November 2, 2016

36 Jurutera MIMOS Berhad Adalah Timbalan Pengerusi BERSIH 5.0?
Kerajaan Barisan Nasional (BN) pimpinan DS Mohd Najib Tun Razak adalah Kerajaan paling baik di dunia. Mana ada Kerajaan yang menyimpan kakitangan yang secara terbuka dan terang-terangan hendak menjatuhkan Kerajaan di mana setiap bulan beliau mengemis gaji untuk menyara keluarganya. 

Bagaimana Mimos Berhad, sebuah badan berkanun, milik penuh Kerajaan yang bernaung di bawah Kementerian Sains, Teknologi dan Innovasi (MOSTI) boleh menyimpan seekor biawak hidup?

Shahrul Aman Mohd Saari adalah Timbalan Pengerusi BERSIH 5.0, baca di sini. Mengikut laman carian kerja Linkedin, beliau juga merupakan seorang Jurutera Mimos Berhad! Adakah MOSTI tidak sedar perkara ini atau MOSTI menutup mata dengan salah laku pegawai badan berkanun Kerajaan ini?

Berikut adalah biodata Timbalan Presiden BERSIH 5.0:

Nama: Shahrul Aman bin Mohd Saari

Kerjaya:
- Staff Engineer MIMOS.
- Naib Presiden Pertubuhan IKRAM Malaysia.
- Pengerusi Jawatankuasa Belia dan Remaja IKRAM.
- Timbalan Pengerusi BERSIH 5.0.

Pendidikan Peringkat Menengah:

Maktab Sains Mara Kuala Lumpur
A-Levels
1993 – 1995

Sekolah Alam Shah Kuala Lumpur
SPM
1988 – 1992

36 comments:

Anonymous said...

BEWAK HIDUP MELATA... SANA REMBAT SINI SEBAT... KENYANGGGG.... CUKUP CUKUP LA BAGI MUKO.... ELOK KEJE KJAAN NEGERI DI PULAU PINANG..... BOLE KITE TGK SAMA SAMA NNTI... BEKAS MUFTI PUN BILO PERUT DAH LAPAR DIO REMBAT SAPA YANG BAGI DEDAK LEBIH...

CUKUP CUKUP LA BAGI MUKO TUHH...
kikikiki

Anonymous said...

selalunya tindak balas kerajaan sangat la slow...
dah jadi bangkai dan membusuk nanti baru la terhegeh hegeh nak ambil tindakan...pak menteri akan menjawab dengan jawaban yg standard....


"kita kan menubuhkan jawatan kuasa untuk menyiasat perkara ini dan we will look into it...."

inilah jawaban standard bapak bapak menteri BAHALOL AND TOLOL dari zaman Tunku Abd Rahman sampailah zaman Najib sekarang...

Anonymous said...

termasuk la zaman madey kerala tu

Anonymous said...

Dh Ade bukti tunggu ape lagi.....dgn bahasa yg sopan"double flyingkick
out you go"......

Ted Manoff said...

Madey yang mana mana? India tua tu ka?

Anonymous said...

Fitnah dan pembangkang berpisah tiada

Fitnah Hasan Ali....Khalid Samad kena bayar RM200,000

Orang kuat Parti Amanah Negara (PAN) Khalid Samad kantoi kes fitnah konon Presiden Jalur Tiga Malaysia (Jati) DatukDr Hasan Ali ditaja oleh sebuah syarikat koprat.

Mahkamah Persekutuan Selasa menolak permohonan beliau untuk membuat rayuan terhadap keputusan Mahkamah Rayuan dapati beliau bersalah dan kena bayar gantirugi dan kos-kos lain sebanyak RM200,000.

Peguamnya Hasnal Rezua Merican memberitahu dengan ini keputusan Makamah Rayuan itu muktamad.

Hasan memfailkan saman tersebut pada 12 April 2012 selepas Khalid mengeluarkan dakwaan bahawa Syarikat Bekalan Air Selangor (Syabas) dan Puncak Niaga Bhd. sebagai penaja kepada Hasan dan juga Jati.
Pada 27 November 2013 Mahkamah Tinggi Shah Alam memerintahkan Khalid yang juga Ahli Parlimen Shah Alam membayar ganti rugi RM300,000 kepada Dr. Hasan setelah didapati memfitnahnya.

Pada 6 Ogos 2015 Mahkamah Rayuan di Putrajaya mengurangkan jumlah ganti rugi daripada RM300,000 kepada RM200,000

Ted Manoff said...

Show him the door..bak kata omputeh

Ted Manoff said...

Dosa fitnah tepat direkodkan walau pun dah bayar denda..nayaa woi

Anonymous said...

madey yang ted kentut tengah jilat baik sekarang ni la..

Anonymous said...

Kita telah diTIPU bulat2 oleh si DIKTATOR ZioNAZI (Zionis NAZI) PARASIT/PENYANGAK/PENYAMAQ/PENIPU/PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH/LANUN-madey ANAK BERANAK berIJAZAH JAMBAN JUBOQ BABI tu! Patutlah dia boleh MENJILAT terangan sekrg. mcm. puak HOMO KANIBAL, dgn. MUSUH-no 1 negara ISLAM kita ni, si Soros (Leftenan kanan, Empayar Zionis Rothschild yg. MENUBUHkan ISrael) serta KULI-no-1 Soros, dr. BerSHIT-DAPJUBOQ BABI!

Rupa2nya si madey dan keturunan JUBOQ BABI dia yg. disyaki si PENYAMAQ ZIONIS ni adalah PENYOKONG Yahudi ZIONIS yg. MENYAMAQ sbg. kononnya pertubuhan Agama Yahudi “Chabad“ – tapi rupa2nya Chabad ini adalah pertubuhan ZIONIS/MOSSAD-no-1 yg. diTUBUHkan oleh Rabbi Menachem Mendel Schneerson (Lubavitch Rebbe) ! Lihat betapa BAHAYAnya pertubuhan PENYAMAQ Chabad ini di - http://henrymakow.com/chabad.html , Is Chabad a Racist Criminal Terrorist Jewish Cult?, August 21, 2016 (from June 11, 2011), by Brian Davis! Jadi KDN - TAKkan nak BIAQkan sj?! SIASAT segera pertubuhan CHABAD ni!

Rabbi Schneerson ini merupakan PENYOKONG kuat si SETAN2 KANIBAL/NECROPHILIA Netanyahu/Ariel Sharon/IDF dan merupakan INSPIRASI kpd. polisi2/MO GENOSID2 amat KEJAM oleh ISrael ke atas Bukan Yahudi terutamanya umat Islam (seperti GENOSID2 amat KEJAM ke atas PELARIAN Palestin di Kem2 Sabara-Shatilla di Lebanon dulu dan di GAZA), oleh rejim TERORIS ISrael!

Lihat asal usul Chabad dan Rabbi ZIONIS ini di - http://www.breakingisraelnews.com/17428/lubavitcher-rebbe-idf-legacy-partnership-support/#JPZxWQGqKICKbtc6.97 , Special Report: The Lubavitcher Rebbe and the IDF – A Legacy of Partnership and Support, By Raphael Poch July 1, 2014; dan di - http://www.counterpunch.org/2014/04/07/why-is-the-us-honoring-a-racist-rabbi/ , Why is the US Honoring a Racist Rabbi?, by Alison Weir!

Dan pertubuhan Chab*d di NEGARA ISLAM kita ni telah dibenaqkan diTUBUHkan waktu zaman Madey dengan MENYAMAQ sbg. PERNIAGAAN kilang industri Auto, dan telah mengaku berjumpa si Madey banyak kali dan kononnya seorang sepupunya dapat berkahwin dgn. KERABAT diRaja (kenapa dia sampai begitu penting utk. dapat JUMPA si Madey BANYAK kali) dan di KILANGnya; si ZIONIS ini menggantung imej si Schneerson ni dan juga MURAL di atas BUMBUNG kilangnya ini ada imej Rabbi Avraham Shemtov dan bapa Pres. Bush [kalau pertubuhan ni hanya utk. upacara agama Yahudi semata, kenapa ada mural imej POLITIK JAHANAM mcm. ni - bayangkanlah PEKERJA2 kilang ni diBASUH (brainwash) dg. IDEOLOGI Zionis ni – mungkin si TERORIS2 BerSHIT yg. GANAS tu dpt. TRAINING Mosssad di kilang ni)]! Lihat di media Zionis Australia ini! Di - http://www.academia.edu/28063431/The_Forgotten_Malaysian_Jews , The Forgotten Malaysian Jews, Friday, July 17, 2009, The Australian Jewish News –ajn.com.au!

Dan di satu blog ini pula cuba MENIPU dgn. mengatakan mural KILANG Chabad ni adalah imej Rabbi Zionis tu dgn. Pres. Reagan pula (bukan Pres. Bush Sr) – kerana cuba MENIPU kononnya Chabad ini berasaskan hanya agama Yahudi,bukan ZIONISMA! Lihat di - http://www.carigold.com/portal/forums/archive/index.php/t-353768.html , Bukan zionism.. Tapi Judaism in malaysia, KLVIPER, 01-08-2012!
Malangnya KILANG ZIONIS ini masih berOPERASI di KL kita ni! Untuk tahu siapa si Rabbi Avraham Shemtov ni yg. merupakan kawan baik dan Leftenan utama Rabbi Schneerson/pertubuhan Chabad serta dapat menguasai “White House“ dr. zaman Pres. Bush Sr hingga ke George Bush – lihat di media Zionis ini! Di - http://www.americanthinker.com/articles/2013/06/alexander_haig_the_rebbe_and_israel_a_secret_revealed_after_32_years.html , Alexander Haig, the Rebbe and Israel: A Secret Revealed After 32 Years, By Steve Feldman, June 7, 2013; dan di - http://www.collive.com/show_news.rtx?id=272 , Rabbi Reveals Oval Office Secrets Oct 10, 2008!

Nek Tempoyak.

Snowden (bekas PERISIK CIA/NSA) juga telah menDEDAHkan IS/ISIS diTUBUHkan oleh MOSSAD/CIA - jadi mungkin juga TERORIS IS ni juga berSARANG di KILANG Zionis/MOSSAD ni - yg. juga disyaki tpt. PENGEDARAN DADAH/PELACURAN warga ASING/SENJATA API HARAM ; yg. GANJILnya makin MENINGKAT pula kat Malaysia ni!

Anonymous said...

Lihatlah India yg. telah diZIONISkan oleh Chabad2 MOSSAD ni – termasuk di Kepulauan Andaman & Nikobar (ANI –Andaman & Nicobar Islands), dekat LANGKAWI – yg. merupakan pengkalan TENTERA India terbaru dan mungkin sbg. pengkalan MOSSAD serta di masa hadapan, sbg. pengkalan TERBESAR India-NATO di Lautan Hindi! Lihat di- https://wideawakegentile.wordpress.com/2014/11/08/chabad-in-india/ , CHABAD IN INDIA, Posted on November 8, 2014; di - http://www.collive.com/show_news.rtx?id=29033 , Lubavitchers in the Israeli Mossad?, Feb 11, 2014 ; dan di - https://wideawakegentile.wordpress.com/2014/04/06/are-chabad-centers-used-as-mossad-safe-houses/ , ARE CHABAD CENTERS USED AS MOSSAD SAFE HOUSES ?, Posted on April 6, 2014 by Indian Gentile .

Apalagi; India-NATO/ISrael disyaki akan MENYERANG Pakistan untuk mengHAPUSkan kan Senjata NUKLEAR Pakistan serta ”Gwadar Deep Port“ yg. amat PENTING, yg. mahu diBANGUNkan bersama CHINA – lihat di http://www.fort-russ.com/2016/03/kedah-in-pan-eurasian-great-game-of.html , Kedah in the Pan-Eurasian Great Game of 21st Century: A geopolitical analysis, Wan Fayhsal, 31.03.2016; dan di - http://www.ibtimes.co.uk/modi-us-america-elevates-defence-relations-india-par-nato-israel-1561066 , Modi in US: America elevates defence relations with India on par with Nato and Israel, By Priyanka Mogul, May 20, 2016!

Sebab itu, HUTAN TROPIKA berusia 10 JUTA tahun yg. amat TERPENCIL di TELUK DATAI di Laut Andaman di LANGKAWI ini mesti di jadikan HUTAN SIMPAN bawah K’jaan kita – bukan bawah UNESCO atau diMILIKI sewenangnya oleh mana2 resort2 MEWAH apalagi bila dimiliki org. ASING- yg. terlalu MAHAL hinggakan RAKYAT kita sendiri TAK mampu ke sana termasuk ke Hutan-amat berharga-utk. RAKYAT tersebut yg. seolah hanya diMILIKI resort2 MEWAH ini (bayangkanlah juga, tanaman2 herba hutan amat berHARGA serta ekosistem laut cthnya BELANGKAS BIRU [yg. harga DARAHnya sekrg. dikhabarkan sampai BERATUS RIBU ) yg. mungkin di CURI oleh pelancong – sbb tu insiden pelancong Australia hilang di Gunung Mulu itu amat menCURIGAkan – patut diPERIKSA seluruh bagasi dia]!

Dan mesti BINA segera PENGKALAN amat CANGGIH – yg. mengGABUNGkan tentera laut/tentera darat/tentera udara di TELUK DATAI ini (seperti pengkalan tentera laut/darat/udara India di ANI tu) yg. terBARU di bawah Kem. PERTAHANAN/PM serta juga di Pulau Perak – kerana kedua pulau ini berdekatan ANI, terPENCIL dan sbg. lalauan masuk ke SELAT MELAKAkita yg. amat diIDAMkan ISrael-NA*O!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

join BERSHIT nanti boleh cuci dosa, apa masalah sangat

Anonymous said...

Ini orang patut kena sepak keluar...mana tak dah terang terang menyokong pembangkang.. Habis nanti dijual segala RaHSIA kerajaan.. Tak pun menggagalkan segala usaha kerajaan...Dh nampak dah kan....segala usaha keras di bakul sampahkan....dan kepda si kentut busuk...sudah sudahlah...bukaklah blog sendiri...tak pyah menfitnaha jer kerja kau kat blog ni..orang pun tak baca komen kamu.pun mereka skip jer...kesian...melukut tepi gantang

Anonymous said...

ted kentot yg curi nama samaran org lain kat sini tu bukan ke ejen george soros?

soros lah yg bayar dia bagi pihak Kutty Kerala, supaya negara cepat jadi medan perang baru dan tentera asing boleh datang masuk campur tangan.

Anonymous said...

Blogger Cucu Tok Dedak Sekampit adalah Anjing Jibby!!!

Anonymous said...

betul tu ... si kentut busuk tu org kuat soros dlm Open Society Foundation yg taja Menipukini dan Merdeka Center. gaji dia besar betul soros bagi.

tapi komen dia kat blog sama taraf mcm keluaran lubang juboq - kentut, cirit, taik.

Anonymous said...

@Anon 9:43...

Madey Kerala tu PM memerintah Melayu BAHLOL DAN BONGOK macam ko selama 22 tahun seblom "BERSARA" bukan dijatukan!!

Ada Faham Kejora Melayu BAHLOL!!!

Anonymous said...

12:45 - ko DUBUK belaan Mamak Kutty ke?

Anonymous said...

ko masa dalam pemerintahan PM madey kerala 22 tahun tu berbangsa ape pulak??? Berbangsa india ke bahalol 12:48???

Anonymous said...

Ted kentot dah makan dedak yahudi soros...
Perangai pun dah serupa yahudi..,ambil orang
punya nama mengaku dia punya....thuih...

ted manoff said...

Wahaii macaii2 juboq nepall sekelian...dlm hal nii kita kena profesionAl..dia nk sokong sapa tuu dia punya pasal..janji tk ganggu kerja sudahh..bukalah minda sikit wahaii macaii sekelian..kalau kt indonesia pihak pembangkang dn kerajaan dibenarkn muncul dikaca tv..berdebat bertukar pendapat tapi kt mesia nii nk muncul dikaca tv pun nk kena tapis kena ketawa dgn jokowi saja..prOoTt🍉🍉


Original by

ted manoff😡😡

Anonymous said...

Pembangkang Malaysia kuat fitnah dan spin macam
haram jadah.,,,bodoh babi buta....
Tak masuk TV pun fitnah sampai Amarika..bodoh piang...

Anonymous said...

Najib cakap...INI ABAD ASIA.... HARAP BARUA2 YAHUDI DI MALAYSIA DENGARRR...DENGARR...DENGARRR...

Anonymous said...

Nonok Tempekyak dah sasau!!!

Lanun Bugis yang buat kerja Orang lain yang dipesalahkan!!!

Kahkahkahkaahkah.....

Anonymous said...

Kerajaan UMNOnok/Be-End kuat menyamun dan Rasuah!!!

Anonymous said...

Anjing Najib kuat makan dedak
Makan sampai tersedak
Spesis Makhlok pekak badak
Serupa Kejora pukimak

Anonymous said...

2..3 Kak Mah berlari
Mana nak sama si Kak Mah rambot kembang
2..3 boleh ku cari
Mana nak sama Anjing Jibo Bengap piang

ted manoff said...

Mohd najib yg cakap....?? Siapa mau dengarr..? Dia sendiri pakai bank dn guna penasihat yahudii...ada sapa kesahh kerr...prOoTt🐵

Anonymous said...

Pengengkang dah jadi lembu ternak yahudi soros....
Bodoh kena cucuk hidung...booooh..
Makan dedak...mai mai babi anjing lembu dubuk...
Soros kasi tambah dedak...kuat nyalak...

Yang kuat rasuah MB Pulau Pinang...
Yang kuat menyamun MB Selangor....
Yang kuat fitnah macai bodo piang....

Anonymous said...

Bagus kerja dgn tokong la, cucu banglo 6.5juta atau gali trowong penang. Dah gov bg rezeki dan pelajaran elok2 jadi pencacai soros menikam gov dari belakang! Tunjukkan dia jalan keluar!!!

Anonymous said...

Kenapa nak aniaya org hanya kerana fahaman politik? Ada bukti kah fahaman politik menganggu kerjanya? Saya cadangkan k'jaan gsntikan manysia dgn robot lah lagi bagus.

Anonymous said...

Hassan ali ada teloq brani saman..najib?

Anonymous said...

Alahai...dah banyak...semua rahsia kerajaan banyak yng bocor....nak tunggu dah berlubang then tenggelam.baru nak sepak...dah terlambat...

Anonymous said...

ek ele... konon kena buang sebab fahaman politik menganiaya orang... yang kene buang sebab difitnah kat selangor tahun 2014 dulu tu ko nak cakap apa pulak ha bangkai??? Memang layak dibuang??? Hipokrit tahap babi hutan betul ko ni....!!!!

Anonymous said...

Sape2 ejen ddalam bersih5 kasi TENDANG dri krajaan...simpan makhluk PENANGGAL buat pe?? mlam mentedarah DARAH,siang mentedarah NASI..

buat SEMAK org gini...org mnykong umno bn rmai lgi..

Anonymous said...

setuju 1000%...

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates