October 12, 2016

14 Anis Shafiqah Dan Syed Palladium Terpaku Bertemu Arul Kanda Isu 1MDB

Semalam Townhall JASA ke 22 di Universiti Malaya berjalan dengan soalan soalan panas daripada mahasiswa yang peka dengan isu 1MDB. Soalan datang daripada pelajar berbilang kaum. Tahniah kepada Sdr Arul Kanda CEO 1MDB yang menjawab dengan fakta dan tenang. Tahniah juga kepada pelajar kerana mengemukakan 35 soalan dengan berani, kritikal tetapi konstruktif.

Hampir 400 mahasiswa memenuhi Dewan Perdana Siswa. Turut hadir Prof Datuk Dr Rohana Yusof TNC HEP Universiti Malaya dan Sdr Hazwan Shafiq Presiden PMUM yang baru dipilih.

Ketua #TangkapMO1, Anis Syafiqah turut hadir dan bertanyakan 3 soalan yang  semuanya berjaya dijawab dengan baik oleh Arul Kanda. Soalan yang ditanya pun adalah tersangat asas dan menggambarkan yang dia juga tidak menguasai isu ini dengan baik.

Syed Saddiq Palladium pula apabila dapat berjumpa dengan Arul Kanda, hanya hendak bergambar dan memberitahu Arul Kanda perjalanan politik beliau sekarang. Kita ingat kan beliau hendak bertanya berkenaan 1MDB. Sebagai Ketua Pemuda dan Pemudi Parti Cap Bunga Raya, beliau amat mengecewakan.

Beberapa pelajar sudah menyediakan plakad yang tertulis '1MDB Jangan Spin', 'Mahasiswa Mahukan Jawapan' dan sebagainya. Maksudnya mereka tidak berminat pun untuk mendapatkan penjelasan tentang isu ini. Mereka hanya ikut 'arahan' dari mentor mereka bertujuan untuk menimbulkan kekecohan.

Namun, mahasiswa UM sekitar 400 orang langsung tidak menghiraukan 4 orang yang mengangkat plakad ini. Mereka menganggap yang mengangkat plakad ini telah memberikan imej negatif terhadap UM.

14 comments:

Anonymous said...

Hahaha...

Masih lagi nak support dan cover issue 1MDB??

Sudahlah jangan membodoh dan menipu diri!!

Merata dunia 1MDB memalukan Malaysia!!

Pergi cari rezeki halal!!!

Anonymous said...

Mentor pun ngong dikelilingi mat
sembam lagi blur...apalagi yang
bawah lagile ngong sembam dah
tentu blur sebelurnye.....

Anonymous said...

pi suroh mad dey keliling donia citer 1mdb. apa hasil? boboi dah jadi pm? mad dey makan rezeki halal?

Anonymous said...

anon Wednesday, October 12, 2016 8:36:00 AM...banyak sgt sumbat tahik babi DAPigs lepas tu mabok todi Mad Dey kerala...explain mcm mana pun pasal 1 MDB , bukan ko paham pun...

hashim hassan said...

bila diterangkan mereka buat bodoh dan tak mahu dengar kerana hanya isu ini saja mereka ada nak jatuhkan PM yg di pilih cara Demokrasi...

Anonymous said...

Rakyat dah muak dengan putar belit pembangkang berkenaan 1MDB. Asyik2 maklumat luar negara. Pi mampuslah dengan maklumat luar negara.

Cuma manusia jalang yang selalu mimpi basah sahaja yang melacur diri untuk dimamah dan dijamah oleh kemaluan asing dari negara luar. Negara yang penuh dengan kejijikan tak bermoral atas alasan Hak Asasi Manusia.

Apa yang dilaungkan tidak seperti apa yang diamalkan.

Anonymous said...

Kahkahkah... itulah... isu ni orang sembang peringkat global... korang sembang dlm tempurung... kahkah...

Anonymous said...

Dah cakap kan....sekali fitnah... Mungkin orang percaya tapi kalau dah selalu sangat fitnah...dah tu suruh tunjuk bukti...tak de....hanya cakap merapu...jer...orang yang ada akal...mesti dah boleh fahamkan....tu semua kes orang dah kena tendang...dalam kerajaan...lagi satu...admin maba ros dedak... Lama.tak respon...dia tak dapat duit ke...atau dia dah Innalillah.... Sekadar bertanya...klau dia dah Innalillah.... Sempat ke...idak dia minta maaf kat..kita yang dia selalu panggil kita makan dedak umpama kita ni binatang...dan lagi satu dia tu suka kutuk bini Najib...dah minta maaf ke blum....oshhh...takutkan bila fikir kita buat salah kat orang kita kutuk orang kita fitnah orang lepas tu tetiba Allah cabut nyawa kita... Ossh..minta orang Melayu Islam yang ada iman jauhkan...perkara sebegini...nak komen boleh tapi...jgn sampai menfitnah

Anonymous said...

Pelajar2 ni sebenarnya tak faham apa pun fasal 1MDB tapi mahu bercakap, so beat around the bushlah. Memang memalukan...Tapi kalau dah muka tebal...apo nak dikato...

Anonymous said...

mana satu muka ted kentut dalam gambar-gambar tu ek? Soalan tahap world mana yang ted kentut tanya pada arul kanda.... mesti arul kanda terkedu nak jawab punye.... iye la, abis tanya terus keluar trademark dia... PRooottt...
muahahahahahaha

Anonymous said...

Hahaha...macai hearsay anggok2 bongok kerkokok....hehehe

Anonymous said...

Amerika si penipu sampai saddam kena bunoh tu ler yg korang dok percaya anggok2...macai bongok kepala tempurong ko

Anonymous said...

Ni pelajar robot dedak...hehe

Anonymous said...

Jadilah orang neutral. Anda akan lebih selamat. Berhati-hatilah sebelum membuat posting kerana kita akan bertanggungjawab di hadapan Allah nanti.

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates