November 16, 2016

75 Air Percuma Di IOI Puchong Semalam





Keterujaan untuk membuat posting-posting mengenai kekayaan luar biasa Pegawai Khas Ahli Parlimen Ampang membuatkan CTS terlupa untuk membuat posting berkenaan kebaikan yang Kerajaan Pakatan Harapan lakukan untuk Rakyat Selangor. Sejak beberapa minggu ini, Selangor difitnah dengan isu ketiadaan sumber air. 

Ini semua fitnah, Ini semua dakyah yang dilakukan oleh Barisan Nasional. Buktinya, CTS sertakan 3 gambar di atas di mana Kerajaan Selangor telah memberikan air secara percuma kepada Rakyat Selangor. Buat permulaan, air percuma diedarkan di hadapan pusat membeli belah IOI Puchong. Inilah contoh Negeri Berkebajikan.

75 comments:

ted manoff said...

Kedah pun banjir ryezall..kenapa tak siar..? Baguslah hujan kt selangor tuu..tempat tadahan air pun penuh..jgn marah ryezall..geram xpe..kihkih😝

Anonymous said...

Mmang kerajaan slangor da jdi MUSIBAT..

AIR ada tpi xboleh dgunakan

Anonymous said...

Betul la posting tuhhh.. selangork banyak air... melimpah limpah smpi jalan... tenggelam kete suma... kikikiki...fitnah suma tuu...kikikiki

Anonymous said...

Ted kentot kau tak keluar menyamun ka ari ni???

ted manoff said...

Juboq hang...org cerita psl banjir sibuk cerita pasal samun..bab samun nii ko tanya ketua ko tuu..dia mmg pakar hal menyamun nii...πŸ’ƒπŸƒπŸΏπŸŠπŸŠπŸŠπŸ„πŸΎ

Anonymous said...

Dengan hati yg gembira pakcik ,makcik ,auntie ,aunta menjerit

"Oooooiiiii org kampung,,AIR da ada lahhhhh..mari kite beramai2 membasuh baju.mandi manda smbil menyelam.AIR dari ALLAH..nak harapkan ZMIN mmg xbole harap..asyik mentedarah NASI LEMAK free jer..

Kihkihkih

Anonymous said...

Banjir diPenang bising..banjir diperak negeri zamri hero tamilCTS senyap..kikiki

cucu nek tempoyak said...

Kehkehkeh....macam nak ketawa panjang rasanya kali ini...

Ketika berada di Jepun, Najib dilaporkan memberitahu media di sana bahawa beliaulah orang pertama yang mengarahkan siasatan dijalankan terhadap 1MDB.

Katanya, selain mengarahkan beberapa agensi kerajaan menjalankan penyiasatan, beliau juga secara konsisten mahu tindakan undang-undang diambil jika sebarang kesalahan dapat dibuktikan.

Kahkahkah...susah pulak nak berhenti ketawa ini, terasa luar biasa gelihatinya!

Sedapnya Najib bercakap di luar negara seolah-olah beliaulah satu-satunya manusia suci dan benar-benar mahukan kebenaran berkaitan kemelut 1MDB, sedangkan di negara sendiri, beliau seringkali melarikan diri dan tidak membenarkan ditanyakan soalan

Anonymous said...

1. Wahai pemimpin UMNO yang masih menjunjung kepimpinan Najib. Bila lagi akan kamu berhenti dari menyokong kleptokrat yang menjadi Perdana Menteri Malaysia. Kamu tahu ia telah memberi nama buruk kepada parti yang telah menyelamat negara ini dari dijadikan tanah milik British sebagai Malayan Union, parti yang memerdekakan Malaysia, parti yang membangunkan negara ini sehingga harum namanya di seluruh dunia.

2. Hari ini kerana kepimpinan kleptokratik oleh Najib, Malaysia terkenal sebagai negara yang disenarai sebagai satu dari 10 negara yang terkorap sekali di dunia.

3. Dunia pandang hina kepada negara ini kerana Najib didakwa melesapkan berbillion Ringgit duit negara, memasukkan Dua Ribu Enam Ratus million Ringgit ke dalam akaun peribadinya. Ia tidak dapat menjelas punca wang ini dan tidak dapat menafi dakwaan Department of Justice, Amerika Syarikat bahawa duit ini adalah duit 1MDB.

4. Najib tidak membuat saman malu terhadap tuduhan oleh Sarawak Report, Wall Street Journal dan Department of Justice, Amerika Syarikat. Ini bermakna dakwaan mereka bahawa Najib (Malaysian Official 1) curi duit 1MDB tetap benar.

5. Laporan yang dibuat oleh Bank Negara, Badan Pencegah Rasuah dan Pemeriksa Kira-Kira Wang Negara berkenaan tuduhan-tuduhan Najib melesapkan duit 1MDB tidak berani didedah kepada rakyat tetapi sebaliknya diletak dibawah Akta Rahsia Kerajaan. Perbuatan ini jelas menunjuk yang laporan-laporan ini mengandungi catatan berkenaan jenayah-jenayah yang dilakukan oleh Najib. Kamu pemimpin UMNO semua tahu dan kamu semua sedar yang tuduhan dan dakwaan terhadap salahlaku Najib berasas dan benar.

6. Kamu semua tahu sebabnya Malaysia sekarang dikenali sebagai negara pengamal sistem kleptokratik, satu negara yang dipimpin oleh pencuri, penyangak dan perompak.

7. Kamu pemimpin UMNO sebagai menteri tetap tahu akan jenayah yang dilakukan oleh pemimpin kamu Najib Tun Razak, Perdana Menteri.

Anonymous said...

Angkatan Muda Keadilan (AMK) akan ditukar kepada;

Angkatan TOYOL MUDA KEADILAN (ATMK) beekuatkuasa januari2017.

Sumber dipetik dri FB s/u pkr.
Piji bin SOROS.

Kihkihkih

Anonymous said...

Dah siasat laporan odit diosakan..Patail ditendang..he3..pembelit

Anonymous said...

PM=Perompak Negara

Anonymous said...

cepat simpan air yang melimpah ruah tu, mana la tau nanti BN sabotaj sungai lagi... tak pasal-pasal la rakyat selangor minum air lombong balik..

Anonymous said...

Bukak kedai baru plak CtS

Anonymous said...

AMK....aku makan kiri,kanan......dulu ade mat komplen kat rumah dia xde air...nah air sudah mari...sebelum tu komplen paip assmin kena hisap sampai kering tersumbat dh digerudi ted kentut..memancut-mancut keluar ape lagi nak komplen...

Anonymous said...

Bersatu Berpakat Menyamun...kayo..ooooo..
Ted Kentot ayoh menyamun halal pakatan....

Anonymous said...

Najb dah plan bagaimana bak klentong orang Nippon..

Anonymous said...

Cina menyamun wang 1mdb bilion2 ko senyap..singapor plak yg berani ambik tindakan

Anonymous said...

Si Zuradah aka mak lampir tanye sape yg bagi kebenaran kpd Jamal tongkal menaiki heli didalam menspy kediaman mewah Adam..Confuse adakah sesape yg naik heli harus dptkn lesen terlebih dahulu..perlukn pencerahan.

Anonymous said...

MB Selangir ngan kuncu2nya nenyamun kau diam...
CM Pulau Pinang rasuah kau diam...

Anonymous said...

nak bising2kan ketua sendiri menyamun buat apa ..
baik tuding jari pd org lain dan tuduh menyamun,
inilah baru betul yg dinamakan politik sehat.
POLITIK SEHAT PENYAMUN, AMALAN PEMBANGKANG MALAYSIA.

Anonymous said...

MB selangor samun repot lah sPRM
CM penang samun repotlah sprm..

Anonymous said...

Repot sprm jer

Anonymous said...

Yg dah disiasat tak mau didakwa

Anonymous said...

Persoalan2 ECRL Yang WIN ! Harap Kerajaan Baca Dan Jawap ... Kalau Boleh la...
KENA BACA artikel nukilan di bawah yang saya copypaste dari blog Darahtuah. Saya percaya analisis dan persoalan2 yang dikemukakan adalah lebih bersifat praktikal tanpa membabitkan politik. Yakni penulis meletakkan kebajikan rakyat di depan.

Saya highlitekan nombor 4 kerana ia berkenaan projek ECRL, jangan risau, bahasanya mudah difahami.
Hutang kerajaan telah melonjak 88.1% dari RM348.6 bilion (2009) kepada RM655.7 bilion (Jun 2016) atau 54.8% daripada nilai GDP kita. Lalu Bayaran Khidmat Hutang melonjak 104% dari RM14.2 bilion (2009) kepada RM26.6 bilion (2016). Nisbah Bayaran Khidmat Hutang pun turut meningkat; dari 9.0% kepada 12.5% dalam tempoh tersebut. Pada tahun 2017, hutang berkenaan akan menokok lagi sebanyak RM40.3 bilion, sebelum ditolak Bayaran Khidmat Hutang.
Dalam pada itu, dilaporkan hutang terbaru atau bakal dipinjam yang besar-besar, antaranya, adalah seperti berikut:
      a) Hutang MRT 1, 2 & 3 = RM120 b
      b) Hutang HSR   =          RM60 b
      c) Hutang 1MDB =          RM53 b
      d) Hutang ECRL =          RM55 b
      e) Hutang LRT3 =          RM10 b
                  Jumlah =          RM298 b
Seterusnya saya difahamkan kerajaan juga komited terhadap liabiliti hutang off-budget. Justeru saya mohon YB Menteri memberikan gambaran yang lengkap dengan memaklumkan:
a ) Berapakah jumlah hutang kerajaan Persekutuan?
    i) dalam dan luar negara?
    ii) di bawah bajet dan di luar bajet (off budget) saperti PFI, hutang 1MDB, MRT, LRT dan Lebuhraya Pan Borneo?

        b) Apakah saiz hutang tersebut dari segi:
            i) nisbah kepada GDP?
            ii) defisit fiskal?
         iii) dan yang lebih penting lagi, apakah tahap kemampuan membayar balik hutang dari segi debt service ratio?

       c) Mengetahui banyak projek tersebut adalah tidak self financing seperti Lebuhraya Pan Borneo, ECRL, MRT dan UiTM, mohon diperjelaskan sumber dan kaedah funding dan keadah financing masing-masing.

      d) Bagaimanakah kerajaan hendak membayar balik ke semua hutang tersebut sedangkan kerajaan mengalami kesempitan sumber kewangan?

Khusus mengenai ECRL yang hebuh sekarang ini, izinkan saya mendapat beberapa penjelasan dari YB Menteri:
a) Sesungguhnya Projek ini bukanlah projek baru. Kajian telah dibuat oleh JICA pada tahun 1984. Anggaran kos pada masa itu dilaporkan sebanyak RM7 bilion. Kini ianya telah meningkat hampir 700% kepada RM55 bilion. Saya akui kos telah dan meningkat tetapi adakah ianya setinggi itu? Dalam pada itu, pendapatan rakyat dan negara tidaklah pula melonjak setinggi dan sehebat itu. Justeru apakah penyebab lonjakan tersebut?

b) Yang lebih penting lagi ialah jika dulu, dengan kos sebanyak RM7 bilion, didapati ianya tidak viable, apakah kini dengan kos sebanyak RM55 bilion sudah menjadi viable? Sudahkan Feasibility Study dan Cost Benefit Analysis dibuat? Apakah penemuan-penemuanya?

Berapakah harga tiket penumpang pergi balik KL – Kota Baru yang akan dikenakan berbanding dengan harga tiket tambang murah kapal terbang? Berapa lamakah perjalanan ke destinasi yang sama berbanding kapal terbang?

Berapa ramaikah penumpang setahun yang diunjurkan berbanding dengan threshold bilangan penumpang yang diperlukan untuk mencapai Break Even Point (BEP)? Berapa banyakkah pula kargo setahun yang diunjurkan berbanding dengan threshold  muatan kargo yang diperlukan untuk mencapai BEP?

c) saya juga perhatikan dari laporan-laporan yang saya baca, kadar kelajuan maksima ECRL kita ini hanyalah 170 km sejam manakala kosnya pula ialah RM92 juta seKM. Jika dibandingkan dengan kelajuan dan kos seKM kita dengan HSR di Turkey (250 Km/jam; RM25 juta/Km); Sepanyol (300 Km/jam; RM34 juta/Km), Jepun (320/Km; RM36 juta/Km), Perancis (320/Km; RM37 juta/Km) dan China (350 Km/jam; RM66/Km) maka kos ECRL memanglah boleh menjadi bahan polimik.

Mohd Azam Mohd Yusof said...

11.04.00..itu sumber yahudi yang fitnah kau bodoh sangat percaya seratus peratus..pergi jahanam kau...

Anonymous said...

d) saya sedar hostile terrain boleh menyumbang kepada kos yang tinggi berbanding terrain yang mesra alam. Jika alasan inilah yang diberikan maka saya ingin menarik perhatian YB Menteri bahawa, secara perbandingan, HSR Turkey menghadapi a very difficult stretch of about  200 Km, memerlukan  39 buah terowong dan 33 jambatan manakala our difficult stretch hanyalah 60 Km di Karak – Bentung, sebuah jambatan di Temerluh dan  tanah lembut sepanjang 7 Km di Kuantan. Justeru berikanlah saya sebab-sebab lain yang munasabah.

e) seterusnya apakah syarat-syarat dan terma pinjaman tersebut seperti kadar faedah, tempoh bayaran balik, grace period, asset swapping (jika ada), bekalan atau supplies seperti bahan binaan dan makanan, pengambilan pekerja asing dan tempatan secara langsung, kuota khas untuk Bumiputera dari segi kontrak, pekerjaan dan bekalan bahan binaan dan makanan?

5) Selanjutnya saya mohon pencerahan berhubung angka RM144 bilion yang digembar-gemburkan ekoran dari lawatan YAB PM ke China pada bulan November 2016. Gambaran yang diberikan seolah-olah semuanya bakal pelaburan (FDI) China di Malaysia. Mohon YB Menteri berikan pecahan dari segi:
FDI di Malaysia
Pinjaman oleh Malaysia
Pembelian oleh Malaysia atau China
Pelaburan Malaysia di China, dan
Import / Eksport.
Dimaklumkan kedudukan kita dari segi kebahagian (happiness) telah menurun; dari tangga ke 56 ke tangga ke 61, menurut World Happiness Index. Begitu juga kedudukan kekayaan kita telah menurun dari tangga ke 39 (2009) ke tangga 44 (2015) berdasarkan Legatum Prosperity Index. Impak semua ini ialah kedudukakn kita, berdasarkan HDI, menurun 2 mata ke tangga 62.
Kenaikan harga minyak petrol, kenaikan harga minyak masak dan kenaikan kos sara hidup amnya akan memburukkan lagi lanskap ini. Di samping Bajet 2017 ini, apakah Pelan B yang akan kerajaan laksanakan untuk membaik pulih keadaan tersebut?
Kerajaan menyuruh kita berbelanja secara berhemah, utamakan value for money dan tumpukan kepada low investment high returns. Namun apa yang dilakukan oleh kerajaan nampaknya adalah di sebaliknya. Sebagai contoh, difahamkan kos asal BRT Sunway sepanjang 5 km itu hanyalah RM300 juta. Namun kosnya telah melonjak 110% kepada RM634 juta dan purata kosnya seKM adalah sebanyak RM115 juta bagi 1,000 penumpang.
Kos ini tentulah dilihat begitu exorbitant dan membuat kita melopong jika dibandingkan dengan kos membina seKm LRT yang lengkap di Jakarta dan boleh membawa 20,000 penumpang hanyalah RM80 juta seKM! Sudah tentu kos koc LRT sepatutnyalah lebih mahal dari bas tetapi kos LRT Jakarta terbukti jauh lebih murah. Mohon YB Menteri jelaskan lonjakan kos ini dan sebab-sebab kos kita lebih mahal dari LRT Jakarta.
Begitu juga dengan kos membina MRT. Semasa membentangkan Bajet 2011, YAB PM/MKI telah memaklumkan kepada Dewan yang mulia ini bahawa ianya adalah dibiayai oleh pihak swasta. Kini, saya difahamkan, ianya ditanggung oleh kerajaan. Bagaimanakah ianya boleh bertukar sedemikian? Adakah kos tersebut kini telah dimasukkan ke dalam Bajet 2017?
Dalam pada itu, nampaknya kos pembinaannya macam tidak terkawal. Mengikut laporan, kos pembinaan MRT1 kita adalah sebanyak RM451 juta per KM; 110% lebih tinggi dari kos membina MRT Jakarta iaitu hanyalah RM215 juta! Jika dibandingkan dengan Singapura pun kita lebih mahal – RM442 juta per KM! Mengapa kos kita jauh lebih tinggi?
Anggaran kos asal sapertimana yang diunjurkan oleh PEMANDU hanyalah RM40 bilion. Dilaporkan kini ianya telah menjangkau lebih RM70 bilion! Adakah laporan tersebut benar? Jika benar, apakah yang menyebabkan cost overrun ini dan adakah ianya munasabah / justified?
Kos membina MRT2 juga lebih tinggi dari kos membina MRT1. Setelah dibuat normalisation dari segi underground dan elevation, kos pembinaan MRT1 adalah sebanyak 6 juta / KM berbanding RM404.0 juta/KM untuk membina MRT2 iaitu lonjakan asebanyak 23%! Mengapakah boleh berlaku demikian?
Seterusnya apakah faedah yang telah diperolehi oleh Bumuputera dari segi nilai kontrak

I'm not a robot said...

Ingatkan air pasang besar berlaku kat kawasan tepi pantai aje ..
Rupa2nya ia boleh jugak berlaku dlm kawasan bandar, Puchong.
Kawasan penyokong tegar DAP tu. Puchong Jaya depan IOI Mall.

Tapi kita juga mesti ingat, LGE tokong ada cakap,
"Kalau takde hujan, tak adalah banjir"
Kira2 dia cakap tu salahkan tuhan lah.
Tuhan tak tau bila mau kasi hujan bila mau kasi panas.
Tuhan pun kena belajar dari TOKONG.

Itu pasal ramai Melayu dah jadi pengikut tokong.
Pasal mau belajar mcm mana mau jadi tuhan.

Anonymous said...

Saper brani cabar sumber tu?ko lagi takut

Anonymous said...

yer la....doj dah ada bukti. bila nak sapina najib. tak kan hari2 sembang. jemu dah. fbi ada. cia ada. hebat. najib kesana sini bila nak tangkap?????
sembang macam cibai jer....

Anonymous said...

mereka orang suci. yang rampok rasuah orang bn jer....
mereka ada CAT meowww. jinak.

Anonymous said...

PM= PELIWAT MALAYSIA.

Anonymous said...

bila nak keluar sapina. jangan guna kura2 udah le....

Anonymous said...

1243 pm - ko cabar sapa yg ko kata takut tu?

Anon 1:04:00 AM, 12:33:00 PM, 12:36:00 PM.
mintak maaf tanyalah, rasa2nya ada org nak baca ke apa yg ko copy-paste panjang2 kat sini ni?

biasanya komen pendek2 bagi kemudahan pembaca lain paham,
bukan yg berbelit-belit penuh teknikal, malah mungkin ada yg tak boleh paham langsung.

admins pun tulis pendek2, dgn isu yg senang dipahami, tak kiralah isu yg berbangkit betul atau sebaliknya.

pandangan ikhlas ye ...

Anonymous said...

BAGI BANGKRAP SEKALI. BIAR SAMA MENGELUPOR.

Anonymous said...

Itulah pening pala mcm nak pecah..mcm mana Ioi puchong boleh air pasang besar masuk..tu semua kuasa Allah..tapi nampak nya pemimpin kerajaan Selangor ni dia tak buat kerja tapi dia kutip tol...contoh terbaik Zuraidah nenek lampir dan anak ikan...adam rosly....tokey mahu bukak rumah urut..boleh...sebulan..kurang2. Puluh ribu mesti beri.. Itu sorang tokey kalau sepuluh..itu rumah urut..kedai judi..pun sama kilang haram pun sama...Sprm malad nak siasat biarlah..makdudnya mereka tak amanah bila jalankan tugas tapi sekurang kurangnya LHDN kena tahu.duit cukai.. Kena ambik..boleh tolong rakyat.. .yang susah...dan kalai tak bayar kena tahan pasport mmcm mereka buat kat peminjam PTPTN...baru adilkan..

Anonymous said...

Kedah mmg dh biasa banjir tp xde la kena catu air wpn hujan turun bersimbah.

yg peliknya negeri tokong lim lg kerap bnjir dr kerapnye hujan lebat.

negeri tokong Asimin pn sama. nasi lemak ank dara je yg Asimin kesah.. mklumlah dahi licin

shamsidar dh berkedut..

tedmanokk.. bala byk2 kt negeri krjn penyamun penyangak tu sbg nk bg pengjrn pd rkyt macai jgn bodoh sombong, jgn lupa Tuhan, tuduh fitnh pihk lain sna sini kamulah sbnrnya penyangak rakyat!

bab hukum Agama ngeriiberal selangir ni dh xkesah jnji slogan rasuah tu kunun lbh tggi. nh skrg lu tgk le sape bapak dn lubuk rasuah.. zuraida mak lampir psti xsenang duduk skg...

tggulh blsan Allah Yg Maha Esa ats puak2 dap dn pakatan harapan laknatullah ini. satu persatu tumbng..

Anonymous said...

tgh turun bala dn terkantoi penyangak di Selangor ckup dhsyat tu sempat lg nk cari psl dgn Najib.. xpelahh tggu le lg musibat demi musibat kasi macai pr ni knl sapa penyamun dn punca bala!

selangor tenat skrg..

Anonymous said...

aku tggu sapina france sekian lma berakar...hadoii lah kencing puak ni.. tkkn le dedak najib laku jgk di france... klu gitu mmg hebatlah najib.. kah kah kah..

Lynch DoJ tgh teropong cr bukti xjumpe2 Trumph plk nk siasat dia kah..kah..kah penyamun mbtk tlg pnyangak utk tngkp najib??

Anonymous said...

kah kah kah ayt pelepas macai malaun pakatan sial.

kng sprm ckp rasuah ko tduh sprm berat sblh

bla sprm ckp najib xdk salah laku melompat mcm berok mrhh sprm. ag patail dh pncen tp dia xtuduh pn najib konspurasi. mmamak pariah tuje yg reka skrip lbh2
kah kah.kah ambng kejatuhan krjn syetan pakatan haaprakkkk

Anonymous said...

Woi penjilat pakatan, jawab la isu banjir ni. yg korang divert ke lain buat apa. jawab la. ni dok divert ke isu lain. dok ulang2 tak abis2. Jawab la woi. Ke dah bangang sampai dalam otak pun kena hafal skrip yg sama. Kereta masuk air konfem kena overhaul, ada tak pemimpin korang yg berkebajikan sangat tu nak tanggungjawab? berkebajikan konon. hak tuih!

Anonymous said...

hehehe.
Asimin tgh bljr teknik dr tokong lim jgk tu.

lim simpan betina di hong kong..


tp asimin simpan bertina dlm toilet aka JAMBAN.sape yg bodoh?

Tuhan tntukan hujan dn kemarau dh tepat ikut fitrah tp ngeri yg syetan jd pojaan mcm penang dn slagor mreka angkuh sombong.. mreka lupa sapa Tuhan sapa hamba.

so pkt2 trima lah musibat lg mau slhkn itu ini

Anonymous said...

bro sbb pnjg2 tu le puak syetan ni sng nk belit.

tk kebulur aku nk bce cut n paste tentera parti pakatan syetan.. tedkentodd.. bala turun kt puak2 pakatan haprak ni biar terkulai sekor2 nk sgt brpolitik kotor.. Tuhan akn palitkn tuduhan fitnah dn kotoran itu ats muka mereka kmbali.

lihat si sotong mulut jht lapiji tu.. 1 thn sudah 3 kes mhkmh sahkn dia PEMBOHONG. tp meleleh macai duk jilat lg si setan gemok montel ni .. hairan kn org slangor.. nmpk je mcm brrakal tp BAHLOL murokab.

jd xheran le bala turun air xde dln loji to air melimpah2 luar loji smpai blh minum dn cuci keta preeee

Anonymous said...

mreka especially tedkentodd sudah jtuh cinta sma cina jhlow.
bgun pg, tgh hari ptg mlm.mau tdo ratib jhlow. aku rse tedkentodd klo mampus skg psti die lidh die xde sebut laib mlaink JHLOW.. mati sbut org kapirr (nauzubillah lh)

Anonymous said...

krn pakatan krjn toghut
krjn yg zalim lg angkuh.

ada hati sebok nk berdemo sdgkn tgjwb kt rkyt failed!
buat lh lg.lg byk musibat akn turun pd selangor.

Anonymous said...

arrrr ahhhh arrhhhchooommmm

uwekkkkk..krokhhh..krokhhhh... zzZzzzzZ

Anonymous said...

sumber Al Quran pn puak ko brani cabar.. ni sumber tipu mna ko nk suh sembah.. woiiii jwb dlulah isu bnjir tudlu.. pntng tgk nasilemak je mb bangang tu bru tnjuk muke!

Anonymous said...

JOM BELAJAR MENGIRA!

BAGAIMANA HENDAK BELI BANGLO LELONG 1JUTA PADA UMUR 28 TAHUN!



1. Untuk memiliki rumah lelong bernilai RM 1 Juta, anda perlu mempunyai tunai tersedia sebanyak RM50K atau RM100K bagi tujuan deposit dan melayakkan anda menyertai lelongan tersebut. (5% or 10% daripada nilai rumah)

2. Anda juga perlu menyelesaikan bayaran tertunggak 3 bulan sebanyak RM16K. Bil-bil tertunggak seperti cukai pintu, elektrik dan air.

3. Baki RM900K boleh diperoleh melalui pinjaman bank dan kebiasaannya bank hanya boleh memberi pinjaman sekiranya nilai bayaran ansuran bulanan adalah 70% ataupun kurang daripada jumlah pendapatan bersih anda. (Hutang kad kredit, hutang peribadi, hutang rumah yang lain & hutang kereta)

4. Dengan nilai pinjaman RM900K selama 35 tahun dengan kadar faedah pada 6.6%. Bayaran ansuran bulanan adalah RM5500.

5. Katakan anda juga memiliki sekurang-kurangnya 4 buah kereta mewah seperti BMW 320i (RM250K) Mercedes C200 (RM300K) Volvo X40 (RM200K) dan Mini Cooper Clubman (RM250K), maka ansuran bulanan untuk setiap kenderaan tersebut adalah:

BMW: RM2900
Merc: RM3400
Volvo: RM2400
MC: RM2900

6. Maka, untuk mendapatkan pinjaman RM900K dengan nilai tanggungan di atas, gaji bulanan anda perlulah sekurang-kurangnya RM24,185.42. (Dengan mengambil kira anda tidak mempunyai sebarang hutang kad kredit dan hutang rumah-rumah yang lain)

7. Maka inilah gaji seorang pegawai khas kepada ahli parlimen.

P/S: Cuba sesiapa minta dia untuk tunjukkan slip gaji dan borang J LHDN.

P/S: Tu baru kira beli rumah terbengkalai 1 juta, belum kos menyiapkan dan renovation yang tak kurang 2 juta. Kalau PA Zuraidah kaya macam ni, Zuraidah takkan lebih miskin dari dia. Bila abang-abang SPRM nak siasat mereka ni ya?

#AnakMudaSudahKaya
#NegaraMakmur
#SyukurAtasKurniaanRezeki

Anonymous said...

Angkatan TOYOL MUDA KEADILAN (ATMK) mempelawa muda mudi dskitar ampang utk MENOLONG mengangkut AIR BANJIR utk dgunakan oleh pnduduk slngor.

Dharap muda mudi tersebut membawa BESEN / BALDI dri rumah..
SILA BERJUMPA ketua toyol en adam utk mklumat lanjut..

Sekian terima kasih.
Dpetik dri FB s/u pkr.

Piji bin SOROS.

Anonymous said...

Ko main2 denaan rahmat dan rezeki tuhan.

Anonymous said...

Ini jawapan..dari Sprm dan LHDN..khas buat Adam rosly dan Zuraidah nenek lampir... I WILL FOLLOW YOU...I..WILL FOLLOW U WHEREVER U MAY GO...

Anonymous said...

Penakut konar baring..ketua umno ampang dah repot kes rumah budak adam...sprm dah hantar laporan kpd AG..petail ditendang..Apandir jadi hakim bebaskan najib..sialan ko bebal..macai bongok

Anonymous said...

Doj itu badan perundangan kerajaan AS..ngok..bagi bukti sape cabar quran...perak dah kena banjir..isu ape? ngook

Anonymous said...

Doj itu badan perundangan kerajaan AS..ngok..bagi bukti sape cabar quran...perak dah kena banjir..isu ape? ngook

Anonymous said...

Macai dan najib laa takut nak saman ato cabar yg kata fitnah

Anonymous said...

Yg pertahankan perompak ikut ajaran setan..takut nak tangkap cina prompak

Anonymous said...

Isu ape?kat perak banjir kenapa diam?

Anonymous said...

Ko tak blajo. Dari jholo macammana nak kaye bilion2 tak kena tangkap..adam dah adalaporan sprm..

Anonymous said...

Follow buat ape? Siasatlah ngok

Anonymous said...

Banjir diPenang dan selanor bising..banjir diperak dan kedah negeri zamri hero tamil dan ahmad basah CTS senyap..kikiki

Anonymous said...

Jamal mengaku Sekinchan Ikan Bakar bankrap akibat lawan Bersih


DATUK Jamal Yunos (Jamal Jamban), Ketua Umno Bahagian Sungai Besar, merangkap Ketua Samseng Baju Merah mengaku rangkaian perniagaan yang diusahakannya Sekinchan Ikan Bakar, 'bankrap' dalam masa 6 bulan akibat tindakannya menentang Bersih 2.

Difahamkan 23 'outlet' rangkaian perniagaan ikan bakar Jamal telah diboikot oleh orang ramai selepas tindakannya membuat demonstrasi depan rumah Datuk Ambiga yang pada masa itu merupakan pengerusi Bersih 2 bersama-sama dengan Saterawan Negara A Samad Said.



"Kita telah buat satu demonstrasi di hadapan rumah Ambiga. Ketika itu, saya tidak tahu menahu pasal politik, cuma kami ingin menyampaikan mesej kepada pihak Bersih bahawa kami tidak mahu Bersih dilakukan di Kuala Lumpur kerana mengganggu ketenteraman awam, mengganggu peniaga," katanya.

"Dan akibat daripada apa yang saya lakukan itu, mereka ini (Bersih) melalui satu gerakan telah pun, apa nama menggerakkan agar saya di 'attack' secara 'personal' dan akibat daripada itu, rangkaian perniagaan saya telah pun tutup dalam waktu 6 bulan." tambahnya lagi.

Jamal mendedahkan perkara itu dalam satu temubual bersama Astro Awani 7:45, sehari selepas hidungnya berdarah tersenggol tangan anggota Polis dalam satu pergelutan di Ampang Point baru-baru ini.


Anonymous said...

AIR FREE Di Putrajaya Plak..negeri Najib Klepek

PUTRAJAYA 15 Nov (Bernama) -- Hujan lebat di Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan dan limpahan air Sungai Anak Gajah menyebabkan kawasan Presint 11 di sini dilanda banjir kilat petang tadi (semalam).


Dalam kejadian kira-kira 3.30 petang itu, Presint 11 yang menempatkan kawasan perumahan dan komersial dinaiki air kira-kira 30 minit.


Presiden Perbadanan Putrajaya (PPj) Datuk Seri Hasim Ismail berkata banjir kilat itu dipercayai berpunca daripada sistem saliran berdekatan projek-projek pembangunan termasuk dua projek Perumahan Awam 1Malaysia (PPA1M) di kawasan tersebut tersumbat.

“Air sungai yang banyak dipercayai dari Puchong dan Seri Kembangan menyebabkan limpahan berlaku di Sungai Anak Gajah yang terletak berdekatan Presint 11. Hujan lebat kira-kira 20 minit juga menyebabkan air bertakung di kawasan rendah dan berlakunya banjir kilat.
“Lumpur, tanah, pasir dari tapak pembinaan juga menyebabkan parit tersumbat dan air bertakung,” katanya.

Anonymous said...

Ape nih susah2 kira bagai....permudahkan.Pakcik buka pintu rumah satu pagi tersusun 6 ENAM KOTAK DEPAN RUMAH BILA BUKA TERKEJUT PAKCIK PENOH NGAN DUIT....terus pakcik sambor 3 buah umah ngan keta...ntah cop ape...pasal pakcik pakai kapcai je boleh!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Angkatan TOYOL MUDA KEADILAN (ATMK) telah di arah ke putrajaya utk mmbntu mngsa bnjir kilat dsana..

Petikan berita dri FB s/u pkr
Piji bin SOROS

Anonymous said...

Ali Tinju Mahu Rosakkan Reputasi Saya - Jamal
Diterbitkan: Jumaat, 13 Mei 2016 1:11 PM
Oleh: TAN YI LIANG
editor@mstar.com.my

Datuk Jamal Md Yunos
(Ubah saiz teks)
PETALING JAYA: Ketua Umno bahagian Sungai Besar Datuk Jamal Md Yunos telah membuat laporan polis terhadap bekas tentera, Mohd Ali Baharom, atau Ali Tinju, lebih awal, sebelum laporan terhadapnya dibuat pada Khamis.

Dalam laporan yang difailkan di Balai Polis Sekinchan pada 2.15 pagi Khamis, Jamal, pemimpin perhimpunan Baju Merah berkata beliau terjumpa posting di Facebook Mohd Ali yang dikatakan merosakkan nama baiknya.

"Saya mahu menafikan kenyataan (Mohd Ali) yang mempunyai niat tidak baik dan bertujuan untuk menjatuhkan reputasi saya dan mencederakan saya dan keluarga saya.

"Ini adalah berkaitan dengan kenyataan yang telah dibuat olehnya sebelum ini. Saya harap pihak polis dapat menyiasat dan mengambil tindakan yang perlu," kata Jamal dalam laporannya.

Jamal memetik posting di laman Facebook yang didakwa dibuat oleh Mohd Ali, yang berkata beliau akan membuat laporan polis terhadap Jamal pada hari yang sama, jam 2 petang.

Dalam laporannya, Jamal memasukkan satu kenyataan yang didakwa dibuat oleh Mohd Ali iaitu: "Negara ini ada undang-undang tak boleh lawan sesuka hati. Saya Mohd Ali Haji Baharom (Ali Tinju) esok jam 2 petang ke balai polis buat report kes Datuk Jamal Ketua Umno Bahagian Sungai Besar ugut saya pukul kasi mati, maki-maki bahasa kesat, tembak."

Mohd Ali, dalam laporannya, mendakwa Jamal telah mengancam untuk memukul dan menembaknya.

Beliau memberitahu pemberita di luar Ibu Pejabat Polis (IPD) Dang Wangi pada Khamis bahawa Jamal telah menghubunginya pada kira-kira pukul 6.30 petang Rabu selepas beliau membuat kenyataan bahawa Jamal tidak layak dan Barisan Nasional (BN) akan kalah teruk jika bertanding di PRK Sungai Besar.


Katanya, Jamal bersikap kurang ajar dengannya melalui telefon dan mula mengancam untuk memukul dan menembaknya.

Anonymous said...

Angkatan TOYOL MUDA KEADILAN (ATMK) kena tolong pihak mana?

Anonymous said...

Umono nak tembak umuno berebut dedak...kikikikik..kalo ade macai bebal yg mati jangan terkejut..perkara biasa dlm umuno..macam2 ade dlm UMONO

Anonymous said...

PI MAMPOS lu si tedKEPALA BUTOH ('t' huruf kecik)/TERORIS2 HOMO JIJIK PENYAMAQ si PENJAJAH PARASIT ZioNAZI DAPJUBOQ BABI - TAK pula lu TERLOLONG psl. puak TERORIS PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT DAPJUBOQ BABI/PembangKANGKANG dpt. RASUAH berBILLION dr. Soros-ISrael/MOSSAD-CIA aaahhh??!!

OI si tedKEPALA BUTOH/TERORIS2 HOMO si GILA BABI HOMO/RASIS DAPJUBOQ BABI , lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/ BABIga SUNDAL KURAP!!

TAK ke KELAKAQnya ni - mcmlah US tu KETUA POLIS Dunia sedgkan hampir kesemua rejim2 US, yg. sudah diKUASAI ZIONIS/IS(IS)rael (lihat di - http://www.whale.to/b/bollyn.html , How Mossad Controls Our Political Parties, by Christopher Bollyn, 25 October 2008) adalah si PEMBUNUH/PEROGOL/PEROMPAK umat Islam-no 2; selepas rejim TERORIS KANIBAL IS(IS)rael! Lihat shjlah Dunia ISLAM yg. amat KAYA MINYAK-GAS yg. habis diROMPAK dlm GENOSID2 di Iraq/Syria/Libya/Afghanistan/Palestin/Mali/Somalia dsbnya, oleh si PARASIT/PENJAJAH/LANUN/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROMPAK/PEROGOL/PERASUAH US-Barat/NATO/ZIONIS-IS(IS)rael tu – di bawah UNDG2/DEMOKRASI/HAK ASASI Barat/ZIONISPENIPU HARAM JADAH!

Lihat di -
http://landdestroyer.blogspot.my/2015/08/us-vs-china-us-mobs-seek-to-overthrow.html:

US vs China: US-Backed Mobs Seek to Overthrow Malaysian Government

August 24, 2015 (Tony Cartalucci - LD) - Malaysia's "Berish" movement - an umbrella organization for various opposition groups opposed to the current government of Prime Minister Najib Razak - plans its fourth street demonstration in 8 years to unfold at the end of August.

While Bersih's alleged goal is "clean and fair elections," it is openly led by the government's opposition headed by the now imprisoned US-proxy Anwar Ibrahim and a myriad of US-funded and directed nongovernmental organizations (NGOs). The US State Department, through its US National Endowment for Democracy (NED) and its subsidiary the National Democratic Institute (NDI), along with convicted financial criminal George Soros' Open Society Institute (OSI), have funded both Bersih directly, and many of the NGOs that constitute Bersih's core leadership.

Several NGOs currenlty openly funded by the US NED - i.e. Islamic Renaissance Front and Lawyers for Liberty - can be found also listed on Bersih's current "endorsees" list.

Despite years of immense US-funding, Bersih has recently pleaded for donations and now claims they've received over a half million Ringgit (over 100,000 USD). More recent reports claim the amount could be as high as 1.2 million Ringgit.

And while they claim they seek simply to reform Malaysian politics, Bersih's new leader, Maria Chin Abdullah openly admitted their goal for "Bersih 4.0" is to call for the resignation of Malaysia's current government. In a Facebook post she claimed:

"Reforms - we will continue to demand and this time Yes it's a tall order to ask the PM to resign but if we dont try we will never push the boundaries for clean & fair elections."

Apparently by "clean & fair elections," Bersih's leadership means elections in which their opponents have been undermined and otherwise eliminated, and in which they can take power - or in other words, another textbook case of US-backed regime change…..

Jadi, PI MAMPOS lu LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS PENJAJAH ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!

Anonymous said...

GERAM betul aku tengok VIDEO ni - terutamanya POLIS2 yg. seolah dgn. MELAYU/GM aja BERANI hang nak KASARI/GARI/TANGKAP memanjang! Dan lihat si PENDATANG2 KAFIR HARBI MCAnjing CELAKA JUBOQ BABI yg. boleh pula BERSORAK gembira bila YAB DS Jamal Yunos diCEDERAkan! PUKI berNANAH lu si Wanita PELACUR2 MCAnjing KURAP! Dahlah parti PENJAJAH PARASIT “LOSER“; lepas tu MCAnjing KEPALA BUTOH ni ingat depa TUAN kita, bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu serta UMN*! Lihat mediaKEPALA BUTOH DAPJUBOQ BABI ni! Di - http://darisungaiderhaka.blogspot.dcom/2016/11/wanita-mca-anggap-kejadian-hidung-jamal.html , Wanita MCA Anggap Kejadian Hidung Jamal Berdarah Melucukan, November 16, 2016!

Dan lihat juga keANGKUHAN si JANTAN2 GIGOLO KITOL HOMO JUBOQ BABI PKRHOMO ni yg. nak cuba HAPUSkan GM sampai nak BENTANGkan di Parlimen – makin naik muka si ANJING2 KURAP Islam/Melayu HOMO KITOL si PENJILAT2 juboq babi puak TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL BerSHIT-DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/SOROS-IS(IS)rael-MOSSAD! Lihat satu lagi mediaKEPALA BUTOH puak DAPJUBOQ BABI ni! Di - http://www.sinarharian.com.my/nasional/pkr-fail-usul-bahas-mengenai-provokasi-baju-merah-1.586065 , PKR fail usul bahas mengenai provokasi Baju Merah, SALWANI MD ZAIN, 15 November 2016

Yg. puak TERORIS PENJAJAH PARASIT BerSHIT DAPJUBOQ BAB-KULI Soros/MOSSAD-ISrael/CIA - bukan main TAKUT lagi POLIS/KDN nak TANGKAP! HARAM KEJADAH betul!

KDN/PDRM - SIASAT habis2an SIAPA yg. TUMBOK dan MENCEDERAkan mcm. BABI SONDOL YAB DS Jamal Yunos terCINTA kami?!! Siapa pula yg. BAJU2 HITAM tu?! Dan SEKOQ polis berUNIFORM tu yg. asyik TOLAK GM mcm. SAMSENG dgn. begitu GANAS; BANGSA apa dia ni?! Kalau dgn. puak BerSHIT; TAK dak lansung PERANGAI BUAS mcm. ni oleh POLIS; bahkan terSENGIH2 pun ada!

Dan kenapa asyik TANGKAP aktivis2 GM kami ni?! Maka, ZAH*D - lu JANGAN ingat lu akan jadi PM mahupun PRES. UMN* - BANGSAT lu dan DRAMA amat JIJIK lu dgn. TUAN AnwaqHOMO-PKRHOMO/BerSHIT-DAPJUBOQ BABI lu selama ni! Lu telah MENIPU bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu BULAT2!

Lihat di http://gerakan-anti-pkr-new.blogspot.com/2016/11/video-jamal-kena-tumbuk-berdarah-idung.html :

VIDEO JAMAL KENA TUMBUK BERDARAH IDUNG.. SAKSIKAN.

Monday, 14 November 2016
(Nek Tempoyak)

NOTA: YAB DS Jamal Yunos mesti berjumpa DOKTOR utk. memPASTIkan tiada PENDARAHAN DALAMAN dan mesti PASTIkan ada PENGAWAL2 setiap masa mulai skrg. kerana NYAWA beliau skrg. nampaknya sedg. diANCAM oleh puak TERORIS PENJAJAH PARASIT ZIONIS BerSHIT DAPJUBOQ BABI dan KULI2-DALANG DUA MUKA depa!

Dan mana juga suara2 PU utk. MENGECAM habis2an JENAYAH nak MEMBUNUH YAB DS Jamal Yunos ni?! JANGAN jadi PENGECUT DAYUS oi!

Juga ADUAN2 aku mengenai SALAH LAKU POLIS - satu pun TAK pernah diambil TINDAKAN; walau aku dah berkali MENGADU kat Suruhanjaya Integriti BANGANG tu!

Tengok juga hari tu, PENGARAH IMIGRESYEN cakap nak DEDAHkan nama2 MAJIKAN di akhir bulan OKTOBER, yg. HARTA depa diSITA kerana mengGAJI PATI2?! MANA -MANA???!!!!!! Ingat kami RAKYAT ni BANGANGkah?!!

Maka, KD* ni mesti diBERSIHhan HABIS2an - seolah dah jadi pusat YAKUZA/MAFIA PKRHOMO/BerSHIT DAPJUBOQ BABI HARAM JADAH!

Anonymous said...

Betul tu semua tempat ada banjir tapiiiiii.....

Bila takde air takde pulak org kata rakyat pemalas nak tadah air hujan..amacam air tu byk..angkutla ngan lori buat berjago jago takut tutup lagi lra tuuuuuuu.... HAH HAH HAH

Memang ada banjir tapiiiiiii takde pulok org berdego dego kata bila dah memerintah pasti banjir lesap...HAH HAH HAH...

Makin parah gayanya banjir kat pp.. dulu berdego dego....KAH KAH KAH

Anonymous said...

Sebab tak nak main main la pusat nak buat loji langat 2... amacam...sape putar alam... Allah dah bagi air...buatlah tempat tadah.. Nabi Yusuf pun beringat ingat buat persediaan utk 7 tahun bukan asik menyerang dan memfitnah agensi Islam... akhir tahun ni nak tunggu untung thaji...lapiji ada.. pasti adaaaaaaa...katanya buuaaaanyakkkkkkkk.....org yg perabis keluar duit dulu cammana ya hmmmmmm....

Anonymous said...

Ni bukan hanya bising pasal banjir....tapi puok kau punyala cakap berdego dego boleh lesapkan bajir jika berjaya memerintah...kau lupa kata kata hikmat tu....marilah ketawa berdekah dekah kah kah kah..

Anonymous said...

Keluar lagi klepto klepto ni... dah dijawab dlm blog sebelum ni..kau tak baca ke... di bhgian rumah adam yg mula mula tu....mcm tu la jenis tak tau malu...malu letak bawah bontot...

Ringkasan..pemimpin pakatan dr dulu memutar satu dunia memburukkan nama negara..tu katanya mengharum???

Seronok buat fitnah malaysia dlm 10 bab rasuah...fitnah mcm mknan..

Pemimpin pembangkang pun dikata byk melesap wang negara..maknanya dunia pun pandang hina hahaha..

Kisah justice..tak kau kau tak paham..jgn jd bongok..ni baru malu satu dunia..

Bila kau tuduh maknanya pemimpin kau pun sama klepto klepto..pencuri penyangak perompak...tertinggal sayu penyamun..MANA ADA TIPU

MANA ADA TIPU semua pemimpin pakatan ZUHUDDDDDDDD....KAH KAH KAH

Anonymous said...

Inilah jelas kerja Allah SWT nk londeh aib dn munafiknya perjuangan pakatan haram. mcm nk runtuh gunung ckp pasal perjuangan rakyat.. sini rakyat sana rakyat dizalimi, ditindas, rakyat menderita bla2..

nah sekali kau penipu rupanya.. sampai letrik pun curi TNB.. ini apa punya punya level penyangak yg di ternak oleh Pakatan khususnya Zuraida mak lampir!

menjerit maki hamun UMNO siang mlm.. Tuhan Maha Kuasa.. Najib xperlu nk buang masa lawan org2 munafik ini.. Tuhan buka aib mereka.

sekor demi sekor akan jatuh dgn hinanya! semoga Allah tunjukkan segera kpd rakyat selagor yg begitu angkuh sombong lupa pd jasa pemerintah UMNO BN selama ini..

Anonymous said...

Adam rosly dan Zuraidah... I will follow u...maksudnya dalam tu...tak semestinya Lhdn atau Sprm jer...follow sbb nak siasat cari bukti...tapi...juga malaikat kiri kanan catit amalan..so...i will follow u..wherever u may go...

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates