Pages

Pages

July 8, 2017

Persoalan Kenapa Muka @cmlimguaneng Masam Di Majlis Sambutan Warisan Dunia Georgetown Terjawab


CTS ada membuat artikel kenapa muka Ketua Menteri Pulau Pinang, Joseph Lim Guan Eng amat masam ketika di majlis sambutan Hari Warisan Dunia Georgetown, semalam. Baca di sini.

Terdapat beberapa sebab kemurungan muka Ketua Menteri. Pertama, ini disebabkan oleh pihak penganjur Chinese Clan Association memberi pengiktirafan kepada Mantan Ketua Menteri dari parti komponen Barisan Nasional, Gerakan, TS Dr Koh Tsu Koon di atas sumbangannya sehingga Bandaraya Georgetown mendapat pengiktirafan sebagai Tapak Warisan Dunia oleh UNESCO.

Jadi tidak hairanlah apabila Joseph Lim Guan Eng bermurung durja disebabkan selama ini beliau mengaku pengiktirafan itu diperoleh setelah beliau mejadi Ketua Menteri dan memberi bayangan kononnya beliau dan Rejim DAP yang mengusahakan pengiktirafan itu.

Ini juga sekaligus menjawab persoalan macai DAP semalam kenapa TS Dr Koh Tsu Koon ada di majlis berkenaan semalam.

Kedua, ucapan Joseph Lim Guan Eng di dalam majlis berkenaan telah dipertikai di depan khalayak oleh hadirin yang hadir. Lihat video di bawah:

video

Di dalam ucapan Joseph Lim Guan Eng, beliau berkata Kerajaan Pulau Pinang bersih dan tidak terdapat sebarang rasuah. Jelas Lim Guan Eng lagi, Kerajaan DAP mempunyai cukup duit untuk menjalankan projek untuk faedah Rakyat.

Bagaimanapun, seorang hadirin mencelah dan bertanya kenapa Kerajaan Pulau Pinang masih memerlukan pinjaman dari Bank China sekiranya dana negeri mencukupi? Untuk soalan berkenaan, Lim Guan Eng terkedu.

19 comments:

 1. Hahahaha

  DINASTI LKS bole MENANG ke CEC nnti??

  almatny MELUNGKUP lerrr

  Kihkihkih

  ReplyDelete
  Replies
  1. Duduk di hulu pahang tapi sibuk pasal penang dan selangor. Peneroka gila. Mentaliti felda.

   Kihkihkih

   Delete
  2. Duduk kat kandang babi kira ok ye.?
   Hik5.. Tanya je..jangan meroyan pulak..

   Delete
  3. Minyak masak Felda bagus pula dok sental hari2 . Tapi peneroka yg kutip buah Tak Bagus pulak. Ni kalau bukan bodohnya pasti GILA..chabok2 pon MERENG

   Delete
  4. Minyak masak Felda bagus pula dok sental hari2 . Tapi peneroka yg kutip buah Tak Bagus pulak. Ni kalau bukan bodohnya pasti GILA..chabok2 pon MERENG

   Delete
 2. kah.kah..dasar muka tebal tak tau malu..penipu rakyat..

  ReplyDelete
  Replies
  1. kah.kah..najib kulit muka tebal macam kulit babi..penipu rakyat..

   Delete
  2. Macai BIOL bile kalah "mngomen" asik maki org..

   Hehehe..

   LGE akn d "GORENG" ke sg buluh..

   LKS plak akn d "PENCENKAN" pd CEC nnti..


   Kahkahkah..

   Masuk pati EZAM ler LKS..
   Jwtan PRESEDEN masih kosong..


   Huaaaaaaaaaaa

   Delete
 3. anon 4:51 ni seolah-olah di'remote control' dari jauh apa yg dia akan tulis .. kesian, otak masih terjajah .. oleh Kepala Perompak Taik Kering negara.

  ReplyDelete
 4. Belau juga telah di malukan dalam majlis tersebut oleh seseorang yg bertanya ,kalau betul PP punya cukup wang mengapa perlu mahu meminjam dari Bank Cina.Pertanyaan tersebut mendapat tepukan sokongan dari hadhirin yg lain.Alangkah malunya.Ini tanda-tand kejatohan Tokong sudah hampir.Apatah lagi bila berhadapan dgn perbicaraan kes Rumah terlajak murahnya nanti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Beliau juga telah di malukan dalam majlis tersebut oleh seseorang yg bertanya ,kalau betul kerajaan punya cukup wang mengapa perlu mahu meminjam dari bank cina dan kenakan gst pada rakyat.Pertanyaan tersebut mendapat tepukan sokongan dari hadhirin yg lain.Alangkah malunya.Ini tanda-tand kejatohan Najib sudah hampir.Apatah lagi bila berhadapan dgn perbicaraan kes curi duit 1mdbnya nanti.

   Delete
  2. Mau alih tiang gol ke mane lagi jing..? Kahkahkahkah
   Bodoss hanjing 5.31 terserlah..

   Delete
 5. anon 5:14 ni seolah-olah di'remote control' dari jauh apa yg dia akan tulis .. kesian, otak masih terjajah .. oleh Kepala Perompak Taik Kering negara Najib Razak.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hanjing bodoss dah abis modal..kahkahkah

   Delete
 6. penyonyot telor Lim Bapak dan Lim Anak sudah mengamuk krn ketandusan modal nak auta. tak lama lagi telor2 kedua Lim akan terus kecut jadi telur kering. apa lagi mau nyonyot?

  ReplyDelete
  Replies
  1. penyonyot telor Najib Razak dan tetek rosmah mansor sudah mengamuk krn ketandusan modal nak auta. tak lama lagi telor2 kedua pasangan akan terus kecut jadi telur dan tetek kering. apa lagi mau nyonyot?

   Delete
  2. Hanjing 5.29 komen nak cukupkan kuota tulang babi je..kahkahkah

   Delete
 7. terus sasau chap munger ...

  ReplyDelete
 8. Cai 529..

  Mntang2lah KETUA UMUM sorg PENDUBOR..

  OTAK BIOL pon cm jubo..

  Kahkahkah

  ReplyDelete

Kepada Pembacaku Yang Budiman,

Komen-komen sama ada berbentuk negatif atau positif akan tetap disiarkan kecuali maki hamun keterlaluan. Maaf terpaksa 'moderate' komen-komen buat sementara memandangkan ada jembalang tanah suka guna nama Ibu Bapa dalam ruangan komen.

Terima Kasih.