March 9, 2015

7 'Food Court' Alma, Bukit Mertajam Dirobohkan - Ubahlah Lagi!!!

Demi pembangunan untuk memenuhkan poket Kerajaan Negeri, Kerajaan DAP Pulau Pinang telah merobohkan 'food court' Alma, Bukit Mertajam. Mungkin Kerajaan DAP Pulau Pinang tidak nampak kepentingan adanya tempat makan untuk Rakyat Marhaen. Pastinya, dengan robohnya 'food court' ini akan tertegaklah projek mewah yang hanya mampu dimiliki golongan berada. CTS tersenyum dan bertepuk tangan. Ubahlah lagi. Ubahlah lagi.


Ramai yang telah bertaubat. Anda bila lagi?

7 comments:

Anonymous said...

Ubah lah lagi.....

Ni baru sikit kesannya .

Ada 4 tahun lagi......
-bob-

Anonymous said...

Zalim.

Walaupun di Pulau Pinang takkan kita nak tengok dan biarkan je?

Anonymous said...

Nampak ada tulisan cina kat stall. Betul ke dia kacau periuk nasi peniaga cina? Bukan ke selain cina aje yang kena kacau? Selalunya peniaga cina dibiarkan buat sesuka hati. Langgar peraturan pun takpe.

Anonymous said...

1:52pm,

yg cina punya tu wayang ler ... dap akan buatkan gerai utk dorang senyap-senyap ditempat khas, percuma lagi ... utk jaga undi bro.

yg kesiannya yg Melayu, sikit lagi berteraburlah berniaga di Lembah Klang.

Anonymous said...

Mari kita buat petisyen kat White House untuk memberi tekanan pada Unesco untuk menarik balik status warisan Pulau Pinang.

http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2015/03/10/pakatan-rakyat-govt-making-penang-soulless/

Anonymous said...

Food court itu sebenarnya beroperasi tanpa permit serta mengotorkan persekitaran dan sungai, surat amaran dan notis tutup telah dikeluarkan pada awal tahun. Penulis blog ini tidak memberi info yang betul. Saya sebagai rakyat BM teramat sakit hati dengan fitnah yang dilemparkan.

Orang BM

bima sakti said...

Haramjadah batu api dan rasis komen di sini
MPSP tu kebanyakan atau hamper keseluruhan pekerjanya Melayu dari Yg Dipertuan sampai ke driver. Apa punya tuan blog tak pakai akai!

 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates