December 1, 2016

25 Apa Agama Pengerusi BERSIH, Maria Chin Abdullah Sekarang?


Apabila Pengerusi BERSIH, Maria Chin Abdullah ditangkap dan ditahan lokap tempoh hari, terdapat perkhabaran daripada penyokong-penyokong BERSIH bahawa terdapat sejadah di dalam bag beliau yang dibawa ke dalam lokap. Mungkin kenyataan ini sebagai meraih simpati untuk menunjukkan bahawa Maria Chin adalah seorang yang warak. 

Pelik tapi benar. Di dalam bag ada sejadah dan bukan kain telekung. Kalau ada sejadah sekalipun dan tiada kain telekung bukan boleh sembahyang sebab Maria Chin tidak memakai tudung labuh dan pakaian menutup aurat untuk membolehkankan beliau terus bersolat selepas berwuduk.

Selepas beliau keluar dari tahanan, beliau melahirkan rasa kesyukuran dengan mengunjungi sebuah restoren 'Non-Halal" iaitu Restoren Hou Keng bersama-sama Tian Chua dan Elizaberh Wong. CTS bertanyakan tentang apa agama Pengerusi BERSIH sekarang kerana sebagai seorang Muslim, beliau diharamkan memakan makanan-makan berunsur babi yang terdapat di restoren berkenaan seperti contoh menu di bawah yang terdapat di restoren berkenaan.

Bagusnya opera Cina lakonan Maria Chin. Semasa di dalam lokap, minta Al Quran dari wakil SUHAKAM yang datang melawat. Bila keluar lokap, pergi makan di restoran yang menghidang babi.

25 comments:

Anonymous said...

Penyokong lgbt ada agama ke??

Anonymous said...

Nak tipu... Tipu sapa... ALLAH...kan dah terkantoi...kejap jer.ALLAH bukak pekung dia...nampak semua...buta lagi ke..

Anonymous said...

mana tak buta... dah dapat dedak kuning tiap hari, ada agama ke takde agama ke semua mereka followwww.

Anonymous said...

KUALA LUMPUR 1 Dis. - Penganalisis politik dari Amerika Syarikat (AS), Glenn Beck mendedahkan lima kaedah yang digunakan penyangak mata wang berketurunan Yahudi, George Soros untuk menguasai negara-negara yang menjadi sasarannya.

Kaedah-kaedah yang digariskan Beck dalam artikel yang disiarkan portal Fox News, www.foxnews.com pada 11 November 2010 adalah seperti berikut:

1. Mewujudkan kerajaan boneka dengan berselindung di sebalik misi bantuan kemanusian.

2. Mengawal media massa.

3. Mencetuskan ketidakstabilan, melemahkan kerajaan dan meniup sentimen anti kerajaan.

4. Menimbulkan krisis pilihan raya.

5. Menganjurkan demonstrasi, tunjuk perasaan dan mogok.

Anonymous said...

Adakah bukti bahawa Maria Chin memakan makanan haram tersebut? Mungkin beliau hanya melawat sahaja.

Anonymous said...

Agama dijadikan pentas menarik simpati...agama dijadikan ejek-ejekan dan permainan golongan ni..Melayu yg beragama islam dgn mudah dipermainkan...semata-mata demi dedak yahudi...asyik terkena je walaupun Allah memberi akal tetapi perasaan menguasi diri...jadilah seperti sebahagian dari musuh-musuh islam...sadis sekali.

Anonymous said...

mana satu komen anda di artikel sebelum ini?? Nak tengok ayat apa anda pakai untuk tegur kelakuan penyokong fuckatan pulak...

Anonymous said...

Siapa yang Mudah Lupa... TUN M kaa.. KJ...!!!!
SAMBUNGAN EPISOD MELAYU MUDAH LUPA, SUDAHKAH KJ MELIHAT CERMIN PAGI INI SEBELUM PERGI KE PAU2016?


Siapa Pengkhianat? KJ dan Pemuda UMNO, bukan Tun M.

1. Bila seorang pemuda Cina bernama Jho Low sapu duit rakyat berpuluh billion...mana KJ dan Pemuda UMNO yang hari ini gah dabik dada jadi pemuda hero Melayu?

2. Malulah kepada pemuda2 Cina yang bangkit tentang perangai jijik Jho Low. Mereka pemuda Cina tapi mereka minta polis tangkap seorang pemuda Cina  jahat bernama Jho Low ini. Di mana Pemuda UMNO Melayu?

3. KJ pemuda Melayu belajar Oxford tak faham kes perbicaraan 1MDB di mahkamah Singapura? KJ lulusan Oxford tak faham Jho Low bukan sahaja sudah hilangkan billion duit kita tapi lebih parah Jho Low ini telah hilangkan keyakinan dunia pada kita.

4. KJ tidak faham mengapa Singapura sanggup tutup bank mereka gara-gara Jho Low? Mereka mahu tunjuk pada dunia mereka ambil tindakan supaya keyakinan dunia pada Singapura tidak hilang. Di Malaysia kita langsung tidak ambil tindakan.

5. Maknanya di Malaysia kita tidak kisah hilang billion ringgit. Kita tidak kisah dunia hilang keyakinan pada kita.

6. Bila seorang negarawan tua berumur lebih 90 tahun kisah dan desak tindakan diambil untuk selamatkan negara, anak-anak muda dalam Pemuda UMNO ini panggil dia pengkhianat?

7. Kamu biarkan seorang  pemuda Cina  Jho Low ini belasah duit rakyat kita, ranap dan siat maruah negara kita. Kamu  jilat lagi pemimpin yang lindungi pemuda Cina ini kerana anak menantunya rakan kongsi, rakan berpoya. Hanya kerana habuan duit untuk kamu, habuan jawatan untuk kamu, kamu rela bangsa ini ditipu hidup-hidup. kalau bukan pengkhianat,  apa lagi nama sesuai kamu wahai Pemuda UMNO?

Petikan di atas adalah tulisan Ezam Mohd Nor yang diambil daripada laman Facebooknya. 

Sudahkah KJ melihat dirinya di cermin pagi ini sebelum pergi ke Perhimpunan Agung UMNO

Anonymous said...

Tun m telah membuat satu tidakan yang memperbodohkan orang melayu dengan mengjangkakan orang melayu begitu boduh untuk mengikutnya bersama2 keluar umno.

Budak kampung Selatan said...

Siapa kita nk menilai iman seseorang?
Budaya takfiri mmng sebati dgn jiwa pendedak..cpt menghukum dan mengkafirkan orang lain..alahai bangsaku!!

Anonymous said...

Tak dak tuduh siapa pun kafir. Tulisan tu dlm bentuk pertanyaan je sbb perbuatan tu buat org tertanya tanya jgk. Alahai modal istilah baru la katakan...takfiri. Menyampah...

ted manoff said...

Bersangka baikklahh ryezall...😸

Anonymous said...

Kapir bitch makan dedak soros utk menjatuhkan Islam.

Anonymous said...

Dia se-Agama dengan Latifah Koyak-Begum....sembahyang tepi jalan tak payah tutup aurat.
Yg penting agenda betina cilaka tajaan cinabukit dan kapir yahudi adalah Anti Islam dan Anti Melayu. Bangsa asal cinabukit sundal ni diperjuangkan. Sama macam anak angkat Khir Johari, Christopher Lim.

Anonymous said...

Mungkin Maria Chin Abdullah nie talam dua muka...makan both side







Mamat2020

Anonymous said...

Kelakar baca komen2 awal anjing dapigs yg cuba membela anjing kuning soros dgn bersangka baik konon.
Ya la...bila kapir terkantoi, semuanya nak bersangka baik, bila Melayu Islam di FITNAH, laju pulak nak menghukum.
Jing oh Jing....

Anonymous said...

ada bukti ke dia amek sejadah tu utk wat solat, kalu dia pergi restoran yg tiada cop halal tiada bukti dia mkn mknan haram?
soklan yg adil utk semua, dgn suhakam minta sejadah, dgn kaki sendiri masuk dlm restoran tak halal, dua2 keadaan yg agak berlawanan, yg mana satu pilihan hati, huhu

Anonymous said...

Mari kita bersangka baik... Maria chin masuk restoren cina jual makanan babi untuk ajak pengunjung-pengunjung restoren tersebut untuk masuk Islam macam dia buat sebelum nak kahwin dulu... mulianya maria chin tu, layak jadi imam besar fuckatan...

Muahahahahahahahaha

Anonymous said...

Tahun depan layak kerajaan selangor buat seminar pemikiran maria chin pulak. Pemikiran peliwat boleh dibuat, apa la salahnya pemikiran imam besar fuckatan juga dibuat.... kita bersangka baik la...

NordinabilaH said...

Siapa kita nak persoalkan agama maria chin tidak bertudung makan direstoren non halal agama itu antara dia dgn allah apa salahnya klu dia makan direstoren non halal klu cuma minum kopi dan secawan kopi klu kita pergi over sea kita juga makan diretoren non muslim juga bukan ke begitu masalah pakai tudung ramai lagi org umno yg anak bininya tidak bertudung klu bertudung pun jambul rambut didepan keluar jua bagaimana pula klu kita ini org melayu beragama islam tetapi perbuatannya tidak ikut landasan islam makan duit rasuah makan duit rakyat salah gunakan kuasa utk cari kekayaan itu halal ke jadi bawa bertenang bawa berfikir beristiqamah jgn ikutkan nafsu tk kerana membaca

NordinabilaH said...

Siapa kita nak persoalkan agama maria chin tidak bertudung makan direstoren non halal agama itu antara dia dgn allah apa salahnya klu dia makan direstoren non halal klu cuma minum kopi dan secawan kopi klu kita pergi over sea kita juga makan diretoren non muslim juga bukan ke begitu masalah pakai tudung ramai lagi org umno yg anak bininya tidak bertudung klu bertudung pun jambul rambut didepan keluar jua bagaimana pula klu kita ini org melayu beragama islam tetapi perbuatannya tidak ikut landasan islam makan duit rasuah makan duit rakyat salah gunakan kuasa utk cari kekayaan itu halal ke jadi bawa bertenang bawa berfikir beristiqamah jgn ikutkan nafsu tk kerana membaca

Anonymous said...

kesian... duduk malaysia yang banyak restoren Islam, nak mewajarkan tindakan puak bangang sendiri terpaksa la samakan tindakan yang terpaksa di ambil bila di negara orang lain.... cukup, cukup kesian.

Anonymous said...

Rba norboleh belah...kau tu tak layak nak komen kat sini...sbb kau tu spesis Maria Chin semua boleh semua sondol...tulis nama Allah huruf kecik dahlah jgn nak myamar konon kau tu Islam...Cina Mualaf mcm Rhidhuan Tee pun tahu memuliakan Allah..kau...dtng kag blog ni nak myebar gitnah nak menghasut dan nak biar orang Islam yang baca blog ni menyelinap darah maki hamun... Tak sorry kami masih sedar dan waras..so skip bila nampak komen norboleh blah dan si kentut ni...waspada syaitan dan iblis menghasut dgn berbagai cara..termasuk melalui komen2 agar kita marah... RASULULLAH saw..dah pesan orang yang kuat orang yang dapat menahan marah..ok

Anonymous said...

ini nordinbabilah adalah penyokong ruu babi. kerana dia adalah penyokong dap. semua bolih langgar. makan ikut suka. walau dalam kedai non muslim peralatan bercampur aduk. ayam pada pandangan non muslim adalah halal. pada mereka selain babi semua halal. mereka yang tiada iman dan akidah tidak tahu bahawa sembelihan mereka tu tak halal. kedai muslim dan kedai mamak berlambak. tapi masuk jugak kedai non halal.
bila kena batang hidung..pandai pulak tepis. nak menegakan benang basah berpadalah.

Anonymous said...

itulah tandanya penyokong fuckatan ni cukup HIPOKRIT.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates