December 17, 2016

63 Doktor Pelatih Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang Minta YDP Agong Letak Jawatan cc. @DGHisham @KKMPutrajaya @SKMM_MCMC

Pemilik akaun laman sosial ini masih bekerja sebagai doktor pelatih di Hospital Tengku Ampuan Rahimah di Klang. Melihat kepada posting-posting di wall beliau cukup berani menentang arahan-arahan Kerajaan termasuk arahan Ketua Setiausaha Negara (KSN) agar penjawat awam tidak menyertai perhimpunan haram. 

Malah ada juga statusnya memaki hamun ketua-ketua jabatan dan pakar-pakar hospital kononnya pilih kasih dan mengutamakan jantina. Status-statusnya memaki hamun pemimpin negara saban hari dan terkini tindakan kurang ajar dan biadap seorang kakitangan Kerajaan mempertikaikan sifat soleh YDP Agong kita yang gemar beribadat dan disuruh pula meletakkan jawatan sebagai Agong. 

Doktor pelatih sebenarnya belum disahkan dalam perkhidmatan. Mereka perlu disahkan di dalam perkhidmatan sebelum boleh menjadi doktor berdaftar penuh. Melihat kepada sikapnya yang biadap kepada YDP Agong, adalah disarankan Kerajaan melalui Jabatan Perkhidmatan Awam dan Kementerian Kesihatan Malaysia harus bertindak tegas kerana kesetiaan kepada Seri Paduka Baginda adalah merupakan perkara asas bagi setiap penjawat awam dan langsung tidak boleh dikompromikan. 

63 comments:

Anonymous said...

Fuyyooo ... alazahar universiti mesir.... agak agak masa blajar dulu duit mak bapak dipakai atau ptptn dsbnya....

Jap lagi dia akan cakap account lena hack... alahaiii
Pelatih jadi doctor. .. fuyoooo.... tak kan nak biarkan jer haramjadah ni duk lam sektor kjaaa ..... suh dia wat klinik sendiri la......
klinik haiwan ke.....

Anonymous said...

Jangan marah kalau aku kata bodoh kt doktor pelatih ni. Ego mengatasi akal. Kalau nk jadi doktor terlatih kena la jaga tutur kata, ego buang jauh2 dan tidak judge individu tanpa kajian teliti. Doktor apa kalau buat sesuatu secara sembrono begini? JPA tak perlu sahkan perlantikan malaun ini sebagai kakitangan awam. Biarlah dia cari makan dgn mulut celuparnya. Kat penjara sg buluh boleh kot, jaga kesihatan idola dia.

Anonymous said...

Agak agaknya masa sek rendah menengah dulu sek ditanggung bawah sek demokrasi dap ke sampai tak sedo diri..ke sek asrama penuh... atau terasa anak org kaya sesgt..ni kena cari tau dia ni dulu asal mana..sek kerajaan ke atau pi international school... baru jd pelatih belum jd pakar..tak mustahil bila jd pakar nak tubuh sek perubatan demokrasi pakatan semua free, tenaga perubatan ikhlas bekerja bkn lagi sehengget sebln gaji tapi tanpa sesrn gaji keh keh keh..

Anonymous said...

Iyooo tu..bior dia keje ngan hospital swasta bawah kelompok puok pakatan..diakan dah terasa pakar...abis pakar pakar dimakinya...

Anonymous said...

Sedo sedo la sikit..jgn asik nak memaki org je..terasa diri tu hebat sgt.. takde sesape didunia ni yg tau apa akan berlaku esok dan seterusnya..

Tup tup tup esok lusa atau setahun lagi emak ayah saudara kekasih anak isteri kau sakit parah...pakar yg kau maki tu juga kau harapkan.. ya la kau kan doktor boleh la rawat walau masih pelatih dilatih oleh pakar hihihi..

Amacam kalau kau pulak tetiba terjelepok...pakar yg kau maki tu juga yg bantu kau...opppssss silap.. kau boleh guna doktor pakar peribadi keluarga kit siang ke??? Doktor pakar peribadi nuor ke???

Anonymous said...

Nak tergelak ada..nak meluat pun ada.. melihat org terjebak dlm permainan politik...

Tun tu pun berubat di rawat dgn doktor pakar kerajaan...hah hah hah..

Anonymous said...

Penganut agama baru..liberal elokle dh kena skrew ngan puak2 ph...dia yg patut letak jawatan dr kalo dh minat nak berpolitik...nak jdi mcm idola dia...atok ckrew belakang dan atok dr penyamun tersohor negara...he3

Anonymous said...

Blogger Ryezal pukimak pendedsk Jibo tak sudah2 bust fitnah...

Jibo penyamun 1 MDB di pertahan dan disanjong!!!

Blogger dan pencacai2 mother fu_ker!!!

Anonymous said...

Penyamun tershor Negara dan Dunia tu si Jibo Lanun Bugis Bahlol!!!

Pembantu penyamun Lanun Bugis di luar Negara semua susah di hukum.. Cuma diMalaysia baruah2 dan pencacai nya jer yg anggap si Lanun Bugis tu suci.

Cash is King beri dedak pada mudibat2nya!!

ted manoff said...

Apa cerita nii ryezall.. Kalau org kenamaan sembahyang kita ambil gambar dan viralkn wajarkah..?kadang2 pelik sikap org malaysia nii..๐Ÿ˜

Anonymous said...

Selagi tiada tuduhan dan didapati bersalah olrh mahkamah maka sesorang belum boleh didapati brrsalah... tun mamak maha mega batuapi smpi la ni tak heret kes 1mdb ke mahkamah... klu membatuapikan orang lain mamak ni paling champion...

Anonymous said...

Mcm mn nk msk court kalau najis yg lantik peguam negara baru.

Sprm smp merayu 2x supaya dibawa kes src di bawa kemahkamah.

Mujur ada kes ling liong sik vs najis. Terjawab dimahkamah 42juta duit src masuk akaun najis.

Pencacai jual maruah demi elaun xseberapa mnyokong kemungkaran menyokong kehancuran umno

Anonymous said...

Wooit beruk mat yeh, yg ambik gambar tu sape?
Beruk buatlah cara beruk, jgn kacau kerja manusia.

Anonymous said...

Mcmana nak dakwa najib kalau mamak keling beritahu 'saya dengar orang cakap '

Dah tua pun bodoh lagi kau ni.

NordinabilaH said...

Kesian kakitabgan awam ini nak bercakap pun tak boleh mereka juga ada hak sebagai rakyat utk menentang kemungkaran rasuah penyamun penyangak yg berlaku sekarang teruskan dan pastikan dlm pru 14 tonggengkan bn umno pembodek penyangak yg hidup merempat makan duit haram makan duit brim duit dedak bolehlah jadi barua bahalol sokong kerajaan je klu tak percaya bacalah komen2 barua ini

Anonymous said...

Budak faiz ckp kjaan pemimpin penipu...dll yg dia pi sakam dng idola pluralist murtad aljuboori tu la kaki paling penipu dkm sejarah moden malaysia...nk fakta... 1 minit dua cakap 5 pembohongan dapat dikesan... blom lagi jual negara... jual bontot janntan dan China doll lagi tu....

Anonymous said...

ha ha nordinabilah contoh melayu kepala yang telah discrew oleh DAPig,kerja nya akan screw balik kepala melayu pada setiap masa

Anonymous said...

Nordinabilah tu dia hanya percaya maklumat yang disampaikan oleh orang spt ratu naga saja sebab itu dia memperlekeh dan membaruakan semua pandangan yang tidak menyebelahi nya....dia perasan dalam dunia ni hanya geng dia saja yang cerdik.Betul sangat la tu bila kepala sudah di skru

Anonymous said...

Yg ckp "saya dengar org cakap" tu laporan polis azwan bro terhadap abu kasim, zeti dan ghani patail.

Manakala abu kasim telah submit laporan siasatan supaya peguam negara bawa kes ke mahkamah.
Tp peguam negara lantikan najis xkn nk dakwa najis.

Cacai najis yg bodoh jgn nk bodohkan org. Mkn la elaun bodekcdgn membohong tu.

Anonymous said...


Habis siapa yg patut di virilkan? Org yg mengumpat kah? Org yg memfitnahkah? Org yg menuduh tanpA buktikah?

Pelik sumgguh:
Tok Arab suruh sembahyang kita percaya
Tok Arab bagi derma kita tak percaya
Dap ajak melayu makan babi kita tak mau
Dap kata kita perompak kita percaya.

Anonymous said...

Doktor hingusan ini belajar dari doktor keling Kerrala biol tua tu ler...

Anonymous said...

Kalau kau cukup bukti, tunggu apa lagi? Buat laporan polis laa sbb laporan izwan berdasarkan dengar cakap. Laporan keling tu berdasarkan laporan izwan. Apa punya bodoh otak negarawan.

Kau pun sama bodoh keturunan.

Anonymous said...

Ya lah, budak bahlol tu pun tunggu confirm nak jd doktor, lps tu pelahap duit haram jugak mcm kau anak beranak keturunan haram.

Anonymous said...

Muka pun ada iras keling. Nordin bleblah pun keling jugak.

ted manoff said...

Bebal..selagi bergelar manusia sembahyang tuu dh jadi kewajiban..kt mesia nii kalau org kenamaan sembahyang pun pelik..pelbagai andaian dibuat..

ted manoff said...

Mohon azwan bro buat laporan polis...mana tau dpt gelaran tan sri plk..senator dh dpt....๐Ÿ˜ธ

Anonymous said...

Kata kata meroyan org kecewa nak telungkup pru 14 kehkehkeh..

Nak BR1M halal...jgn melalak kat sini...org ko kata dedak...org ko jugak dok buat meja berjln nak daftar br1m...adoooiiiiii

Amacam bangga jd macai tokong suci..HAH HAH HAH...

Barua bongok cam ko ni yg bangang melulu kata pembantu najib kena hukum..pembanyu yg mana WOOOOIIIIIII....BAHLOL SEKALI HOOOIIIIIII...

WOOOIIIIIIII BARUA....yg kena hukum tu justo... KAH KAH KAH

BARUAAAAAAA

Anonymous said...

Fitnah tang mana.....suka sungguh sebut PUKIMAK...bukan ke kau keluar dr puki mak kau... ke mak kau takde puki?

Anonymous said...

Mak kau takde puki ke...ke kau tersembul kat dunia kat lubang jubo hahahahaha...belakang juga mari..

Anonymous said...

Org lain tak pelik, budak tu yg nampak pelik.
Kalau beruk duduk diam. Jgn komen kerja org.

Anonymous said...

Ko lagi beballlllll....dah sah dihukum MELIWAT LIWAT LIWAT... kau sanjung kononnnn bakal pm...kah kah lah...ko kata islam...

Dah tau babi tu haram...sepatah haram tak berbunyi ruu babi tengah kg melayu org islam...apa kawajiban org islam pkr pakatan????????????

Anonymous said...

Apa yg beruk mat yeh ni tulis hanya species beruk shj yg faham.

Anonymous said...

Kita gelak beso beso terlalu lawak..kena btg idung KAHKAHKAHKAHKAH... KEBEBASAN BERKARYA BERSUARA....KEBEBASAN LUAR TABII ooopppppsssss... tu baru dahsyat mungkarrrrrrrr.

Berapa kali nak ulang tunggu pru pru pru...engkau tu yg tertonggeng takde org melayu nak screw org melayu lain kecuali kau dan seangkatan dgn kau...

BOLE BLAH LAH SIDONGOKBOLEHBLAH..

Anonymous said...

Kebebasan bersuara...dulu org pas bersuara kena pecat...kah kah kah

Ada sesape pemimpin pakatan bole lawan cakap kit siang guan eng.. kah kah kah...

Kena baling kerusi woooooo...
Undi bawak balik hotel..tido satu mlm dulu..katanya ada pulak kotak undi dlm toilet...huhuhuhu kah kah kah..

Ni baru sejarah dunia...org kalah dlm undi parti boleh jd pemimpin.. yg menang duduk bawah yg kalah GILO TU...hilary pun berguling kah kah kah...

semua itu KEBEBASAN kepala otak kau.....

Anonymous said...

Apsal ted...kecewa ke tak dpt dato..tak kan la km tak nak bagi u.. u kan macai pujaan hati... tiap hari bertenggek kat sini... bodohlah u..org segeng ngan u semua dah terlajak jutawan...muda dah terlajak jutawan...jual la cendol.. mana tau terlajak pulak u..

Boleh la catering meeting hidangan cendol penyejuk otak tu..byk meeting tu..belum kira ceramah sana sini...kaya kaya kayoooo... seronok ya dpt gelar dato terlajak jutawan cendol.. hihihi

Anonymous said...

Tuan Cts...ada post yg kurang biadap dah lenyap...

Ada tak kurang ajo dibanding post macai ph hilang lagi..

Ada yg sempat dibaca..la hapus pulak..

Tuan... sape yg hapus ni..tuan punya ke atau pembantu..huhuhuhu...

Byk org nak hempuk macai ph ni..

Kalau masuk blog laman ph...jgn harap la dpt bersikap kurang ajo mcm tu.. delete dah...tu maksud si makcik blh tu kata kebebasan...

Anonymous said...

Apa pasal nampak sebelah saja. lge balun beratus juga dg menjual tanah2 kerajaan tak nampak?

Anonymous said...

Bangang cai najis tiada berkesudahan.
Tgk najis dh cukup. Kalau najis begitu bodoh xkn la penyokong pandai2.
Bukti bnyk mana pun xguna selagi peguam lantikan najis berada disitu.
Tp siasatan kt luar negara ok je boleh bersidang.

Smp peguam negara swiss mnta bantuan MLA 2x ditolak oleh lantikan najis.

Biarlah bersidang dimahkamah. Biar bukti semua dibongkar.

Bukan bayar cacai bangang xtau apa komen ikot arahan ketua.

Tp tu kalau benar xbersalah baru berani bwk masuk court. Kalau mmg bersalah crk je org desperate utk bodohkan org melayu

beruk mat yo said...

Kepada Pembacaku Yang Budiman,

Jika anda terpaksa menggunakan "Anonymous" sebagai pengenalan diri, sila letakkan nama anda atau nama samaran pada penghujung komentar anda. Ini adalah sebagai tanda keikhlasan anda memberi komen atau ulasan.

Terima Kasih.

Anonymous said...

Hanjing 5.28 kemain kuat lagi menyalak... Kahkahkah..
Siasatan luar negara bersidang..??
Kahkahkahkah...
Peguam swiss mtk bantuan..??
Kahkahkahkah...

Pegi la panggil peguam swiss tu dakwa najib... Tunggu ape lagi..?
Kata dh ckup bukti.. Dakwa la...
Kahkahkahkah...

Bahalul pnya hanjing... Menyalak je kuat.. Makan tulang babi banyak sgt ni...

Anonymous said...

Suruh Madey, Kit Siang atau Mat Sabu saman Najib habis-habisan. Majlis Peguam kan ada ribuan ahli pro pakatan kenapa tak dakwa. Ini asyik celok peguam luar negara dakwa 1mdb.

Jenis manusia kapiaq. Najib tetap benar. Melalak macam anjing kembong perut masuk angin tapi bukti tak dak yeelek! Bawak fitnah lainlah pulak dah boring asyik2 1mdb, fitnah basi orang pun dah teruja nak dengar. Kecuali anjin2 yang syok sendiri.

Anonymous said...

Ni je level cai najis..
Apa takot sgt masok court.
Peliwat pun kena jawab dlm court.

Yg najis takot sgt knp?

Antar anuar musa cerita 2.6b konon utk belanja umno pru.
Tp anak tiri dpt duit 1mdb xreti nk jawab.
Bisnes 1mdb mana yg untung pun xle nk jawab.
Mcm mn nk bayar hutang 1mdb pun xle nk jawab.

Kalau anuar musa xle nk jawab apetah lg cacai hingusan.
Sekadar mnyalak mencarut menghina tu je reti.
Bazir duit pmo je

Anonymous said...

La...byk anon tu kan..tak kan anon lebih teruk tak lenyap..bah kan dr blog ph..mcm ada sesuatu je...ke kena godam..hahaha alasan klasik

Takpe jika cts hapus walau aneh..dah lama i kat sini...bahkan dr cara tulis post tu pun kita org dah tau org yg sama..

Kita org ni yg terawal memeriahkan blog ni hihihi..ted proott tu tak muncul lagi...

Terima kasih...

Anonymous said...

Boleh pula dr pelatih buat pemohonan maaf dlm fb dia ari nih...kecut atau teloq dh hilang tau pun takot...ambil tindakan tegas pada mangkok ayun nih sebagai pengajaran...

ted manoff said...

Caii...yerr kerr ko yg terdahulu..pru12 lalu bermulanya era perang cyber dimana pembangkang dilihat mendahului..bn bergantung kepada media tradisional seperti tv3..utusan..dan berita harian yg dilihat jauh ketinggalan dn hasilnya bn kalah teruk...๐Ÿ’€๐Ÿ˜น

Anonymous said...

Peliwat tu jawab ke? Peliwat tu pertahan ke tuduhan ke atasnya? Level amende kau ni, persidangan peliwat tu pun kau tak tau kebende... sesuai jd macai... ni pulak mcm org pandir tanya 1mdb.. budak hingus pi ketuk pintu rumah tony..

1mdb memang langsung takde penerangan... tersorok..tu kata macai...hanya terowong tak tersorok telusssssss perbincangan..la tu murah je murah je caiiii...

Menyalak...si minah si blah si proott termasuk yg lain tu merayu ke...kah kah kah

Menghina...ni lawak paling hebat... isteri pm dipuji hari hari...kah kah kah..

Mencarut...ko baru keluar bertapa dr terowong ke...kah kah kah kah kah kah kah kah...

Anonymous said...

Hahaha..dajjal sudah bangun... hahaha perang cyber..weiii ada yg mengaku jd cybertrooper..RBA engkau ya...bongoknya org ni..

Rba seorg je..akaun katakan 100 nama..kalau komen 1000 maknanya 10 je je je...malu weeiiiii keh keh keh... jika seorg ada 300 nama.. wowwwww 3 org je dah 900 kat seribu tu kah kah kah..patut lembu kuning takde sejuta kah kah kah..

Anonymous said...

Oooii macai ted..anon tu kata post dlm cts..lo pulak komen rba.. abis najis lo tebar...patut jd macai setia...yg mudah je tak paham.. cai caiiiiiii..lawak lawak

Anonymous said...

Kita tengok setakat maaf ni... haeamjadah...

Anonymous said...

BN kalah teruk..peliwat dah jd pm ke?

Aku ketawa berdekah dekah kah kah kah...

Teringat cyber perang ros jkk uganda white coffee...kokoko... si minah dah jd arwah..idup semula jd sibolehblah..ted prootttttttt kihkihkih...

Konon rakyat menentang..rupanya seorg je...

Anonymous said...

Kita tengok gelagat ted...selalu sebut org takde teloq..huhuhuhu

Anonymous said...

Dah berapa kali nak diulang-ulang, guna nama BERUK MAT YEH pulak. Eleeh guna nama ted manoff konon. Kalau tak suka nama tu, guna BERUK UGANDA PENCEN

Anonymous said...

Tuan cts jgn delete tau..aku ni tengah menahan ketawa..nak kongsi bersama..

Sesama geng panggil srikandi ngan srikencing..berucap mcm jual tapai je...adeeehhhhhh

Kat sini jual kopi...kah kah kah.. nasi lemak dah pemessss... tak lama lagi tapai...mak ooooiiiiii

Anonymous said...

Spt biase bodoh cai najis tiada berkesudahan.

Bersalah xbersalah liwat atau mencuri biar dibicarakan dimahkamah.
Biar bukti dibentang dimahkamah.
Xde la jawapan bermcm utk satu soalan mudah.

Cai najis sembang atas angin je.
Diri sendiri pun xtau bisnes 1mdb mana yg untung.
Kalau ketua penerangan umno pun xle nk jelaskan, apatah lg cacai cytrop.
Ambik elaun je.

Aku bukan sembang tepi jln.
Dh dgr dari mulut anuar musa sendiri.
Ko bdk2 tukang komen amek elaun 2500 xyah temberang la.
Bkn tau apa pun. Ikot je skrip

Anonymous said...

Ni budak mentah yg kurang ajar dan berlagak bijak. Org ibadat pun nak komen. Patut pun jdi penyokong parti yg tak tentu hala tuju. Semoga mndapat hidayah dn tidak terus dlm kesesatan.

Anonymous said...

Hanjing 9.31 menyalak panjang.. Kikikiki... Ko spesis hanjing kurap memang tak sembang tepi jalan.. Kami smua tau ko punya level cuma sembang kt dlm kandang babi.. Itu pun ko nak megah ke..?
Kikikiki... Hanjing blagak pandai..
Dgn geng sekandang sebabi boleh la ko sembang...
Kikikiki

SUHARLI MASROP said...

Entah2 hang dan kelompok hang yang tertungging dulu.....

Anonymous said...

Bkn nk ckp ape.
Sume soalan aku bg ko xle jawab.
Yg hanya boleh mnyalak mencarut.

Terbuktikn bila anuar musa sendiri xle nk jawab. Inikan plk bdk suruhab ikot skrip

Anonymous said...

Budak faiz ni dia ingat..bila jadi doktor pelatih dia dah hebat..cukup hebat sampai Yang Dipertuan Agung pun dia nak perlecehkan...inilah...muka orang Melayu yang dah discrew...berlagak..mcm pandai tapi diri sendiri dipergunakan..oleh orang lain demi kepentingan peribadi masing2 tak sedar... Kesian..

NordinabilaH said...

Tahniah Dr keep it up org intelektual akan berfikiran positif bukan macam penjilat pendedak mereka itu bodok bangang orgnya tunggu upah dedak saja sebenarnya ramai kakitangan awam macam Dr they are all with you

Anonymous said...

12.00..kau penjilat dedak babi dari limkomunis sama dgn tun m. kau berfikir limkomunis tu jika menang d putrajya nak bagi oyang kau duduk dgn dorang you are nothing to them unless you like being use as komunis balaci samdol...

Anonymous said...

dia Doktor ker? pesakit bertambah sakit tgk rupanya hahaha..
kakitangan awam tidak semua d blkg mu yer doktor...byk mimpi 12.00pm

Anonymous said...

DIA LEBIH LAYAK JADI DOKTOR HAIWAN

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates