May 4, 2013

12 Penting!!! Esok Kalau Jumpa Cina Di Pusat Pengundian Tak Fasih Bahasa Melayu, Mungkin Pengundi Hantu!!! #TolakPREsok, kalau anda pergi mengundi dan ternampak ada pengundi macam orang Cina tapi mempunyai perlakuan yang agak pelik, cuba-cuba tegur ya. Mungkin mereka dari Tanah Besar China yang dibawa masuk DAPig untuk membantu mereka menang. Memang susah nak bezakan Cina Malaysia dan China Tanah Besar, tapi cubalah.

Walaupun hampir semua Cina Malaysia tidak fasih berbahasa Melayu, tetapi cakap pasar sikit-sikit mesti boleh. Paling mudah, suruh mereka menyanyi lagu Negaraku. Tidakpun suruh mereka sebutkan kesemua prinsip Rukunegara. Namun, kalau anda terjumpa yang langsung tak boleh cakap Melayu, kemungkinan besar Rakyat Tanah Besar China yang dibawa untuk membantu DAPig.

Mykad?

Kemungkinan besar milik masyarakat Cina Malaysia yang sudah meninggal tetapi tidak didaftarkan, ia akan diberikan China Tanah Besar atau Mainland untuk menyamar dan mengundi.

Tak masuk akal?

Habis, yang siang malam pagi petang asyik mendakwa Kerajaan bawa masuk Bangladesh puluhan ribu untuk mengundi masuk akal ka? Kalau Kerajaan hendak bawa masuk pengundi hantu kenapa Bangladesh dan bukan Indonesia. Tenaga buruh dari Indonesia lebih murah, rupa ala-ala orang sini dan lebih praktikal. Bodoh punya Pakatan Haram. Otak letak pada kepala lutut!!!

11 Dua Jenis Poster Menanti Kepulangan Anak Kelantan - Yang Mana Satu Pilihan Hati? #BoLahWei


Ini poster pertama ciptaan juak-juak PAS untuk anak-anak Kelantan yang pulang dari perantauan. Poster ini mengajar anak-anak PAS yang tinggal di perantauan untuk mengugut ibu bapa mereka. Poster ini mengajar anak-anak PAS memberi kata dua kepada ibu bapa mereka bahawa mereka hanya akan balik kerap sekiranya harga minyak turun, tol dihapuskan dan beban hutang pinjaman PTPTN dihapuskan. 

PAS mengajar anak-anak PAS di perantauan erti materailistik. Percuma kami balik. Kena keluar duit kami tak balik. Inikah harga kasih sayang kepada ibu bapa yang diajar kepada anak-anak PAS diperantauan. Dengan ibu bapa sendiri hendak berkira? Apakah harga kasih sayang ibu bapa boleh ditukar dengan wang ringgit?


Ini poster kedua dari Barisan Nasional. Barisan Nasional menjanjikan peluang pekerjaan yang melimpah ruah untuk anak-anak Kelantan di perantauan untuk pulang berbakti kepada tanah tumpah darah sendiri. Tidak perlu mengemis di negeri orang. Poster Barisan Nasional menekankan adalah penting bagi anak-anak Kelantan untuk pulang bekerja di Kelantan dan bersama-sama kedua-dua orang tua mereka yang sudah tua.

Yang mana satu pilihan anda wahai pengundi-pengundi negeri Che Siti Wan Kembang? Tepuk dada tanya iman. Bo lah wei!!!

May 3, 2013

12 Panas!!! Kenapa Tiba-Tiba @drwanazizah Hendak Mengambil Tindakan Undang-Undang Kepada Bekas Pensyarah Anaknya?


Hujan tidak, ribut pun tidak, tiba-tiba hari ini Presiden PGayR, Dr Wan Azizah mengeluarkan kenyataan di dalam blognya, ingin mengambil tindakan undang-undang ke atas bekas pensyarah anak beliau. Anak beliau yang mana satu? Adakah beliau maksudkan anak sulungnya, Nurul Izzah yang diperkatakan ramai mempunyai video yang tidak senonoh dengan bekas pensyarahnya semasa belajar dahulu?

Kalau kita baca para pertama dan kedua di dalam posting di atas, Wan Azizah tidak pula menafikan kewujudan video tersebut dan juga kedua-dua pelakunya. Tidak seperti suaminya yang menafikan segala-galanya, Wan Azizah hanya kelihatan terkilan kerana anaknya dimanupulasikan ketika itu, yang bagi beliau masih mentah. Saban hari keadaaan politik di Malaysia menjadi carca merba dan haru biru. Sehingga kini CTS masih mengaru kepala botak yang tidak gatal.

8 Pelik Tapi Benar - Video Juak-Juak PAS Sudah Pandai Menyanyi Lagu Gereja "When The Saints Go Marching In" #TolakPAS


Suratan atau kebetulan? Melodi lagu gereja "When The Saints Go Marching In" dinyanyikan dengan penuh gembira oleh juak-juak PAS di dua kejadian. Pertama, muslimah-muslimah PAS yang berkelakuan seperti kurang akal telah menyanyi melodi lagu gereja ini di kawasan persekitaran mahkamah sewaktu perbicaraan kes liwat Anwar Ibrahim. 

Kedua, ianya berlaku di Putrajaya sewaktu penamaan calon PAS Putrajaya, Husam Musa. Mulia sungguh lagu penganut-penganut PAS ni, terutama lirik yg Muslimah PAS itu laungkan. Inikah yang dinamakan Parti Islam. Bak kata Nabil, Lu Fikirlah Sendiri!!!

6 Kalau Undi DAP Ini Jadinya - Video Mantan YB DAPig Kata Bina Masjid Ganggu Parking Dan Bising!!!


Inilah yang mahu disokong oleh PAS. YB DAPig yang menghina azan subuh dengan mengatakan bising dan menganggu orang lain tidur. Kepada Umat Islam seluruh Malaysia, sedarlah bahawa Bahalol Siyasi PAS adalah salah. Mereka bersyubahat dan bersahabat dengan orang yang menentang pembinaan Masjid dan menghina azan. Sokonglah mereka yang membina Islam, bersaudara dengan Islam lain, bukan yang menghancurkan Islam. Kepada semua saudara seIslam CTS di Tawau, mahukah anda buat silap sekali lagi pada 5 Mei ini?

7 Banner Pemimpin PR Termasuk Apek @limkitsiang Disembah Dalam Surau #PASSesat #TolakPR


Bila CTS kata PAS Sesat ramai yang melenting. PGayR jangan cakaplah. LGBT sudah menjadi cara hidup. Ini apanya? Sehinggakan banner pemimpin Pakatan Haram diletakkan di depan? Rukuk dan sujud menyembah Wan Azizah, Anwar Ibrahim Haji Hadi, Nik Aziz dan terutama cina kapir Lim Kit Siang?!!! Astargfirullah hal adzzim.

Kalau ye pun fanatik sangat, janganlah sehingga meletakkan gambar-gambar berkenaan di saf depan! Nak kata unsur Syiah sudah diterapkan ke dalam PAS dengan menyembah potret pemimpin, CTS kata orang-orang Syiah sendiripun tak sembah orang kafir seperti Lim Kit Siang!

May 2, 2013

20 Mari Lihat Kebodohan Calon Parlimen PGayR Muar Memperagakan Baju Tradisional Johor #TolakPR


Ini adalah poster Nor Hizwan Ahmad. Calon PGayR bagi Parlimen Muar. Beliau dikatakan bukan anak tempatan yang ada hati hendak melawan tokoh tempatan yang banyak berjasa pada Bandar Muar, Dato Razali Ibrahim yang juga merupkan Naib Ketua Pemuda UMNO. Inilah akibatnya kalau bukan anak tempatan bertanding di sesuatu kawasan. Pakaian baju tradisional setempatpun tidak tahu. 

Cuba lihat poster beliau di atas. Kononnya beliau sedang memperagakan Baju Tradisional Negeri Johor! Benarkah? Sejak bila kolar baju Melayu Johor berubah kepada "cekak musang"? Bukankah Johor terkenal dengan "teluk belanga"? Sejak bila pula samping orang-orang Johor di luar? Bukankah baju Melayu lelaki Johor yang kacak bergaya berada di luar dan sampingnya di dalam? Lagi satu songkok orang-orang Johor tingi-tinggi boh! Ini malaun bikin malu sama anak Johor sahaja. 

1 Apek @limkitsiang Bayar RM100 Supaya Orang Datang Ceramah? Patutlah Ramai Datang #TolakPR #LainKalilahLim Kit Siang sering melaungkan kebanggaan kerana ramai masyarakat Cina membanjiri ceramah-ceramah beliau. Akhirnya kebenaran terserlah. Lihat saja video di atas. Beliau kantoi apabila ramai yang menghadiri ceramah beliau semata-mata untuk dibayar RM100 setiap orang. DAPig mengkritik BN setiap hari kerana kononnya "membeli undi" namun sebenarnya DAPig lebih lagi tahap kesyaitanannya. Menurut warga tua yang ditemuramah dalam video ini, jika tidak diberi wang RM100 itu tiada seorang pun akan dating mendengar ceramah Lim Kit Siang di Johor. Slogan "Ini Kalilah" di Johor sudah bertukar jadi "Lain Kalilah"!

6 Calon PGayR Pedu Tipu Rakyat! Gila Meroyan Letak Pangkat Ir Pada Namanya #TolakPR #LainKalilah


Panas!!! Satu laporan polis telah dibuat di Balai Polis Kuala Nerang, Kedah, melibatkan penyamaran dan pemalsuan maklumat calon PGayR DUN Pedu N08, Ir. Zamri Yusuf. Beliau dikatakan gila meroyan meletakkan Ir. di permulaan namanya. Semakan mendapati beliau bukanlah Profesional Kejuruteraan Berdaftar (Ir.) sebaliknya berdaftar hanya sebagai Siswazah Kejuruteraan pada 1992 dengan nombor pendaftaran 19241A. 

Semua banner Zamri diletakkan Ir. adalah untuk menipu pengundi DUN Pedu. CTS rasa calon ini sama spesis dengan bekas Menteri Besar Perak. Nizar Jamaluddin yang sehingga kini meletakkan MB (Menteri Besar?) di permulaan nama di dalam nama akaun laman sosial Twitternya. Ini Pakatan Pakatan Haram. Ini Pakatan Penipu Rakyat.

8 Pelantar Minyak @hajihusammusa Sudah Ditemui Di Putrajaya


Telaga minyak Husam Musa sudah ditemui. Patutlah juak-juak PAS dan pemimpin Pakatan Haram beria-ia hendak menurunkan harga minyak. Rupanya mereka hendak menurunkan harga minyak RON92. Errr ... ada lagi ka RON92? Yang CTS tahu RON95 dan RON97 ada la. Nampak tak penipuan mereka. Nanti apabila menang, mereka akan kata kami hanya janji RON92, sedangkan RON92 sudah tidak ada di pasaran. Nampak tak pembohongan ni? Rakyat Malaysia semuanya pandai-pandai. Yang baghal dan kurang cerdik semuanya ada dalam Pakatan Haram.

10 Belasan Ribu Hadir Ke Ceramah Yaakob Sapari Sehingga Tenggelam Ceramah Tun Dr Mahathir Di Shah Alam


Gambar di atas adalah gambar ceramah Calon PGayR Kota Anggerik, Yaakob Sapari berdekatan 7Eleven, Bukit Subang. Menurut adik CTS yang hadir dalam majlis berkenaan, kehadiran adalah sekitar 50 orang. Itu termasuklah pengikutnya dan kebanyakan yang hadir hanya duduk atas motor sahaja. Mat-mat motor adalah berbelas orang. Tajuk ceramah "Tawan Putrajaya". Memang tawan sungguh Putrajaya dengan bala tentera seperti ini.

Nun di sebalik sana, di Seksyen 6, Shah Alam, calon-calon Yang Berhormat dari Barisan Nasional diperkenalkan kepada Rakyat Shah Alam. Calon Parlimen Shah Alam, Datuk Zulkifli Noordin memulakan ceramah yang berapi dan bersemangat. Ini disusuli dengan tetamu kehormat yang disayangi Rakyat, Tun Dr Mahathir Mohamed berbual mesra dengan pengundi-pengundi Shah Alam menyampaikan amanat beliau menjelang PRU-13. Kehadiran tidaklah seramai ceramah Yaakob Sapari. Adalah melebihi 10,000 orang.May 1, 2013

10 Tanah Atas Nama @nikabdulaziz Adalah Merupakan Amanah Kepada PMBK, 13 Lot Tanah Atas Nama Isteri Beliau Bagaimana?


Kita menerima dengan hati yang tenang kenyataan akhbar di atas bagi membuktikan bahawa kezuhudan Menteri Besar Kelantan masih tidak terusik. Beberapa persoalan berikut perlu dijawab oleh juak-juak PAS bagi menjernihkan keadaan:

1. Kalau Nik Aziz Nik Mat dikatakan memegang amanah, bagaimana pula dengan tanah yang dinamakan atas nama isteri beliau, Tuan Sabariah Tuan Ishak, yang turut memiliki 13 lot tanah di sekitar jajahan Kota Bharu dianggarkan bernilai jutaan ringgit, termasuk dua lot tanah di Pulau Melaka yang telah dipajakkan selama 40 tahun kepada Petronas Dagangan Berhad bagi membina stesen minyak milik keluarga? Isteri beliau memegang tanah atas kapasiti PMBK juga kah?

2. Apa itu PMBK? Perbadanan Menteri Besar Kelantan!!! Kenapa bukan Perbadanan Kemajuan Negeri Kelantan? Atau kenapa bukan Perbadanan Kebajikan Rakyat Kelantan? Atau kenapa bukan Perbadanan Negeri Kelantan sahaja? Kenapa kena ada Perbadanan Menteri Besar Kelantan?Ramaikah MB Kelantan dan kenapa kebajikan MB saja diperbadankan?

3. Bukti secara terperinci surat Ikatan Amanah bertarikh 05 November 2007, yang ditandatangani oleh Menteri Besar dan Ahli Lembaga Pengarah PMBK, perlu diwartakan untuk tatapan Rakyat. Setakat teks kenyataan akhbar, siapa sahaja boleh lakukan. Tambahan lagi kalau diteliti senarai yang menduduki Ahli Lembaga Pengarah PMBK, yang terdiri daripada kroni dan anak beranak, status kedudukan tanah-tanah berkenaan untuk kepentingan Rakyat Kelantan masih boleh dipertikaikan.

10 Ceramah DAP Di Taman Sutera Mengamit 30,000 Rakyat? Ini Buktinya!!! #TolakPR #Lainkalilah

DAP telah mengistiharkan di dalam laman sosial Twitter bahawa kehadiran Rakyat Johor ke ceramah DAP di padang letak kereta Sutera Mall semalam melebihi 30,000 orang. Seorang rakan yang berada di sana sejak 8.30 malam memberitahu bahawa kehadiran adalah tidak melebihi dari 3,000 orang. Hanya terdapat dua tiga orang Melayu di situ termasuk beliau dan rakannya serta seorang lagi mamat yang menjaga tandas mudah-alih yang diorang sewa itu. Bab spin dalam internet memanglah kepakaran "paid cybertroopers" DAPig!!! Biar gambar sendiri yang berbicara.4 Bukti Cybertroopers PR Gagal Mengedit Gambar Ceramah Untuk Menunjukkan Kebangkitan Rakyat #TolakPR

Ini adalah gambar di sebuah ceramah yang diedit oleh Cybertroopers Pakatan Haram untuk menunjukkan sokongan dan kebangkitan Rakyat. Sayangnya logik akal tidak dipakai dalam mengedit sesuatu gambar. Tambahan lagi, banyak perisian percuma di internet yang membolehkan kita mengenalpasti sesuatu gambar yang tulen dan gambar yang diedit.

Lihat gambar ini, mana logiknya gambar orang semakin jauh semakin besar? Bandingkan dua bulatan merah berkenaan.


Yang ini cara yang paling mudah untuk pembaca-pembaca CTS faham. Gambar ini disimpan dalam bentuk format JPEG. Error Level Analysis (ELA) menunjukkan banyak tompok-tompok putih. Dalam bahasa mudah ianya bermakna banyak pengubahsuaian telah dilakukan. Faham Bang Non?  Sekian, terima kasih.

5 @anwaribrahim Sekali Lagi Cuba Memfitnah SPR Dalam Isu Penyimpanan Peti Undi Awal #TolakPR #TolakPeliwat


Bapa Pembohong Negara ini sekali lagi buat fitnah ke atas SPR. Katanya akan berlaku manipulasi ke atas peti undi awal yang disimpan di balai polis yang kononnya dibiarkan bebas tanpa pengawasan. Buat pengetahuan pembaca CTS, peti undi awal telah dan sedang disimpan di lokap polis yang berhampiran tempat pengundian dengan pengawasan rapi. 

CTS pernah hadir taklimat untuk petugas-petugas SPR. Sekiranya juak-juak Pakatan Haram ragu-ragu akan berlakunya manipulasi ke atas peti undi awal yang disimpan di lokap itu, pihak polis tidak mempunyai bantahan sekiranya wakil calon ingin tinggal di lokap sehingga tarikh pengiraan undi pada 05 May. Dengan syarat duduk di dalam lokap sebelah. Jangan risau, makan tidur pihak polis akan tanggung.

Tambahan lagi, setiap kotak/beg/ peti itu telah ditandatangani dan di "seal" oleh wakil calon-calon yang bertanding. Jadi, tidak akan berlaku penipuan. Semasa membuka kotak/beg/peti tersebut, wakil-wakil calon dan parti mestilah berada bersama semasa membuka kotak/beg/peti tersebut. Ini sepatutnya tidak menjadi sebarang isu. Faham Bang Non?

April 30, 2013

18 @tianchua dan @n_izzah Kantoi Dakwa Dakwat Kekal Hilang Dengan Mudah #TolakPR #GE13

Petang tadi kita dikejutkan dengan drama awal Pakatan Haram apabila belum selesai pengundian awal diadakan ke atas anggota-anggota keselamatan negara, mereka telah mendakwa SPR telah menipu dengan kes dakwat kekal yang cepat hilang.

Di bawah adalah wajah "anggota tentera" yang bersubahat dengan pemimpin Pakatan Haram seperti Tian Chua dan pasangannya Nurul Izzah, untuk membuat laporan ke balai polis kononnya dakwat kekal yang berada dijarinya hilang dengan begitu mudah. 

CTS mendesak Angkatan Tentera Malaysia (ATM) dan Kementerian Pertahanan (MINDEF) mengenalpasti siapakah anggota tentera berkenaan atau seorang penyamar. Kedua, apa hubungan dengan wanita Cina yang memandu disebelahnya. Ketiga, apa hubungannya dengan pemimpin Pakatan Haram seperti Tian Chua dan pasangannya Nurul Izzah.


Bagi menjawab pertuduhan fitnah Tian Chua dan pasangannya Nurul Izzah, berikut adalah video demontrasi mencuci dakwat kekal yang dijalankan oleh anggota polis di Muar, petang tadi. Jelas Bukan? Dakwat kekal tidak boleh dihilangkan dengan sebegitu mudah seperti dakwaan Tian Chua dan pasangannya Nurul Izzah!


Ini lagi satu ujian yang dilakukan oleh orang perseorangan:

Akhir sekali CTS sertakan beberapa drama sinetron juak-juak pembangkang yang berlaku di laman sosial Facebook seperti berikut. Tujuan Pakatan Haram ini amat jelas. Mereka cuba mewujudkan keraguan ke atas SPR dan mereka sedang cuba mewujudkan bibit-bibit rusuhan yang dijangka akan dilakukan pada hari pengundian nanti.

4 Panas!!! Video @chegubard Kantoikan @anwaribrahim Isu SPR Tersebar #TolakPRAnwar Ibrahim kantoi lagi. Kali ini dengan pendedahan daripada calon PGayR DUN Sungai Acheh, Badrul Hisham Shaharin atau lebih dikenali sebagai Chegubard. Dalam masa Ketua Umum PGayR , Anwar Ibrahim dan anaknya, Nurul Izzah, berusaha keras untuk memburukkan SPR, kononnya berlakunya penipuan di dalam daftar pemilih serta perjalanan mengundi sewaktu pilihanraya, hari ini rakyat didedahkan tentang realiti sebenar yang berlaku. 

Ironinya ianya bukan datang dari pemimpin-pemimpin BN malah dari anak saudara Anwar Ibrahim sendiri, Chegubard. Dalam video di atas, Chegubard telah mendedahkan betapa Anwar Ibrahim sendiri menjadi perancang sebenar di dalam penipuan pemilihan parti PGayR. Chegubard juga mendedahkan bahawa Anwar Ibrahim cuba menyogoknya dengan wang ringgit serta jawatan bagi menutup rahsia berkenaan pemilihan parti PGayR sendiri yang disifatkannya sebagai tak adil dan demokrasi. 

CTS ingin bertanya kepada pengundi-pengundi di seluruh negara khususnya di Parlimen Permatang Pauh, adakah kita mahu pemimpin seperti Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri kita? Kalau anak, isteri dan anak saudaranya sanggup ditipu oleh Anwar Ibrahim, apa lagi Rakyat biasa yang tiada kaitan keluarga seperti kita? Jangan biarkan manusia munafik seperti Anwar Ibrahim ini berterusan memperbodohkan Rakyat Malaysia.

11 Video Biadap @anwaribrahim Memberi Tazkirah Di Masjid Teluk Bahang Sehingga Menimbulkan Kemarahan Anak KhariahLawatan Ketua Umum PGayR, Anwar Ibrahim ke Masjid Teluk Bahang malam tadi, untuk berceramah bagi mambantu calon Ahli Parlimen PGayR di situ telah menimbulkan kekecohan. Selepas solat Anwar Ibrahim dan juak-juaknya telah menguasai rostrum kononnya untuk memberi usrah. Sebelum apa-apa, apabila Anwar Ibrahim membacakan sepotong ayat serta menyentuh isu politik, lalu timbul kemarahan dan ketidakpuasan hati di kalangan anak-anak khariah di situ. 

Sejak bila ada kelonggaran untuk calon-calon PRU-13 diberikan peluang untuk berkempen di Masjid. Atas platform apakah Raja China Dolls dan LGBT ini dibenarkan bercakap isu-isu Agama di Masjid? Anwar Ibrahim bercakap mengenai "menyucikan diri"? Piiiirah!!! AJK-AJK Masjid yang biadap membenarkan pencemaran Rumah Allah ini perlu diambil tindakan oleh Majlis Agama Negeri.

17 Panas!!! Video Rakyat Israel Di Jerusalem Berdoa Kemenangan Pakatan Haram Dalam PRU-13 #TolakPR #TolakIsraelVideo di atas wajib ditonton oleh setiap Rakyat Malaysia yang bercita-cita untuk mengundi Pakatan Haram di dalam PRU-13. Video yang disiarkan di Youtube bertajuk "Malaysia Prophecy from Jerusalem" nyata menyerlahkan sokongan Rakyat Israel di Jerusalem yang menyokong penuh perjuangan Pakatan Haram di Malaysia.

Untuk apakah Rakyat Israel menyokong Pakatan Haram di Malaysia sekiranya mereka tidak mempunyai kepentingan? Apa hubungan Pakatan Haram dengan Rakyat dan negara Palestine yang ditakluk Israel? 1 undi untuk Pakatan Haram bermakna 1 undi untuk Israel!!!

April 29, 2013

4 Video Yang Tidak Ingin Anda Lepaskan - Bekas MB Kedah, Ustaz Azizan Tidur Di Sebelah YDP Agong!!! #TolakPAS


Harap-harapnya Rakyat Kedah akan menolak bekas Menteri Besar Kedah, Ustaz Azizan dan Kerajaan PAS Kedah di dalam PRU-13. Tak senonoh betul perangai Ustaz Azizan, bekas Menteri Besar Kedah. Sebelah YDP Agong yang juga Sultan Kedah pun beliau masih boleh tertidur. Bayangkan di tempat-tempat lain. Ingatkan hanya Menteri Besar Kelantan sahaja yang kaki tidur. Rakyat Kedah perlu menukar Menteri Besar dan Kerajaan PAS yang ada agar Kedah boleh membangun dengan lebih maju.

24 Panas!!! @nikabdulaziz Dan Isteri Ada 27 Bidang Tanah Di Sekitar Kota Bharu? Zuhudkah Aku? #TolakPAS


Foto di atas hanyalah 1 daripada 5 muka surat butiran tanah milik bekas Menteri Besar Kelantan, Nik Abdul Aziz Nik Mat. Hasil carian ke atas Pejabat Tanah Dan Jajahan Kota Bharu mendedahkan Nik Aziz Nik Mat dan isteri telah memiliki 27 bidang tanah sekitar bandar Kota Bharu dengan jumlah keluasan lebih kurang 4 ekar setiap satu.

Tiada siapa menyangka bahawa Mursyidul Am Pas ini sebenarnya memiliki sebanyak 14 lot tanah seluas 4.4 ekar (1.76 hektar) di kawasan bernilai tinggi di Bandar Baru Tunjong di sini, dianggarkan bernilai lebih RM4 juta.

Nilai tanah tersebut dikatakan boleh mencecah lebih RM10 juta sekiranya tanah berstatus tanah pertanian itu ditukar kepada komersial, mengambil kira pelbagai projek pembangunan yang akan dilaksanakan di kawasan itu.

Selain Nik Abdul Aziz Nik Mat, isteri beliau, Tuan Sabariah Tuan Ishak turut memiliki 13 lot tanah di sekitar jajahan Kota Bharu dianggarkan bernilai jutaan ringgit, termasuk dua lot tanah di Pulau Melaka yang telah dipajakkan selama 40 tahun kepada Petronas Dagangan Berhad bagi membina stesen minyak.

Kesemua tanah di atas nama Nik Abdul Aziz telah didaftarkan selepas tahun 1990, iaitu ketika beliau memegang jawatan Menteri Besar Kelantan. Zuhudkah aku? 14 tanah yang didaftarkan atas nama Nik Abdul Aziz Nik Mat disertakan di bawah:

6 Tahniah Puan @Rodziah_Ismail Kerana Anda Membuktikan @SinarOnline Menyokong Parti Mana cc. @hussamuddin


Tahniah Puan Rodziah Ismail, calon PGayR DUN Batu Tiga kerana anda telah berjaya mendedahkan "musang berbulu ayam" di kalangan akhbar tempatan. Selama ini akhbar harian terbitan Karangkraf Sdn Bhd ini sentiasa berdolak dalik dan kononnya tidak berpihak di dalam membuat laporan. Surat khabar "non-partisan" kononnya yang memberikan laporan dan ulasan yang adil.

Dengan sokongan terbuka yang diberikan oleh akhbar berkenaan kepada calon PGayR, kita sekarang boleh mengesahkan kedudukan akhbar berkenaan. Jadi janganlah berpura-pura lagi. Sinar Harian tidak kurang lebih seperti akhbar yang lain seperti Utusan Malaysia, Haprakdaily maupun Suara Keldaian. Slogan "Telus & Tulus" akbar Sinar Harian hanya untuk Pakatan Haram semata-mata, bukan?

2 Kemaruk Dengan Sokongan Artis, Akaun Twitter Johan Raja Lawak Dipalsukan cc. @JohERAJohERA #TolakPRKita tahulah hanya golongan artis yang menapous sahaja yang berminat untuk menyertai Pakatan Haram. Artis-artis seperti Abby Abadi, Dayang Ku Intan, Aishah, Mustafa Kamal dan nama-nama lain yang sebutpun peminat tak kenal. Kalau mengharapkan artis-artis baru tidak ramai yang berani memberikan sokongan yang terbuka menyokong Anwar Ibrahim dan Pakatan Haram. Sama ada Pakatan Haram tidak menjanjikan sesuatu untuk masa depan mereka atau mereka geli untuk bersama Pakatan LGBT, CTS tak tahulah.

Terdesak hendak menunjukkan bahawa mereka juga mempunyai artis yang terkini dan "up to date", maka akaun beberapa artis terpaksa dipalsukan. Salah satunya adalah akaun Johan Maharaja Lawak. Kita dapat lihat ini adalah tindakan yang terdesak. Semakin dekat 05 Mei, semakin banyak penipuan yang dibuat oleh juak-juak Pakatan Haram semata-mata untuk meraih undi.

3 Ada Telorkah @hajihusammusa Sambut Cabaran Debat @syedazidi a.k.a Blogger Kickdefella? #TolakPAS


Sepanjang kempen PRU-13, sudah ada dua orang pemimpin pembangkang yang menolak pelawaan berdebat daripada pemimpin-pemimpin Barisan Nasional walaupun Pakatan Haram selama ini mendabik dada bahawa merekalah jaguh keterbukaan dalam komunikasi. Pertama, Raja Orator Retorik Pakatan Haram, Anwar Ibrahim, gagal untuk menyahut panggilan debat calon BN Permatang Pauh, Dr Mazlan Ismail walaupun bekas Mufti Perlis, Dr Mohd Asri sudah bersetuju untuk menjadi moderatornya. 

Kedua, calon PAS Parlimen Shah Alam, Khalid Samad, terpaksa menolak pelawaan debat Datuk Zulkifli Noordin atas alasan beliau telah mendapat nasihat daripada Boss Anwariste, Anwar Ibrahim, agar tidak meneruskan debat tersebut. Semalam, blogger terkenal Kelantan yang telah disaman oleh calon Parlimen Putrajaya, Husam Musa telah mencabar beliau untuk berdebat. 

Tajuk debat adalah berkisar kepada kegagalan Husam Musa untuk menunaikan janji-janji beliau di Kelantan. Adakah Husam Musa juga tiada telor seperti Khalid Samad dan Anwar Ibrahim yang tidak berani berdebat dengan calon lawan mereka di Parlimen masing-masing, atau adakah Husam Musa sekadar jaguh kambing jamnapari?

April 28, 2013

31 Poster Besar @nikabdulaziz Dalam Ruang Solat!!! Rosak Sudah Juak-Jauk Ni #TolakPAS


Semakin hari semakin sesat puak-puak ini. Diharap poster besar Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat ini berada di surau atau ruang sembahyang di Kelantan. Negeri-negeri lain tidak taksub sehingga sebegini rupa. Tidak cukupkah gambar-gambar Nik Aziz Nik Mat diletakkan di serata tempat di luar. Sampai dalam ruang sembahyangpun nak letak? Besar bagak pulak tu? 

Nasib baiklah gambar itu tidak diletakkan membelakangi arah Kaabah. kalau tidak sia-sia sembahyang seperti menyembah gambar Pok Nik. Walau bagaimanapun kita sudah nampak, sedikit demi sedikit perangai syiah yang mengagungkan pemimpin secara keterlaluan sudah menular di dalam PAS.

14 Mahasewel Yang Sewel - Buat Demo Dan Serah Memorandum Ke PWTC Hari Cuti!!! #TolakPRPakatan Haram sudah terdesak hendak kalah besar di dalam PRU-13. Menolak untuk menggunakan kempen yang bersih di dalam PRU-13, Pakatan Haram telah menggunakan mahasewel-mahasewel untuk berdemo, berarak dan membuat kacau. Haprakdaily setelah menggunakan perisian Microsoft Excel milik DAPig telah membuat kiraan sebanyak 2,000 orang! 

Hakikatnya tidak sampai 200 orang yang berjaya dikumpul dalam perarakan mahasewel ini. Perarakan tersebut bermula jam 2.30 petang dengan himpunan di Dataran Merdeka sebelum bergerak ke Bangunan UMNO kira-kira 3.15 petang melalui Jalan Putra. Memang sewel dan bangang mahasewel-mahasewel ini. Kenapa CTS berkata demikian?

1. Yang bertanding di dalam PRU-13 adalah Barisan Nasional. Yang pergi serang UMNO kenapa? Takut sangatkah Pakatan Haram dengan kekuatan UMNO dan sokongan Rakyat kepada UMNO?

2. Yang pergi berdemo dan berarak hari Sabtu dan Ahad ini kenapa? Orang bercutilah Hari Sabtu dan Ahad, bodoh!!! Hang nak bagi memorandum dekat siapa? Pak Guard? Sekarang semua wakil rakyat dok kawasan masing-masing berkempen, mahasewel nak jumpa siapa kat PWTC? Makcik Cleaner?

Iniyang dikatakan bodoh tidak boleh diajar,pandai tidak boleh diikut!!!
 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates