November 20, 2016

0 BERSIH 5 Telah Terpesong Dari Perjuangan Asal - Presiden MCAMCA menyokong sebarang usaha untuk mengujudkan Pilihan Raya Umum yang bersih tetapi menurut Presiden parti, DS Liow Tiong Lai, BERSIH 5 telah lari daripada perjuangan dan matlamat asal mereka. Beliau berkata, BERSIH 5 digunakan oleh pihak pembangkang, yang bertujuan untuk menjatuhkan kerajaan yang dipilih oleh Rakyat secara demokrasi.

DS Liow berkata demikian kepada pemberita selepas merasmikan mesyuarat agung tahunan Persekutuan Foochow Persatuan Malaysia. Beliau berkata, secara umumnya Masyarakat Malaysia terutama generasi muda menghargai keamanan dan keharmonian dan golongan ini juga tidak menyokong sebarang aktiviti yang mengganggu gugat keamanan dan perpaduan.

Berlainan dengan DAP yang cuba menjatuhkan Kerajaan yang sedia ada melalui demonstrasi jalanan seperti BERSIH, fitnah dan adu domba di media-media sosial serta ceramah-ceramah ke seluruh negara menghentam Kerajaan dan menjatuhkan maruah negara, MCA pula bertindak sebaliknya walaupun kedua-dua parti ini mempunyai ideologi yang hampir sama, parti untuk Masyarakat Cina di Malaysia.

MCA lebih memilih untuk bekerjasama dengan Kerajaan melalui kesatuan di dalam komponen Barisan Nasional (BN) untuk menstabilkan dan meningkatkan prestasi ekonomi negara bersama-sama Perdana Menteri, DS Mohd Najib Tun Razak. MCA tidak pernah sekali-kali memihak mahupun menyokong kepada mana-mana kumpulan atau NGO yang ingin menghancurkan keharmonian dan kesejahteraan rakyat yang berbilang kaum di negara ini.

0 comments:

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates