November 12, 2016

43 @MukhrizMahathir Dan @MuhyiddinYassin Dulu Dan Sekarang

Muhkriz Mahathir dulu ...


Mukhriz Mahathir sekarang ...


Muhyiddin Yassin dulu ...


Muhyiddin Yassin sekarang ...


Hidup Parti Cap Bunga Raya!

43 comments:

Anonymous said...

Masa dan keadaan dah berubah..tanye pasal 1mdb terus ditendang...orang bertelor..

Anonymous said...

4. ​Keadaan negara kita hari ini tidak bertambah baik. Harga minyak dunia yang rendah menyebabkan pendapatan negara semakin susut. Banyak subsidi yang sebelum ini diberikan untuk meringankan beban rakyat terpaksa ditarik balik. Yang terbaharu ialah penarikan subsidi minyak masak yang pastinya menambahkan beban rakyat, terutamanya golongan berpendapatan rendah.
 
5. ​Semalam, nilai ringgit menjunam ke paras RM4.72 berbanding satu dollar Amerika, iaitu paras paling rendah dalam tempoh 12 tahun. Ini adalah satu amaran awal yang menguji ketahanan Bank Negara dan ketangkasan kerajaan dalam menangani krisis. Saya pernah sebutkan dalam ucapan perbahasan Bajet 2017 di Parlimen baru-baru ini bahawa Malaysia berada dalam keadaan yang amat terdedah kepada serangan spekulator matawang jika langkah-langkah penyelamatan ekonomi negara tidak dilakukan dengan segera. Dengan hutang luar negara kita yang tinggi, harga minyak dunia yang menjunam dan sumber kewangan kerajaan yang terhad, negara kita akan menghadapi satu malapetaka ekonomi yang dahsyat jika ringgit kita diserang oleh penyangak matawang seperti yang dilakukan oleh Soros pada tahun 1997. Nauzubillahi minzalik.
 
6. Dengan kejatuhan nilai ringgit, nilai hutang luar negara kita yang kebanyakannya dalam matawang dollar akan turut meningkat. Selain itu, harga barangan import, terutama barangan makanan akan bertambah mahal dan ini sudah pasti menambahkan beban rakyat yang telah pun sedia terbeban dengan kos sara hidup yang tinggi. Pendapatan rakyat tidak meningkat, malah ramai yang terdedah kepada risiko kehilangan pekerjaan dan mata pencarian jika ekonomi negara kita terus suram dan kerajaan gagal untuk melaksanakan langkah-langkah rangsangan ekonomi dengan segera.
 
7. Malangnya, tatkala rakyat sedang gundah gulana dan keluh kesah memikirkan nasib hari ini dan esok, Perdana Menteri masih boleh menyanyi dan menari dengan gembira dalam pesta riang ria menyambut tetamu negara. Seolah-olahnya tiada apa yang berlaku. Malah sebelum itu, dia dan keluarganya berkelana ke negara China bukan untuk menarik pelaburan, tetapi menambah hutang negara.
 
8. Ketika kerajaan sepatutnya lebih berhemah dalam berbelanja dan berusaha untuk mengurangkan beban hutang negara, Najib telah menyebabkan kerajaan berhutang lagi sebanyak RM55 bilion dengan bank dari negara China untuk membina landasan keretapi paling mahal di dunia. Tatkala biasiswa mahasiswa dipotong, subsidi minyak ditarik balik dan peruntukan kepada kementerian-kementerian dikurangkan, kontrak pembinaan projek mega bernilai puluhan billion ringgit ini diberikan kepada sebuah syarikat dari negara China tanpa melalui proses tender terbuka.

9.​ Inilah cara pengurusan ekonomi Najib yang langsung tidak menghiraukan kebajikan rakyat. Ini tidak termasuk perjanjian-perjanjian lain yang bernilai RM144 bilion kesemuanya, yang kebanyakannya adalah hutang, bukan pelaburan. Hutang 1MDB pun masih belum nampak jalan penyelesaiannya, Najib menambah lagi hutang negara berjumlah ratusan billion ringgit yang akhirnya terpaksa ditanggung oleh rakyat.
 
10. Apabila pemimpin yang korup salah urus ekonomi negara, rakyatlah yang menderita. Hasil kutipan GST dan cukai pendapatan tidak dikembalikan kepada rakyat, sebaliknya terpaksa digunakan untuk membayar hutang negara dan menampung pembaziran oleh pemimpin yang boros dan rasuah.
 
11. Dalam keadaan ini, rakyat tiada banyak pilihan. Ke mana sahaja saya pergi, mereka kata tunggu pilihanraya. Mereka tidak mahu lagi mengundi Barisan Nasional. Mereka mahu mengundi parti yang diyakini boleh membentuk sebuah kerajaan yang bersih, beramanah dan bertanggunjawab serta mampu untuk menyelamatkan negara dan membela nasib masa depan mereka.
 
12. Rakyat sebenarnya meletakkan harapan yang tinggi kepada parti-parti pembangkang untuk mengalahkan Barisan Nasional dalam PRU 14. Mereka melihat parti-parti pembangkang sebagai pilihan utama untuk menerajui negara selepas PRU 14.

Anonymous said...

macai mahathik pemebohong taik..

seteruk2 Dolar dn MYR setakat semalan di dagangkan man acecah RM4.500/ 1 USD pon. mana kau reka sampai RM4.7xx tuh?
spesis tedkentutt.. menipu kasi nampak real..

lagi seratu lebih negara dunia lain GST tu rakyat kebulur jgk le?

macai.. do ur home larr sket.. busuk kentott jee!

Anonymous said...

Rakyat malaysia jenis taik peminta sedekah.
Tambah lagi rakyat susidi.
Rakyat pemalas taik.
Rakyat harap makanminum keeajaan yg tanggung.
Punya pemalas.
Rakyat malaydia jenis pemakan minyak.
Pembangkang malaysia jrnis kapir laknatullah.
Jenis rakyat pemalas

Anonymous said...

Majoriti rakyat Malaysia jenis suka "meminta" terutama benda benda free. Kalau tak dapat cari orang lain yang boleh bagi free. Cari PPBM, cari PAN dan sanggup pulak tu cari DAP.

Ted Manoff said...

Kalau banding dengan British pound mana lebih tinggi?

Ted Manoff said...

Benda free shok. .modal tak banyak. Guna air lior je. Bisnes susah. Kadang2 untong kadang2 rugi. Kerja kena kuat pula tu. Chepat penat.

Anonymous said...

Ko bergantung upah jadi macai

Anonymous said...

Termasuk 7.16..dan 7.46

Anonymous said...

Menteri pun nak free..raja ahmad zainudin bekas MP umno dedahkan mwnteri pwngguna ada kaitan dengan 23 syarikat minyak masak..1 syarikat dapat 1000 sebulan sebulan dapat RM23000 ...setahuun? Bukan free tu..income tax tak kena bayar..pakai otak..

Anonymous said...

Episode kedua disini : 9b tak hilang, sebaliknya termasuk projek keretapi Gemas.
Ini adalah jawapan yang aku petik menerusi sidang parlimen malam ini. Jawapan ini dibacakan oleh Rahman Dahlan, menteri dalam JPM sekarang neh.
Ia adalah respon daripada soalan MP Kuala Nerus. Menurut kenyataan menteri, angka yang disebut Najib sebanyak 55b ialah benar. Dan apa yang dilaporkan menerusi laman web CCCC juga adalah benar.
Bagaimana kedua-duanya boleh menjadi benar?
Hah, ini lah jawapan Rahman Dahlan. Kos 46b ialah merujuk kepada pembinaan laluan rel keretapi sebanyak 600km. Laluan itu dari Tumpat - Gombak, Gombak-Tumpat. Kos pembinaan ialah 46b. 

Manakala 9b lagi ialah laluan tambahan yang akan dibina dari Gombak-Klang, Klang-Gombak. Laluan ini sepanjang 88km. Maka apabila digabungkan kedua-dua projek ini kosnya ialah bernilai 55b banyaknya.

Dan, dalam respon Rahman di Parlimen tadi, tak pula dinyatakan siapa yang akan membina laluan keretapi tambahan tu. Cuma menteri menyatakan laluan tersebut bernilai 9b kerana tanah2 di sekitar KL mahal harganya.

Rahman juga menyatakan syarikat CCCC hanya diberikan tender untuk membina laluan keretapi berkembar manakala segala perkara berkaitan pengoperasian adalah dibawah seliaan kerajaan Malaysia.

Dalam perbahasan tadi juga, Rahman menjelaskan bahawanya ketika berlangsungnya sesi tanda-tangani MoU projek ECRL, presiden China Xi Jinping turut menghadiri. Jika pembangkang mahu menuduh CCCC ialah syarikat rasuah dan korup maka ini turut melibatkan intergriti dan reputasi presiden China. Memandangkan syarikat China CCCC ini mempunyai pengaruh yang besar di China. Kerana syarikat ini sebetulnya dipunyai oleh kerajaan China. 
Dan, menteri juga turut menjawab tentang CCCC yang disenaraihitam oleh bank dunia. Menurut menteri, yang disenaraihitam itu ialah anak syarikat CCCC dan akan ditarikbalik pada Januari 2017.
Jika korang ada baca episode kedua, bloggers UMNO sebenarnya ada sebarkan bahawanya laluan keretapi ECER turut terlibat dalam projek ECRL tu sebab kosnya 55b. Sekali menteri dorang jawab lain. Kat sini boleh nampak yang bloggers UMNO suka sebarkan benda yang karut marut bagi mengekang tanggapan negatif ke atas kerajaan. Walaupun takde fakta.

Apa pun, dalam sidang tadi, ada satu persoalan menarik yang aku jumpa. Pinjam 55b. Tetapi apakah kita bayar 55b? Hah, ini menteri langsung tak jawab. 
Menteri cuma jelaskan ;
1. 7 tahun untuk membina laluan keretapi.
2. Kerajaan akan bayar pinjaman macam biasa selama 20 tahun tetapi dalam 7 tahun ini kita dikecualikan bunga. Aku dengar ini. Tapi rasa macam kena dengar balik perbahasan tadi.

3. Seterusnya pada tahun kelapan kerajaan akan mula membayar pinjaman (prinsipal + bunga) sehingga pinjaman selesai pada tahun ke 20.

Dan ya, apabila Kuala Nerus atau mungkin MP lain, maaf terlalu laju tak dapat nak catit, bertanya berapakah jumlah bunga yang akan dibayar oleh kita, Menteri Rahman Dahlan tak jawab (buat2 macam tak dapat soalan tu). Aku rasa kita berhak tahu tentang ini jug

Anonymous said...

Dalam entri yg lepas cai bebal cakap.
1. 9 billion untuk kos land acquisaition
2. najib tak hutang dgn bank cina kominis...rakyat cina yg hutang dengan bank cina..

Jadi cai2 bebal ni tak tahu pun tapi lagak bijak..

BIJAK METIPU..cai2 diupah untuk menipu dlm blog ni..

Anonymous said...

anon 1112 kole warga yg prihatin , tentu ko bersusahpayah dgn jari terketar-ketar memberi komen sambil menghirup air kosong di restoran mamak menggunakan wifi percuma ,betapa zalimnya najib...ko tentu kagum dgn idola ko yg mogok lapar akibat tukang masaknya dipecat.Idola ko pun dgn semyum kambing kehulu hilir menjuangkan nasib rakyat...sadis sekali

Anonymous said...

Rakyat tidak akan memilih PH selagi tiada jaminan bamtuan kpd rakyat akan diteruskan

Anonymous said...

Ko warganegara yg sangat bagus..tak kisah orang merompak wang negara...malah ko menentang orang yg nak tangkap perompak...singapor dah mula ambik tindakan terhadap orang yg melanggar undang2 anti wang haram mereka

Anonymous said...

Tak kisah lah...harga...jln keretapi laju pantsi timur berapa pun...janji siap..mcm.. Projek MRT...sama jugak..punyalah bising pungpang pungpang...nanti dah siap...baru lah ternganga..kan..lagi pun..kerajaan Bn buat utk rakyat bukan mcm projek terowong.Guan End..baru nakbuat kertas kerja dah habis 500 juta..tu lagi hebat..dah tu bila..pihak JKR minta kertas kerja tu elek...habis duit tu ke mana... Ke laut...oh klau mcm tu...pembangkang tak nampak...klau projek mega utk rskyat pantai timur..bersangka buruk...fitnah sana fitnah sini...so pengajarannya apa...pembangkang di Malwni ada manusia paling PENDENGKI DAN BUSUK HATI..DI DUNIA...ITI FAKTA PALING TEPAT

Anonymous said...

Anon 9.34 am...kami generasi y..bukan semua bodoh dan poyo mcm sadiq sigaraga tu...kami just nak tahu...if betul lah Pm Najib tu merompak duit rakyat can uolls..tell us..when..how much..and how...tu saje...3 soalan mudah..but then untill now..termasuk atuk terlajak tua tu serta uncle rafixi si squid tu..tak jawab jawab..so.. Kalau tak boleh jawab maksudnya apa...penipulah tu....

Anonymous said...

2.6 billion dalam akaun najib tu dari derma bapak ko laa?bapak ko plak rompak bank mana?

Anonymous said...

Oh..rupanya pegawai bank Singapork yang kena tuduh tu ahli PAP...oh masih keturunan..Chin Peng lah.. Dah kena denda kan..ciput jer...tapi..ada dia bocorkan hal dalaman 1 MDB...tak ada kan..sbb 1 MDB... Tiada kaitan pun..macm..anwar Ibrahim..nak cari CHINADOLL.. Tu salah nenek jijah ke...atau kes paling sensasi kalu si sembab gatal mengoda bini orang...nika gee...tu salah
Laki nika gee ke...tak kan...so pegawai tu..mungkin sepupu sepapat lim.kit sial so..nak kafikan isu 1 MDB tu mcm real..padahal...tak ada kaitan langsung pun...kesian..anon 9.34 am...otak letak kat mana..lah agaknya tu...pembangkang kata...itik dia pun kata itik pembangkang kata babi dia pun kata babi...so maknanya apa..dah berjangkit virus biol versi....terbaru.

Anonymous said...

Bukan tak jawab ko kurang membaca ato ko tak paham ape yg ko baca..kalo najib tak rompak kenape diatakut saman wsj dan sr..ato cabar DOj yg dia tak rompak..

Anonymous said...

Ini kes memushahkan bukti penggubahan wang haram 1mdb daa..kalo dah bodoo memang tak boleh diajar lagi..cian daa..baca berita kes mahkamah budak suruhan jho lo pun tak paham..

Anonymous said...

Singapura Secara Rasmi Namakan Jho Low Terlibat Kes 1MDB
November 11, 2016 7 0
Facebook Twitter

SINGAPURA: Unit jenayah kolar putih Singapura julung kali mengenal pasti ahli perniagaan Malaysia, Low Taek Jho sebagai orang penting dalam siasatan pengubahan wang haram dikaitkan dengan dana 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Pendedahan itu dibuat seorang penyiasat dalam perbicaraan kes pengubahan wang haram berprofil tinggi membabitkan seorang bekas pengurus bank swasta Switzerland, BSI, di Singapura.

Low yang lebih dikenali sebagai Jho Low antara orang yang dinamakan dalam saman sivil difailkan Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DoJ) yang mendakwa lebih AS$3.5 bilion diseleweng daripada 1MDB.

Pihak berkuasa Singapura turut membekukan aset Low, bagaimanapun pemuda berusia 34 tahun itu tidak berdepan sebarang pertuduhan dalam siasatan ke atas 1MDB.

1MDB diasaskan Najib yang pernah mempengerusikan lembaga penasihat syarikat itu, kini terbabit dalam siasatan pengubahan wang di sekurang-kurangnya 6 negara, termasuk Switzerland, Singapura dan Amerika Syarikat.

Najib yang menafikan sebarang salah laku berjanji Malaysia akan bekerjasama dalam mana-mana siasatan antarabangsa.

Oh Yong Yang, seorang pegawai polis Jabatan Hal Ehwal Komersial (CAD) memberitahu sebuah mahkamah di Singapura yang Low disiasat sejak 2015.

“Low Taek Jho adalah orang berkepentingan utama dalam siasatan kami dan dia juga adalah orang berkepentingan dalam siasatan berkaitan bidang kuasa lain…Ia bermula pada 2015.”

Beliau berkata demikian pada perbicaraan Yeo Jiawei, bekas pengurus bank BSI yang berdepan 4 pertuduhan berkaitan cubaannya memutar belit proses keadilan dengan memujuk saksi berbohong kepada polis dan memusnahkan bukti.

Pegawai CAD itu berkata, bekas Ketua Pegawai Eksekutif Aabar Investments di Abu Dhabi, Eric Tan Kim Loong dan Mohamed Ahmed Badawy Al Husseiny, turut disiasat atas dakwaan pengubahan wang haram.

Husseiny digantikan sebagai ketua eksekutif Aabar Investments tahun lalu, selepas memegang jawatan itu sejak 2010.

Yeo memberitahu mahkamah, Jho Low adalah pelanggan utama BSI dan memperkenalkan 1MDB kepada bank swasta itu.

Reuters gagal menghubungi Jho Low, Eric Tan atau Husseiny.

Yeo turut berdepan 7 pertuduhan berasingan, termasuk pengubahan wang haram, penipuan dan pemalsuan yang akan dibicarakan tahun depan.

Bank pusat Singapura mengarahkan operasi BSI ditutup pada Mei lalu dan meminta Jabatan Peguam Negara menyiasat 6 pegawai kanan pengurusan dan pekerja BSI.

Perbicaraan Yeo berakhir hari ini.

Anonymous said...

10.38-amacam? Nak belit lagi?ada tak 1mdb disebut dlm mahkamah? Tak de kan..kan?..bebal nak mampos...Rahim tamby kecik dah ngaku dia pakar buat video china doll..ape lagi yg ko tak puas hati?kerje ko buat dosa jer...jho tahik lo pujaan hati ko tunggu masa nak diseret ke mahkamah..ko tentu susah hati kan?

Anonymous said...

Ini bukan soal siap tak siap...penipuan fakta..penjelasan menteri berbeza dengan apa cai bebal cakap...9 billion untuk bayar tanah..najib tak berhutang yg hutang syarikat cina..kerajaan hanye penjamin....kerja sibebal2 ni nak menipu...tunjuk bijak sangat...

Anonymous said...

Ko dah kena virus biola versi terbaru ciptaan ko sendiri..beraat ni..

Anonymous said...

NEW YORK: Donald Trump berkata, beliau tidak akan menerima gaji ketika berkhidmat sebagai Presiden Amerika Syarikat (AS). 

Sebelum kejayaan pilihan raya, Presiden dipilih itu menegaskan, beliau malah tidak akan "mengambil walau satu dollar" daripada gaji presiden sebanyak AS$400,000 (RM1.76 million) setahun. 

Bercakap dalam satu acara September tahun lalu, beliau memaklumkan penyokong di New Hampshire: "Perkara pertama yang saya lakukan jika dipilih sebagai presiden, saya tidak akan menerima gaji. Ia bukan satu masalah buat saya.

" Beliau mengulangi dakwaan itu dalam satu soal jawab di Twitter akhir bulan sama apabila seorang pengikutnya bertanya: "Adakah anda melepaskan gaji presiden jika dipilih?" yang dibalas Trump: "Berkaitan gaji, saya malah tidak akan mengambil walau sedollar pun. Saya akan melepaskan gaji saya jika dipilih sebagai presiden." 

Ketika kempennya, ahli politik Republikan itu mendakwa, sebagai seorang jutawan perniagaan, beliau tidak terikat dengan arahan penyokong kewangan. 

Trump dianggarkan memiliki kekayaan bernilai AS$3.7 bilion (RM16.31 bilion) menurut Forbes. 

Presiden AS kaya sebelum itu mendermakan gaji mereka kepada badan kebajikan selepas menganggap tidak memerlukan sokongan kewangan sebagai pendapatan peribadi. 

Herbert Hoover dan John F Kennedy, kedua-duanya dilaporkan mendermakan wang itu kepada badan kebajikan. - Agensi


"Sebaik-Baik Najib...."


...masih boleh menyanyi dan menari dengan gembira dalam pesta riang ria menyambut tetamu negara. Seolah-olahnya tiada apa yang berlaku. Malah sebelum itu, dia dan keluarganya berkelana ke negara China bukan untuk menarik pelaburan, tetapi menambah hutang negara.

Ketika kerajaan sepatutnya lebih berhemah dalam berbelanja dan berusaha untuk mengurangkan beban hutang negara, Najib telah menyebabkan kerajaan berhutang lagi sebanyak RM55 bilion dengan bank dari negara China untuk membina landasan keretapi paling mahal di dunia. 

Tatkala biasiswa mahasiswa dipotong, subsidi minyak ditarik balik dan peruntukan kepada kementerian-kementerian dikurangkan, kontrak pembinaan projek mega bernilai puluhan billion ringgit ini diberikan kepada sebuah syarikat dari negara China tanpa melalui proses tender terbuka.

​Inilah cara pengurusan ekonomi Najib yang langsung tidak menghiraukan kebajikan rakyat. Ini tidak termasuk perjanjian-perjanjian lain yang bernilai RM144 bilion kesemuanya, yang kebanyakannya adalah hutang, bukan pelaburan. 

Hutang 1MDB pun masih belum nampak jalan penyelesaiannya, Najib menambah lagi hutang negara berjumlah ratusan billion ringgit yang akhirnya terpaksa ditanggung oleh rakyat.

Apabila pemimpin yang korup salah urus ekonomi negara, rakyatlah yang menderita. Hasil kutipan GST dan cukai pendapatan tidak dikembalikan kepada rakyat, sebaliknya terpaksa digunakan untuk membayar hutang negara dan menampung pembaziran oleh pemimpin yang boros dan rasu

Anonymous said...

sebab tu kerajaan buat gst, bila belanja 23k tu...

Anonymous said...

PH hanya komited urk merompak hasil negara utk diri sendiri...
Asamin...2.7bil duit rakyat utk splash dah masyuk poket blom...hehehe

Anonymous said...

Hehehe cai bongok1035..rm2.6 dalam akaun aku tu dari derma bapak aku laa...orang cakap tutup telinga tak moh dengar...hehehe

Anonymous said...

Lawak yer.

Anonymous said...

dah....dah....dah....jgn gaduh2 banyak lgi harta karun kat Malaysia nih....aku tengah tunggu yg 100b tu bila nak kuar..

Anonymous said...

Nuar brahim jdi PENASIHAT SLANGOR berbekalkan gaji rm2 tpi, kite BOLE PERCAYA n betul ker crite ni!!???

Anonymous said...

Kebodohan macai matdey..dap xblh perintah sbb tnding 50 kerusi..dey.bila dap dh dpt kuasa mesti dap akn arahkan spr buat persemdanan semula.igt pan pkr bersatu blh hlg ke perintah Abg bsr.mana2 kaw parlimen dap mng majaroti besar akn pecah byk bhgian..jadi byk parlimen dap akn dpt n jadi majoriti di parlimen..itu strategi dap nk lanyak melayu.igt tu macai matdey cilaka

Anonymous said...

Kenapa ulamak2 dari Pas ramai yg dah meninggal..
Kenapa para2 pencinta dunia ramai yg umur panjang2...
Waspada lah dgn amaran Allah bila ramai ulamak2 telah dimatikan.. hanya bagi manusia2 yg percayakan Allah...

Anonymous said...

macai mad dey tengah seronok. phd perangai melayu mudah lupa ajaran situa mad dey. nak lingkop najib..lingkopkan negara. bila negara lingkop..biar rakyat marah. nanti keluar ultraman taro situa mad dey jadi penyelamat. yeay..... hero tua dah keluar.

Anonymous said...

Terpulang kpd ko..tak ada ape2 masalah pun

Anonymous said...

6.13...sejak bila ko jadi ahli majlis tertinggi DAP?..ko tahu serba serbi tapi tak tahu najib rompak 1mdb dengan cina jho lo..

Anonymous said...

Ingatkan kebal rupa-rupanya berdarah jugak hidung JAMAL SI BAJU MERAH


Darah Jamal 'tumpah' di Ampang

Pemimpin Baju Merah Datuk Seri Jamal Md Yunos berdarah pada hidungnya selepas dia didakwa diserang dan ditumbuk dalam kejadian di Ampang hari ini.

Kejadian berlaku ketika Jamal bersama pengikutnya mengekori Anggota Parlimen Ampang Zuraida Kamaruddin yang sedang mempromosikan perhimpunan BERSIH5 di pusat beli-belah Ampang Point.

Sejurus kemudian berlaku pergelutan dan ketika itulah muka Jamal didakwa ditumbuk pihak tidak diketahui.

Anggota kumpulan Baju Merah kemudian bergelut pula dengan beberapa anggota polis yang menyekat laluan keluar. Sekurang-kurangnya tiga daripada mereka ditahan.

Ditemui media selepas itu Jamal berkata seorang daripada "budak Zuraida" telah memukulnya.

Jamal yang juga ketua Umno Sungai Besar jelas tidak berpuas hati dengan insiden itu dan memberitahu beliau akan bertindak balas.

"Saya tak puas hati. Saya akan kejar mereka lebih dari apa saya umumkan (terhadap BERSIH sebelum ini).

"Saya akan cincang mereka," katanya.

Jamal dikenali sebagai pimpinan utama Baju Merah yang giat menyaingi kempen BERSIH menjelang perhimpunan di Kuala Lumpur pada Sabtu depan.

Selain memberi amaran untuk berkumpul beramai-ramai bersama BERSIH, sejak beberapa hari lalu kumpulan berkenaan mempamerkan kekuatan mereka dalam seni bela diri, termasuk ketika mengadakan protes berhampiran pejabat Malaysiakini  pada 5 November lalu.

Beberapa klip video yang tersebar di media sosial pula menunjukkan beberapa individu - termasuk Jamal sendiri - menunjukkan kemampuan mereka menahan pukulan serta serangan fizikal melalui seni bela diri.

Sementara itu Zuraida ketika dihubungi berkata beliau tidak tahu menahu mengenai mengenai serangan ke atas Jamal.

"Saya mengelak daripada dia, jadi saya tak tahu apa yang terjadi. Saya akan bercakap dengan orang saya dan bertanya kepada mereka," katanya kepada Malaysiakini.

Kedah Lanie at 5:29:00 PM
Share

Anonymous said...

Kikikk...samseng bebal jalanan jamban merah kecundang juga..berani plak bergelut dengan polis..melayu bebal...pembela bangsa membela bangsa dari ditindas...merah jamban bela perompak...sahlah bodoh pengikut jamal jamban...jamal jamban dappat ribu,ribu,ribu...pengikut tidor dlm lokap dapat ciput...kalo tak bodoo bukan balaci najib...sanggup mati kerana najib konon..najib hidup mewah...pengikut merah dan keluarga merana..bodooo bebal melayu

Anonymous said...

Yela cai..baju kuning naik nti baru ko thu langit tu tinggi

Anonymous said...

11:12,
Pembangkang kalau x nak menyumbang idea untuk membaiki ekonomi, baik duduk diam jangan sabotaj biar Najib berusaha pulihkan ekonomi.
Minyak turun serupa macam gaji turun, semua perbelanjaan yg x perlu dikurangkan, kena ikat perut sikit.

Anonymous said...

Bukan duit kau...pun..klau takat kau byr gst pun seumur hdup kau kena cukai pun tak sampai sejuta.pun..so tak perlu lah kau susah hati...lainlah kalau sbb kerajaan tak berduit terpaksa jual rumah kau halau kau sehelai sepinggang mcm Guan End buat kat kampung pala tu..ha...tu barulah zalim..ni duit kaupun ciput...nak melalak mcm duit kau yang berbillion tu...kesian

Anonymous said...

Free Anwar...bila dah bebas bolehlah buat kerja jubo menjubo suka sama suka sampai keluar taik.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates