tindakan madey boleh melahirkan 2 implikasi..
...kesucian Agama Islam diperkotak katikkan oleh agen kafir
...atau mampu menjarakkan antara islam dgn bukan islam sejauh2nya...
Sedar atau tidak madey merupakan beban yg sangat besar untuk PH..
nak diusir keluar...mana PAN..PKR..nak cari belanja
utk PRU .nnt..
biar kan je lah..lagi madey merapu lagi bagus

Anonymous said...

Teori ko ni kelaut...

Anonymous said...

takpe la ..kelaut ke ..kegunung ke
gi la suruh madey top dog tu bercakap lagi...

Anonymous said...

Orang kafir nak nengajor Orang Islam mmg kelakar
Mcm Apek kit siang nak mengajar Ag Apandi.. Tentang agama...dan para pembangkang yng beri komen kat sini mcm suka jer..mcm sokong jer...maklumlah
IQ MELAYU SCREW NI LOW.. So dah tak tahu mana yng patut dan tak
MELAYU SCREW NI...SANGGUP BUAT APA..DEMI KUASA HATTA TERPAKSA JILAT LUDAH BALIK
MELAYU SCREW NI..MCM DAH TAK ADA IMAN KAT HATI...KAFIR LAKNATULLAH DI PUJA PUJA DI SOKONG.. PEMIMPIN ISLAM YANG TAK NAK DENGAR CAKAP DI TOHMAH DI FITNAH
MELAYU SCREW HANYA FIKIR TENGGOLOK DAN PERUT MEREKA.. KELUARGA DAN KRONI..RAKYAT...DILANTAK LANTAK KAN
INGATLAH..HANYA ALLAH YANG KEKAL..HARTA.. PANGKAT.. AKAN KITA TINGGALKAN..INGAT SEKARANG AKHIR ZAMAN...
Hari ni kita buat kat orang..ESOK...ALLAH BALAS KAT KITA BALIK...WALLAHUALAM

Anonymous said...

Madey dah angkat taraf Lim Kit Siang sebagai Tuan Guru dia. Tuan- Tuan Guru PAS dia perleceh kan aje.
Madey ni ingat dia akan hidup 1000 tahun agaknya.

Anonymous said...

Sejak tahun ini apa2 je yg di sebut madey aku akan abaikan.

Kasihan pun ada meluat pun ada. Apa boleh buat cash king tua masih ramai pemuja. Dia tidak hebat mana tapi kerana dia menjaga golongan penyangak selama 22 tahun jadi 'bisa' masih ada..

Syukur kerana DS Najib begitu tabah dan cerdik, Madey masih gagal mengenakannya.

Anonymous said...

Islam kata main jubo haram.. Fool dog bodoh tak nak tanya nuar jubo ke..? Islam kata lgbt haram..kau tak nak tanya top dog ke apasal anak dia sokong lgbt. ?? Tanya la bodoh..

Anonymous said...

Fool dog memang kena menyalak untuk top dog...hihihidung

Anonymous said...

Elok je najib kat putrajaya...hari2 pusing malaysia lawat rakyat..lari ke mane fool dog bodoh..?
22tahun top dog jadi pm pernah berdebat tak..? Sembang bodoh la fool dog hihihidung...

Anonymous said...

Fool dog panas hati ka..? Kikiki

Anonymous said...

Awat fool dog yang melenting meroyan..? Kikiki

Anonymous said...

Elok kencing berak je atas kepala top dog yang nyanyuk tu.. Dari di hormati sebagai negarawan kini di cerca macam bangkai babi..sendiri gali lubang sendiri masuk..panggil kapir babi tu baca talkin...top dog hihidung...

Anonymous said...

Ayat Al Quran dah jadi bahan mainan?

Sebelum memetik mana-mana ayat Al Quran, hendak terlebih dahulu kita beriman (percaya) kepada kandungannya. Bagaimana mungkin sesaorang yang tidak beriman kepada Allah itu boleh percaya kepada Al Quran?

Anonymous said...

orang yg tuduh kena bawa bukti...klu camtu senang2 tuduh orang sana sini..pastu suruh org yg kena tuduh bagi bukti..nko belajar kat sekolah mane...ni la org kata..bodoh tak boleh diajar...klu camtu nko buatla repot polis kat org yg kau tuduh merompak tu tanpa bukti...

Anonymous said...

hahaha...tgk muka dua2 org tua yg hanya berlakon demi utk rosakkan agama dan negara..YA Allah kau selamatkanlah Islam di Malaysia dari permainan mereka berdua ini..aamiin.

Anonymous said...

Menyokong org kafir mempermainkan dan mempersendakan ayat al Quran..sedangkan pd hakikatnya mmg terbukti dia memang menentang Islam dan pernah mencaci maki agama Islam...dan berbangga pula dengan cara dia mempersendakan al Quran secara tak langsung...YA Allah...selamatkanlah Islam dan bumi Malaysia dari permainan jahat makhluk ini dan kuncu2nya...aamiin.

Anonymous said...

Terbaikla komen lu bro 6.13 dan 09.45..memang win..hihihi..

Anonymous said...

betul tu bro 8.45..

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates