October 24, 2016

25 Bodoh! Ketua Srikandi PKR Tabur Fitnah Menara Wawasan Merdeka Akan Dibina Di Kampung Baru cc. @PDRMsia


Ketua Srikandi PKR, Siti Aishah Shaikh Ismail sama ada cuba menaburkan fitnah kebencian atau sekadar bodoh dalam pengetahuan am, telah membuat pembohongan di dalam satu ceramahnya. Menurut Siti Aishah, Kerajaan Barisan Nasional ingin membina Menara Wawasan Merdeka atau Menara PNB 118 di Kampung Baru, tempat di mana saru-satunya warisan tanah orang Melayu.

Adalah amat memalukan bagi parti PKR apabila Senator muda mereka yang mewakili parti di Dewan Negara tidak mengetahui bahawa Menara Wawasan Meedeka sedang dibina di kawasan Segitiga Emas Kuala Lumpur bersebelahan dengan Stadium Merdeka.


Cubaan Siti Aisyah untuk menghasut orang ramai yang mengikuti ceramahnya harus dipandang berat. Ini memandangkan beliau cuba menghasut orang ramai supaya menentang Kerajaan yang kononnya ingin merampas tanah orang Melayu di Kampung Baru. Video ucapan Siti Aisyah boleh ditonton di bawah:25 comments:

Anonymous said...

BAJET 2017 OLEH MENTERI KEWANGAN TERBURUK 2016, MEMANG PATUT PUN KELUAR DEWAN!!

Walaupun cuba diberi gambaran buruk dengan pelbagai label dan gelaran, tindakan Ahli-Ahli Parlimen pembangkang meninggalkan dewan ketika Najib Razak sedang membentangkan Bajet 2017, sebenarnya adalah sesuatu yang wajar dan penuh intergriti.

Insiden bermula dengan Najib sendiri yang tidak menyedari dan bagaikan lupa diri bahawa berdirinya beliau membentangkan bajet tersebut adalah atas kapasiti sebagai Menteri Kewangan dan bukannya sebagai Presiden UMNO atau Pengerusi BN.

Beliau seharusnya menumpukan ucapannya hanya untuk kepentingan rakyat dan negara, bukannya seperti berucap dalam kempen pilihanraya atau di atas pentas Perhimpunan Agung UMNO.

Mengambil banyak masa untuk mencela dan menghentam wakil pembangkang ketika membentangkan bajet untuk faedah 30 juta rakyat, lebih-lebih lagi dengan dakwaan sandiwara dan pengkhianat, adalah sesuatu yang di luar kebiasaan dan terbabas daripada landasan yang sewajarnya.

Menyindir sikit-sikit atau melemparkan kata-kata sinis kepada pihak pembangkang dengan nada bergurau dan sambil tersenyum sepertimana yang biasa dilakukan oleh Tun Mahathir Mohamad dan Anwar Ibrahim ketika mereka membentangkan bajet masing-masing suatu ketika dahulu, memang merupakan lumrah yang dapat diterima umum.

Malah, jika kita imbas kembali, sindiran dan kata-kata sinis Tun Mahathir dan Anwar kepada pembangkang ketika itu semuanya dapat diterima dengan senyum ketawa oleh Ahli-Ahli Parlimen pembangkang.

Ini kerana mereka sedar ia sekadar guaraun untuk menceriakan suasana semata-mata.

Tetapi Najib bukan saja mengambil banyak masa untuk menyerang pembangkang, malah serangan dan hentamannya tidak ubah seperti pengkhutbah yang pincang.

Najib menasihatkan rakyat berjimat cermat dan tidak makan di restoran mahal, sebaliknya hanya membeli "nasi lemak anak dara", tetapi adakah beliau pernah menasihati isteri dan keluarganya daripada tidak bermewah dalam berbelanja?

Dalam hal ini, memang wajar Ahli-Ahli Parlimen pembangkang keluar dewan. Najib yang lebih dulu melanggar etika dengan berperangai tidak sewajarnya. Jika perkara yang sama berlaku di Jepun, Taiwan dan negara-negara Eropah, sudah pasti mereka juga akan meninggalkan dewan sebagai tanda bantahan.

Hanya dengan meninggalkan dewan, Najib dapat diberitahu bahawa tindakannya membuat dakwaan semberono, adalah sesuatu yang salah. Sebelum mahu mengusik atau menyindir pembangkang, Najib sepatutnya banyak belajar daripada Tun Mahathir dan Anwar atau mengambil sedikit masa menonton kembali video pembentangan bajet oleh kedua-dua tokoh tersebut yang pernah menjadi menteri kewangan cemerlang sebelum ini.

Lagi pula, wakil-wakil pembangkang juga hanya keluar dewan setelah "dihalau" oleh Speaker, Pandikar Amin Haji Mulia yang meminta mereka berbuat demikian jika tidak sedia mendengar pembentangan oleh Najib itu.

Jadi, siapa yang salah?

Nombor satu paling salah ialah Najib dan kedua, Pandikar yang gatal mulut menghalau mereka, sama seperti  gatalnya  mulut beliau suatu ketika dahulu mengadu kepada Tun Mahathir mahu meletakkan jawatannya, tapi kemudian tidak cukup kekuatan dengan sendiri punya pendirian.

Dalam aspek yang lain, sebelum mahu mencela dan menghentam orang lain, Najib juga seharusnya sedar siapa dirinya yang sebenar. Beliau mesti selalu melihat-lihat cermin menonton wajahnya  sendiri.

Hakikatnya, Najib bukan saja sedang terperosok dengan pelbagai isu melibatkan diri, isteri dan keluarganya, malah skandal kewangan yang terkait dirinya adalah yang terbesar dalam dunia ketika ini.

Beliau masih kekal berkuasa hanya kerana menguasai semua instrumen penting dalam negara, tetapi di luar negara, seluruh dunia sedang menyaksikan satu demi satu tindakan penguatkuasaan sedang diambil berkaitan 1MDB yang mana beliau sendiri berkuasa dan berperanan penting di dalam

Anonymous said...

Jadi, tindakan keluar dewan sambil menuntut pengakuan tentang MO1 daripada Najib memang sesuatu yang wajar untuk menunjukkan kepada rakyat bahawa kes melibatkan beliau dan keluarganya belum lagi berakhir dan jauh sekali untuk terus dilupakan.

Tambahan lagi, semua hal berkaitan 1MDB langsung tidak dibenar  untuk dibincangkan di Parlimen.

Selain itu, Najib juga sebelum ini telah dinobatkan sebagai Menteri Kewangan Terburuk Asia 2016 oleh sebuah portal kewangan antarabangsa, AsiaFinance. Bermakna, Bajet 2017 semalam dibentangkan oleh seseorang yang terburuk, bukan terbaik.

Maka, bersama semua itu, jauh lebih mengaibkan jika Ahli-Ahli Parlimen pembangkang,  masih sanggup mendengar sampai habis ucapan belanjawan yang disampaikan oleh Najib yang bukan saja sudah disahkan sebagai terburuk, tetapi juga sebenarnya telah sifar wibawa dan intergriti dalam dirinya. (SH 22/10/2016).

Anonymous said...

Dari mana datang bajet PNB kalau bukan dari keuntungan pelabor ASB..pelabor ASB diberi dividen kurang 10 peratus setiap tahun...bank rakyat dan koperasi mampu bagi 15 peratus...

Anonymous said...

Bajet 2017 buktikan GST naik jika BN menang PRU14, kata PAS
FMT Reporters  | October 23, 2016
Timbalan presiden PAS berkata, situasi itu akan menjadi realiti jika kerajaan gagal mempelbagaikan hasil untuk menampung perbelanjaan yang semakin besar.

KUALA LUMPUR: PAS yakin kerajaan Barisan Nasional (BN) akan menaikkan kadar cukai barang dan keidmatan (GST) jika ia berjaya memenangi Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).
Timbalan Presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man menerusi kenyataan yang dikeluarkan hari ini berkata, situasi itu akan menjadi realiti jika kerajaan gagal mempelbagaikan hasil untuk menampung perbelanjaan yang semakin besar.
“Sekiranya jangkaan hasil kerajaan tidak menepati sasaran, apakah lebih banyak duit yang akan diambil oleh rakyat untuk menampung perbelanjaan kerajaan? Apakah itu intipati sebenar di sebalik mesej ‘ikat perut’ PM ketika membentangkan Bajet 2017?” katanya.
Menurut beliau, Bajet 2017 memperlihatkan kerajaan Umno-BN masih mengekalkan bergantung kepada hasil tradisi, tanpa berusaha mencari sumber baru bagi meningkatkan pendapatan negara.
Ini terbukti apabila pergantungan kepada sumber petroleum menjerat kerajaan apabila harga komoditi tersebut merudum.
“Sepatutnya Malaysia yang kaya dengan pelbagai hasil sumber asli dan kedudukannya yang strategik memudahkannya menarik pelabur luar. Namun sayang, imej negara merundum kerana rasuah dan terjebak dengan skandal 1MDB (1Malaysia Development Berhad) yang menjadi tumpuan dunia,” ujar beliau.
Justeru, beliau menyaran tumpuan diberi kepada sektor pertanian sebagaimana Thailand dan Indonesia yang semakin jauh meninggalkan kita dalam sektor pertanian.
“Pergantungan utama kerajaan kepada cukai iaitu duit daripada rakyat amat membimbangkan. Ia juga membuktikan kerajaan ketandusan idea bagi merancang dan mencari jalan keluar kepada kemelut ekonomi yang dijangka berterusan buat beberapa tahun mendatang.”

Anonymous said...

yer la tu....mad dey jer paling cerdik paling genius. itu sebab perwaja untung berbilion ringgit. bbmb punya kes sampai ada yang mati. kes memali berapa ramai isteri jadi janda. tanah lumba kuda jual kat kroni murah2 . petronas beli balik berbilion. itulah beberapap perkara kegeniusan mad dey.
ada lagi malas nak sebut.
kerana dah tua ni jadi pelupa atau memang mudah lupa. maklumlah kan melayu tu mudah lupa. patutnya semak semula kat youtube atau google semila segala kata2nya. macai macai....

Anonymous said...

Bank Kerjasama Rakyat Malaysia Berhad (Bank Rakyat) was established in 1954 and currently, it is the largest Islamic cooperative bank in Malaysia.

Bank Rakyat is known to pay very generous dividend to its member. For the past 10 years, Bank Rakyat is always paying a minimum of 15% dividend per year. Unfortunately, the membership is closed.

Anonymous said...

sebelum prk kuala kangsar dan sungai besar bawa ke pra-bajet 2016, 2017 dah cakap begitu. Sampai masanya si tukang copy paste buat bodoh je. Pahala dah berjuta kali ganda dari dosa dia gamaknya.... Tu sebab tak takut nak sebar fitnah...

Anonymous said...

Anak didik nurul izzah puaka, bagaimana acuan, begitu la rupa kuihnya...

Anonymous said...

Ada kuota rupanya. Kalau bukak kuota tu macam ASB ASN tak dapat la 15% setiap tahun

Anonymous said...

Tahniah SELANGOR DARUL CATUAN


Loji air Semenyih ditutup
24 Oktober 2016 12:27 AM

Keadaan Sungai Semenyih, Selangor yang tercemar dan dipenuhi
KUALA LUMPUR 23 Okt. – Loji Rawatan Air (LRA) Sungai Semenyih yang ditutup buat kali ketujuh dalam tahun ini hari ini menyebabkan gangguan bekalan air di daerah Petaling, Hulu Langat, Kuala Langat dan Sepang.

Ironinya, masalah tersebut berlaku pada hari yang sama ketika Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Azmin Ali merasmikan majlis pecah tanah LRA Labohan Dagang di Banting, Selangor.

Bagaimanapun, Exco Pelancongan, Alam Sekitar, Teknologi Hijau dan Hal Ehwal Pengguna Selangor, Elizabeth Wong mendakwa, kawasan industri di Nilai, Negeri Sembilan disahkan menjadi punca sungai tercemar sehingga menyebabkan penutupan LRA Sungai Semenyih.

Menurutnya, pencemaran bau itu dikesan bermula daripada hulu air di Nilai yang menghasilkan bau yang luar biasa mengalir ke Sungai Buah, Dengkil yang menghala hingga ke Muka Sauk Semenyih dengan bangkai ikan mati kelihatan sekitar sungai di kawasan Nilai.

“Dua pasukan pemantau daripada Pengurusan Air Selangor Sdn. Bhd. (Air Selangor) dan Lembaga Urus Air Selangor (LUAS) te­lah menjejak bau sepanjang Sungai Buah sejak pagi tadi untuk mengenal pasti punca pencemaran.

“Ini disusuli pemantauan pada sebelah petang yang turut disertai Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) dan segala usa­ha masih dijalankan untuk me­ngenal pasti punca pencemaran,” katanya melalui satu kenyataan di sini hari ini.

Beberapa kawasan di daerah Petaling, Hulu Langat, Kuala Langat dan Sepang hari ini mengalami gangguan bekalan air sementara ekoran penutupan LRA Sungai Semenyih akibat pencemaran bau pada pukul 7.30 pagi hari ini.

Sementara itu, Ketua Jabatan Komunikasi Korporat Kumpulan Air Selangor, Amin Lin Abdullah berkata, buat masa ini loji masih belum beroperasi kerana sungai masih mengalami pencemaran bau.

Maklumat terkini dan terperinci kawasan-kawasan yang terlibat melalui aplikasi telefon bimbit pintar mySYABAS dan www.syabas.com.my.

Aku Paling Genius said...

Aku sbg rakyat biasa amat heran bin takjub melihat ahli2 parlimen pembangkang yg dibayar gaji RM16,000 sebulan serta elaun beribu RM (dgn 'duit rakyat') boleh KELUAR DEWAN semasa pembentangan bajet 2017 oleh PM.

Sedangkan itulah waktunya mrk mendengar dgn teliti perincian bajet tersebut dan mencari apa2 fakta yg meragukan supaya dapat dibahaskan disamping memberikan 'feedback' yg membina utk kebaikan rakyat dan negara.

Ttp apa yg mrk lakukan? Apa yg mrk cuba tunjukkan kpd rakyat keseluruhannya? Utk menampakkan mrk 'MAKAN GAJI BUTA'? Mrk keluar dewan dan BERDEMO dgn memegang placard yg bertulis 'SIAPA MO1'? Apa kaitan pembentangan bajet dgn mencari jawapan 'siapa MO1'? Mengapa mrk tidak tanya terus kpd DoJ US utk jawapannya?

Maddey, Khairudin Muflis, Husam Jamnapari dan TSMY ('The Sex Man of the Year') pasti ada jawapan dan lapuran lengkapnya, kalau tidak mrk tidak akan mengemukakan saman sivil melalui DoJ US.

Adakah ahli2 parlimen pembangkang yg dungu2 ini faham apa yg rakyat mahu tahu dari bajet tahunan negara dan bagaimana mrk seharusnya memainkan peranan utk memastikan kebajikan rakyat terjaga?

Anonymous said...

Yg bangang tuh penyokong pH...gaji 16k elaun 5k..hadir
dewan rakyat 200 ringgit sehari...tunjuk akal terencat
kena kencing juga rakyat yg pilih wakil IQ rendah Dan
take akal....

Anonymous said...

Bagus juga drama bangang di Parlimen....rakyat melihat
koleksi kebodohan pembangkang....patut la macai diaorang
pun otak tong taik...pemimpin pun tak cerdik...

Anonymous said...

'Srikandi' apa KEJADAHnya?! BETINA SUNDAL CELAKA PKRHOMO si PENIPU memanjang si PENJILAT JUBOQ JIJIK PENJAJAH PARASIT ZioNAZI DAPJUBOQ BABI adalah!

Apahal si puak pembangKANGKANG ni dibenaqkan berDEMO HARAM JADAH kat mana2 depa suka - sampai kat DEWAN PARLIMEN pun, sampai mengGANGGU KESELAMATAN/KEBAJIKAN dan HAK majoriti RAKYAT yg. BENCI semua ni! Apalagi waktu PEMBENTANGAN BAJET-yg-PENTING buat RAKYAT ini?!

BENCI betul aku zahid-DALANG DUA MUKA tu! Yg. hang boleh BIAQkan YAB PM tercinta kami diHINA/diGERTAK sesuka hati memanjang sampai kat PARLIMEN pula dan sudahlah merata cerok di diJALANAN; DI SELURUH NEGARA ISLAM kami ni -apahal?! Sampai Dewan PARLIMEN dijadikan SARKAS dan seolah UNDG2 HUTAN berkuasa - kat BARAT pun, aku TAK pernah tengok perangai BINATANG BUAS mcm. ni oleh PEMBANGKANG depa kat PARLIMEN!

KDN - hang TAK dak kah ejen2 PERISIKAN yg. tau buat KERJA; supaya dpt. mengumpul MAKLUMAT2 sebelum YAB PM/KERAJAAN/NEGARA ISLAM/majoriti RAKYAT di SABOTAJ memanjang oleh TERORIS2 si KETURUNAN TERORIS PENJAJAH ZioNAZI PARASIT/PERASUAH/LANUN/PEROMPAK/PENYANGAK/PEMBUNUH/PEROGOL DAPJUBOQ BABI/PKRHOMO/madey amat CELAKA KURAP RASIS/PORNO/HOMO-KULI2 ZIONIS/IS(IS)rael-MOSSAD ni ahah???!!!

Bayangkanlah MP KERAJAAN buat perangai BINTANG BUAS mcm. ni kat Dewan Rakyat negeri mcm. kat SELANGOR dan PP?!!

Jadi, kami sbg. RAKYAT minta diHARAMkan masuk Parlimen setiap MP PembangKANGKANG-si spesis JUBOQ BABI yg. telah buat DEMO HARAM kat PARLIMEN ni serta diDAKWA bawah UNDG2 oleh PDRM/KDN?! Apakah MP2 ni KEBAL undg2 – LAYAN sama RATA mcm. kami RAKYAT biasa ni mahupun mcm. dari GM yg. asyik diKASARI/diDAKWA PDRM/KDN! TAKkan ada UNDG2 lain pula utk. VVIP2 PembangKANGKANG ini!!!!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

HIDUP PENDEKAR2 TULEN Bumiputera Islam/Melayu YAB DS JAMAL YUNOS/GERAKAN MERAH terCINTA kami!

Lihat di - http://siemens-melayumaju.blogspot.com/2016/10/semangat-merah-tetap-membara-dimana.html:

Semangat Merah tetap membara.... Dimana atau dalam keadaan apa pun..

Melayu Berwawasan

Hari ini tadi, oleh kerana perjuangan demi agama, bangsa dan negara.....

#GMerahV2 turun di Kapar, Selangor untuk mengekang dan mencabar kegiatan mungkar dan khianat #Bersih5 yang berkonvoi di Jalan Kapar, Meru, Kelang, Selangor......

Dengan berbekalkan semangat sanggup mati dan mengorbankan diri, Gerakan Merah akan terus menentang hahis habisan segala unsur dan sesiapa jua yang terlibat atau berkaitan dengan #Bersih5.......

Kepada Rakyat Malaysia yang menyokong kami Gerakan Merah....Jutaan terima kasih dan akan bekalkan doa kalian buat kami berjuang seterusnya......Amin...!!!

Kepada puak atau golongan yang menentang KERAJAAN MALAYSIA HARI INI MAHUPUN SISTEM DEMOKRASI BERPARLIMEN DAN RAJA BERPERLEMBAGAAN... ..AKAN KAMI BASMI DAN TENTANG HABIS HABISAN !!!

BIAR KERINGAT ATAU DARAH MEMBASAHI BUMI......NAMUN SELANGKAHPUN KAMI GERAKAN MERAH TIDAK AKAN UNDUR.....

MALAH AKAN TERUS MENJEJAKI BERSIH5 DAN AKAN MEMASTIKAN MUSUH NEGARA INI AKAN DIHAPUS DAN DIBERSIHKAN DARI MUKABUMI MALAYSIA YANG TERCINTA INI....!!!

(Nek Tempoyak)

Nota: Aku sbg. RAKYAT nak TAU - samada POLIS akan RAMAI juga mcm. tu kat DEMO HARAM Teroris BerSHIT tu?! PDRM/KDN - kalau hang TAK nak HENTIKan DEMO2 HARAM puak TERORIS PENJAJAH PARASIT ZioNAZI BerSHIT-DAPJUBOQ BABI /PembangKANGKANG kat MERATA CEROK sampai kat PARLIMEN - hang jangan GANGGU puak GERAKAN MERAH tercinta kami!!!!!!!!!! Hang ingat, NEGARA ISLAM kami ni bapa puak PENJAJAH BerSHIT-DAPJUBOQ BABI/pembangKANGKANG HOMO/PORNO/RASIS ni punya ?!!!!! BENCI betul aku "DOUBLE-STANDARD" & PENYELEWENGAN HARAM JADAH ni! PECAT si Zahid tu; HALANG si DALANG DUA MUKA ni dr. jadi PM!

Anonymous said...

babi betul la....bangun pagi air pun tak ade. kalau babi bolih mandi dalam kubang. sial cilaka anak haram. geram dibuatnya....

Anonymous said...

Korang masih tak tahu lagi ke sbb2 mengapa masalah air di Selangor ni jadi mcm skrg ni? Sekejap ada sekejap takde.

'Mengikut sumber yg arif dgnnya', tak tau lah samada benar atau tidak, pemimpin negeri sdg mem'promosi'kan fatwa golongan lgbt samada berkesan dan dapat diterima masyarakat Islam atau tidak ..

Kalau terpaksa mandi wajib apabila bangun tidur, tiba2 didapati air paip setitik pun tak keluar, gunakanlah kaedah 'isap aiskerim' spt yg dipertontonkan dlm video sdkt waktu dulu. Sudah cukup sempurna pembersihan diri tu ...

Selamat mencuba ...

Anonymous said...

Sabar bang...sebb tu saya sejak mula2 krisis air d Selangor saya sanggup beli 1 lagi tangki air untuk tampung air...harga dlm rm 300... Sekali kena sentiasa beringat..

Anonymous said...

kerajaan kebajingan selangor tak tolong sponsor ke?? kata duit biliun-biliun dalam kantung

Anonymous said...

yang duduk flat tu tolong la beringat, rumah ada tiga bilik, satu bilik spare la untuk tangki air. Anak nak tido, dalam bilik air ada ruang lagi.

Anonymous said...

Sponsor...kebajikanlah sangat...waktu krisis air..2008 saya..ingat lagi...anak saya kejar lori air mcm pelarian pukul 3 pagi sbb lori tu baru sampai dari Melaka..waktu tu syabas masih orang Umno punya..so.walau air tak ada mereka usahakan cari air...hntar tak kira waktu....tapi sejak menjak syabas ni azmin punya...mana kawasan bn..nak jumpa lori syabas...alah dah lah ketot...dah berapa hari air tak ada baru muncul..contoh d Semenyih....Kajang.area Sg Kantan....tu semua tmpat Bn...

Anonymous said...

assmin kata kena susah-susah nak kejar lori air syabas, air lombong kat selangor kan ke banyak. Kaut je pakai ferrari kat umah dia tu... pemimpin berjiwa rakyat katakan...

Anonymous said...

assmin kata kenapa susah-susah nak kejar lori air syabas, air lombong kat selangor kan ke banyak. Kaut je pakai ferrari kat umah dia tu... pemimpin berjiwa rakyat katakan...

Anonymous said...

POKEMAK PUNYE PEMIMPIN PKR SELANGOR

Master Sgp said...

kami sekeluarga tak lupa mengucapkan puji syukur kepada ALLAH S,W,T
dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor togel.nya yang AKI
berikan 4 angka 2263 alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI.
dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu AKI. insya
allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka main togel
yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi AKI ALIH,,di no (((0823 1366 9888)))
insya allah anda bisa seperti saya…menang togel 275
juta, wassalam.


dijamin 100% jebol saya sudah buktikan...sendiri....

>> KLIK DISINI <<<


Apakah anda termasuk dalam kategori di bawah ini !!!!


1"Dikejar-kejar hutang

2"Selaluh kalah dalam bermain togel

3"Barang berharga anda udah habis terjual Buat judi togel


4"Anda udah kemana-mana tapi tidak menghasilkan solusi yg tepat


5"Udah banyak Dukun togel yang kamu tempati minta angka jitunya
tapi tidak ada satupun yang berhasil..

Hb
Solusi yang tepat jangan anda putus asah.... AKI ALIH akan membantu
anda semua dengan Angka ritwal/GHOIB:
butuh angka togel 2D 3D 4D SGP / HKG / MALAYSIA / TOTO MAGNUM / dijamin
100% jebol
Apabila ada waktu
silahkan Hub: AKI ALIH: (((0823 1366 9888)))

KLIK GHOB 2D 3D 4D D DISINI


angka GHOIB: singapur 2D/3D/4D/


angka GHOIB: hongkong 2D/3D/4D/


angka GHOIB; malaysia


angka GHOIB; toto magnum 4D/5D/6D/


angka GHOIB; laos
 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates