July 27, 2016

62 FAQ US DoJ Civil Suit For Dummies And ProTun




























62 comments:

Anonymous said...

Bengong punya Lynch ni..mabok kot...pakai maklumat yg disogok tak siasat dah maklumat tu betul katidak...macam koboi...

Anonymous said...

Sebab tu lynch x brani letak PENAMA yg nk DISAMANNY...

PUAK2 khawarij mlysia plk trime bulat2 crite n gosip...

penama yg nk dsaman tu TUN kot!!!

korkorrrrr kurrrr

Anonymous said...

Otak dan hati dh benak buat mcm mana pun tak kan dpt menerima.Chief dia pun serupa ditanya mana bukti?dgn bangang dan bongok dijawabnye"kita tau la dia buat.Itu yg diharapkan menjadi hamba tebusannya hingga anak cucu.Mengembong tembolok anak dan kroni.

Anonymous said...

abu kassim
gani patail
zeti aziz
sumber
fbi mrk
barua
madey

Anonymous said...

Jing .... mana ko jing?

Cepat saman CTS krn fitnah SR dan Khairudin Muflis yg pegi mengadu kat US sampai DoJ keluarkan saman sivil, bukannya 1MDB (pihak yg kena tipu) sendiri yg patut mengadu .. Print screen cepat2 post ni buat bukti, nanti admins delete pulak ..

Mmg nak masuk Buloh Inn admins CTS ni ... sikit lagi tengok Hakim Rakyat blog ni bersidang jatuhkan hukuman .. gerenti CTS kena punye, cayalah ..

Anonymous said...

ITU BONGOK MACAI MADEY ADALAH FUCKING BASTARD DARI MALAYSIA ELOK CAMPAK KELUAR DARI MALAYSIA. SI KITUL MUKA BOTOK TAK LAYAK TINGGAL DINEGARA INI. NAK PENUHKAN TEMBOLOK SENDIRI...MENYUSAHKAN RAMAI PIHAK. THUIIIII......

haku said...

Sendiri buat post, sendiri komen..sadisnya....

Anonymous said...

Hanya berlaku dalam UMNO dengan menteri-menteri bodohnya. Cukup-cukuplah memperbodohkan rakyat. Isunya senang saja, DOJ menyiasat sebab ada kes pengubahan wang haram, pengadu adalah secondary. Dalam semua isu, 1MDB tidak amanah dalam pengaliran duitnya. Siapa yang tidak beramanah tersebut? TIDAK LAIN DAN TIDAK BUKAN NAJI$.Tak perlulah nak berdolak-dalih lagi. Mungkin kalau tengok kumpulan kedungguan, mungkin tinggal lagi 10% sahaja yang mempunyai akal fikiran di tahap tersebut.
You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time. Abraham Lincoln

I LOVE ROSMAH. said...

tak guna nak explain kat pendedak kat sini.itu mengikut undang2 amerika dan dikuatkuasakan disana,yang ameno lanun ngamok tu pahal.dah enjoy makan duit haram nak meracau plak.nak harap undang2 ditegakkan ni Malaysia jgn harap la.si tukang repot cepat je ditangkap,si raja lanun terlepas buat2 tak bersalah.
si pendedop plak makan duit haram hati dh hitam legam terhijab dr kebenaran lagi tak bleh harap.

cian kat ko DOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

pendek je komen nek...cian nek DOP..kurr..kokoko

Anonymous said...

Seronoknya buat, reka fitnah dr zaman rafizi bergurau sampai sekarang....berjuih juih bibir lidah bawak citer gurau...tak cukup lagi ke nak kumpul..nak kumpul sampai akhir zaman ke, takut pulak jd pengikut dajjal...jgn berenti kumpul tau, ni ada citer terbaru lagi..org pakatan di kerah angkut batu bina rel laju, jepun meraung, china tertonggeng, pakatan berguling guling tengok org bodoh percaya fitnah..tak caya.. citer terbaru sarawak report... gurau je?????????

I LOVE ROSMAH. said...

halah reza aziz buat filem lucah tak kena dakwa pon kat mesha nak persoal negara amerika.pigidah..ameno memng jilake..cian kat ko DOP...kurr...kokoko

Anonymous said...

Nak pjg bukak blog kit sial anak beranak...tak reti baca cino, bukak blog pujaan hati kokoko..cian ko, kat blog ni jugak ko merayu org sokong pakatan haprak....malu dah letak bawah bontot proott...bila nak bubar penang...ciannnn ko kokoko berkokokkkkkkkkk dlm reban

Anonymous said...

Lagi sadis...sendiri gopoh nak bubar sendiri berbelit belit.. lebih sadis suruh pulak org bubar....HAHAHAHA...tak belajo ke...5th sekali bebbbbb dulu kata demokrasi....la basiiii

Lebih hebat sadis....dah TERMALU nak buat bersih....kah kah kah

Takpe barua mcm ko masih ada..

Anonymous said...

tapi yg pasti non 147 adalah setan bersuara ayam kan kan kan kan kan kan kan

Anonymous said...

Ko tak terasa ke di perbodoh??? Dah diperbodoh sombong pulak dah sombong berlagak lagi....10%... ada berapa kali pr..yg terbaru % yg ko sebut tu jatuh kat sape???? Sendiri sebut DIRI DUNGU....GOLAK JE LA HAHAHAHA

Anonymous said...

Haiiiii...blog org ko yg lebih.. tu la sifat sebeno hati hitam legam ko...blog ko ramai ke peminat ke takdok sampai ko nak kenal diri pun kena meroyan kat sini.. bedahhhh bedahhh oooiii nasi tu dah hangit mcm bau ketiak ko dah sebati ngan reban...bapak ayam dah panggil tu..

Anonymous said...

Kalau dah terasa hebat dungu tu.. bila nak bubar penang...ko katakan 90% org pihak ko....tapi ngapa pr kat lain yg baru baru, org puak lain menang ekkkkk...

I LOVE ROSMAH. said...

hamboi marah sungguh pendedop akal pendek ni.google ni amerika punya yang pendedop sibuk ngaku tu pahal...sume nak ngaku korang punye...kalo dh keturunan lanun camni la jadi nyer.dasar pendedak otak bangang tak sudah cam syaiton nauzubillah...cian ko DOP ...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

selagi pendedak ni wujud dlm mesha lebih baik amerika jajah bg pupus ni pendedop dari penjajah lanun bugis sulawesi indon lahanat bodoh nk mampos...cian ko DOP...kurr..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

alang2 amerika kapir jajah bleh terus jihad daripada jihad melawan ameno dedak suka spin gunakan agama...cibai lu DOP...cian kat ko DOP....kurr...kokoko

Anonymous said...

Ada org ngaku google dia punya??? Bangang tak sudah..akal ko pendek ke..pi baca komen pendek tu..pendek je tak reti mcm org bodoh ni nak yg pjg kah kah kah...ko keturunan ayam ke tapi ayam setan mulut api kah kah kah....hamboiiiiii marahnya ko, ni la jenis sama mcm pemimpin hapraknya....mengata org dia yg lebih tapi ko ni terlebih bibir kah kah kah....hati hati ko bibir ko tu jgn pulak kumpul fitnah...kih kih kih

Dr tulisan kaki ayam ko tu, ko yg mendidih kah kah kah...Amerika jajah...hahahaha...jgn reban ko di bom sudah la...takpe ko duduk bawah ketiak lge, bawak lari ke taiwan..

Nasihat je, pi la duduk iraq...org iraq cari org mcm ko, seronok dijajah amerika..tak gitu bedah...

Malaysia tak sesuai utk ko..tak dijajah..alvin gembira tu ada teman, byk nak kongsi citer kah kah kah....selamat bersua muka kah kah kah

Anonymous said...

Ada sesape yg tak salah dgr nak jihad......jihad apa ni bedah...

Jihad bersekutu ngan kapir nak lawan org islam ke???

Atau

Jihad bebas buat apa saja...HAH HAH HAH...

Anonymous said...

Apa ni cts...asik hilang memanjang.. pihak musuh hentam dibiar..yg mempertahan di buang...aneh..biarkan org memaki, buat apa saje kat org yg mempertahan...lama lama org jd bosan nak pertahan...tak mustahil penuhlah komen komen sampah dr group pakatan.. apsal blog ni tulisan tenggelam timbul je...

Anonymous said...

kat link ni ada sedutan filem MUNAFIK 2.0. Best ...

https://www.youtube.com/watch?v=8oD5a1mb7hM

Anonymous said...

Hai..dah sakit kronik Mah ni...dah ngaku bersatu ngan kapir amareka nak jihat pula...tukar la dedak jenama lain...tak sesuai...
Komen pun dah melalut..macam lembam..tersasul2....yang dah cakap diulang lagi...yang dia tahu tuduh lanun...ni sapa ngaku google tu bapak dia punya...bila masa aku makan duit Najib...aku niaga nasi lemak la..titik peluh sendiri...
Mari la nasi petang dah siap...panas2 lagi...jangan dok mendedak aja...

Anonymous said...

Sebenarnya tak terkomen Mah ni...diatas CTS dah jelaskan dengan terperinci isu ni...kita tengok nak minta maaf dak kata2 dia....melalut aja komen dia....pakai dokomen palsu.....

Anonymous said...

bapok mah kau ingat amerika kapir komunis jika jajah msia kau boleh hidup senang. kena si racist donat trumpet jadi ketua mampus la negara2 islam seperti yg sedang belaku d luar negara. and you think you are special si donat racist cium pungkok hang.

I LOVE ROSMAH. said...

admin cts dh kamcing ngan aku.dedak aku bg double...yg ko sibuk napa? ko nak gak ke?..cian ko DOP..kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

sy minta maaf DOP ...


atas segala kesilapan sy..


sebelum ni memuji memuja najib lanun..


sebenarnya dialah pencuri yg sebenar...cian ko DOP...kurr..kokoko

Anonymous said...

setan suara ayam keluar doh!!

I LOVE ROSMAH. said...

pendedak ni baca pon tak pandai.takkan mendedak sampai tahap takleh paham.niaga nasi lemak kunun.tu wayang je tu kalo suku kaum dedakyu bukan melayu.cian kat ko DOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

a'uzubillahi minas syaitonnirrojim....hindari la aku bisikan2 syaiton berupa manusia makan duit haram menyokong pemimpin pencuri harta kepunyaan rakyat terdiri dr pelbagai kaum,karektor,islam,org miskin,anak yatim ,muaalaf,jlan jihad,janda2,anak muda tak mampu sediakan duit utk kawin, dll.

cian kat ko DOP...kurr...kokoko

Anonymous said...

Haii kak mah

PENDEDAK syaiton amerika pn bole beristgfar ke?

Kotor kurkur

I LOVE ROSMAH. said...

ko kan penyokong kuat filem porn reza ajis kat amarika tu DOP..ko makan dedak dah la jgn jd pelakon lucah plak DOO...cian kat ko DOP...kutr..kokoko

Anonymous said...

Kalau DOJ tu ramai org dah tau ianya Dept of Justice, AS.

Kalau DOP tu apa pulak? Apa pun ini dari kamus terbaru Mah Dedak utk rujukan kita bersama.

Anonymous said...

Pakatun tak bawa Deklarasi Rakyat yang sain juta2 tu jumpa Obama ka....nak bagi kat Agong dah malu...kantoi...mak naga mengeram tersedak...bawa jumpa Queen kat London...atau Uganda ka...soh Khirudin tu bawa kan dia tu putar alam.....

Anonymous said...

Hello mamak hello mamak
Yenge por renge
Itu Turkey embassy tamau pigi .Itu anuwar punya tempat.Pigi sana uncle sam
kasi sembah wokey.

Mamak said...

Podah

Anonymous said...

RENUNGAN BUAT BAKAL2 BARUA MAHADEY MAHAZALIM..

Spin yang dibuat oleh pembangkang dan portal seperti Anti Najib Campaign (ANC) malaysiakini serta yang bersama dengan pembangkang mengenai saman Doj didedahkan.semuanya seperti di bawah :



1.harta 1mdb disita ( sebenarnya 1MDB tiada Aset di US)

2.Datuk Seri Najib curi wang 1mdb beli harta ( nama Datuk Seri Najib Tiada dalam saman DOJ)

3.Jho low & 3 orang lg curi duit 1mdb beli harta ( 1mdb maintain tiada duit yang hilang)

4. Duit 1mdb hilang 1bil ( yang mengadu hilang duit ialah IPIC abu dabi yang ada urusan dengan 1mdb melalui anak syktnya Abrar,kenapa DOJ tak kaitkan Abrar ??? )

5. Harta2 Jho low & lain2 telah dirampas ( baru nak siasat,macam mana nak rampas ???)

6. Duit 1mdb dibuat bayar hutang judi & dana filem anak tiri Datuk Seri Najib ( ini bukan dakwaan Doj,tapi tuduhan daripada pengadu-pengadu ANC pada Amerika )

7. Datuk Seri najib perlu letak jawatan ( Datuk Seri Najib tak disaman/dakwa apa-apa pun,tak seperti lim guan eng )

8. Amerika & kuasa asing perlu masuk campur turunkan PM ( hanya org bodoh & tak sayangkan negara yang setuju cadangan bodoh Tun Mahathir )

Semua spin & fitnah2 ini telah dirancang untuk :

1. Beri pesepsi yang buruk pada kerajaan,Datuk Seri Najib & UMNO.

2. Jemputan secara rasmi untuk campurtangan dalam politik malaysia.

3. Mencari alasan untuk membuat demonstrasi jalanan.maria chin abdullah dah comfirm Bersih 5 dilakukan krn sesuai masanya

4. Mengalih pandangan kes rasuah guan eng & kekalahan strategi-strtegi kotor Tun Mahathir yang lalu utk jatuhkan PM yg dipilih secara demokrasi.

5. Cuba menarik sokongan org melayu yang tak fhm/keliru isu 1mdb yg diputarbelitkan oleh mereka yang tak setia pada negara.

ANDA DAH FAHAM ???

APA KATA ANDA ???

RENUNG-RENUNGKAN

I LOVE ROSMAH. said...

DOJ tu cuba nak ciplak perkataan DOP.DOP utk singkatan pendedop spesis terbaru hasil kacukan haram antara pendedak n pendedap.maka lahir la pendedop.genius tak aku DOP...cian ko DOP dpt istilah terbaru ciptaan aku...kurr..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

ya sy dh paham nek..tapi najib lanun tu tak sedar diri...cian najib DOP...kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

mabuk dedak la ni...cian kat ko DOP...kurr...kokoko

Anonymous said...

Kau jawablah elok-elok hujah 11:14:00pm tu 1 love Rosmah wei jangan dok merapu meraban.Kalau tidak tak payah masuk ruangan disini buat menyemak aje.Tak kira pro Tun ke,pro jibo ke kalau nak tulis biar tahu fakta jangan dok sambung apa yang orang lain kata sudahnya dahlah kita bodoh tapi rupanya nampak lebeh bodoh lagi

I LOVE ROSMAH. said...

ko ni aku ckp ko bongok kang marah.tu cerita fakta ke atau persepsi?maklumat kedai kopi ke tu? isu utama adalah kebodohan najib lanun adakan 1mdb utk melanun.
beli harta negara pada harga yg murah tk masuk akal lepas tu jual balik kepda agensi kerajaan contoh TH.
kerajaan yg ada sekarng tidak sepatutnya berniaga apatah lg cara broker.
kalo beli bawah harga pasaran baik jual kat nenek ko je DOP.aku pasti nenek ko jd peniaga yg berjaya...
ko salah org cuba nk geletek aku yg genius ni.
cian kat ko DOP cuba lagi tingkatkan prestasi otak ko n kurangkan dedak haram tu.
kurr...kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

nampak tak najib lanun bodohkan melayu dgn citer dongengnya utk melanun.bukak la minda sikit DOP berpikir di luar kotak reban tu.tak nak fanatik kpd pemimpin camni sampai pendedak setiap hari menunjukkan kebodohan.najib lanun hanya menyurukkan sifat syaiton lanun atas label ameno je.tak kelebihan pon dia tinjolkan setakat ni dh 2penggal selain keje melanun.cukup2 la madey mamak tu buat keje lanun dulu tu.jgn buat kesilapan berganda n turun temurun makan duit haram tanpa gagal.
cian ko DOP kena tazkirah...kurr...kokoko

Anonymous said...

1MDB adalah syarikat yg mengurus harta kerajaan ada rekod dan penyata yang boleh disemak dan diaudit lebih telus..disemak kem.kewangan ....tanah TRX tu bernilai tinggi beli kosong kemudian dinaikttarafkan dgn infratruktur hingga kau boleh bina bagunan beratus tingkat sebab pasak bawah dia dah diperkukuh dan infra bawah dah teratur ..TH cadang nak buat bagunan beratus tingkat..ada untung...tanah dibeli tak dijual walau dah boleh kaut untung.....Ini niaga juta2 setakat yg aku faham cam tu la....
Kalau bagi kroni ni mau kaya melantun2....kau tentu faham Mah kan kau genius...aku ni jual nasi lemak gentel cuco badak tau la.Bukan kerajaan niaga tapi syarikat yg diperbadankan macam PETRONAS...kau tahu tapi buat tak tahu pasal nak spin....kroni tak boleh makan dah lepas ni akan diurus oleh 1MDB apa2 harta negara yang bernilai boleh diniagakan kemudian dipulangkan pada negara dan rakyat....
Banyak usaha kerajaan macam ASN..ASB..adalah sykt pelaburan rakyat...ramai dah melayu yang bijak pandai dalam bidang koprat ni...atau apa2 bidang pun hasil pendidikan dan pendedahan oleh krajaan dan bijak dalam tadbirurus...Melayu dah seantero dunia tapi kau masih dok jilat lagi.....
Skrang ni rakyat dok sungut GST la,kos sara hidup la...kerajaan nak bantu tak mampu sebab perlu dana yang besar
maka perlula dicari sumber2 dana tak kan diharap cukai koperat...yang tak bayar dengan betul.

Anonymous said...

Sebab tu Mader marah sebab dia tau idea ni kalau berjaya akan mengukuhkan kerajaan...BN...dan Najib...kroni tak boleh buat kekayaan atas modal dan harta negara.
Rakyat kalau hidup selesa tak akan terpengaruh dengan pembangkang atau anasir luar...tak akan memberontak dan kuat petreotiknya...masih banyak yang perlu diisi untuk menjadi negara maju...untuk anak cucu kita...Melayu masih ketingalan tapi banyak hasad dengki....senang diekploitasi oleh bangsa lain terutama cina DAP kerana mereka hidup dalam dunia perniagaan mereka tahu jiwa melayu boleh dijual beli....
Sedih melihat Melayu yang pandai diguna untuk skrew melayu....

Buat karangan pula ...aku ni penjual nasi lemak saja...tapi aku prihatin pada bangsa ku....

I LOVE ROSMAH. said...

jgn la terpesona 1mdb didendangkan dengan lunak merdu.bila pratikal presentation jadi penyumbalewengan.
aku memang setuju apa ko perkatakan tapi lihatlah kepincangan yg berlaku.nak buat apa agensi sekalipon org tak marah kalau tiada ketisisan,berintergriti dan telus.
ini cuba menggadai ,memperjudikan harta negara yg tak seberapa yg tak nampak apa pon kemajuan dalam melaksanakan apa yg seperti pakcik katakan hanya tercatit atas teori asas shj.
bila dh tersepit rakyat yg tak berapa ada duit ni lah yg berhempas pulas menanggong apa yg si lanun tu buat.
mengenai gst..ramai antara kmi amat bersetuju ia dilaksanakan dgn syarat ,pemimpin harus lah berwibawa,telus,intergriti tidak menipu,mencuri.
kiranya kriteria ini dijadikan asas tidak timbul rakyat membantah cara agresif sebab pham utk kepentingan negra haruslah patriotik.masalah utama pemimpin yg ada sekarang tidak menjadikan asas penting ni dan melakukan perkara bertentangan dgn prinsip rasional.
liht lah realiti,kalau dh terpalit bermacam masalh jd bahan ejekan internasional tukarla najib tu.tak luak pon ameno kalo buang syaiton sekor ni.
pasti ada komen bodoh dari pendedak atas komen aku ni.
cian ko DOP...kurr ..kokoko

I LOVE ROSMAH. said...

tak perlu la pakcik viralkan penjual nasi lemak ato sekadar menumpang profesion.cukup sekadar buka minda nsihatkan pendedak jgn makan duit haram.
cian ko DOP..kurr...kokoko

Anonymous said...

Mana Kak Mah....petang ni aku tak niaga nasi lemak...jom main futsal...

I LOVE ROSMAH. said...

main futsal malam la DOP..ingat sikit ko tu ada gout..cian ko DOP...kurr...kokoko

Anonymous said...

Malaysian Official 1 dan kesialan 1MDB
JULY 27, 2016 / PAK PANDIR KAMPUNG
Kalau kita baca dokumen 136 ms DOJ, tidak ada orang yang tidak marah. Haramjadah dan celaka orang yang cuba meremehkan kes ini sebagai kes sivil dan oleh yang demikian bukan lah perkara bersar.

USD3.5 billion atau RM14 billion telah dicuri dari 1MDB dan kita mahu cakap ok? pukimak betul! mari kita berdoa supaya Allah melaknati semua mereka- Malaysian Offcial 1, 1MDB officers 1, 2 dan 3, Low Teik Jho, Riza Aziz, Qubaisy, Badawy, Eric Tan, semua sekali.

1MDB ialah cerita pencurian yang terbesar dalam sejarah Malaysia dan ada si celaka kata, tidak apa2, ini kes sivil sahaja.

Malaysian official 1, terlibat dan bertanggung jawab atas apa yang dilakukan oleh 1MDB dan pencuri2 didalam nya sejak mula lagi. Sebaik sahaja TIA berubah menjadi 1MDB, orang nombor satu nya, ialah Malaysian Official 1. Semua orang tahu siapa dia.

USD681 juta atau RM2.7bn  datang dari 1MDB. melalui Tanore Finance. Dia kata dia pulang USD620 juta. Sila kemukakan bukti. Bank Negara mesti ada rekod. tunjuklah remittance slip atau apa ke. kepada siapa dia pulangkan USD620juta?

Duit yang hilang dari 1MDB sekitar USD7-8 billion. Mustahil kepala nya, Malaysian Offcial 1 hanya dapat USD110 million. Dia mesti dapat lebih dari itu. Kita belum jumpa sahaja mana akaun2 rahsia nya. Boleh jadi ada di Kazakhstan, atau Dubai atau mana2 lah.

Kita sudah jemu dengan belitan dan kelentong penyokong2 Najib. Yang hendak mempertahankan kemungkaran. Jika yang membela dan mempertahankan Najib itu seorang ulama, maka ulama itu ulama jahat.

Dia pun akhirnya akan mati dan berdepan dengan Penjadi nya. Hari ini dia megah ada title timbalan ulamak sedunia atau presiden parti nya, akhirnya dia pun jadi makanan cacing macam kita semua juga.

Mungkin orang yang menuduh pasal campurtangan, tidak baca dokumen 136 muka surat. Orang UMNO manalah suka baca benda2 serious. Mereka suka baca Gila2 dan komik dan majallah Mustika. Boleh jadi mereka tidak faham Bahasa Inggeris.

Tapi, kejahilan bukan alasan. Orang lain faham Bahasa Inggeris dan kebenaran tdak bergantung kepada sama ada orang UMNO atau ulama tahu atau faham Bahasa Inggeris.

Dokumen itu menyebut dengan terang bahawa ini ialah civil suit keatas semua yakni in rem…untuk merampas balik wang dan harta dari plaintiff di Amerika, Switzerland dan Eropah dan lain2 tempat. Kerana semua nya diperolehi melalui melanggar undang2 Amerika.

Anonymous said...

Bukan undang2 Malaysia. Malaysia kata tidak ada jenayah atau salah laku berlaku.

Dan ia melanggar undang2 money laundering macam AMLA di Malaysia. Tapi pelanggaran AMLA di Malaysia kita tidak pernah dengar. Orang Malaysia tidak pernah menyeludup wang keluar atau masuk. Namun, Malaysia berada ditempat ke2 dalam dunia dalam kes pengaliran wang haram keluar Malaysia.

Duit yang dicuri dari 1MDB digunakan untuk berbelanja membeli harta dan rumah, bangunan, USD200 juta untuk beli lukisan2 , beratus juta lagi untuk bayar kalah judi dan lain2.

Dalam perenggan 7, dinyatakan- the criminal conduct alleged herein berlaku dalam 3 fasa:- ertinya, pegawai undang2 Amerika ada dalam kepala mereka, langkah berikut nya ialah pendakwaan jenayah.

Siap engkau 1MDB officers 1,2,3, Etic tan, Qubaisi, Huseini, Low Teik Jho dan Malaysian Offcial 1.

Fasa pertama ialah zaman Good Star ltd- dimana pegawai2 1MDB telah memindah secara haram USD1.03 billion kedalam akaun GOOD STAR. Mereka telah bersubahat memperakui bahawa good star adalah sebahagian dari PSI.

Tangkap semua mereka.

niat mereka ialah memang hendak mencuri; setelah diketahui bahawa Good star bukan sebahagian dari PSI, masih juga 1MDB pindahkan wang sebanyak USD330 juta kedalam akaun Jho Low di Good Star. Mengapa? Kalau ianya diulangi, kita boleh conclude, memang niatnya mencuri.

Jhow Low telah menggunakan lebih dari USD400 juta untuk berfoya foya dengan rakan2 nya. Ini mungkin bab Jho Low main2 dengan Paris Hilton kongkek sana, kongkek sini dengan gadis2 jelita, menghujani mereka dengan crystal champagne dan sebagainya. USD400 juta-RM1.6 billion.

Marilah kita mendoakan kesejahteraan Jho Low dan rakan2 nya. Tarek Obaid, Patrick Mahony semua dibayar dengan wang yang dicuri dari 1MDB. Siasat semua- Casey Tang, Jasmine Loo.

Orang UMNO –sikap mereka sama seperti orang yang bertegas mahu bayar saman jalanan ETS, walaupun tidak ada duit. Mereka memprotes tindakan Amerika mahu merampas duit dan harta dan hasil yang dibolehkan oleh wang yang dicuri dari 1MDB. Mereka mempertahankan pencurian, kemungkaran dan rompakan yang berlaku.

Apa sudah jadi pada Melayu UMNO?

Bolehkah rakyat Malaysia bergantung masa depan dengan orang2 yang ada sikap seperti ini?

Jho low dengan sekelip mana mencapai satus watak yang dibenci seperti  watak2 poh kee mak, Tong sam pah, dalam novel2 pak sako dan dalam folklore moden, sama seperti puah chee bai dan loo lan chow.

Peringkat ke2 ialah Fasa Aabar BVI di mana 1MDB melalui Goldman Sachs telah menerbitkan bon USD3.5billion. Dari sini, pegawai2 1MDB telah memparkir atau meletakkan USD1.4 billion konon nya sebagai deposit sekuriti dengan Aabar. Wang tersebut sebetulnya telah disonglap oleh Khadem Qubaisi dan Badawy Husseini dengan kerjasama  pegawai2 1MDB dan diletak dalam akaun Aabar BVI.

Dari sini sejumlah wang USD30juta dihantar masuk kedalam akaun Malaysian Official 1. Dari sini juga lebih dari USD200 juta di ‘derma’ kedalam akaun Riza Aziz.

Fakta nya duit ini semua duit kecurian dari 1MDB.

Anonymous said...

Peringkat ke3 ialah fasa Tanore finance. Sekali lagi Goldman Sachs bantu menerbitkan bon USD3 billion. Dalam beberapa hari sebahagian dari wang ini dipindahkan kedalam akaun Tanore Finance Singapore. Tanore Finance hantar duit kedalam akaun najib Tun Razak usd 681 juta. Tapi Najib tipu semua rakyat Malaysia, bahawa jumlah ini derma dari Pak Arab. Ia datang dari Tanore Finance.

Didalam perenggan 36, komunikasi eletronik menunjukkan jho low terlibat dalam pengujudan TiA dan menyambung penglibatan nya bila TIA jadi 1MDB pada September 2009. Ketika ini 1mDB mengambil alih keseluruhan TIA termasuk lah RM5 billion Islamic Medium Term Notes yang kontroversi itu.

Penglibatan Jho low yang dibuktikan oleh siasatan ini, berlawanan dengan kenyataan sesen pun tak guna dari PM Najib yang terus mempertahankan penglibatan si cina tembam ini. Apa yang mahu dilindungi oleh Najib? Jho Low is a a crook- Najib melindungi crook. UMNO melindungi crook dan penjahat yang telah mencuri wang rakyat Malaysia.

Crooks memang bersekongkol sesama mereka rupa2 nya.

Para 39 mengenalkan kita kepada Malaysian Official 1 yang ada kuasa besar dalam 1MDB dan tangung jawab nya keatas 1mdb. Sejak dari pembentukan 1MDB lagi, peranan Malaysian Official 1 dalam segala transaksi 1MDB amat ketara.

Good star telah diperbadankan di Seychelles. Walaupun pegawai2 1mdb memperakui bahawa syarikat ini milik PSI, sebenarnya ia tidak. Pengarah tunggal syarikat ini ialah jho Low. Kemudian dia bukak bank di Singapura- RBS Coutts  dan rekod menunjukkan bahawa penanda tangan tunggal ialah Jho Low. Jho Low dibantu oleh Singapore banker 1.

Biarlah 1MDB membawa sial kepada pelakun2 utama nya; jangan kita biarkan negara kita

Anonymous said...

5 penama yg disaman

Anonymous said...

1mdb takut MO1 nanti kena pecatmacam ghani setahil..

Anonymous said...

Amerika tak ade selera nak jajah malaysaia ni..ciput..

Anonymous said...

CtS cedok dari blog lain yg putaq beliq..CtS sendiri tak faham ape sebenarnye yg telah berlaku kpd dana pinjaman 1mdb untuk pelaboran diluar negara

Anonymous said...

DrMAZA.com
23 hours ago
Menakutkan jika seseorang terpaksa hidup dalam sebuah masyarakat yang menjadikan orang-orang yang jujur, bijak dan berjasa sebagai penjenayah. Sementara, penjenayah pula ditabalkan sebagai ketua dan dibela. Semoga Allah menyelamatkan kita semua dari keadaan

Anonymous said...

Amareka tk berminat nak jajah sbb ciput?? abis tu British dan Portugis dan Japan Yamashita beria2 nak jajah sampai tumpah darah di Tanah Melayu tu sbb ciput ke?

itulah kebodohan macai.. bukan soal besar atau kecil tp soal geografi dan impact.. contoh kekuatan Islam di rantau ini bergantung pada Malaysia..

Kestabilan politik Malaysia selama ini yg jd tulang belakang utk support negara2 Islam lain.

Singapore lg ciput mcm tahi idung jatuh ke lantai.. tp kenapa US berminat sgt nk jajah sampai skrg?

pengkalan tentera di rantau ini terbaik lokasinya ialah di wilayah jajahan Malaysia... ko tahu tak macai oii??


Anonymous said...

macai tu ngok....

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates