October 30, 2016

32 @cmlimguaneng Yang Tidak Bertanggung Jawab, Tinggalkan Rakyat Untuk Kampua


Semalam, setelah air surut barulah Ketua Menteri Pulau Pinang berani menjejakkan kaki ke tempat mangsa banjir. Itupun sekadar terhad kepada kawasan DUN beliau sahaja dan penempatan kaum Cina.

Hari ini Ketua Menteri yang berjiwa Rakyat ini sebelum Subuh sudah meninggalkan Rakyat dan negeri beliau yang dilanda musibah banjir untuk Persidangan Tahunan di Sibu. 

Coretan beliau di laman sosial Twitter juga kelihatan gembira memandandangkan beliau tidak sabar untuk menikmati kampua, sejwnis makanan Masyarakat Sabah berasaskan mee.

Tahniah juga buat Rakyat Pulau Pinang kerana selain dari mendapat Ketua Menteri yang berjiwa Rakyat, beberapa tempat di Paya Terubung, air terjun kelihatan dari bukit-bukit berhampiran. 

Selain dari menjadi tarikan baru pelancong, kemungkinan lereng-lereng bukit ini akan berlaku runtuhan atau 'landslide' amat tinggi.

32 comments:

cucu nek tempoyak said...

Krisis hutang baru menghantui bekas anak syarikat 1MDB, SRC International yang meminjam RM4 bilion daripada dana pencen penjawat awam.

Straits Times Singapura melaporkan, perunding kerajaan Malaysia sedang membincangkan pengambilalihan aset SRC International oleh sebuah syarikat China bagi mendapatkan modal baharu untuk membiayai pinjaman 10 tahun Kumpulan Wang Amanah Pencen (KWAP).

Akhbar itu melaporkan, SRC International bergelut membayar faedah tahunan dan bakal menghadapi cabaran pada awal tahun depan, apabila ia perlu membuat pembayaran faedah dan pembayaran balik sebahagian daripada jumlah prinsipal.

KWAP ialah dana pencen negara untuk 1.6 juta penjawat awam dan menurut laporan itu, SRC boleh menimbulkan masalah baru buat Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.
SRC International adalah anak syarikat 1MDB yang menjadi milik penuh Kementerian Kewangan. Ia ditubuhkan pada awal 2011 untuk membuat pelaburan strategik sumber tenaga di luar negara.
SRC yang diambil alih Kementerian Kewangan sejak itu, itkan dengan deposit RM42 juta ke akaun peribadi Najib, pada 2013. Perdana menteri berkata, beliau tidak sedar tentang perkara itu.
Straits Times melaporkan, SRC membayar RM164 juta faedah tahunan kepada KWAP, bagaimanapun ia perlu membayar RM660 juta pada tahun depan dan RM964 juta pada 2018, ketika ia mengurangkan jumlah prinsipal.
“Ini perlu diselesaikan dan satu daripada pilihan yang sedang dipertimbangkan adalah penjualan aset dan liabiliti syarikat kepada pihak baru,” kata seorang eksekutif kewangan yang terbabit dalam penstrukturan semula korporat di 1MDB.
Akhbar itu memetik laporan tahunan SRC 2014 yang syarikat itu mempunyai RM305.6 juta pelaburan di Malaysia dan RM3.8 bilion di luar negara serta melaporkan kerugian sebanyak RM164.5 juta bagi tahun kewangan berakhir Mac 2014. - FMT
celahgelegar at 5:49 PM

Anonymous said...

wow, air terjun tepi jalan. Satu-satunya dalam malaysia.

Nak basuh kereta pun mudah dan yang penting FREE... Orang selangor kena datang tadah air kat sini ni...

Anonymous said...

Berbanding 'pendedahan' yang dibuat oleh Sarawak Report atau Wall Street Journal dan New York Times, pendedahan yang dibuat oleh sekumpulan aktivis penggodam yang dikenali sebagai DC Leaks, kurang mendapat perhatian, malah cuba dipejam mata oleh mereka yang sangat sensitif dengan laporan-laporan negatif antarabangsa membabitkan Malaysia.

Barangkali kerana pendedahan tersebut melibatkan figura-figura dan entiti-entiti utama yang terbabit dalam konspirasi menggulingkan Kerajaan Malaysia dan Najib Abdul Razak, maka ia perlu disenyapkan begitu sahaja. Bahkan perlu disokong dan diberikan bantuan.

DC Leaks berjaya menggodam dokumen-dokumen dari Open Society Foundation (OSF) milik George Soros. DC Leaks juga merupakan organisasi sama yang telah menggodam e-mel Hillary Clinton yang mendapat liputan media dan kini sedang disiasat oleh FBI.

Menerusi dokumen-dokumen yang digodam dari OSF, nama Malaysia dan 'Malaysia Program' kerap disebut. Namun yang paling menarik ialah membabitkan kegiatan George Soros yang sangat aktif ke arah 'pilihanraya yang bebas dan adil' di Malaysia sekaligus mengesahkan bahawa George Soros membiayai BERSIH, Merdeka Center dan Malaysiakini.

Dokumen itu juga mengesahkan George Soros mempunyai kepentingan peribadi di Malaysia dan mahukan pembangkang menang tetapi tidak begitu berani untuk menunjukkan sokongan ketara.

Anonymous said...

Namun, sesuatu yang menarik ialah terdapat satu nama yang amat menarik, yang mempunyai kaitan secara langsung dengan George Soros dan Malaysia. Orang tersebut adalah John Pang. John Pang dilaporkan bekerja di bawah George Soros di mana kedua-duanya menggunakan pengaruh Soros untuk melobi Kerajaan Amerika Syarikat bagi menyingkirkan Najib.

John Pang juga merupakan orang yang telah memberikan input dan maklumat-maklumat yang salah kepada Raja Petra Kamaruddin, sebagaimana yang diperakui oleh blogger tersebut dalam usaha memburuk-burukkan dan menganiayai Rosmah Mansor. (BACA DI SINI)

John Pang adalah salah seorang ahli lembaga pengarah dalam Open Society Foundation. (RUJUK SINI)

George Soros dan John Pang saling berkait menerusi OSF dan NED. Kedua-dua entiti tersebut merupakan dalang utama di sebalik kewujudan BERSIH, Maria Chin, Ambiga dan DAP secara keseluruhannya.

OSF memulakan operasinya di Malaysia pada tahun 2010 dengan andaian PRU akan diumumkan pada tahun 2011, dua tahun sesudah Najib menggantikan Ahmad Badawi. Pelobian aktif George Soros ke atas ahli-ahli politik Amerika Syarikat untuk menggulingkan Najib, menunjukkan konco-konconya di Malaysia bekerja untuk 'mengubah' Malaysia dengan perancangan rapi dan pembiayaan besar.

Anonymous said...

Dalam dokumen itu juga, OSF mengakui bahawa sokongan mereka adalah untuk membolehkan pembabitan awam dan menyokong usaha-usaha masyarakat sivil selain menggerakkan ratusan ribu anak-anak muda bagi tujuan menggulingkan kerajaan.

Sekaligus, OSF telah mengesahkan apa yang didakwa selama ini iaitu GEORGE SOROS adalah dalang di sebalik demonstrasi BERSIH.

Seperti yang diketahui, George Soros merupakan individu utama di sebalik banyak revolusi atau penggulingan kuasa di seluruh dunia termasuklah menerusi parti-parti politik. Pendedahan yang dibuat oleh DC Leaks adalah bukti jelas tentang pembabitan serta campurtangan serius George Soros ke atas politik di Malaysia.

Dan apabila memperkatakan tentang George Soros, bermakna, banyak jugalah wang tunai yang dialirkan. Berbilion wang telah disalurkan kepada NGO-NGO berkenaan sama ada secara langsung mahupun dalam bentuk membiayai projek-projek mereka, termasuklah dalam projek di Sarawak dan Sabah membabitkan sebuah parti politik pembangkang yang turut terlibat secara langsung dengan BERSIH.

Malaysiakini, portal berita yang dibiayai oleh George Soros, dalam usaha mengalihkan perhatian terhadap DAP, turut melaporkan bahawa Wikileaks telah mendedahkan e-mel-e-mel rahsia yang menunjukkan Geoge Soros dan OSF miliknya bekerjasama dengan individu-individu tertentu di Malaysia yang melobi Kerajaan Amerika Syarikat untuk menyingkirkan Najib Abdul Razak.

Soros memiliki kepentingan sebanyak 29% dalam MalaysiaKini. Dan Soros membiayai 100% Human Right Watch yang sentiasa menghentam Malaysia.

Perlu juga diberikan perhatian ialah, Ambiga dan Maria Chin sebelum ini telah mengakui BERSIH telah menerima wang daripada dua organisasi Amerika Syarikat iaitu National Democratic Institute (NDI) yang menerima dana secara langsung daripada US National Endowment for Democracy (NED) dan Open Society Institute milik George Soros.

Laman sesawang NED sendiri sebelum ini merekodkan yang mereka telah membiayai BERSIH secara langsung. (RUJUK SINI)

Beberapa tahun dahulu, Mahathir telah menuduh Soros cuba menggunakan agenda Yahudinya untuk menukar rejim pentadbiran di Malaysia bagi membolehkan semuanya berada di bawah kawalan Soros. Tetapi Mahathir sudah pun diserang penyakit lupa yang sangat teruk atau barangkali tidak peduli langsung asalnya, matlamat Boboi untuk menjadi Perdana Menteri terhasil.

Soros bekerjasama dengan salah satu daripada entiti CIA iaitu NED yang terlibat dalam penggulingan kuasa di seluruh dunia. NED diharamkan di Russia dan China

Anonymous said...

sepina dari perancis bila nak sampai ni?

Anonymous said...

OI si cucu nek tempoyHOMO-GILA-LAHAP TAIK kit SIAL-KANIBAL JUBOQ BABI, si BANGKAI2 BABI penuh ULAT dan jenis Spesis LAHIR dr. MAK JUBOQ BABI SUNDAL lu , dasar keturunan puak BINATANG BUAS! SHIT lu & SHIT MAK/BAPA lu yg. MELAHIRkan SETAN PELAHAP TAIK mcm. lu!!

Dan apahal aaahhh yg. lu nak CURI mcm. PENGGANAS KANIBAL Zionis IS/ISIS - identiti “Ted Manoff” (huruf besaq T & M)?!Sekrg. juga puak PENGGANAS PENAKUT DAPJUBOQ BABI ni CURI identiti "Nek Tempoyak" pula (termasuk guna nama “cucu nek tempoyak“)!

Jadi, PI MAMPOS lu si HOMO JIJIK LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS PENJAJAH/PARASIT ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

Anonymous said...

Si Kadiaq HOMO CELAKA si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - sedg. MENYERANG habis2an YAB PM Bumiputera Islam/Melayu TERCINTA kita psl. peningkatan KEKUTAN hubungan antara China-Malaysia kita - tapi depa ni TAK peduli lansung psl. isu Mekah hampir diBOM oleh puak ZIONIS NA*O/IS-ra*l yg. telah MENYERAP masuk puak PEMBERONTAK TERORIS Syiah Zaydi Houthi di Yemen!

Sebenaqnya SERANGAN2 terhdp CHINA ini adalah utk. mengGAGALkan/SABOTAJ pembelian K'JAAN kita akan KAPAL2 baru TENTERA LAUT yg. amat CANGGIH dr. China - sama spt. MO JIJIK puak TERORIS DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO ni dulu yg. cuba mengGAGALkan/SABOTAJ strategi PEMBELIAN Submarine Scorpene dr. PERANCHIS dulu – dgn. menggunakan FITNAH berkaitan kes Altantuya!

Supaya. TUAN depa. Dr. NA*O-CIA/MOSSAD-ISrael/SOROS dpt. MENAKLUK Selat Melaka kita dan MARKAS TENTERA gergasi kita di Port Dickson dan Langkawi! Sbb. Itu MARKAS2 ini mesti diPERBAIKI agar amat CANGGIH termasuk untuk PENGKALAN Submarin2 kita kerana Submarin2 NUKLEAR ISrael/Na*O (yg.berpengkalan di DIEGO GARCIA di Lautan Hindi - di mana disyaki MH370 kita diRAMPAS) sedg. berLEGAR2 di laut amat DLM. kita terutamanya di Andaman di sekitar Langkawi-Pulau Perak/Selat Melaka/Laut China Selatan; juga disyaki meletupkan mini Nuklear bom di dasar laut utk. menyebabkan BANJIR-TSUNAMI KECIL/GEMPA BUMI di negeri2 berhadapan Selat Melaka/Lautan Hindi!Sbb. itu YAB PM TERCINTA kita mesti diKAWAL amat KETAT sewaktu melawat China skrg. ni!

Lihat di - http://www.nst.com.my/news/2016/10/184147/malaysia-buy-navy-vessels-china-blow-us:


Malaysia to buy navy vessels from China in blow to U.S.
By Reuters - 28 October 2016

MANILA/KUALA LUMPUR: Malaysia will sign a contract to purchase Littoral Mission Ships from China when Prime Minister Datuk Seri Najib Razak visits Beijing next week, according to a Facebook posting by the Ministry of Defence.

The purchase of the patrol vessels, if it proceeds, would be Malaysia's first significant defence deal with China and comes amid rising tensions in the South China Sea and as the United States and China compete for influence in the region.

China's foreign ministry spokesman Lu Kang said on Friday he was "unclear on the specifics of the situation". But responding to a Reuters question at the daily ministry briefing he noted China and Malaysia "continue to cooperate and communicate regularly across all spheres".

Najib is travelling to China on Sunday for a week-long visit.

"On November 5, 2016, the Defence Ministry will sign a contract for the procurement of Littoral Mission Ships (LMS) with SASTIND (the State Administration for Science, Technology and Industry for National Defense), which is an important part of the schedule during the Prime Minister's official visit to China," the Facebook post quotes Hishammuddin saying.

LMS are fast patrol vessels that can be equipped with a helicopter flight deck and carry missiles. They are primarily used for coastal security, maritime patrol and surveillance, but can also be deployed for disaster relief and search and rescue operations. China claims most of the South China Sea as its territory.

But Brunei, Malaysia, the Philippines, Taiwan and Vietnam also have rival claims to parts of the waterway, which commands strategic sea lanes which carry some $5 trillion worth of trade a year. -- REUTERS

(Nek Tempoyak)

Anonymous said...

OI si TERORIS KEPALA BUTOH cucu nek tempoyHOMO si SPESIS KANGKANG PENJAJAH PARASIT ZioNAZI DAPJUBOQ BABI, JANGAN nak MENYAMAQlah; lu manyak sedap aahhh... itu LAHAP TAIK dan JILAT LENDIR HANYIR si JUBOQ2 BABI JIJIK kit SIAL KANIBAL/TONGGENG eng JUBOQ BABI/kok-chin GILA BABI BETINA SUNDAL-PELACUR/gobing-jagdippyANJING KURAP-rayerHANYIR CILAKA/TODI puaKA JUBOQ BABI/KENCING NGAnga ming KANGKANG BABI BERLENDIR/BABIga SUNDAL KURAP!!

Nak PUJA SingaPORK kononnya si TERORIS BANGANG-mcm JUBOQ BABI ni!

TAK ke KELAKAQnya ni! Si BETINA SUNDAL SingaPORK PENIPU tu dah MEROMPAK hampir $250 BILLION dr. sy. Temas*k dia! Lihat di - http://khairulryezal.blogspot.com/2016/08/isteri-lee-hsien-loong-memakai-beg.html, Isteri Lee Hsien Loong Memakai Beg Tangan RM45 Jadi Viral, So?, August 4, 2016!

Tapi boleh pula si BETINA SingaPORK SUNDAL PEROMPAK ni diPUJA si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD?! Itulah dasar si puak TERORIS KAFIR HARBI JUBOQ BABI yg. KEJADAHnya sentiasa nak mengHINA ISLAM/umatnya - apabila TAK habis2 mengHINA YAB WANITA PERTAMA tercinta kita!

Dahlah si BETINA SingaPORK ni juga MEROMPAK TANAH PUSAKA bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu kita kat PP tu - bersama GENG TERORIS dia dr. PENJAJAH PARASIT DAPJUBOQ BABI - sebnyk. 103 EKAR yang dianggarkan bernilai RM 1.09 BILLION! Lihat di - http://mymassa.blogspot.my/2016/02/hampir-13-billion-disimpan-di-singapura.html, HAMPIR 13 BILLION DISIMPAN DI SINGAPURA? , 2/18/2016!! Maka mana SPRM?!!

Dan Barat/ZIONIS dan KULI2 depa, terutamanya SingaPORK/JEPUN dah makin BANKRAP kerana BERLAMBAK hutang negara – sbb. itu asyik nak MEROMPAK/MENJAJAH Dunia Islam/Dunia Ketiga – lihat di http://www.utusan.com.my/bisnes/ekonomi/singapura-antara-yang-tinggi-hutang-1.76879 , Singapura antara yang tinggi hutang, FADZIL ZAINOL | 04 April 2015 !

Jadi, PI MAMPOS lu si HOMO JIJIK LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS PENJAJAH/PARASIT ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

razali said...

PUKIMAK TEMPOYAK BILA MASA AKU CKP DAP TERIMA DANA DARI YAHUDI SIAL!! BILA KAU NK MAMPOS TEMPOYAK SUKA SANGAT SEBAR FITNAH! NAJIB GUNA BANK YAHUDI KAU DIAM PULAK MEMANG SIAL LU! PERGI MAMPIS LU DGN KELUARGA LU SIAL!!

Anonymous said...

kesian rakyat selangor, udah la selalu kena catuan air. Semalam kalah bola pulak... apa la nasib korang di bawah assmin tu. Sembang je kencang..

Anonymous said...

Agenda yahudi sejak pru 12/13 dgn PR teraju utama...liberal dipilih utk
menerajui M'sia....matlamat mengawal selat melaka...laluan minyak
Timur tengah ke China....PD sebagai base utk America....yahudi Kerala
tumpang sekaki utk kroni......Melayu patut sedar....

Anonymous said...

Negeri sendiri masih huru-hara, ada hati nak perintah negeri lain

Pakatan Rakyat will be able to solve the flood woes of Pahang in just one term if it comes to power in the state and in Putrajaya, says DAP secretary-general Lim Guan Eng.
"We promise. If we win in Pahang and if we win in Putrajaya, give us one term and the floods in Pahang will be resolved," Lim said in his opening speech at the 17th Selangor DAP ordinary convention in Shah Alam this morning.
He pointed out that Pakatan had likewise solved the flood problems of Selangor after it came to power.
"It is only the water problem (in Selangor) that remains unresolved because Putrajaya is making it difficult for us. But if we come to federal power, then it will be resolved too," he said.
Lim attributed the floods to the ailing infrastructure in the country, as a result of corruption.
"We do not need to look far. How many times more must the ceiling of the Serdang Hospital collapse before action is taken against the contractor?
"People go to Serdang Hospital for treatment but may end up dead, being crushed by collapsing ceilings," he said.
Huge losses by dirty money outflow
Lim also cited the Washington-based Global Financial Integrity (GFI) report that showed Malaysia suffering RM1.2 trillion in illicit money outflow between 2002 and 2011.
"This huge loss of funds from dirty money is larger than Malaysia's gross domestic product this year or next year, or nearly RM4,300 per Malaysian over the last 10 years.
"If there are 10 members in your family, you would have lost RM43,000 in a year," he said.
"Malaysia’s exceptional performance as the world champion of corruption is justified by the RM173.84 billion (US$54.18 billion) in illicit funds outflow or dirty money having been siphoned out of Malaysia in 2011, ranking fourth worst in the world.
"For 2011, Malaysia is behind giants Russia (US$191.14 billion), China (US$151.35 billion) and India (US$84.93 billion)," Lim said, quoting the GFI report.
He also chastised Minister in the Prime Minister's Department Paul Low for downplaying the GFI report by claiming that only a small portion of the illicit outflow was due to corruption. - Mkini

Anonymous said...

PULAU PINANG 30 Okt. – Kerajaan DAP Pulau Pinang ditempelak selepas seolah-olah menyalahkan Kerajaan Pusat ekoran kejadian banjir kilat buruk yang melanda negeri ini semalam.

Yang Dipertua Gabungan Perwakilan Melayu Pulau Pinang (Gpem), Mohd. Rizuad Mohd. Azudin berkata, kerajaan negeri sepatutnya melihat kelemahan dan kegagalan sendiri sehingga menyebabkan bencana banjir kilat berlaku terlalu kerap ketika ini.

Menurut beliau, kerajaan ne­geri tidak boleh menafikan bencana banjir kilat turut berpunca daripada sistem pengairan dan saliran yang terjejas ekoran kelulusan projek pembangunan tanpa kawalan.

“Banyak projek baharu diluluskan di kawasan-kawasan yang sudah terlalu padat dengan penduduk sekali gus mengganggu sistem saliran dan pengairan.

“Kawasan-kawasan berisiko seperti cerun bukit juga ditarah menyebabkan air hujan melimpah dengan cepat. Adakah ini juga kesalahan kerajaan Pusat?” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Pengurusan Lalulintas dan Tebatan Banjir negeri, Chow Kon Yeow hari ini yang menyalahkan Kerajaan Pusat kerana kononnya tidak meluluskan peruntukan bagi projek tebatan banjir sehingga menyebabkan bencana banjir kilat terus berulang.

Dalam kejadian terbaharu semalam, lebih 1,000 penduduk terjejas selepas banjir kilat melanda sebahagian besar kawasan pinggir bandar ekoran hujan lebat kira-kira tiga jam.

Meskipun tiada kemalangan jiwa, namun bencana itu yang sebelum ini sudah terlalu kerap berlaku menjejaskan penduduk yang mengalami kerosakan serta kerugian harta benda.

Dalam pada itu, Mohd. Rizuad turut melahirkan rasa kecewa de­ngan Kerajaan DAP Pulau Pinang yang dilihat terus bermain politik dalam isu banjir berkenaan.

Menurutnya, kerajaan negeri sudah mentadbir negeri ini hampir lapan tahun dan sepatutnya sudah boleh merangka penyelesaian bagi mengatasi banjir tersebut.

“Tetapi malangnya hari ini mereka mengambil jalan mudah menyalahkan Kerajaan Pusat dan berharap pihak lain menyelesaikan masalah ini,” katanya

ted manoff said...

Tahniah ryezall..mng mlm tadi..tgk bola sampai lupa nk tgk gegaq vaganza kahkah..mlm tadi sapa terkeluar nek..jgn marah nek geram takpe..haha


Original by

ted manoff ๐Ÿ˜‡๐Ÿ’€

Anonymous said...

Yerlah...itu namanya Azmin diambang kejatuhan bersama pembangkang yang lain....itulah..dah caksp kita angkat jer tangan berdoa...agar Allah pelihara Malaysia dari tangan2 pemimpin bukan saja tak amanah..malah sanggup bersengkongkol dgn Yahudi..untuk menjatuhkan kerajaan yang dtg dipilih rakyat secara terkutuk...teruk betul

Anonymous said...

nenek ko kot

Anonymous said...

KEPALA BUTOH lu si TERORIS 'razali'HOMO PENYAMAQ PENAKUT PENJAJAH KAFIR HARBI JIJIKPEROGOL/PEMBUNUH DAPJUBOQ BABI, PI MAMPOS lu ANAK HARAM dan Mak/Bini CELAKA PELACUR2 SUNDAL BABI HANYIR-penuh NANAH lu yg. diROGOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI lu!

Anonymous said...

OI si tedCELAKA HOMO-GILA-LAHAP TAIK kit SIAL-KANIBAL JUBOQ BABI, si BANGKAI2 BABI penuh ULAT dan jenis Spesis LAHIR dr. MAK JUBOQ BABI SUNDAL lu , dasar keturunan puak BINATANG BUAS! SHIT lu & SHIT MAK/BAPA lu yg. MELAHIRkan SETAN PELAHAP TAIK mcm. lu!!

Dan apahal aaahhh yg. lu nak CURI mcm. PENGGANAS KANIBAL Zionis IS/ISIS - identiti “Ted Manoff” (huruf besaq T & M)?!Sekrg. juga puak PENGGANAS PENAKUT DAPJUBOQ BABI ni CURI identiti "Nek Tempoyak" pula (termasuk guna nama “cucu nek tempoyak“)!

Jadi, PI MAMPOS lu LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS PENJAJAH/PARASIT ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP lu tu!!

Anonymous said...

Si Kadiaq HOMO CELAKA si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - sedg. MENYERANG habis2an YAB PM Bumiputera Islam/Melayu TERCINTA kita psl. peningkatan KEKUTAN hubungan antara China-Malaysia kita - tapi depa ni TAK peduli lansung psl. isu Mekah hampir diBOM oleh puak ZIONIS NA*O/IS-ra*l yg. telah MENYERAP masuk puak PEMBERONTAK TERORIS Syiah Zaydi Houthi di Yemen!

Sebenaqnya SERANGAN2 terhdp CHINA ini adalah utk. mengGAGALkan/SABOTAJ pembelian K'JAAN kita akan KAPAL2 baru TENTERA LAUT yg. amat CANGGIH dr. China - sama spt. MO JIJIK puak TERORIS DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO ni dulu yg. cuba mengGAGALkan/SABOTAJ strategi PEMBELIAN Submarine Scorpene dr. PERANCHIS dulu – dgn. menggunakan FITNAH berkaitan kes Altantuya!

Supaya. TUAN depa. Dr. NA*O-CIA/MOSSAD-ISrael/SOROS dpt. MENAKLUK Selat Melaka kita dan MARKAS TENTERA gergasi kita di Port Dickson dan Langkawi! Sbb. Itu MARKAS2 ini mesti diPERBAIKI agar amat CANGGIH termasuk untuk PENGKALAN Submarin2 kita kerana Submarin2 NUKLEAR ISrael/Na*O (yg.berpengkalan di DIEGO GARCIA di Lautan Hindi - di mana disyaki MH370 kita diRAMPAS) sedg. berLEGAR2 di laut amat DLM. kita terutamanya di Andaman di sekitar Langkawi-Pulau Perak/Selat Melaka/Laut China Selatan; juga disyaki meletupkan mini Nuklear bom di dasar laut utk. menyebabkan BANJIR-TSUNAMI KECIL/GEMPA BUMI di negeri2 berhadapan Selat Melaka/Lautan Hindi!Sbb. itu YAB PM TERCINTA kita mesti diKAWAL amat KETAT sewaktu melawat China skrg. ni!

Lihat di - http://www.nst.com.my/news/2016/10/184147/malaysia-buy-navy-vessels-china-blow-us:


Malaysia to buy navy vessels from China in blow to U.S.
By Reuters - 28 October 2016

MANILA/KUALA LUMPUR: Malaysia will sign a contract to purchase Littoral Mission Ships from China when Prime Minister Datuk Seri Najib Razak visits Beijing next week, according to a Facebook posting by the Ministry of Defence.

The purchase of the patrol vessels, if it proceeds, would be Malaysia's first significant defence deal with China and comes amid rising tensions in the South China Sea and as the United States and China compete for influence in the region.

China's foreign ministry spokesman Lu Kang said on Friday he was "unclear on the specifics of the situation". But responding to a Reuters question at the daily ministry briefing he noted China and Malaysia "continue to cooperate and communicate regularly across all spheres".

Najib is travelling to China on Sunday for a week-long visit.

"On November 5, 2016, the Defence Ministry will sign a contract for the procurement of Littoral Mission Ships (LMS) with SASTIND (the State Administration for Science, Technology and Industry for National Defense), which is an important part of the schedule during the Prime Minister's official visit to China," the Facebook post quotes Hishammuddin saying.

LMS are fast patrol vessels that can be equipped with a helicopter flight deck and carry missiles. They are primarily used for coastal security, maritime patrol and surveillance, but can also be deployed for disaster relief and search and rescue operations. China claims most of the South China Sea as its territory.

But Brunei, Malaysia, the Philippines, Taiwan and Vietnam also have rival claims to parts of the waterway, which commands strategic sea lanes which carry some $5 trillion worth of trade a year. -- REUTERS

(Nek Tempoyak)

Anonymous said...

Patut diTERAJANG BERAMBOS keluaq dari NEGARA ISLAM kami, si KEPALA2 BUTOH PENJAJAH HOMO2 PENJILAT JUBOQ BABI yg. diLAHIRkan dr. MAK SUNDAL PELACUR PUKI berNANAH dia yg. diSONDOL berGILIR2 oleh SOROS/SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI ni! Lu JANGAN ingat lu akan DAPAT menJAJAH NEGARA ISLAM kami ni si TERORIS2 JUBQ2 BABI KETURUNAN TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD!

DARAH kami bangsa Bumiputera Islam/Melayu sedia MENGALIR si TERORIS2 JUBOQ BABI OI! PERANG KEMERDEKAAN sudah BERMULA sekali lagi habis2an!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

HIDUP GERAKAN MERAH! MATI PENJAJAH PARASIT/PENYAMUN ZioNAZI KUNING BerSHIT DAPJUBOQ BABI!

Anonymous said...

Jadi, PI MAMPOS lu si HOMO2 JIJIK LAHAP TAIK & JILAT LENDIR HANYIR JUBOQ2 BABI KURAP si TERORIS PENJAJAH ZIONIS BN JUBOQ BABI KURAP lu tu!!

Anonymous said...

KEPALA BUTOH lu si TERORIS 106 PENAKUT HOMO si PENJAJAH KAFIR HARBI HOMO JIJIK PENYAMAQ PEROGOL/PEMBUNUH DAPJUBOQ BABI, PI MAMPOS lu ANAK HARAM HOMO dan Mak/Bini CELAKA PELACUR2 SUNDAL BABI HANYIR-penuh NANAH lu yg. diROGOL BERGILIR2 oleh si SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI lu!

Apahal si TERORIS GILA PENYAMAQ ZIONIS PORNO/HOMO/RASIS DAPJUBOQ BABI ni asyik nak TUTUP mulut Nek Tempoyak aaahhhh?! Sekrg. MENIRU tulisan Nek Tempoyak pula!

Apa yg. si TERORIS2 ZIONIS PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO-SIAL ni TAKUT sgt. apa yg. Nek Tempoyak TULIS, sampai mcm. si TERORIS JUBOQ BABI KURAP ZIONIS HOMO/PORNO/RASIS, mengGERTAK, MENCARUT serta nak BUNUH & PERKOSA dia serta MAK-BAPAK Nek Tempoyak yg bekas ASKAR ?! Dan yg . lu nak MAKI dgn. LUCAH, mak nek Tempoyak apasal - mak lu yg. LAHIRkan si amat-KEPARAT- JUBOQ BABI KURAP-PORNO /HOMO/RASIS-PEROGOL-PEMBUNUH/GILA BABI mcm. lu apahal pula?!Lu manyak LAHAP itu TAIK JUBOQ BABI KURAP aaahhhh?!! Lepas tu si PEMBUNUH/PEROGOL ni semua pula nak suruh kita berhemah kononnya – PI MAMPOS puak TERORIS PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI KURAP ZIONIS OI!!

Jadi,PI MAMPOS lu ´si HOMO JIJIK LAHAP TAIK & JILAT JUBOQ2 BABI KURAP berLENDIAQ si TERORIS PENJAJAH ZIONIS DAPJUBOQ BABI KURAP atas MUKA HODOH-mcm-BABI SONDOL lu tu!!

Anonymous said...

Si Kadiaq HOMO CELAKA si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD - sedg. MENYERANG habis2an YAB PM Bumiputera Islam/Melayu TERCINTA kita psl. peningkatan KEKUTAN hubungan antara China-Malaysia kita - tapi depa ni TAK peduli lansung psl. isu Mekah hampir diBOM oleh puak ZIONIS NA*O/IS-ra*l yg. telah MENYERAP masuk puak PEMBERONTAK TERORIS Syiah Zaydi Houthi di Yemen!

Sebenaqnya SERANGAN2 terhdp CHINA ini adalah utk. mengGAGALkan/SABOTAJ pembelian K'JAAN kita akan KAPAL2 baru TENTERA LAUT yg. amat CANGGIH dr. China - sama spt. MO JIJIK puak TERORIS DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO ni dulu yg. cuba mengGAGALkan/SABOTAJ strategi PEMBELIAN Submarine Scorpene dr. PERANCHIS dulu – dgn. menggunakan FITNAH berkaitan kes Altantuya!

Supaya. TUAN depa. Dr. NA*O-CIA/MOSSAD-ISrael/SOROS dpt. MENAKLUK Selat Melaka kita dan MARKAS TENTERA gergasi kita di Port Dickson dan Langkawi! Sbb. Itu MARKAS2 ini mesti diPERBAIKI agar amat CANGGIH termasuk untuk PENGKALAN Submarin2 kita kerana Submarin2 NUKLEAR ISrael/Na*O (yg.berpengkalan di DIEGO GARCIA di Lautan Hindi - di mana disyaki MH370 kita diRAMPAS) sedg. berLEGAR2 di laut amat DLM. kita terutamanya di Andaman di sekitar Langkawi-Pulau Perak/Selat Melaka/Laut China Selatan; juga disyaki meletupkan mini Nuklear bom di dasar laut utk. menyebabkan BANJIR-TSUNAMI KECIL/GEMPA BUMI di negeri2 berhadapan Selat Melaka/Lautan Hindi!Sbb. itu YAB PM TERCINTA kita mesti diKAWAL amat KETAT sewaktu melawat China skrg. ni!

Lihat di - http://www.nst.com.my/news/2016/10/184147/malaysia-buy-navy-vessels-china-blow-us:


Malaysia to buy navy vessels from China in blow to U.S.
By Reuters - 28 October 2016

MANILA/KUALA LUMPUR: Malaysia will sign a contract to purchase Littoral Mission Ships from China when Prime Minister Datuk Seri Najib Razak visits Beijing next week, according to a Facebook posting by the Ministry of Defence.

The purchase of the patrol vessels, if it proceeds, would be Malaysia's first significant defence deal with China and comes amid rising tensions in the South China Sea and as the United States and China compete for influence in the region.

China's foreign ministry spokesman Lu Kang said on Friday he was "unclear on the specifics of the situation". But responding to a Reuters question at the daily ministry briefing he noted China and Malaysia "continue to cooperate and communicate regularly across all spheres".

Najib is travelling to China on Sunday for a week-long visit.

"On November 5, 2016, the Defence Ministry will sign a contract for the procurement of Littoral Mission Ships (LMS) with SASTIND (the State Administration for Science, Technology and Industry for National Defense), which is an important part of the schedule during the Prime Minister's official visit to China," the Facebook post quotes Hishammuddin saying.

LMS are fast patrol vessels that can be equipped with a helicopter flight deck and carry missiles. They are primarily used for coastal security, maritime patrol and surveillance, but can also be deployed for disaster relief and search and rescue operations. China claims most of the South China Sea as its territory.

But Brunei, Malaysia, the Philippines, Taiwan and Vietnam also have rival claims to parts of the waterway, which commands strategic sea lanes which carry some $5 trillion worth of trade a year. -- REUTERS

(Nek Tempoyak)

Anonymous said...

Patut diTERAJANG BERAMBOS keluaq dari NEGARA ISLAM kami, si KEPALA2 BUTOH PENJAJAH HOMO2 PENJILAT JUBOQ BABI yg. diLAHIRkan dr. MAK SUNDAL PELACUR PUKI berNANAH dia yg. diSONDOL berGILIR2 oleh SOROS/SAMSENG2 DAPJUBOQ BABI ni! Lu JANGAN ingat lu akan DAPAT menJAJAH NEGARA ISLAM kami ni si TERORIS2 JUBOQ2 BABI KETURUNAN TERORIS PENJAJAH KAFIR HARBI ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD!

DARAH kami bangsa Bumiputera Islam/Melayu sedia MENGALIR si TERORIS2 JUBOQ BABI OI! PERANG KEMERDEKAAN sudah BERMULA sekali lagi habis2an!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

HIDUP GERAKAN MERAH! MATI PENJAJAH PARASIT/PENYAMUN ZioNAZI KUNING BerSHIT DAPJUBOQ BABI!

Anonymous said...

Gila kau... jemput la tong biru sabah serawak skali... kehkeh

Anonymous said...

Asyik umat Islam/Melayu diSIASAT termasuk Prof. Ridhuan Tee, YAB DS Jamal Yunos dan YAB DS Ismail Sabri - bukan main lagi KDN ni?!!!!!! Yg. TERORIS2 PENJAJAH RASIS BerSHIT DAPJUBOQ mahupun mana2 PENDATANG RASIS KAFIR HARBI yg. asyik dk mengHINA/mengGERTAK/memPROVKASI Islam/umatnya termasuk KENCING/PIJAK/MENGANCAM pemimpin2 BUMIPUTERA Islam/Melayu kita; serta berDEMO HARAM JADAH sini sana dan melakukan pelbagai KEGANASAN pd. POLIS/Org. AWAM sampai berTAHUN lamanya - TAK dak pula si Zahid ni nak JAWAB pd. MAJORITI kami, RAKYAT?! Si Tonggeng Eng CELAKA tu PENTING sgtkah dr. kami, MAJORITI rakyat yg. BENCIkan TERORISMA BerSHIT DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO KURAP ni!

Lihat di - http://www.thestar.com.my/news/nation/2016/10/31/zahid-probe-into-ridhuan-tees-remarks-ongoing/:

Zahid: Probe into Ridhuan Tee’s remarks ongoing

by rahmah ghazali

Monday, 31 October 2016

KUALA LUMPUR: Academician Ridhuan Tee Abdullah is being investigated under various laws over his allegedly inflammatory statements, the Dewan Rakyat was told.

One of the investigations is for his recent remarks in a Malay daily that non-Malay Olympic medal winners compete for monetary rewards rather than patriotism.

“The investigation to this case is still ongoing,” Deputy Prime Minister Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi (pic) told Lim Guan Eng (DAP-Bagan) in Parliament.

Ahmad Zahid, also Home Minister, said investigation papers with regards to Ridhuan’s statement, which allegedly touched on the sensitivities of the Indian community, in February 2013 had been submitted to the Deputy Public Prosecutor.

Lim had also asked the sort of action which had been taken against Rural and Regional Development Minister Datuk Seri Ismail Sabri for allegedly calling on the Malays to boycott Chinese traders.

Ahmad Zahid said the investigation paper on Ismail’s remarks was handed over to the Deputy Public Prosecutor on March 25 this year.

In February last year, Ismail, then the Agriculture and Agro-based Industry Minister, wrote on Facebook where he urged Malay consumers to boycott Chinese businesses who would then have no choice but to reduce prices of their goods.

He made another post, clarifying that his statement was not directed at all Chinese but only those who refused to lower their prices.

(Nek Tempoyak)

Anonymous said...

Dan lihat si JAWAPAN yg. sungguh menCURIGAkan/MENGELIRUkan rakyat, dr. si zahid ni - APA KEJADAHnya ni?!Apa pula DANA politik yg. diterima dr. luaq TAK PENTING SIAPA pemberinya mahupun aapa TUJUANnya?! Sdgkan kalau DANA tu dr. si TERORIS Soros ZIONIS JUBOQ BABI/IS-rael-MSSAD/CIA tu dan TUJUAN depa adalah utk. mengGULINGkan YAB P/KERAJAAN/NEGARA ISLAM kita ni - itu adalah terPENTING! Dlm. apa2 JENAYAH pun, MOTIF dan SIAPA Penjenayah tersebut adalah PENTING!!!!! Ini bukan psl. isu berkaitan samada terima dana politik dr. luaq atau tidak!

Aku memang dah TAK PERCAYA si Zahid ni - seolah mcm. TAK mahu lansung SIASAT BerSHIT/MKini/MC mahupun DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO yg. dapat RASUAH berBILLION utk. tujuan TERORISMA!Sbb. tu dia mesti diHALANG dr. jadi PM!

Lihat di - http://www.nst.com.my/news/2016/10/184618/zahid-moots-probe-claims-soros-funding-bersih-malaysiakini:

Zahid moots probe into claims of Soros funding of Bersih, MalaysiaKini

By AINA NASA - 31 October 2016

KUALA LUMPUR: An empirical investigation must be conducted to prove claims that Hungarian-American philanthropist George Soros is funding the Bersih movement, the Merdeka Center and news portal MalaysiaKini.

Deputy Prime Minister Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi said the concern is not who exactly is funding these organisations – or why they are doing so – but the involvement of external parties in the country's political scene. "Politics in Malaysia follows a mould it is most suited to.

There is no need for outside interference, not to mention funding of political activities in support for or against any individual or group," he told reporters after the launch of former premier Tun Abdulllah Ahmad Badawi's authorised biography here today.

It was claimed by Red Shirts leader Datuk Jamal Yunos yesterday that DC Leaks had unveiled Soros as the source of funding for the three organisations, which allegedly received a total of RM3.2 billion over several years.

(Nek Tempoyak)

Anonymous said...

PEMBETULAN:(Perenggan 1)

Dan lihat si JAWAPAN yg. sungguh menCURIGAkan/MENGELIRUkan rakyat, dr. si zahid ni - APA KEJADAHnya ni?!Apa pula DANA politik yg. diterima dr. luaq TAK PENTING SIAPA pemberinya mahupun apa TUJUANnya?! Sdgkan kalau DANA tu dr. si TERORIS Soros ZIONIS JUBOQ BABI/IS-rael-MOSSAD/CIA tu dan TUJUAN depa adalah utk. mengGULINGkan YAB P/KERAJAAN/NEGARA ISLAM kita ni - kedua faktor ini adalah terPENTING! Dlm. apa2 JENAYAH pun, MOTIF dan SIAPA Penjenayah tersebut adalah PENTING!!!!! Ini bukan psl. isu berkaitan samada terima dana politik dr. luaq atau tidak!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

PEMBETULAN2:(Perenggan 1)

Dan lihat si JAWAPAN yg. sungguh menCURIGAkan/MENGELIRUkan rakyat, dr. si zahid ni - APA KEJADAHnya ni?!Apa pula DANA politik yg. diterima dr. luaq TAK PENTING SIAPA pemberinya mahupun apa TUJUANnya?! Sdgkan kalau DANA tu dr. si TERORIS Soros ZIONIS JUBOQ BABI/IS-rael-MOSSAD/CIA tu dan TUJUAN depa adalah utk. mengGULINGkan YAB PM Bumiputera Islam-Melayu kita/KERAJAAN/NEGARA ISLAM kita ni - kedua faktor ini adalah terPENTING! Dlm. apa2 JENAYAH pun, MOTIF dan SIAPA Penjenayah tersebut adalah PENTING!!!!! Ini bukan psl. isu berkaitan samada terima dana politik dr. luaq atau tidak!

Nek Tempoyak.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates