December 7, 2016

35 Tun Dr Mahathir Berbohong Apabila Membuat Serangan Ke Atas MCA Dan DS @NajibRazak

Hari ini, Tun Dr Mahathir telah membuat posting terbaru di blog beliau, chedet.cc yang bertajuk Associating With Thief, baca di sini. Artikel yang mempunyai 13 para ini secara langsung menyerang parti komponen Barisan Nasional, MCA dan seperti biasa musuh ketat beliau, Perdana Menteri DS Mohd Najib Tun Razak.

Terdapat beberapa pembohongan dan fitnah di dalam posting Pengerusi Parti Cap Bunga Raya kali ini.


Pertama, Tun Dr Mahathir menuduh DS Mohd Najib Razak mencuri berbilion ringgit. Sehingga ke hari ini tidak ada satu buktipun yang beliau keluarkan. Kedua, saya minta sangat Tun berikan data atau pautan yang menyatakan Malaysia adalah antara negara sepuluh yang paling korup di dunia. Pembohongan Tun ternyata terserlah apabila mengikut Indeks Persepsi Rasuah Tranperansi Antarabangsa, Malaysia disenaraikan dalam 3 teratas dari segi kurang aktiviti rasuah.


Sekali lagi Tun berbohong dan membuat fitnah. Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DOJ) tidak pernah melaporkan bahawa Perdana Menteri mencuri sebarang dana atau wang. Sila berikan bukti. Malah, seperti berpuluh-puluh individu yang tidak dinamakan dalam saman DOJ itu, MO1 bukan pihak yang terlibat atau disaman sivil oleh DOJ. Get your fact right old man.


Kita faham Tun ingin menjilat rakan sekutunya yang baru iaitu DAP. Apa sahaja yang DAP lakukan adalah wangi bagi Tun, tetapi kenyataan bahawa MCA tidak menyokong atau membantah perkara I. sehingga IV. di atas adalah pembohongan terbesar Tun. Kalau betul sekalipun tuduhan berkenaan, adalah bodoh dan baghal bagi seorang Perdana Menteri menjalinkan kerjasama dengan MCA selama 22 tahun!


Ini adalah satu pembohongan dari Tun. Tapi saya maafkan kerana mungkin beliau tertidur di atas faktor usia. Lim Guan Eng telah menggunakan bahasa Mandarin di tengah-tengah ucapan pengulungan beliau. Video di bawah sebagai bukti. Sila tonton dan dengar pada minit 7 dan 16 saat. Adakah ini bunyi seperti Bahasa Kebangsaan kepada anda?

video


Puas saya mencari kenyataan MCA seperti di atas sama ada dalam bentuk pelaporan berita mahupun video di Youtube. Minta Tun berikan pautan sekiranya Tun bukan seorang pembohong untuk membodek DAP.


Apabila Tun menarik balik sokongan kepada DS Najib pada Ogos 2014, ianya langsung tidak ada kaitan dengan 1MDB. Malah, Tun telah menyatakan sebab utama beliau menarik balik sokongan adalah kerana DS Najib telah memansuhkan ISA. Tambahan lagi, umum mengetahui pertama kali Tun menyerang UMNO adalah pada bulan Oktober 2013 apabila anaknya kalah dalam pemilihan parti bagi jawatan Naib Presiden UMNO. Melayu mudah lupa kan Tun?


Shame on you Tun Dr Mahathir. Tua-tua lagi mahu bohong.

35 comments:

ted manoff said...

Sudahlah ryezall.. Nk cover pm najib pun agak2lh..ko tk rasa bodo kerr dgn perangai pm najib tuu..konon prihatin terhadap nasib etnik rohinya siap berdemo bagaii tapi akhirnya melutut juga kahkah....😁😝😜

Anonymous said...

DARI MUDAH LUPA DAH JADI PENIPU PULAK. PENGIKUT DAJJAL JUGA YANG DIIKUT. SEKALI MAMAK NI MENGAKU DAJJAL TU TUHAN. SELAMA2NYA DUDUK DALAM NERAKA. HARAP MADEY DAPAT PERTAHANKAN IMAN DIA. WALAU SENIPIS KULIT BAWANG. JANGAN KERANA KUASA DAN WANG...UNTUK JATUHKAN NAJIB SANGGUP BERSEKONGKOL DENGAN PUAK2 DAJJAL.

Anonymous said...

Kau lagi bodoo

Anonymous said...

Bukannye baru hari ni dia berbohong dah berpuluh tahun dah...macam tidak boleh dipisahkan dari dirinya.

CUCU TOK WAN said...

Dari dulu lagi, Mahathir memang kuat berbohong tapi terpaksa diback-up oleh org UMNO sebab dia adalah Presiden dan Perdana Menteri. Tanpa sokongan UMNO dari tahun 1987 lagi Mahathir dah jadi bekas PM. bila dia terajang semua org yg menentangnya atas alasan UMNO diharamkan padahal semua org tahu mahathir sengaja mahukan umno diharamkan utk membolehkan dia terajang keluar gerombolan yg menentangnya sekaligus membolehkan dia mengaut kekayaan negara utk dibahagi2kan sesama ahli keluarga dan kroni2nya. Mahathir masih berasakan dia ada sokongan besar tanpa dia sedar yg penipuannya selama berdekad2 telah dibuka Allah Taala. Temberang dan urban legend tentang Mahathir seperti kononnya mahathir ditembak masa di bosnia padahal dia tak pergi pun masa bosnia tgh bergolak, sedikit demi sedikit terkuak.

Kecuali pentaksubnya sahaja yg masih cuba meyakinkan hati sendiri bahawa mahathir benar2 adalah seorg dewa walaupun hati kecil masing2 tahu mahathir bukan sahaja seorang penyamun besar bahkan si tua penipu. Hanya keegoan sahaja yg buatkan para pentaksub mahathir terpaksa menyalahkan pengganti2 mahathir termasuklah Najib kerana merrka tahu mengakui kejahatan mahathir samalah seperti mencalarkan hati sendiri.

Anonymous said...

'berdemo' dengan 'berhimpun secara aman' pun tak reti nak bezakan... itu lagi TERLAMPAU BODOH...!!!!

Anonymous said...

Bodoh pengampu makan dedak macai.

Anak Sri Melor said...

Madey kutty kerala kaki temberang..

Anonymous said...

Kesian atok madey, pergi persidangan DAPig pun tanpa dijemput... dengan muka sposen selamba beruk suruh orang lain sambut atok kerala tu. Udah la tu, pemimpin utama fuckatan lain hanya duduk bawah je, dari era fuckatan rakyat hingga dah berkibur tanpa batu nisan sampai la persidangan tahun lepas. Sekor pemimpin utama fuckatan pun tak dapat duduk dipentas utama. Datang atok kerala buat bodoh je nak jadi VVIP utama.... taraf pengerusi parti bunga je tu. Presiden parti bunga nak letak nma pada banner pun diharamkan terus.....

Kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Ted manoff otak khinzir

ted manoff said...

Kahkah...kesian dipermainkn oleh pm najib saja..ckp berdegar2..lain dicakap lain dibuat..macaii rela diperbodohkn kahkah...prOoTtπŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

Anonymous said...

kah kah kah.. najib cakap berdegar-degar pun, suara dia sampai OIC... bakal bermesyuarat tak lama lagi.

Atok madey cakap berdegar-degar dengan deklarasi rakyatnya, SPB Agong tengok pun campak dalam tong sampah je.....

Muahahahahahahahahahaha

Anonymous said...

Larilah hai kuda tuaku
Larilah ayuh lari
Larilah hai kuda tuaku
Larilah ayuh lari
Gerakkan keretaku
Kawanku telah menunggu
Ayuh lari … uh

Haaaa … …. a … a… a…
Kuda tuaku lari gagah berani
Ayuh lari hai kuda tuaku lari
Haaaa … …. a … a… a…

Kuda tuaku lari gagah berani
Ayuh lari hai kudak tuaku lari
Kuda tuaku lari kencang
Rasa hatiku girang
Kawan kawanku riang... uh

Haaaa … …. a … a… a…
Kuda tuaku lari gagah berani
Ayuh lari hai kuda tuaku lari
Haaaa … …. a … a… a…
Kuda tuaku lari gagah berani
Ayuh lari hai kuda tuaku lari
Kuda tuaku lari kencang
Rasa hatiku girang
Kawan kawanku riang
Ah … ha …

https://www.youtube.com/watch?v=vGRnOsFFTKU

Anonymous said...

Najib cuba menghalalkan duit yg dia ambik, 2.5b, 42juta dari src, guna kad kredit src bayar bil shooping.... emm kalau laah tak makan dedak, kita akan nampak, itu satu penyelewangan, tapi kalau dah disuap dedak, itu satu fitnah dari madey.... bodoh madey ada fakta,cerdik umno PENIPU BESAR

Anonymous said...

China Bantu Malaysia Selesaikan Hutang #1MDB, Sebagai Gantinya GLC Diserah Kepada China - GLC Yang Mana Satu Soal Rafizi.
15:56:00 Posted by Ameno World
Saya merujuk kepada satu laporan terkini bertarikh hari ini oleh Financial Times bertajuk “China to help 1MDB settle multibillion-dollar legal dispute” yang menyentuh perkara-perkara berikut:
1. 1MDB akan mula membayar hutang berjumlah USD6.5 bilion (bersamaan RM30 bilion) yang dituntut oleh syarikat pelaburan milik Abu Dhabi iaitu International Petroleum Investment Company (IPIC) dengan bantuan kewangan dari Kerajaan China.
2. Sumber yang dipetik oleh Financial Times juga menyebut bahawa bantuan kewangan dari Kerajaan China itu adalah sebagai pertukaran kepada aset (“asset swap”) yang akan diurusniagakan oleh Kerajaan Malaysia.
Dalam sesi Parlimen yang lepas, saya secara khusus telah menanyakan Menteri Kewangan II, Dato’ Johari Abdul Ghani bagaimanakah pentadbiran Dato’ Seri Najib bercadang membayar kembali hutang yang dituntut oleh IPIC itu (walaupun saya hanya menyebut jumlah yang didakwa diselewengkan ke akaun Jho Low berjumlah RM3.5 bilion atau RM15 bilion).
Sehingga ke akhir ucapan penggulungan beliau, Dato’ Johari Abdul Ghani tidak menjawab langsung.
Saya merasakan seolah-olah ia ulangan kepada amaran saya lebih setahun lalu supaya 1MDB tidak menggunakan dana Tabung Haji dan amaran saya itu (dalam bulan Mac 2015) telah dicerca dengan jeritan tidak bersopan di dalam Dewan Rakyat oleh Dato’ Seri Azeez Abdul Rahim. Sebulan kemudian, berita bahawa Tabung Haji telah membeli tanah dari 1MDB pada harga yang berlipat kali ganda lebih tinggi bocor kepada orang ramai.
Dalam sidang yang lepas, perkara yang hampir sama berlaku. Saya telah bertanya soalan mengenai perancangan Dato’ Seri Najib untuk membayar hutang itu dan telah disambut dengan cerca dan jeritan dari Ahli Parlimen Baling itu yang diketahui sangat rapat dengan Dato’ Seri Najib dan Datin Seri Rosmah, sehingga soalan saya itu tidak dijawab langsung.
(Rakaman perbahasan itu boleh ditonton di https://www.youtube.com/watch?v=7P3VYrJjtcg )
Berita yang disiarkan oleh Financial Times hari ini benar-benar merunsingkan saya kerana ia seolah-olah mengesahkan satu maklumat yang telah saya perolehi beberapa bulan lepas mengenai kemungkinan salah satu konglomerat berkaitan kerajaan (GLC) akan disenaraikan di Singapura dalam tahun 2017 bagi memberi ruang kepada syarikat yang dikawal Kerajaan China (secara langsung atau tidak langsung) menguasai sebahagian besar dari sahamnya.
Sebelum ini, saya tidak menimbulkan perkara ini kerana menunggu lebih banyak bukti dan perkembangan yang boleh mengesahkan ada kebarangkalian dakwaan itu ada kebenaran. Berita pada hari ini yang turut menyebut mengenai urusniaga melibatkan aset milik Kerajaan Malaysia.
Soalan saya ialah GLC manakah yang mempunyai pengaruh yang sebegitu besar untuk dijadikan pertukaran bagi bantuan kewangan mengejut sebanyak RM30 bilion seperti yang dilaporkan Financial Times hari ini?
Pada pemahaman saya, hanya ada beberapa GLC yang mempunyai saiz aset sebesar itu iaitu PETRONAS (atau anak syarikat kumpulannya), Tenaga Nasional Berhad, Telekom Malaysia atau Sime Darby Berhad?
Saya mendesak Dato’ Seri Najib memberi penjelasan sama ada bantuan kewangan dari Kerajaan China akan menyebabkan salah satu aset utama seperti GLC di atas dilibatkan di dalam urusniaga baru melibatkan Kerajaan China?
Jika beliau berdiam diri, desas desus ini tidak akan berhenti dan saya akan terus menyiasat sehingga butiran aset yang ingin diurusniagakan diketahui umum.
RAFIZI RAMLI

Anonymous said...

DS najib tidak mencuri wang 1mdb..kenaa bila fBI umumkan wang pelaboran 1mdb masuk ke akaun peribadi Najib,Najib bisu takut nak cabar FBI...saman WSJ un dah habis selasa...kalau tiada romakan wang 1mdb adakah riza aziz dah balik duduk rumah mewah dia diUSA?

Anonymous said...

http://pahangdaily.blogspot.my/2016/12/keluarga-jho-low-cuba-menghalang.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/LWFdy+(Pahang+Daily+Online)&m=0

Anonymous said...

Si sotong tu juga nak dijadikan hujah..terbukti kaki fitnah penipu...dan kaki bangang sebab tu dijatuhkan hukuman penjara nuar dh xsabar menunggu tu..belengaih pungkok la...

Anonymous said...

US 1MDB lawsuits link Malaysian PM Najib Razak to stolen money, sources tell Reuters
Rozanna Latiff and Joseph Sipalan
Thu, 21 Jul '16 | 7:25 PM ET
Reuters
PLAY VIDEO

Malaysian Prime Minister Najib Razak said on Thursday judgment should be withheld until all the facts are known after the U.S. government filed lawsuits seeking to seize $1 billion in assets bought with money stolen from a state fund he oversaw.
The U.S. Justice Department lawsuits filed in a federal court on Wednesday did not name Najib, instead referring to "Malaysian Official 1." Some of the allegations against this official were the same as those in a Malaysian investigation into a $681 million transfer to the premier's personal bank account.
The lawsuits said $681 million from a 2013 bond sale by sovereign wealth fund 1Malaysia Development Berhad (1MDB) was transferred to the account of "Malaysian Official 1".

A source familiar with the investigation confirmed that "Malaysian Official 1" was Najib.
In Malaysia, the hashtag #MalaysianOfficial1 was trending on Thursday.
The civil lawsuits said that a total of $3.5 billion was misappropriated from 1MDB, a fund Najib established in 2009 and whose advisory board he chaired.
No criminal charges have been filed.
Swiss authorities said on Thursday that, acting on a U.S. request, they had seized three valuable paintings, by Vincent van Gogh and Claude Monet, connected to the 1MDB inquiry. A Swiss Federal Office of Justice spokeswoman said, "The operation is not over yet so we will not comment at the moment on the location of the paintings."
U.S. prosecutors are seeking to seize $1 billion that they say was diverted from 1MDB into luxury real estate in New York, Beverly Hills and London; valuable paintings; and a private jet.
PLAY VIDEO

They also are trying to seize proceeds from the 2013 film "The Wolf of Wall Street". Riza Aziz, Najib's stepson and founder of Red Granite Pictures, which produced the movie, was named in the lawsuit.
Red Granite said on Wednesday that none of the funding it received to make the Oscar-nominated film, which took $400 million at the box office worldwide, was illegitimate and nothing the company or Riza did was wrong.
"Good governance"
Najib, who has consistently denied any wrongdoing, said on Thursday the U.S. lawsuits were "a civil not a criminal procedure".
"And we don't want to come to any conclusions until that process is done," Najib told reporters at an event in Kuala Lumpur. "We have to establish the facts first. I want to say categorically that we are serious about good governance."
Najib said the government would give its full cooperation to international investigations of the 1MDB case.
Malaysia's Attorney-General Mohamed Apandi, however, on Thursday expressed "strong concerns at the insinuations and allegations" of wrongdoing against Najib in the lawsuits.
He said in a statement that none of the probes conducted by law enforcement agencies across the globe over the past year show that any funds were misappropriated from 1MDB.
Apandi said in January the money in Najib's bank account was a political donation from the Saudi royal family and most of it was returned. Saudi Foreign Minister Adel Al-Jubeir said in April that funds wired into Najib's personal bank account were a "genuine" donation originating from Saudi Arabia.
Saudi authorities had no immediate comment on the U.S. action.

Anonymous said...

Kerana si sotong ni lah CEO THHE disiasat SPRM...harapkan ko dan macai2 habis laa duit THHE...

Anonymous said...

https://www.youtube.com/watch?v=b0HCRkdmFuo&app=desktop

Anonymous said...

Najib mapadulang kaki klentong

Anonymous said...

Hehehe..hearsay???
Anggok2 baca karangan lapiji..hehehe

Anonymous said...

Karangan baik punya...hehehe

Anonymous said...

sotong ni juga ke yang kata saya bergurau je dlm mahkamah tu???

Anonymous said...

Ni karangan budak darjah berapa??

Ted Manoff said...

Pi settle penjara 18 bulan tu dulu.

Ted Manoff said...

10 senawi pesantren jogjakarta

Ted Manoff said...

Source sana . Source sini..macham tomato sos je

Anonymous said...

Bodoh ko hangguk2...kalo org ckp mak ko tadah jubor kt bangla pn ko kna hangguk tau..psl tu hearsay... Hangguk..jgn tak hangguk...kikikiki

Anonymous said...

Soros = Dajjal no. 1 Dunia
Mahathir = Dajjal No. 1 Malaysia

Anonymous said...




Malaysiakini berbohong

Kalau kita lihat exchange rate RM ke USD pada 30 Nov 2016 adalah 4.4674:

http://www.exchangerates.org.uk/USD-MYR-exchange-rate-history.html

4.4674 MYR on 30 Nov 2016.


Dari Malaysiakini pula seperti ini:
https://www.malaysiakini.com/news/365500

Rizab antarabangsa Bank Negara Malaysia (BNM) berjumlah RM399.643 bilion (bersamaan US$96.4 bilion) pada 30 Nov, 2016

berbanding RM407.839 bilion (bersamaan US$98.3 bilion) setakat 15 Nov, 2016.

Dan kalau kita darab 4.4674 dg 96.4B kita dapati RM430.6 billion dan bukannya RM399.643 bilion seperti yg dilapurkan oleh Malaysiakini



Anonymous said...



THE WORLD’S BIGGEST MEDIA CONSPIRACY BY GEORGE SOROS, CLARE REWCASTLE AND DR. MAHATHIR TO DESTROY NAJIB, 1MDB AND KADEM AL QUBAISI

Nak tau cerita panjang lebar sila baca di :
http://www.malaysia-today.net/the-worlds-biggest-media-conspiracy-by-george-soros-clare-rewcastle-and-dr-mahathir-to-destroy-najib-1mdb-and-kadem-al-qubaisi/

Anonymous said...

Puak Dajjal ni mana nak percaya.....kita tunjuk ..bukti ke.. .tunjuklah fakta yang betul ke..saje jer mereka tutup mata...maklumlah kalau mereka setuju dgn bukti tu.. Habislah meteka tak dpt cari makan...upah tak dapat...nanti bos mereka kalah dlm Pru 14.. Senang cerita..MCM USTAZ SYAMSUL KATA PODULIKA MEREKA...

Anonymous said...

sentuh je peribadi tun mamak madey, anjing khas dia dari jerlun pun datang menyalak. Karangan dia panjang berjela tapi aku skip je... point dia apa la sangat, cerita pasal jasa mamak, apa mamak pernah buat dulu, mamak tu umpama malaikat dan sebagainya.

Dulu aku boleh la sokong mamak tu, tapi bila otak dia dah kena virus sarawak report dan virus JE DAPig.... aku ucapkan SELAMAT TINGGAL mamak padukang kerala, bukan anda seorang je pemimpin hebat di dunia ini....

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates