November 8, 2016

48 RM24 Juta Untuk Pakaian, Barang Kemas Dan Kasut? Banyaknya DS Rosmah Mansor Membeli Belah


Modus operandi serangan ke atas isteri Perdana Menteri, DS Rosmah Mansor seperti biasa adalah menunjukkan persepsi bahawa beliau seorang yang boros dan suka membeli belah secara bermewah-mewahan. Tuduhan dan fitnah terbaru yang dilemparkan oleh cytro-cytro pembangkang adalah DS Rosmah telah membelanjakan sebanyak RM24 juta untuk membeli pakaian, barang kemas dan kasut.

Pertama, untuk jumlah barangan RM24 juta, berapa kontena di perlukan dan pelabuhan mana barangan berkenaan dijangka sampai? Port Klang, Penang atau Pasir Gudang? Kedua, CTS adalah merupakan seorang juruaudit bertauliah. Banyak prosedur yang perlu dipatuhi untuk membawa masuk barangan sebanyak RM24 juta. Antaranya, adalah Shipping Guarantee, Bill of Lading, Invoice dan Delivery Order, Packing List dan juga Borang K1 yang memerlukan kelulusan Jabatan Kastam.

Agak mustahil bagi cytro-cytro pembangkang tidak dapat menyertakan waima satu dokumen yang disebutkan di atas untuk membawa masuk barangan bernilai RM24 juta. Jika sebelum ini, benda sekecil-kecil cincin sebentuk pun tidak dapat disorok sehingga pembangkang mengeluarkan segala bentuk Airway Bill dan Borang K1, takkanlah barang berkontena-kontena banyaknya ini boleh disorok?

48 comments:

ted manoff said...

Juboq nepall...memang kakmah kaki soping..nii tk boleh dinafikan lagi..cuma macaii berbayar akn pertahankn kakmah sedangkn rakyat tau perangaii kakmah..ko ingat rakyat bodo mcm lembu pawah jkk kerr ryezall...πŸ‘œπŸ’πŸ’Ž

Anonymous said...

Ko bebual pasal Quantity mestilah pakai banyak kontena!!!

Rosy Rambot Kembang beli barang mahal2 tak perlu kontena pon!!!

Blogger Bongok sangat tak boleh dipakai sebab itu tak jadi Auditor lagi!!

Sekarang sekadar jadi pemakan dedak Jibo Al !MDB!!!

Anonymous said...

Beli ubat Awet muda nyut nyut pon berjuta rm tak sebesar mana pon benda tu dan tak perlukan kontena!!

Dasar pemakan dedak haram tegar semua yang nyata dan terbukti misalnya penyelewengan 1mdb dan pesalah yang terlibat sudah dikenakan tindak itu pon dikatakan Fitnah lah Yahudi la apa la....

What The Fuck!!!

Anonymous said...

"Banyak prosedur yang perlu dipatuhi untuk membawa masuk barangan sebanyak RM24 juta. Antaranya, adalah Shipping Guarantee, Bill of Lading, Invoice dan Delivery Order, Packing List dan juga Borang K1 yang memerlukan kelulusan Jabatan Kastam ", hahahaha...apa yg dimerepekkan ni!! Level ni punyer pendedak tahap budak tadika kemas

bijak said...

woii blogger babi. siapa nak check air force one malaysia, kastam ada berani ka? sudah la mkn dedak tu, ingatlah balasan Allah.

bijak said...

woii blogger babi. siapa nak check air force one malaysia, kastam ada berani ka? sudah la mkn dedak tu, ingatlah balasan Allah.

Anonymous said...

Jgn risau semua dokumen tu sr dan wsj pegang tunggu bapa ayam @ ular bagi green light...tengah sibuk bapa ayam tu teruja melepas gian dpt masuk parlimen tuh....

Anonymous said...

China doll Nuar nyut nyut tu Bapa Ayam yg ini supplier ka?

Anonymous said...

232 pm - jgn lah heboh2kan, malulah baapak ayam @ular tu.

dorang berdua tu main buru2 sorok2 kuar masuk penjara. hanya org lain ingat dorang gaduh2. tengok skrg kan dah betul, dorang berdua kawan sejati ..

Anonymous said...

banyak anak2 ular kat blog ni ye?

Anonymous said...

AWAS AWAS AWAS AWAS AWAS AWAS
VIRUS BIOL sdang menular d CTS ni..
Smue saudara2 CTS berhati2..

Kihkihkihkih

ted manoff said...

πŸπŸπŸ™πŸŒπŸŒπŸŠπŸ›πŸœ

Anonymous said...

No China doll , no Korea doll and Japan doll only bapok's........

Anonymous said...

Sebenarnya kalau dah ada benci yang membuak2, bagi maklumat yang betul pun memang mereka tak kan terima. Kerana minda mereka telah dipenuhi dengan segala momokan dari golongan yang ingin memenangi pilihanraya tak lama lagi. Kekadang berita yang tak masuk akal pun mereka akan terima kerana dalam hati mereka tidak ada ruang untuk menerima kebenaran. Inilah strategi pembangkang dengan menggunakan tektik saikologi yang telah lama mereka gunakan sejak zaman Madey mengeluarkan Anwar dari kabinet. Dan sebagai bonus, Madey telah pun bergabung dengan mereka (atas sebab2 tertentu) untuk menumbangkan Najib. Inilah kejayaan mereka. Walau pun jumlah yang menyertai pembangkang agak ramai, tetapi masih ramai lagi yang tidak terpengaruh dengan provokasi mereka. Ini merisaukan mereka. Isu 1MDB telah pun senyap oleh WSJ dan tunggu presiden baru USA dilantik, maka mereka akan kembali sitdown dengan pihak DOJ. Sementara menunggu greenlight, mereka mula mereka cerita yang berkaitan 1MDB dan terbaru ialah berkaitan perjanjian perniagaan dengan Cina, dimana hilangnya RM9B. Dan ini telah pun diterangkan dengan jelas oleh pihak berwajib.

Ini menimbulkan kebimbangan di pihak pembangkang kerana banyak strategi memberi keputusan yang agak mengecewakan. Apatah lagi isu dalam pembangkang telah merosakkan serba sedikit perancangan mereka.

Bagi mereka yang tidak berpihak kepada pembangkang, maka hendaklah sentiasa mendapat maklumat2 yang telus dari pihak berwajib. Kini pihak kerajaan telah berusaha membaiki carakerja pentadbiran agar dapat memberi perkhidmatan yang terbaik kepada semua.

Kita tunggu dan lihat apa yang pembangkang akan bangkitkan isu2 .....

Perlu diingatkan Malaysia adalah kawasan yang begitu strategik yang penuh dengan sumber2 yang boleh memberi keuntungan.

Anonymous said...

hehehe..ada ko nampak ted bongok....hehehe

Anonymous said...

Mentaliti pencacai jibbo klep mmg low..sebab tu dia org terus menyokong jibbo klep sebab sel otak tak berhubung dengan baik..

Asal sebut 24 juta je ingat kontena..hahahhaha..dulu jibbo klep dapat 2.6b tak fikir pulak dia dapat ikut mana? kontena kot? sebab tu bila ada money trail dia org tak percaya sebab bila sebut duit banyak2 ni, dia org cuma ingat kontena saja..hahahahah

Ikut hangpa la..penyamun pun penyamun le kan..sokong jgn tak sokong..idup saudara ditentukan oleh jibbo..kipidap cai...but not me..salah ttp salah..tak kira PM ke, Menteri ke, timbalan ke, presiden parti ke, atau org2 biasa, SALAH TETAP SALAH...

Anonymous said...

Cai 3.31

Pe yang betul pe yang tak betul. Kenapa org benci? ask najib. Kalau najib sanggup turun, ramai org2 UMNO tak akan keluar parti.

Cakap biar jelas. Baru org faham. Mentaliti penyokong klep mmg suka cakap tak habis, tak terang, macam tuan MO1.


Nak tahu pe yang betul dan tak betul tu. tolong bagi pencerahan.

Anonymous said...

Kalau siapa tengok pakaian 40 penyamun ketika keluar dari gua nak ke bandar. Ada yang memakai pakaian Tok Hakim, koboi, doktor dan lain2.

P. Ramlee nak beritahu bahawa penyamun di negara kita ada macam2. setuju jika filem2 P. Ramlee di jadikan sebagai rujukan ilmiah.
Banyak filem2 beliau menyampaikan mesej2 berbentuk masa hadapan.. sindiran yg penuh makna, realiti pada pentas malaysia skrg..

Penyamun pun ada ustaz/ustazah utk menjustifikasi hak menyamun. Penyamun pon ada persatuan penyamun. penyamun pon ada doktor. Penyamun doktor kata "kurang vitamin C"

Orang kaya (sarip dol dan Kemat hassan) boleh berpakat dengan penyamun Chief penyamun: kamu Momotaro-San, gaji kamu 150 dirham. Bin sarjan bin sarjan gaji kamu 30 dirham sebab byk amik "I O U".. satu jek respek kat penyamun2..tu walau dia di kelilingi ngan emas dalam gua tuh.. tapi tak curi hasil organisasi... tetapi masih menerima gaji... dari ketua penyamun... kalau tak cukup pi cari rezki lain kat luar walaupun menipu... tetapi tidak menipu organisasi dan bos....

Samalah ngan penyamun zaman sekarang... walau dapat tau ketua penyamun dok merompak hasil negara, tapi penyamun2 musti kena ikut juga, kalau dak nanti kena lucut jawatan sebagai penyamun...

Sekadar utk renungan, maaf deh... ini mesej yg sangat mendalam dari karya Allahyarham P. Ramlee. Al fatihah..

Anonymous said...

24 juta bukan beli sekali gus..tak perlu konteana..semah bukan roti 24 juta..jamtangan 3biji dah lebih 1 juta..beg tangan birkin hampir 1juta..barangan kemas?pakaian?udah2lah bagi citer belit2..

Anonymous said...

Maklumat yg betol ?ini maklumat biol daa..kastam mana yg berani check semah..alamat pendek umor laa..MB pun dia suruh mao hoo tang klepek tendang..

Anonymous said...

Besar kemaluan orang malaysia kalo berita antara bangsa siarkan cerita paasal bini PM..mao hoo tang, swmah dan balaci2 memang tak ada kemaluan..dia orang tak kisah..

Anonymous said...

bongok..balasan Allah adalah untuk orang macam kau dan puak2 kau yang suka buat cerita tak logik tak masuk akal dan suka buat fitnah..

Anonymous said...

Video berita korea ni dah viral..duta malaysia ato pegawai khas semah ada brani nafikan?

Anonymous said...

sungguh jijik dan kotor puak2 yang kerjanya memfitnah mereka ceria hingga media asing turut cedok bulat2 berita palsu..ini lah kerja dajal2 akhir zaman..

Anonymous said...

Sebahagian barang2 semah disponsor oleh jko lo..duithasil rompakan 1mdb..cai2 dan balaci takut desak tangkap dan dakwa jholo...tak caya tanya CTS..

Anonymous said...

Rakyat tak bodoh cuma ko je yang bodoh

Anonymous said...

Kita cai2 patut bangga PM dan isteri dah terkenal diseluruh dunia..,tapi malangnye dunia mengenali mereka sebagai pasangan perompak negara..

Anonymous said...

Banyaknya anak2 ular cuba2 sembur racun kat blog ni. Bermati-mati berhujah mcmlah org lain percaya sangat. Setakat cakap 'rakyat' percaya bolehlah. Rakyat yg mcm mana yg percaya tu?

Rakyat yg sokong Beershit tu?
Kah kah kah.
Boleh mimpi lah oi ..

Kesian anak ular dan anak2 Bapak Ayam lgbt DAPigs mengamuk kat serata blog, org tak percaya pun.

Kat Meloyakini bolehlah temberang, pasal itu lubuk anak2 ular bermain ..

Anonymous said...

Cai VIRUS BIOL 350..
Kalu kastam x BRANI cek rosmah ko suruh rfiji n lge cek ROSMAH ler..jd yb cm hmjdahkan GAJI BUTA.

CAI 340.
Skang xde pnyamun dah..yg ada tokei alibaba bwak HARTA KARUN keretapi china kt mlysia 55b..

Cerita CAI2 BIOL ni smue dri obersea..amerika,france ,swizland,burma ,diego garcia,korea kpop tpi SMUE CERITA CAM HAMJADAH..xmnarik lansung.

Nak FITNAH cari ler cerita yg LOGIK AKAL n best skit ler..cam GAMPANG jer fotnah cai smue..

Kihkihkih

Anonymous said...

Ko ingat berta asing berani pandai2 siarkan berita fitnah..

Anonymous said...

Malaysikinikan ditutup..30,000 merah demo dengan pimpinan jamal jamban

Anonymous said...

Allah tak balas orang merompak wang negara dan subahat lindungi perompak?

Anonymous said...

Cai2 bongok berani cakap semua fitnah tapi takut nak saman..bila rafizi kena bayar saman semua cai bongok terkinja2 keseronokan..pengecut tak berteloq..orang gila jer merapu..

Anonymous said...

Ini ajaran setan bertanduk

Anonymous said...

TV negara maju kalo kalah saman tutup stesen tv..tak ada lagi orang nak menonton tv yg memfitnah orang..tv3 suku jer kalah saman maaih jalan kerana mentaliti orang malaysia tak setaraf mentaliti orang negara maju walaupu bukan islam..

Anonymous said...

728 pm - kalo ikut lojik ko,

patutnya Bapak Ayam @ Ular (Sendok)* tu dah lama harakiri dah,
malu oooi, suma trik bodoh dia tak jalan.
takde rakyat yg nak pecaya.

kalo ada pun hanyalah anak2 ular dan anak2 ayam aje ..

(Sendok)* ni aku yg tambah, bagi tampak garang sikit .. hehehe

Anonymous said...

Wah hebat...Rosmah... Berita tv korea klau betullah..sbb kita tak faham bahasa korea ni..so klau betul Tv tu cerita pasal rosmah shopping.. Juta juta..memang bangga ingatkan...Bini Sultan Brunei jer boleh shopping mcm tu..rupanya Bini Pm pun shopping... Gempaklah...itu menunjukkan Malaysia ni.. Negaranya makmur dan kaya raya bukan nak bangkrap... Mcm sesetengah orang ckp...biarlah klau rosmah mampu..apa salahnya...yang salah klau kita fikir Pm Najib curi duit rakyat..utk beri kat isteri dia...kita bersangka baiklah...maklumlah Pm Najib ni memang dari golongan bangsawan..so...atok nenek moyang banyak tinggalkan harta..bukan mc atok tua..si sembab atau shafiee bedal...tetiba jer..ada harta berjuta juta... Tu pelik bin ajaib....takat Rosmah..apa di heran

Anonymous said...

hahahaha...lawak..lawak si kaki fitnah. dia yang sebarkan fitnah, saje je minta saman tv korea kalau berani. puuiiii! ntah apa ntah yang disebut oleh tv korea tu, maka jadilah satu skrip fitnah yang kononnya munasabah. rentikanlah, tak bergoncangnya rosmah dgn fitnah korang macam tu. semuanya Allah dah atur, kalau Allah berkehendak, esok lusapun najib akan ajak rosmah resign. baik pegi mancing ke, cari tin kosong ke, ada gak faedah.

Anonymous said...

ha3 blogger bangang.

Anonymous said...

politik ala babi oleh cytro macai pakatan haram.. senang2 je tuduh Rosmah dengan cerita2 tkde bukti. lepas tu nk suruh rakyat jilat lendir ketom.. sokong penyamun tua naikkan botak.. agenda syaitan bertopeng..

Kalau ya pn Rosmah belanja 24 juta.. duit sapa Rosmah curi? satu hal lagi?

bosan dgn cerita fitnah Rosmah.

sekor anon bangang babi Puckatan haram 2.13, ko cerita siapa nk check Air Force One? Ada kau tahu ke Kastam tak check? RM24 juta beli brg apa muat peswat kecil tu?
shopping pakai duit bapak ko ke macai?
semua sekadar andaian.. persepsi dan tuduhan.. apa matlamat? iaitu perang psikoloi jatuhkan pemimpin UMNO.

Keji punya politik. agak2 kalo puak lahanat ini perintah strategi hram jadah mana mreka akn guan tipu rakyat sbb mreka naik pn dgn tipu helah fitnah dan menipu otak rakyat!

minyak nyut2 telor bapak ko lah macai! sah ko ni pencinta jubo!

Anonymous said...

macai babi belaan Pakatan Haram jdah skrg tgh sibuk nk pujuk rakyat join BERSHIT.. so ken abuat isu pelik2.. spy rakyat prcaya.

Screen shot TV Korea tu bahasa korea.. lain berita yg disiar lain tipu kencing macai pakatan haram jdh pakai utk sebar fitnah!.

kalau 16 September raja bohong mreka tk segan silu.. apalh sgt cerita dongeng utk larikan lendir BERSHIT!!


hakktuihhhh!! pakatan haram jadah! semoga puak2 jahanamkn Tuhan!

ted manoff said...

Ko merepek apa nii seytaann...dh mcm kera duku ak tgk..byk kerr kakmah bagi bln nii..🎰

ted manoff said...

Apabila Menteri Besar Selangor, Azmin Ali baru-baru ini mendakwa bahawa Najib Razak cuba meletakkan bekas pegawai kanannya sebagai timbalan pengerusi SPR, tetapi ditolak oleh Majlis Raja-Raja, beliau barangkali sengaja melakukannya dengan fakta yang tidak begitu tepat.

Mustahil beliau tidak tahu ketepatannya kerana sebagai Menteri Besar, Azmin turut hadir dalam mesyuarat Majlis Raja-Raja itu mengiringi Sultan Selangor.

Tujuannya ialah untuk melihat sama ada Najib berani menafi atau mengesahkannya bagi membuktikan kesahihan dakwaan wujudnya percubaan campurtangan BN dalam badan pegendali pilihanraya itu.

Tetapi, melalui kenyataan oleh Pengarah Media Pejabat Perdana Menteri, Tengku Sariffuddin Tengku Ahmad semalam, ia dengan sendirinya mengesahkan dakwaan Azmin itu adalah benar.

Shahbudin husin

Anonymous said...

Rasanya ramai jugak wartawan yg berhenti kerja sbg wartawan suratkhabar, krn sbbnya mudah, mrk takut tertinggal kapal. Nanti bila gelombang betul2 terjadi, mrk takut takde tempat nak berpaut. SH tu termasuk samalah. Mrk lebih rela mencacai diblog-blog sementara menunggu 'regime change'.

Dorang mmg yakin yg TM dan ANC akan berjaya menyingkirkan Najib. Jadi mrk cepat2 jauhkan diri dari dilihat setia atau condong kesebelah Najib. Bila bertukar saja kerajaan Pusat mrk harap senang utk tonjolkan diri dan diangkat sbg org penting dlm kumpulan TM dan ANC. Maknanya ada tujuan kepentingan peribadi belaka.

Tapi bila makin lama makin nampak harapan tidak kesampaian, mulalah bertukar dari pencacai yg memainkan isu yg menimbulkan kesangsian rakyat kpd pencacai yg mereka-reka dakwaan tidak berasas bercampur gaul dgn fitnah, bagi menunjukkan kesetiaan kpd Bapak Ayam @ Ular.

Kita tengok sajalah, berapa lama mrk boleh bertahan dgn cara yg mrk pilih ini. Yg pastinya Bapak Ayam @ Ular tu skrg ni pun dah jadi mcm Badut Sarkas, sekejap cakap itu sekejap cakap ini (saling bertentangan) mcm org dah hilang akal.

Anonymous said...

Temberang pembangkang bukan perkara baru...dah jemu...
DoJ amarika pun boleh beli apa nak heran....setan ngan iblis
tu kan berkawan baik....

razali said...

PUKiMAK TEMPOYAK BILA MASA AKU CAKAP DAP TERIMA DANA YAHUDI SIAL, POLIS DH SIASAT TERBUKTI FITNAH,,NAJIB GUNA BANK YAHUDI KENAPA KAU DIAM SIAL,BILA KAU NK MAMPOS TEMPOYAK SUKA BUAT FITNAH,!

Anonymous said...

Anjing LGBT DAPigs mengamuk sakan pagi2 buta pkl 6:07 pagi ni akibat serangan VIRUS BIOL 'kuttydap'.

Kesiaaaan, nak wat camne, mmg takde penawar atau rawatan.

Anonymous said...

Rosmah belanja sakan apa di heran...suami dia Mohd Najib berasal dari golongan bangsawan.. Eh kamu taju tak apa dia tu golongan bangsawan.... Klau kat UK..mereka ni lah yang ada gelaran. Lord..Dutch or Dutchess... Alahai mcm keluarga Lady Diana..tu...kaya kan...mcm tu jugak kat Malaysia ni...cuma.kat Malaysia ni keturunan BANGSAWAN tak delah rumah mcm..Castle.. Tapi herta....memang mewah...so...bersangka baiklah...tp kalau tukang cerita tu buat fitnah pasal tv korea yng kononnya keluar berita yng rosmah shopping siap kau. Aku doa kat Allah biar kau 7 keturunan hidup mengalahkan..anjing kurap..

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates