November 4, 2016

43 Sejak Bila Reza Aziz Pelarian Dari DoJ Marina Mahathir? @netraKL


Ini jawapan anak perempuan Pengerusi Parti Cap Bunga Raya apabila seorang netizen mempertikaikan bahawa Marina Mahathir turut mengikuti rombongan rasmi ke China semasa Tun Dr Mahathir Mohamed menjadi Perdana Menteri. Katanya di laman sosial Twitter,
"Yes I did but I wasn't a fugitive from the DoJ at the time"
Persoalannya, sejak bila Reza Aziz menjadi pelarian Jabatan Kehakiman (DoJ) Amerika Syaikat? Pertama, perintah injunksi DoJ adalah terhadap Syarikat Red Granite, yang mana perintah berkenaan telahpun ditarik balik. Saman kini hanya tertumpu terhadap keuntungan dua buah filem yang dikeluarkan oleh syarikat tersebut. Kedua, saman DoJ adalah suatu saman sivil, dan bukan saman jenayah (criminal). Tidak timbul isu 'tidak boleh meninggalkan Amerika Syarikat' dan sebagainya. 

Mungkin Marina Mahathir boleh turut mempersoalkan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang didakwa atas kesalahan jenayah rasuah yang masih ke sana ke mari, menggunakan kenderaan dan keistimewaan Kerajaan walaupun Ahli Parlimen DAP, Tony Pua sendiri telah menyatakan Lim Guan Eng perlu meletak jawatan sebagai Ketua Menteri.

43 comments:

Anonymous said...

DOJ sendiri pon TAKUT nak SAMAN red granite..
Silap2 MALU besar DOJ kene saman balik..

Satu kmnangan utk rakyat mlysia smue...1 - 0...
Madey asyik dudok sembunyi di belakang LANGSIR jer..xkluar2.
Kihkihkih

Anonymous said...

Si BETINA SUNDAL LESBI marina si PENJILAT JUBOQ BABI anak si DIKTATOR ZioNAZI (Zionis NAZI) PARASIT/PENYANGAK/PENYAMAQ/PENIPU/PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH/LANUN-madey ANAK BERANAK berIJAZAH JAMBAN JUBOQ BABI - ni ´patut diTONYOHkan mulut dia dgn. CILI KERING sampai HANGUS mulut CELAKA JUBOQ BABI dia tu ; dahlah muka tu HODOH mcm. BABI SONDOL!

Keturunan PENYAMAQ ZIONIS puaka sama adik BOTAK SIAL dia tu patut MAMPOS dr. TANAH MELAYU kami ni! BABI lu si BETINA PELACUR dan adik JANTAN HOMO/PORNO Botak lu!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

Mengapa lah beria-ria benar nak membela Reza ni,tengok muka dia pun aku menyampah.Rakayat bergaduh sakan keraan isu 1MDB dia senyap je membolot kekayaan dgn menggunakan pengaruh ibu,bapak tiri ,urusniaga 1MDB dgn IPIC,dan hubungan dgn JLow sebagai pelobby utk menjadi producer.Apa pengalaman dia dalam perfileman ,kalau bukan keran kekayaan yg bersumber dari 1MDB.Dari sudut teknikalnya daia mungkin tak bersalah ,tapi dari sudut moral nya urusniaga beliau menjijikan,kerana RS memperolehi pinjam kerana pelaburan 1MDB dalam Ipic dan sekarang urusniaga tersebut pun masih dalam pertikaian.Kalau IPIC berjaya menafikan menerima wang 1MDB bermakna ,duit 1MDB memang di songlap oleh pihak tertentu,lalu di beri pinjaman kepada RS.

Saya adalah penyokong Umno tapi melihat kemelut ini berpunca dari DS R anak beranak yg gelojoh,menggunakan pengaruh keluarga, yg melibatkan pula kewangan 1MDB.Lihat saja bagaiamana mereka berbondogn-bondong ke negara Cina,sedikit pun tidak menghiraukan sentimen rakyat yg masih memandang serong kepada mereka.Memalukan,seoalah-olah tidak mempuanyi rasa malu pun.Tak boleh ke mereka sedikit berpada-pada dalam tingkah laku gelamour.Yg di musykilan ialah ,ketua keluarga kelihatan tidak langusng mampu memberi nasihat.

Harap Cucu TS,berhentilah membela keluarga ini,biarlah mereka membela diri mereka sendiri,kerana satu hari nanti kita juga akan di tanya,dalam usaha kita amar makruf nehi mungkar.Lebih baik kita memebela rakyat biasa yg tertindas dari membela 'Keluarga Glmour'ini.Pedulilaha apa pun Marina nak kata pada mereka,kita apa peduli.

Anonymous said...

Berdosa kau...muka Reza tu ciptaan Allah...so kau benci pada ciptaan Allah bermaksud kau kufur dgn kebesaran Allah..dan yang heran tu...Si reza tu tak buat salah pun kat kau...apa yang kau marah sangat kat dia...pasal kononnya dia guna duit rakyat Malaysia utk buat filem kt Hollywood... Bukti pun tak ada ni semua cerita fitnah...dari Mahadey n the gang...orang tua kutuk tak sedar diri tu...buat cerita utk memalukan dan jatuhkan Najib agar boboi boleh jadi Pm...tapi Allah Maha Berkuasa...semua rancangan jahatnya termasuk bersengkongkol dgn Yahudi..akhirnya terbongkar...mcm tu pun masih nak percaya lagi mmg... Hati dah hitam...nak buat lagu mana...terjunlah si luncai dgn labu labunya...biarkan biarkan

Anonymous said...

Pen yokong bunga raya x BISING pon ANAK madey KAYER RAYER???
Vincent toto keroni madey sapu pojek smue org senyum jer.

Dah d takdirkan kite bgini rupe.terima seadanya
Kahkahkah

ted manoff said...

Ryezall...sejak bila saman tu ditark balik...ko jgn mandai2 ryezall..ko tau kan pasal reza nii tapi biasalh dedaq punya pasal sanggup butakn mata..dia niaga APA kt amerika tuu sampai boleh beli rumah sebesar istana siap bikin filem lagi....? Ryezall2 hati ko nii keras nk terima kebenaran kisah reza nii..sampai bila nk cover..? Kebenaran akn muncul jua ryezall...prOoTt💨💨

Anonymous said...

liberal mencari gereja sebagai sentuari...orang2 melayu harus berhati-hati penularan virus "le det"selepas negara dikejutkan dengan virus zika dan nika....

ted manoff said...

Jadi bila agaknya penyimpan harta karun mohd najib JHO LOW akn ditangkap..? Katanya mamat nii dilingdungi oleh seseorang dimalaysia..bolehkah ryezall siarkn gambar jho LOQ ni sedang berpesta..payunglah satu gambar ryezall...😊😄😜😝

cucu nek tempoyak said...

Cukup cukup la..! Kalau pun takde perasaan malu cukup la dengan mempertahankan harga diri..! Itu pun kalau masih ada..!

Teringat kata ustaz ~ malu sebahagian dari iman..!

Seorang saksi memberitahu mahkamah di sini semalam bekas pegawai bank BSI, Yeo Jiawei yang sedang dibicarakan dalam kes berkaitan skandal 1MDB, sebelum ini menggesanya menggunakan telefon “Bangla” supaya perbualan mereka tidak boleh dikesan.
Kevin Swampillai dalam keterangannya sebagai saksi pendakwa berkata Yeo yang juga bekas penyelianya turut menggunakan telefon “Bangla” – telefon bimbit milik pekerja pembinaan yang sudah meninggalkan Singapura.
“Saya juga ada minta dia dapatkan saya satu (telefon), tapi dia kata susah dan cadangkan saya cari sendiri, beli kad sim atau telefon kedua supaya komunikasi kami rahsia,” katanya dipetik daripada Straits Times Singapura (ST).
Mereka juga menggunakan teks rahsia dalam komunikasi di Telegram untuk mengelak dikesan selepas Jabatan Hal Ehwal Komersial memperhebatkan siasatan terhadap urus niaga mereka dengan 1MDB pada Oktober tahun lalu.
Butiran terperinci bagaimana mereka cuba mengelak dikesan menggunakan telefon itu terbongkar pada hari ketiga perbicaraan Yeo yang berdepan 4 pertuduhan kerana memutarbelitkan proses keadilan dengan memujuk saksi berbong kepada polis dan memusnahkan bukti.
Dia juga berdepan pertuduhan pengubahan wang haram, menipu dan pemalsuan tetapi kes berkenaan akan dibicarakan di mahkamah berasingan tahun depan.
Akhbar itu melaporkan, Kevin dalam keterangannya berkata Yeo, 33, meletak jawatan di BSI, bank persendirian Switzerland itu untuk menyertai taikun Malaysia, Jho Low selepas mendapat tawaran gaji $500,000 setahun.
Bagaimanapun, peguam Yeo membantah keterangan itu dan berkata anak guamnya tidak mendapat tawaran kerja daripada Jho Low.
Kevin, 52, sebelum ini ialah ketua perkhidmatan pengurusan harta BSI sebelum digantung dan kini masih belum bekerja.
Saksi memberitahu mahkamah dia merangka pelan untuk membuat “fi pengurusan besar” daripada penubuhan syarikat dana yang akan menguruskan keuntungan daripada urus niaga dengan Brazen Sky, yang dimiliki sepenuhnya oleh 1MDB.
“Idea itu datang daripada saya tetapi Yeo sangat menyokongnya dan bersama saya dalam perbincangan itu,” katanya seperti dilaporkan ST.
Katanya, mereka mendapat berjuta “keuntungan rahsia” daripada urus niaga 1MDB dan mereka menubuhkan “shell company” Bridge Partners International Management (BPIM) dan Bridge Global Managers untuk menerima “keuntungan rahsia” itu yang akan disalurkan ke syarikat kawalan mereka.
Pada September 2012, 1MDB menjual sahamnya dalam satu usaha sama sebanyak AS$2.32 bilion dan menerima unit di BPIM.
1MDB sebelum ini berkata unit itu dimiliki oleh Brazen Sky dan dipegang menerusi BSI di Singapura sebagai penjaga.
Saksi berkata urusan “fi rujukan” wujud daripada penggabungan kerjasama itu membabitkan yuran pengurusan dibayar oleh Brazen Sky kepada BPIM masuk ke syarikat dikawalnya bersama Yeo.
“Yeo yang beri idea untuk mewujudkan syarikat pengantara di antara syarikat kami dan Bridge Partners dan saya sokong, untuk menambah lebih banyak lapisan keselamatan,” katanya kepada mahkamah.
Jika didapati bersalah sengaja memutarbalikkan proses keadilan, tertuduh boleh dipenjara sehingga 7 tahun dan didenda.
Perbicaraan dijadual berlangsung selama 9 hari, hingga 7 November.
Pada Mei lalu, Penguasa Kewangan Singapura (MAS) mengarahkan bank Swiss itu menutup pejabat di Singapura kerana “pelanggaran serius syarat anti pelaburan wang haram, kelalaian pengurusan yang serius terhadap operasi bank, dan salah laku serius kakitangan bank itu”.
MAS juga merujuk 6 ahli pengurusan kanan dan kakitangan bank di Singapura itu kepada pendakwa raya. Setakat ini, 3 termasuk Jiawei sudah didakwa.
sumber


Gitu ler keadaannya jika buat kerja salah..! macam macam helah..! Baca juga berapa Jho Low bayar..

Anonymous said...

Lanun Bugis penyamun 1MDB Berbillion2 Dolar masih bermaharajalela.

Nama Malaysia tercemar dimata dunia. Anjing2 Najib masih berbangga mempunyai PM = Penyamun Malaysia 1MDB

Anonymous said...

Ryezall ni Anjing belaan Najib Penyamun 1MDB.

DIa akan berusaha sedaya upaya memutar belit kenyataan demi Dedak Sekampit.

Anonymous said...

Jho Loq dedak pada Najib jolok dedak pada Anjng2 Najib!!

Anonymous said...

Orang Melayu mesti berhati2 pada Lanun Bugis!!!

Anonymous said...

Yeo da bersalah ke belum??

Yg da bersalah skrg ialah yb rfiji raja pemfitnah semalaysia diarah mgutip derma utk mmbyar saman..

Anonymous said...

Orang melayu mesti berhati2 pada Dapig13may kerana MENYEMBUNYIKAN MINYAK MASAK!!!

Anonymous said...

Bersih dedak pada Soros jolok dedak pada Anjing2 Bersih!!

Anonymous said...

3:04 dan yg seangkatan dgnnya, yg termasuk dlm golongan 'Melayu mudah lupa' atau pun 'anjing tulen lgbt DAPigs'.

Rakyat skrg cepat buka mata bile sesuatu isu dibangkitkan. Maklumat dihujung jari, dgn bbrp sentuhan jejari cerita sebenar boleh diketahui.

Membuang masa bagi cai2 PH dan parti berbunga-bunga utk mengelirukan rakyat sptmana dizaman diktator Mamak Kutty, dimana internet adalah mainan golongan berkemampuan saja. Telah nampak sia2 saja mengulang-ulang cerita khayalan dan fantasi utk dikatakan sbg kebenaran. Takkan menjadi punya. Mamak Kutty sendiri telah kecundang menggunakan cara ini.

Mamak Kutty menjaja citer khayalan siang hari sampai ke DoJ AS dgn hasrat utk menampakkan apa yg dibohonginya adalah benar. Masihkah tidak sedar apa yg berlaku? Akhirnya cerita tersebut menjadi citer basi dan berbau busuk, sebusuk hati dan kalbunya utk mencatur politik negara mengikut acuan keinginannya, dgn menyingkirkan PM yg dipilih secara demokrasi.

Cai2 PH dan parti bunga-bungaan, sedarlah, zaman telah berubah, teknologi telah canggih, cara pemikiran cai2 mengapa masih ditahap kepakaran Mamak Kutty yg sudah boleh dikira 'obsolete' atau ketinggalan zaman?

Sedar2lah, sedangkan 'gurkha' PPBM sendiri, yg siang malam menyalak utk menakutkan musuh politik tuannya, akhirnya merajuk dan cabut lari tinggalkan PPBM krn Mamak Kutty kedekut telah 'sontot belakangnya'. Itu org yg pernah si Kutty tolong bebaskan dari muflis sbnyk RM17 juta, cai2 disini berapa banyak dapat dedak? Tak ada? Seronok2 saja?

Kalau 'Melayu mudah lupa' ingatlah sekali sekala, sentiasa ada makhluk yg menulis dikiri kanan diri setiap masa kan .. Kalau anjing tulen lgbt DAPigs, lantaklah, tak ada bezanya ...

makcik sambal belacan said...

Asalamualaikum,, tadi pergi pasaraya cuba try beli minyak masak harga 2.50.,terkejut juga bila diaorang ckp takde stok, y ada cuma botol besar saja, kena salahkan penyeludup ke?

Anonymous said...

Wslm kesian makcik xdpt nak masak ari ni....cuba makcik cari tokeh yg suka sembunyikan minyak tu..xpun makcik carije peneyeludup minyak...selamat mencoba makcik....

Anonymous said...

Pembantu Rosmah kantoi salah guna peribahasa Cina untuk bela Najib

SEDANG aku ronda-ronda dalam facebook, terjumpa akaun milik pembantu Datin Rosmah Mansor bernama Rizal Mansor. Aku pun 'scroll' akaun facebook dia.

Aku terjumpa satu status facebook dia yang bukan main membela suami kepada boss dia berkenaan kritikan orang ramai yang mempersoalkan mengapa Najib Razak bawa anak tirinya Riza Aziz menaiki jet kerajaan semasa lawatan ke China.

Aku tak peduli sangat dengan hujah-hujah dia di dalam membela Najib Razak — sebagai pekerja tentulah dia akan bermati-matian bela suami boss dia, lantak dialah.

Cuma aku rasa lucu lihat gelagat Rizal Mansor ni yang nampak bersungguh-sungguh membela Najib sampaikan peribahasa cina dalam tulisan cina pun digunakan sebagai hujah.

Pada aku yang tak faham tulisan cina ni, pada mulanya aku rasa penggunaan peribahasa dalam tulisan cina oleh Rizal Mansor ni nampak boleh tahan menarik.

Tapi bila aku lihat di ruangan komen, ramai pengguna facebook berbangsa Cina yang sekolahkan dia. Rupanya Rizal ni memandai-mandai guna peribahasa Cina untuk pertahankan Najib sedangkan maksud yang dikaitkan langsung tak ada kena mengena.
Rizal tulis kononnya Najib memang dijemput oleh kerajaan Cina untuk datang ke negara itu bersama-sama dengan ahli keluarga sesuai seperti peribahasa Cina yang bermaksud "飲水思源" — apabila anda meminum air, fikirkanlah punca air tersebut.

""飲水思源": Peribahasa Cina ini bermakna kena mengenang budi orang yang pernah menolong kita. Dengan jelasnya tiada langsung kaitan dengan budaya membina hubungan kekeluargaan," kata Cheng See Sin salah seorang sahabat berbangsa Cina yang sekolahkan Rizal dalam ruangan komen.

Taktik berbohong guna bahasa-bahasa yang nampak macam hebat supaya orang tak faham seperti ini memang biasa digunakan oleh kerajaan Barisan Nasional, BN (sebut Barang Naik).

Contohnya bila kerajaan BN nak naikkan harga minyak masak, mereka guna perkataan 'rasionalisasi subsidi' maksud mudah perkataan ini adalah tarik subsidi atau bahasa lebih jelas yang patut rakyat tahu 'rasionalisasi subsidi' bermakna harga barang naik.

Bahasa-bahasa yang tidak difahami digunakan sebab kalau guna bahasa yang mudah difahami akan buat rakyat lebih cepat marah.

BACA JUGA — Najib kantoi 'crop' gambar Riza Aziz di Faceboo


Anonymous said...

Sejak bila plak money laundering bukan jenayah di AS?

Anonymous said...

Selepas disaman sivil adakah riza masih tinggal dirumah mewah dia AS?

Anonymous said...

KES 1MDB ~ Mahkamah Singapura Terus Memecah Kesunyian Mahkamah Malaysia..!
Cukup cukup la..! Kalau pun takde perasaan malu cukup la dengan mempertahankan harga diri..! Itu pun kalau masih ada..!
Teringat kata ustaz ~ malu sebahagian dari iman..!
Seorang saksi memberitahu mahkamah di sini semalam bekas pegawai bank BSI, Yeo Jiawei yang sedang dibicarakan dalam kes berkaitan skandal 1MDB, sebelum ini menggesanya menggunakan telefon “Bangla” supaya perbualan mereka tidak boleh dikesan.
Kevin Swampillai dalam keterangannya sebagai saksi pendakwa berkata Yeo yang juga bekas penyelianya turut menggunakan telefon “Bangla” – telefon bimbit milik pekerja pembinaan yang sudah meninggalkan Singapura.
“Saya juga ada minta dia dapatkan saya satu (telefon), tapi dia kata susah dan cadangkan saya cari sendiri, beli kad sim atau telefon kedua supaya komunikasi kami rahsia,” katanya dipetik daripada Straits Times Singapura (ST).
Mereka juga menggunakan teks rahsia dalam komunikasi di Telegram untuk mengelak dikesan selepas Jabatan Hal Ehwal Komersial memperhebatkan siasatan terhadap urus niaga mereka dengan 1MDB pada Oktober tahun lalu.
Butiran terperinci bagaimana mereka cuba mengelak dikesan menggunakan telefon itu terbongkar pada hari ketiga perbicaraan Yeo yang berdepan 4 pertuduhan kerana memutarbelitkan proses keadilan dengan memujuk saksi berbong kepada polis dan memusnahkan bukti.
Dia juga berdepan pertuduhan pengubahan wang haram, menipu dan pemalsuan tetapi kes berkenaan akan dibicarakan di mahkamah berasingan tahun depan.
Akhbar itu melaporkan, Kevin dalam keterangannya berkata Yeo, 33, meletak jawatan di BSI, bank persendirian Switzerland itu untuk menyertai taikun Malaysia, Jho Low selepas mendapat tawaran gaji $500,000 setahun.
Bagaimanapun, peguam Yeo membantah keterangan itu dan berkata anak guamnya tidak mendapat tawaran kerja daripada Jho Low.
Kevin, 52, sebelum ini ialah ketua perkhidmatan pengurusan harta BSI sebelum digantung dan kini masih belum bekerja.
Saksi memberitahu mahkamah dia merangka pelan untuk membuat “fi pengurusan besar” daripada penubuhan syarikat dana yang akan menguruskan keuntungan daripada urus niaga dengan Brazen Sky, yang dimiliki sepenuhnya oleh 1MDB.
“Idea itu datang daripada saya tetapi Yeo sangat menyokongnya dan bersama saya dalam perbincangan itu,” katanya seperti dilaporkan ST.
Katanya, mereka mendapat berjuta “keuntungan rahsia” daripada urus niaga 1MDB dan mereka menubuhkan “shell company” Bridge Partners International Management (BPIM) dan Bridge Global Managers untuk menerima “keuntungan rahsia” itu yang akan disalurkan ke syarikat kawalan mereka.
Pada September 2012, 1MDB menjual sahamnya dalam satu usaha sama sebanyak AS$2.32 bilion dan menerima unit di BPIM.
1MDB sebelum ini berkata unit itu dimiliki oleh Brazen Sky dan dipegang menerusi BSI di Singapura sebagai penjaga.
Saksi berkata urusan “fi rujukan” wujud daripada penggabungan kerjasama itu membabitkan yuran pengurusan dibayar oleh Brazen Sky kepada BPIM masuk ke syarikat dikawalnya bersama Yeo.
“Yeo yang beri idea untuk mewujudkan syarikat pengantara di antara syarikat kami dan Bridge Partners dan saya sokong, untuk menambah lebih banyak lapisan keselamatan,” katanya kepada mahkamah.
Jika didapati bersalah sengaja memutarbalikkan proses keadilan, tertuduh boleh dipenjara sehingga 7 tahun dan didenda.
Perbicaraan dijadual berlangsung selama 9 hari, hingga 7 November.
Pada Mei lalu, Penguasa Kewangan Singapura (MAS) mengarahkan bank Swiss itu menutup pejabat di Singapura kerana “pelanggaran serius syarat anti pelaburan wang haram, kelalaian pengurusan yang serius terhadap operasi bank, dan salah laku serius kakitangan bank itu”.
MAS juga merujuk 6 ahli pengurusan kanan dan kakitangan bank di Singapura itu kepada pendakwa raya. Setakat ini, 3 termasuk Jiawei sudah didakwa.

Anonymous said...

Red granite tidak rompak 1mdb jadi kenapa plak dOJ nak saman..ngook..

Anonymous said...

Tuhan tak benci muka perompak yg ingkar perintah tuhan?

Anonymous said...

Sape tu penyokong yg bising?..baru sekarang. nak bising?

Anonymous said...

Pondan mana berani tangkap jholo..ka3

Anonymous said...

Bodoo sangat lah ko ni..ini mahkamah bapak ko ker?boleh buat keputusan bilaa2 masan ko suka..

Anonymous said...

Problem ni semua angkara najib kepala prompak..minggu depan gas plak nak naik selepas petrol..kerana najib hampir bankrap banyak barang keperluan dinaikkan.harga supayadapat cukai lebih...cacai2 sewel tetap sokong walaupun susahkan sedara mara dia..

Anonymous said...

Semua mengeluh bila minyak naik, RM2,500 umpama tiada apa-apa – Ziana Zain

Posted on 04/11/2016 Leave a comment

Kos sara hidup yang semakin meningkat turut meningkatkan keluhan sebahagian rakyat termasuk juga golongan artis.

Penyanyi Ziana Zain turut merasa tempias gara-gara terbeban dengan kos sara hidup yang semakin meningkat.

“Semua akan mengeluh apabila minyak naik.

“Kerana semua yang lain juga naik, seperti peralatan sekolah dan segala yuran.

“Sebagai rakyat kami harus hadapi perkara itu,” katanya dipetik Malaysiakini pada sidang media Konsert High Note 2016 di Istana Budaya hari ini.

“Tiada komen,” jawapannya sebelum itu apabila diajukan soalan berkaitan subsidi minyak masak yang dibatalkan.

Ziana adalah seorang ibu yang menitikberatkan tanggungjawabnya kepada anak-anak.

“Bangun pagi setiap hari dah siap masak sebelum bekerja. Saya pastikan semua dah siap apabila anak balik sekolah ada nasi,” katanya.

Menurut Ziana atau namanya Siti Roziana Zain, 48, dengan keadaan ekonomi tidak menentu, begitu juga halnya dengan yang lain.

Katanya, masalah sama yang menghimpit rakyat lebih menjejaskan mereka yang berpendapatan rendah khususnya mereka yang menetap di bandar.

“Dengan gaji sekarang, bagi sesiapa yang mempunyai permulaan sebanyak RM2,500 umpama tiada apa-apa.

“Nak sewa rumah pun tak boleh, kalau ada anak lagilah,” katanya.

Selain itu, katanya kehidupan di kampung juga tidak jauh berbeza, bagaikan nyawa-nyawa ikan.

Justeru, Ziana benar-benar menginginkan ada pihak yang mendengar keluh-kesah diajukan.

“Kami sebenarnya memang risau sangat dengan masa hadapan tetapi kita sama-sama berdoa akan ada keajaiban sesuatu akan berubah untuk kehidupan lebih baik,” katanya.

Anonymous said...

dah ada barua dari meysia report kata curi duit 1mdb. doj pun siasatlah. hasil siasatan nanti hantar sapina guna siput babi. berjanggut beb.....

Anonymous said...

yer ustaz....

Anonymous said...

Woi betina sundal terlajak gereja lesbian, pokok Xmas dah beli ke belum?

Anonymous said...

kalau dah tau buat salah...kena taubat la....
dah tau orang tu 22 tahun sakau duit rakyat...masih nak sokong lagi?
dulu tak ada internet. sekarang dah ado. nasib jer mad dey tu....

Anonymous said...

jangan kutuk bro...nanti ada yang marah. orang suci tu. anak bapak....anak orang semua tak betul.

Anonymous said...

Buktikan dan senaraikan apa yang Najib samun? Jangan cakap je. Kalau tuduh semua orang boleh tuduh tapi tunjukkan bukti.

Anonymous said...

Pondan cakap banyak..samanlah kako bukan pondan pengecut..

Anonymous said...

Otak permanent damage

Anonymous said...

Masa dulu dia sakau ko bisu takut..sikalang baluale belani?

Anonymous said...

Seluruh dunia dah tahu pengumuman doj..ko duduk dlm gua tempurung tak tau bukti?2,6billion dema bapak ko ker?

Anonymous said...

Yer ke?jadi kenapa anuar muse rayu ahli2 bunga raya balik semula kpd umno?..

Anonymous said...

Yg ko susah pasal marina naper plak..dia mintak duit ko?ato cinta ko tak berbalas yek..keciwa jiwa kaco..ha3

Anonymous said...

kan dah cakap ada yang meroyan. orang suci jangan diusik....

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates