December 11, 2016

29 Mat Sabu Yakin Boleh Rampas Kelantan Dan Terengganu


Presiden Parti PAN, Mat Sabu yakin bahawa parti berkenaan mempunyai peluang yang baik untuk memenangi Kelantan dan Terengganu yang merupakan kubu kuat PAS. Beliau berkata demikian kepada perwakilan di konvensyen PAN kebangsaan pertama di Shah Alam hari ini. Mat Sabu juga berkata pengundi Terengganu juga akan meninggalkan PAS kerana parti itu terlalu rapat dengan BN.

Kita yakin benar dengan kata-kata Mat Sabu berkenaan. Seperti mana Mat Sabu amat yakin dengan kemenangan besar di Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Besar dan Kuala Kangsar, kita harapkan keyakinan beliau kali ini juga akan menjadi seperti kedua-dua PRK berkenaan.

Kita juga ingin mengucapkan tahniah kepada Harith Iskandar, anak jati Gerik, Perak menjadi juara 'Funniest Person In The World 2016' semalam. Nasib baik Mat Sabu tidak masuk percalonan. Kalau tidak tak merasa Harith Iskandar menjadi juara.


Walau bagaimanapun, parti PAN tetap memenangi hati DAP dengan kenyataan di bawah:

29 comments:

Anonymous said...

Hahaha... Presiden beruk ungka kebangsaan

Anonymous said...

Semua kerusi PAS akan ditandingi Amanah... Bersatu nak campak kemano..? Sian Boboi...

Anonymous said...

Tengok muka dia pn ramai yg muntah2..
Kkikikiki

Presiden kaki jilat burit bini kawan sendri... Alahai.. Masih terbau lagi burit mah...
Kahkahkahkah..

Anonymous said...

Walau pun geli tengok wajah tak berseri mat sabu kepala taik ni tetapi dia adalah seorang yg paling berani dlm dunia kerana dlm dunia ni dia shja yg berani memberi gelaran sheikh aljuburi kpd anwar.

Anonymous said...

Tentu syok habis ya...

Ted Manoff said...

Betui. .dan Anuar redho dgn gelaran tersebut

Anonymous said...

Cita2 tinggi dan besor...nak jadi pee em...usaha,kemanpuan kebolehan tu ciput..jadile badut dan tukang jual air liur...he3

Anonymous said...

Yang aku heran ada pengikut dia...doktor tuan punya pusat homodialisis swasta diKedah pun jadi pengikut dia sanggup berhabis duit jadi pengerusi Amanah Kedah..heran mengong juga.

Anonymous said...

mat sabun yakin boleh menggoda lbh ramai janda utk dibawa ke hotel perdanaa.. kah..kah babi lg mulia dr ko wahai mat sabonn.. entah apa laa jasa ko pd melayu dn Islam spnjg hayat politik ko slain mnjadi munafik, alat perkakas kafir dn bapak pencarut negara!

Anonymous said...

apa nk heran bila hati jd buta kayu.. bnci tk kena pd tempatnya.. sedangkan Ayah Pin ajaran sesat tu pn berlambak pengikut lulusan Agama mcm Al Azhar...

Anonymous said...

Juga berani beri gelaran pemimpin bukan islam setaraf khalifah islam yg hebat..nabi saw pernah bersabda jika ada nabi sesudah ku tentulah org itu umar al khattab... tetapi nabi saw adalah nabi terakhir..tu menunjukkan hebatnya umar ra.. tapi yg ini abis tanah org islam nak diambik..kg warisan sebelum nenek moyangnya muncul pun dah byk hilang..nak dikaut semua.. apa kebende yg setaraf... kalau umar pernah bagi tulang kering tapi ni org nak buattt ladang mega babi....lingkuppppp mat sabun.....takpela sanggup tengok ratah tulang babi....syoookkknya

Anonymous said...

Hahahaha.....dunia akhir zaman.. fitnah tu syooookkkkkkkkkkk... melopong dgr org ngomong.. seronok percaya yayayayaya....last last jd pengikut syiah...jd pengikut ajaran sesat...jd pengikut lgbt kah kah kah...

Anonymous said...

Byk weeeiiiiii jasa ke dap... sanggup tengok org ratah daging babi...duduk sebelah lagi.. takbir lagi heh heh heh... nymmmmppppp nymmmmmphh nymmmmpph

Anonymous said...

Pada aku lah, aku betul2 yakin Mat Sabu boleh jadi pemimpin yg disegani dan digeruni di 'Planet of the Apes'.

Dia telah pun buktikan kemampuannya dlm satu video Youtube. Dgn satu jeritan nyaring saja dia mampu goncang seluruh planet tersebut.


Yg lain tu aku tak pasti, mungkin dia juga hebat bab2 atas katil agaknya ...

Anonymous said...

Dia bertanding atas tiket pas pun tak boleh menang...ni kata nak rampas 2 negeri...bantuan mana...oooooppppppssss lupa pulak..dah mcm melayu mudah lupa.. ada BUNGA KALDAIan biaDAP KUALI...yg pasti bykkkk kue PANtart....

Anonymous said...

Ko org jgn pandang sinis...org ni hebat..dulu dia kata lebih baik mkn sebelah org mkn babi lagi best dr mkn ayam tak best..

Dah terbukti...cakapnya org ikut..org pkr pun ikut..semua depa depa ni diam.. usulkan ruu babi...lulussss..nuor diam nek jah diam..pakatan islam membisu membatu...hebatkan

Ishhhhh ishhhhh ishhhhhh ted sampai terkentut kentut proooootttt punyala seronok..bercakap je prooootttt teruja

Siminah tersgt gumbira..abis org islam yg menentang pakatan dimaki maki... sultan pun diamuk...dahsyat dahsyat.. sibolehblah pulak siap senteng kain batik nak pencak silat pertahan siminah kih kih kih... jgn ternampak bulu nanti ada yg nak meratah...hati hati tauuuu nanti simah marah...hihihihihi

Anonymous said...

Kena semmbang besar...baru nampak besar.. DAP dah dapat
dajjal tua yang baru...Mat Sabu ni dah jadi suam2 kuku
Kenala tembak besar sikit kalau tidak miss la tulang babi..

Anonymous said...


Nampak serious bang Mat kali ni, tak ada selfei2 dg amoi ke?
Ada dua ekor datang tu, tak mau selfie DG mereka ke? Tak baik tau.

Anonymous said...

Melihat dari personalitinya, tidak ada pengundi di luar PAN dan DAP yg akan percaya dengan Mat Sabu ni. Cakap nya merapu, bahasanya tidak sopan penuh dengan pembohongan dan kaki kelentong.
Mat Sabu ni jenis syok sendiri.
Bahan bahas dan ucapan nya tak pernah berbentuk ilmuan....lebih nya kelentong dan maki hamun.
.

ted manoff said...

Ya lah..ya lah..pm najib saja yg baikk..tk bohong..tk pernah kelentong..😞😞😝😜

Anonymous said...

Amacam dah tau..apa lagi ko merapu kat sini...tak mungkin ko beralih arah...dedak dah sapu bersih..soru misssss..

Tak perlu la ko nak tunjuk tobat ko kat sini..ko tak copy paste blog tak laku tu pun dah cukup baik... keh keh keh..

Anonymous said...

Aikkkkkk yg simple pun boleh ilang...

Anonymous said...

Cts takut ada pulak yg ikut si mulut carut ni...keh keh keh..tu dah trademark pakatan kottttt...org hunus keris..puok ni hunus munconggggg...ted hunus proooootttt

Anonymous said...

Jom ajak mat sabu jadi imam solat 5 waktu... ada beranikah wahai macai-macai DAP aka PH..???

Anonymous said...

Enak BERBICARA

Anonymous said...

Cik minah Skmm... Apa khabar....kalau rasa kau betul kenapa takut...Skmm tengah cari kau..senyap jer beberapa hari ni...takutlah tu....dah cakap komen boleh hina..mencarut keluarkan perkataan yang jelik..tak boleh..ok si kentut busuk...ok...pasal MAT SABU NI..DAH TERANG DIA NI SYIAH..ORANG MACM AZMIN..NENEK JIJAH DAN TERBARU MIDIN...SANGGUP MEREKA BERSENGKONGKOL.. Itulah kalau dah tamak kuasa dan harta mana yang betul mana yang salah mana yang haram mana yang halal..pakai sondol jer...sbb tu kat Pkr ni ramai jutawan segera... SPRM TAK CUKUP PEGAWAI NAK MENYIASAT AGAKNYA..tapi ingat ALLAH ADA kat dunia kau boleh lepas kat sana nanti...menjawab lah yer

SUHARLI MASROP said...

AMANAH nak bertanding semua kerusi PAS...... alamatnya meloponglah PPBM..... kerusi parlimen dan dun mana yg nak di oeruntukan kepada mereka..... nampaknya beb kerusi memang suwei lah untuk PPBM..... bapak takder kerusi.... anak plak sibuk carik kerusi.... alamat pakai tikar mengkuang ler ...buang suwei....... naka carik kerusi... nak cari kerusi... nak cark kerusi... nak cari kerusi....

Anonymous said...

Hahaha mamat sememeh seburit mah ni...cakap tu biar logik skit..
Satu kerusi pun tak pernah menang bertanding lagi cakap besar...apa nak buat..dedak Dapig dah makin kurang..nak hidop maa...

Anonymous said...

Apa nak heran. Sejak ditubuhkan Pan cakap besar wlpun kemampuan tak ada. Presiden pun ada rekod buruk khalwat dgn bini org tahun suatu masa dulu. Entah berapa kali buat hal masa tu. Itu belum cakap pasal syiah lgi. Memang tak layak jdi pemimpin.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates