December 20, 2016

10 Apa Ada Dengan Kok ... Ehhh, The Top, KOMTAR


Projek pengubahsuaian atau rejuvenasi KOMTAR di Pulau Pinang telah diswastakan oleh Ketua Menteri Pulau Pinang, Joseph Lim Guan Eng kepada syarikat Only World Group (OWG). OWG diberikan 'konsesi' selama 60 tahun sebagai balasan melaksanakan projek rejuvenasi KOMTAR mengikut budi bicara OWG sendiri yang diberi persetujuan oleh Kerajaan DAP Pulau Pinang pimpinan Joseph Lim Guan Eng.

OWG adalah juga syarikat yang menguruskan taman tema air di laut 'Wet World Wild' di Batu Ferringhi yang kini sudah berhenti operasi. Projek rejuvenasi ini termasuk penambahan 2 tingkat baru ke atas KOMTAR. Semua kos pembaikan dan rejuvenasi ditanggung oleh syarikat pemaju berkenaan.

Sukacita diingatkan, segala "taman tema" dan penambahan tarikan pelancong yang dibina atau disediakan di the Top @ KOMTAR seperti the Rainbow Skywalk dikenakan caj masuk, bukan percuma, dan ia juga bukan murah. Harga tiket dewasa adalah RM98 manakala harga untuk kanak-kanak adalah RM50.


Jangan kata tanah di Pulau Pinang habis Kerajaan DAP Pulau Pinang gadaikan atau  dijual, bangunan KOMTAR yang sebiji itupun turut digadaikan selama 60 tahun!

10 comments:

Anonymous said...

PANDAINYA PENGIKUT DAJJAL TU CARI MAKAN. PUSING SANA PUSING SINI. KONA SANA KONA SINI. MASYUUUUUKKKKKK........

ted manoff said...

Ryezall.. Mamaq pinenglah yg byk jual melayu..xpercaya tanya musa fadzil dgn ryezall marican naina marican...😸...nmpak seperti berjuang utk rakyat tpi sebenarnya cekik drh rakyat....😡

Anonymous said...

Apek ni akan buat ape je kerana duit...cat konon...ade buat kajian ke main tambah atas komtar suka hati ...kebakaran jdi mcm mana?konsesi 60 thn pula tu mengalah atok lanun tersohor konsesi 30 thn je...he3

Anonymous said...

Kalau si ted kentut boleh masuk free... dengan syarat kene menyalak kat blog pro kerajaan selama dua bulan berturut-turut. Tu yang galak sangat beri komen bodoh dia kat sini.....

Muahahahahahahahahaha

NordinabilaH said...

Kalau pendedak penyamun perasuah tak ada duit janganlah pergi ke kontar jadilah pengampu penjilat nanti dapatlah duit tak salah pun kalau dap penang swastakan komtar itu duit 1mdb hilang dirompak tanak 1mdb jual kat cina itu lagi teruk jangan nak tengok salah org je salah sendiri dgn rasuah curi duit rakyat makan duit haram macam maba wahai penjilat dan pengampu

Anonymous said...

Cuba kau senaraikan apa yang telah dijual oleh musa fadhil & marican tu?
Kau nak tutup malu kau kantoi melancap depan laptop ke?

Anonymous said...

Tak adapun yg masuk jel kes 1mdb. Yg bakal masuk jel kes fitnah ada. Salah sekornya sotong pondan yg selalu isap kote kau tu.

Anonymous said...

macam sohih jer najib telan duit rakyat. ini mesti si nordinbabilah dah tau secara terperinci. dari a sampai z. sesedap mulut menuduh tak tengok depan belakang kiri kanan. macamlah malaikat kiri kanan tak catit. kalau setakat dengar bisik dan cakap orang hentikanlah. setiap kali ko bersuara. kalau tak benar sekali ko fitnah. sekali ko komen sekali ko sebar fitnah. pahala ko kutip dah cukup banyak?
kalau ko muslim berpada padalah sikit. jangan ikut kafir dah memang sah jadi pengikut dajjal laknatullah. kalau ko muslim...ko memang tau fitnah itu adalah perangai dajjal. yahudi dan kafir ni bila dajjal muncul adalah pengikut dajjal.
aku nak nasihat diri aku dan kaum muslimin...jagalah iman kita walau tinggal cuma seciput senipis kulit bawang. cuma itu bakal menentukan kita kesyurga. in sya allah....

ted manoff said...

Bodooo...musa dgn ryezall marican nii punya syarikat sendiri..sebelom pineng dirampas dap mereka2 nii lah yg kaut untung hasil jual tanah org melayu bodoo..tnh rezab pun punahh habis djual..mmg lahanat.......prOoTt💨💨💨💨

Anonymous said...

nampak sangat ted kentut tu pakai lubang jubor untuk berkata-kata... orang suruh senaraikan, bukan tambah lagi komen bodoh ko tu.... paham bahasa melayu ke tak tu?

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates