March 11, 2015

2 Unit Penguatkuasa SPAD Guna Treler Sita Teksi Pemandu Degil


Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) telah mengadakan satu operasi bagi membanteras aktiviti teksi yang tidak menggunakan meter yang dikenali sebagai Ops Tegas. Lokasi operasi Operasi SPAD kali ini diperluaskan meliputi kawasan Kelana Jaya, Sunway, Summit USJ, Subang Jaya, Damansara, Sungai Buluh dan Kelang. Uniknya dalam operasi kali ini adalah treler muatan berat digunakan untuk menyita teksi kepunyaan pemandu-pemandu yang degil yang melanggar undang-undang.

Menurut Pengurus Besar Penguatkuasaan dan Latihan SPAD, Mejar Jen (B) Datuk Paduka Che Hasni Che Ahmad, dalam sidang media selepas itu berkata, operasi kali ini diadakan berikutan aduan orang ramai mengenai teksi yang tidak menggunakan meter. Sebanyak 30 kes teksi berjaya ditahan dalam operasi kali ini. 27 kesalahan melibatkan kesalahan pemandu teksi tidak menggunakan meter, 2 kes tiada kad pemandu yang sah manakala satu kes kad pemandu telah tamat tempoh.

Menurut Datuk Paduka Che Hasni, 30 kumpulan penyamaran telah dihantar untuk membuat operasi dan kejayaan adalah 100%. Operasi kali ini hanya melibatkan pihak SPAD sahaja yang melibatkan 61 anggota. Operasi ini akan diteruskan dari masa ke semasa. Teksi-teksi yang disita akan diambil tindakan pendakwaan selepas kertas siasatan siap. Selain dari pendakwaan, tindakan pentadbiran untuk mengantung kad pemandu juga akan dilakukan.2 comments:

Anonymous said...

Bagus lah tu buat operasi banteras teksi yg degil di selangor tapi di KL kenapa tiada?
Kalau SPAD buat operasi buat lah di Bt Bintang depan Sg Wang Plaza , KLCC , Pavilion depan The Loft... Kesian saya tengok tourist kena sembelih dekat pun RM40...kata jam lah ...semua jam ... mereka ni pandai , mereka guna meter di hidupkan tapi di tutup dengan tuala kecil kalau kena stop mereka buka tuala dan tunjukkan meter... Pak Ahmad - Sg Wang Plaza...KL

IBU HAYATI said...

Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan >MBAH KABOIRENG< dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi >MBAH KABOIRENG< dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan >MBAH KABOIRENG< meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan >MBAH KABOIRENG< kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik >MBAH KABOIRENG< sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja >MBAH KABOIRENG< DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINISaya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan >MBAH KABOIRENG< dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi >MBAH KABOIRENG< dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan >MBAH KABOIRENG< meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan >MBAH KABOIRENG< kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik >MBAH KABOIRENG< sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja >MBAH KABOIRENG< DI 085_260_482_111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates