December 11, 2016

36 Maria Chin Non-Partisan? Ye lah Tu


Pengerusi BERSIH, Maria Chin Abdullah kelihatan berada di barisan hadapan bersama-sama jemputan-jemputan VIP yang lain seperti Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali dan Teresa Kok di dalam Komvensyen tahunan Parti PAN di SACC, Shah Alam.

Maria Chin turut berada dan hadir dalam Konvensyen tahunan parti DAP minggu lepas. Maria Chin sebelum ini sering melaungkan bahawa BERSIH adalah non-partisan dan bukan sebuah organisasi pembangkang. Perjuangan mereka hanyalah pilihanraya yang bersih dan bebas. Bukan berunsurkan politik. Pemimpin-pemimpin pembangkang termasuklah Maria Chin adalah hipokrit dan pembohong.

36 comments:

Anonymous said...

Mana suharli masrop?
Kenapalah org tua mcm zaharin tu geng my kemut tibai.
He.he.he.

Itu je ke budak2 cai najis boleh buat? Tunjuk samseng kt org melayu dgn org tua.
He.he.he.

Br post gamba muka terus takot.
He.he.he

Apa nk malu terima dedak. Kata di pihak yg benar.
He.he.he.

suharli masrop said...

Kanina lu admin, maria itu lawa orangnya, ank dye pun cantik,boleh buat menantu ni, pork u umno

Anonymous said...

Kesian ah soo janda ni..laki dh mati...
harap sapa lagi...
dana dap ngan yahudi...
br1m pun najib xkasi...he3

ted manoff said...

πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’
CELAH GELEGAR - Mencari Kebenaran yang Sebenar

Sunday, December 11, 2016
[PUTERI UMNO BEGOLAK?] Lantikan Senator kepada SU Puteri BUKAN Naib Ketua Puteri CETUS PERSOALAN


Penolong Setiausaha Pergerakan Puteri UMNO, Datuk Fahariyah Md Nordin telah dilantik sebagai Senator Dewan Negara pada Rabu lalu. 

Enam Senator yang mengangkat sumpah jawatan sebagai Senator di Dewan Negara ialah Naib Ketua Pemuda UMNO, Khairul Azwan Harun,Ketua Wanita UMNO Perhubungan Negeri Melaka, Datuk Rabiyah Ali, Setiausaha Badan Perhubungan UMNO Kelantan, Datuk Hanafi Mamat, Ketua UMNO Bahagian Seputeh, Datuk Mustapa Kamal Mohd Yusoff, Penolong Setiausaha Pergerakan Puteri UMNO, Datuk Fahariyah Md Nordin dan Pengerusi Kluster Pendidikan Badan Perhubungan UMNO Johor, Rahemah Idris. 

Pada mulanya dilihat tiada apa yang silapnya dengan pelantikan Penolong Setiausaha Pergerakan Puteri UMNO, Datuk Fahariyah Md Nordin sebagai Senator.




Namun, dikatakan sebenarnya ia telah mencetuskan seribu persoalan di benak semua ahli Puteri Umno dari peringkat sayap Puteri pusat, sayap Puteri negeri, Puteri Bahagian dan Puteri cawangan, kenapa Ketua Puteri Umno Malaysia tidak langsung mencadangkan qouta lantikan tersebut diisi oleh Naib Ketua Puteri iaitu Zahida Zarik Khan? 

Apa kesalahan Zahida sebagai Naib Ketua Pergerakan Puteri, sehingga di nafikan peluang orang nombor dua dalam Puteri itu.

Kenapa Mas Ermiyanti memberi laluan kepada Penolong Setiausaha pergerakan itu untuk dilantik sebagai Senator?

Ramai ahli Puteri peringkat akar umbi berpandangan Mas Ermiyanti telah merendahkan maruah Zahida. Malah ada yang menyatakan beliau sebagai manusia yang tidak mengenang budi di mana Zahida selama ini tanpa mengira wang ringgit dan penat lelah membantu Mas Ermiyanti dalam menyelesaikan permasalahan sayap Puteri dari bandar sampai ke kampung-kampung.

Ahli Puteri mempersoalkan apakah sumbangan dan kelebihan Penolong Setiausaha, Datuk Fahariyah berbanding Zahida.

Tindakan Mas Ermiyanti dikatakan boleh menjejaskan keyakinan ahli Puteri terhadap Zahida. Tindakan menafikan peluang Zahida juga memberi gambaran bahawa terdapat pergolakan dalam kepimpinan pergerakan Puteri UMNO.

Isu ini dikatakan telah menyebabkan Zahida merasa amat berkecil hati dan ingin melepaskan semua jawatan yang disandang dalam UMNO termasuk jawatan MT.

celahgelegar at 12:04 PM
Share

No comments:
Post a Comment
Links to this post
Create a Link


Home
View web version
Powered by Blogger.

Anonymous said...

Soalan lain...soal tanya jawab kah kah kah..soal tanya jawab...surat babi bila nak jawab..surat layang babi takde ...ruu babi ada...perkasakan babi hah hah hah..beribu ribu pasal soal tanya jawab...yg satu pasal babi je semua kena jahit mulut..

Anonymous said...

Takde yg salah...yg salahnya dah kentut merata rata...najissss

Ted dah kentuttttt keh keh keh..

Anonymous said...

Nak kumpul duit la..nak pi argentina..wowwww naik kuda tengok gunung....

Kayo kayo kayo tuan punya tempat tu..katanya org malaysia punya.. boleh la ko jd menantu...org kat malaysia ni miskin semua kah kah kah...

Anonymous said...

Pork jgn main main bebbbb...dah jd hak istimewa pakatan.. diperkasa ruu babi...hehhehheh..

Anonymous said...

Khas utk cik minah...
HANG PI MANA
Hang pi mana
Hang pi mana
Cik minah
Hang padan muka
Hang padan muka
Hang padan muka
Cik minah
Skmm tengah cari
Skmm tengah cari
Skmm tengah cari

Anonymous said...

Itu kes terpencil. Tak jadi kudis pun..lagi pun zahrin tu cuma ketua Umno jer bahagian Pandan bukan menteri pun...

NordinabilaH said...

Kenapalah kita ni nak sebok Maria Chin masuk parti politik mana pun itu hak dia sebagai rakyat negara janganlah nak jaga tepi kain org jagalah dalam kain bini sendiri tambah pula yg dpt duit dedak tu nama saja islam tetapi perangai tidak macam org islam org yahudi lagi baik ini dpt duit sumbat mulut semua nak jilat jadi teruskan Maria Chin do what you can do best for the country and our poor people forget about the idiot biarkan dia dgn topeng islamnya

Anonymous said...

pork lu ted kuntut...suka hati orang la nak kasi jadi senator. tak kan nak lantik nyonya kok kok kok tu pulak. jahanam pulak bila TELBULU BULU nanti. tengah bersidang nanti jenuh nak jawap bila asyik TELBULU BULU soal.
kalau ted kuntut mau jadi senator..tunggu almamak telupa mad dey jadi pm balik.

Ted Manoff said...

Yahudi lagi baik ? Maknanya ayat2 tentang buroknya Yahudi dalam Al-Quran adalah palsu mengikut interpretasi pengomen Nordinabilah. Gila ngko ni.

Anonymous said...

Putri Umno bergolak? itu kecik punya hal bro, tak payah tunggu Hisham Ku pun boleh settle daa.

ted manoff said...

Engko nii faham ke idak apa yg dia sampaikn nii..tk malu ciplak nama ted manoff (huruf t kecil)..πŸš©πŸš©πŸ“

Anonymous said...

Astaga, teruknya ko...

NordinabilaH said...

Kalau dah nama pun cipkak sudah tentulah dia ini lebih teruk dari yahudi dah tentu nerakalah tempatnya kalau dah penipu penyangak tu samalah dgn anjing2 yg berkeliaran tu

Anonymous said...

Ketua Cawangan Umno kena pukul dengan 'anjing belaan' Najib

KETUA Cawangan Umno Bandar Tun Razak, Zaharin Mohd Yassin dakwa dia dipukul oleh cybertrooper MyKmu, yang digelarkannya sebagai anjing yang bernaung atau mendapat upah di bawah Pejabat Perdana Menteri, PMO.

MyKmu adalah portal pro-Najib yang tugasnya tidak ada lain untuk mempertahankan Najib Nazak di internet.


Zaharin turut menyiarkan foto kejadian tersebut yang katanya kebetulan diambil oleh salah seorang yang berada di situ sebelum kejadian memukul itu berlaku.

Difahamkan kejadian pukul-memukul ini berpunca daripada kelantangan Zaharin sebelum ini yang kadang kala mengkritik perdana menteri, Najib Nazak telah membawa kepada 'peperangan' antara beliau dan gerombolan cybertrooper upahan Najib.

Lantaran itu, Zaharin bertindak mendedahkan satu persatu wajah dan identiti tentera maya upahan Najib yang dikatakan menerima bayaran atau upah atau lebih tepat dedak secara terus dari PMO.

Barangkali mereka malu apabila didedahkan sumber rezeki menyara anak bini selama ini adalah dari tugas-tugas mengampu Najib yang terkenal seluruh dunia sebagai pemimpin kleptoktrat (pemimpin perompak), maka tercetuslah perang baru dari dunia maya ke dunia nyata.

Dari maki memaki dedah mendedah di dunia maya, kini meleret kepada pukul memukul di dunia nyata pula.

Lucu juga lihat gelagat pembela-pembela Najib ni, mereka berlumba-lumba mahu dapatkan dedak dengan cara mempertahankan pemimpin korup, sampai sanggup bertindak buas. Orang tua macam Zaharin pun sanggup nak dipukul.

Apa pun aku tabik kepada Zaharin sebab dia seorang diri sahaja pun boleh jadi kucar-kacir satu batalion pembela Najib. Dari sini kita boleh faham, Zaharin ni bukan jenis makan dedak macam pihak lawannya (anjing belaan Najib), sebab itu dia bukan jenis senang dikawal, apa yang dia nak luah, nak kritik, atau nak maki ikut suka dia.

Sama-sama kita saksikan perkembangan selanjutnya episod Zaharin vs anjing-anjing Najib, adakah anjing-anjing tersebut akan berjaya dijinakkan, atau Zaharin akhirnya kecundang kena baham anjing-anjing buas itu.

#MakanPopCorn

Anonymous said...

Lantaklah dia nak bergusti ke nak bertumbuk...tak jadi nanah pun kat Umno.. Berapa kali nak copy paste.. Dari smlm dok sibuk...pasal zahrin..ni..biarlah..tak kacau dan... huru harakan negara pun..nak laga lagakan umno ngn blogger pro Bn lah tu..PEMBANGKANG NI DIAORANG MENANG AKIBAT FITNAH DAN CERITA YANG RECYCLED DIVIRALKAN..MCM CERITA ALTANTUNYA MCM CERITA ANWAR RAJA LIWAT DIFITNAH MELIWAT...TAPI BAB BERKHIDMAT UTK RAKYAT SUNYI SESEPINYA..RAKYAT TAK ADA AIR RAKYAT KENA HALAU MCM KAMPUNG BUAH PALA RAKYAT.. Apa PEMBANGKANG NI BUAT DIAM SERIBU BAHASA TU BELUM KES SPLASH..PINTU GERBANG..WET LAND..TEROWONG BAWAH TANAH..KEKAYAAN MELAMPAU ADM ROSLY NASI LEMAK...ZURAIDAH NENEK LAMPIR YANG TERBARU HOLMAN IDHAM...WAH HEBAT TAK.. Tu kau tak copy paste bnyak2 cari kat Blog CAPTAIN M...BERANI COPYLAH..KENA KAT BATANG HIDUNG SENTAP MCM TIKUS MONDOK...BOLEH BLAH LAH MKAN POP CORN

Anonymous said...

Semua pengomen kat sini tau sape hanjing ygn berkeliaran dlm blog ni.. Ko salah sekornye.. Kikiki..

Anonymous said...

Biasa la tu.. Standard hanjing kurap yg dah takde idea nak buat propaganda... Dia akn copypaste slagi ade yg melayan.. Pedulikan hanjing bodoh tu.. Selagi boleh claim tulang babi selagi tu la dia copypaste...kikikiki

Anonymous said...

Admin cuba admin copy paste pasal budak2 hingus dari Pkr ni muda2 dah jadi jutawan.. Di blog CAPTAIN M..bukan apa pembaca kt blog admin ni 9 juta orang..biar pembaca ni nampak dan lihat bagaimana SELANGOR DAN PEMIMPIN HAPRAK MEREKA KAYAKAN kroni...dan mcm Adam rosly dan Hilman idham tu.. Tak malu ke nak menunjuk nunjuk kekayaan hasil sumber haram...beri isteri mkn hasil rasuah...mulia lagi lah pakcik penari beca atau abang jual burger... Dapat rezeki halal...LHDN DAN SPRM.. Jgn tutup mata pulak..buat kerja..dalm 9 juta pembaca blog cucu tok selampit ni..mesti ada sorang dua pegawai dari situ..bukak mata luas luas..tgok kekyaan melampau sumbernya apa..meniaga mcm Dato vida..sudahlah bangkai gajah nak ditutup dgn nyiru..nak tipu sapa..Allah..rakyat... ALLAH MAHA MELIHAT.. Ok

Anonymous said...

Hanjing 2.34 nak kita smua fhm komen sampah dari geng sekandang dia..? Kikikiki.. Kami mmang tak faham maksud komen sampah tu.. Cuma geng2 hanjing tulang babi je yg fhm ape yg hanjing lain smpaikn.. Almaklum la..geng sekandang la katakn...
Kikikiki..

Ted Manoff said...

Butoh lu la Kentot. Ko samun identiti gua dari masa posting Kat Kluang man blog dulu. Pasal tu churian ngko tak da ikon Blogger B dalam bulatan kuning macham gua punya..lu mau tipu sapa si Kentot?

Ted Manoff said...

Posting Captain M bagus.

Anonymous said...

Terpencil? Aik alih tiang gol nampak?

Berani tunjuk samseng dgn org melayu dgn org tua ke?

Kenapa nk malu tunjuk muka?
Kata dipihak yg benar?

Anonymous said...

Yahudi baiklah..
xcaya tnya najis.
Kalau xbaik xkn la 1mdb pinjam dgn goldman sach?

Ahli dap pun baik mcm jho low.
Xcaya tnya najis dgn riza ajis

SUHARLI MASROP said...

Ni apa hal ni dah tak ada kerja ker..... kalau dah nsk mauk neraka pergi ajerlah tak payah nak heret orang lain sama..... main tiru nama orang plak.... RBA punya kerja

ted manoff said...

Maaff....sekadar bertanya kekayaan pemimpin bila nk dedahkn...terutama exco2 pemuda umno..kekayaan ketua pemuda umno jgn cerita..nma umno diguna utk kumpul kekayaan..πŸ’ΈπŸ’΅πŸ’ΈπŸ’Έ

Anonymous said...

Yer lagi satu blog masterdedah...cukup bukti...si kentut kau tu asyik copy paste jer..kan apa kata kau jadi mcm CAPTAIN M DAN MASTERDEDAH..ada bukti semua bukan takat air liur jer.. kata... Perompaklah.. songlaplah..bila dah ada bukti tu semua kau nak dedah sapa... Pun tak pe hatta..Pm najib..ok..bukan pang pung pang pung last last oh...tunggu Singapore hbis siasat... Kelakar.. Lawak gila babi..maklumlah spesis

Anonymous said...

Dah baca ke. Kat blog..Captain M dan Masterdedah..baru tahu betapa kerdilnya insan bernama si kentut busuk...mana tak orang kalau tuduh ada bukti..dia..cik minah Skmm..norbolehblah tuduh orang guna air liur jer..then recycle..sbb tu orang mcm kami...tak layan...kesian

Anonymous said...

Maaf jgk ye.. Skadar nk btanya jumlah tulang babi yg ko dh kumpul.. Bila nak dedah kan..?
geng sekandang babi dgn ko pn tntu bminat nak tau jumlah sbnar tulang babi yg ko claim selama ni...
Kikiki...

Anonymous said...

Hanjing 5.35.. Nk sembang takde fakta elok ko pegi sembang dgn geng kandang babi tu.. Dorg kompom hangguk2... Ko amat sesuai kat sana.. Yiieehaaa... Ko amat di alu2kn..

Anonymous said...

jauhi DIRI n KELUARGA anda dari VIRUS BIOL..

virus ini sdang MENULAR ddlm pakatan pembangang..

kihkihkih

Anonymous said...

RUU Babi dah diluluskan. Patutlah ted kentut suka hati sangat.

Anonymous said...

Kikiki..
Cacai najis marah..

Tolonglah jgn tumbuk saya.
Saya org melayu tp saya tidak tua.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates