April 20, 2013

36 Gambar Sekitar Penamaan Calon - Terdesak Sangatkah Hingga Terpaksa Sembahyang Di Atas Jalan?Niat sembahyang kerana Allah atau sekadar untuk menunjuk-nunjuk? Tiada lagikah surau atau Masjid terdekat yang boleh disinggah untuk menunaikan Sembahyang Fardhu? Penamaan calon bermula jam 9.00 pagi dan habis sebelum tengah hari. Ini sembahyang Dhuha atau sembahyang tolak bala? Jangan diikut sangat perangai Anwar Ibrahim yang sembahyang atas jalan untuk menunjuk-nunjuk. Kita andaikan sahajalah mereka ini golongan alim ulama yang air sembahyang sentiasa lekat di badan dan masih tidak terbatal.

7 DAP Akan Kekal Megah Di Malaysia Dengan Sokongan Anak-Anak Melayu Ini
Ini gambar-gambar sekitar penamaan calon di Puchong. Begitu bangganya ibu bapa ini melihat anak-anak mereka berbangsa Melayu Islam memikul dan membawa bendera DPig. DAPig akan kekal megah di Malaysia sekiranya keldai-keldai ini terus berkhidmat untuk Tuan mereka. Lim Kit Siang baru sahaja mengumumkan akan menggunakan lambang PAS di dalam PRU-13, juak-juak PAS sudah teruja, walaupun mereka tidak sedar mereka tertipu. DAPig hanya mempermainkan mereka. Tiada lambang PAS digunakan oleh calon-calon DAPig di dalam PRU-13. Juak-juak PAS hanyalah keldai tunggangan DAPig semata-mata.

5 Gambar-Gambar Tun Dr Mahathir Di Penamaan Calon Yang Tidak Mungkin DiSiarkan Oleh Haprakdaily Dan Keldaiandaily
Kasih Ibu membawa ke syurga, Kasih Ayah bahagia sepanjang masa. Begitulah perumpamaan yang dapat digambarkan di sekitar majlis penamaan calon N4 Ayer Itam bagi Barisan Nasional, Dato Mukhriz Tun Mahathir. Orang yang pernah digelarkan "Firaun" ini oleh juak-juak pembangkang, tidak betah dan segan silu untuk duduk di tebing longkang bagi menantikan proses penamaan calon anaknya selesai. Tahniah Tun. Kami sayang Tun. Semoga Tun dipanjangkan umur dan dirahmati Allah. Amiin.

April 19, 2013

9 Sandiwara Air Mata Lim Kit Siang Menjadi Murahan Dengan Tersiarnya Surat Dari Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia


Lim Kit Siang dalam sidang akhbar yang diadakan tengahari 19 April 2013, menitiskan air mata kerana menuduh Jabatan Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (ROS), Barisan Nasional (BN) & Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) mensabotaj peluang beliau menang di Parlimen Gelang Patah. 

Sudah-sudahlah orang tua nak mampus menangis. Buruk nampak muka. Hebat sungguh mainan simpati yang cuba dimainkan oleh Lim Kit Siang. Sebuah drama murahan opera Cina yang memualkan. ROS sudah pun menjelaskan dalam surat di atas bertarikh hari yang sama, meyatakan  bahawa DAPig boleh menggunakan logo parti itu untuk PRU-13. 

Jadi DAPig tidak perlu bersandiwara bahawa parti itu diharamkan sehingga perlu menggunakan lambang PAS. Tak payah mengkaburi mata rakyat dan tak payah DAPig terus berlakon seolah-olah menjadi mangsa “pembunuhan politik”. Teruk benar skrip drama hangpa!!!

17 Biadap!!! Pengurus Cawangan Hong Leong Bank Ugut Kakitangan Undi DAP!


DAPig sudah mula menunjukkan taringnya dengan orang-orang Melayu. Kejadian terbaru di mana seorang Pengurus Cawangan Hong Leong Bank Berhad yang beralamat di Nusa Bestari, Skudai, Johor Bharu, Johor telah membuat ugutan terhadap kakitangan-kakitangan Melayu di bawah seliaannya di dalam satu mesyuarat pada 18 April 2013, jam 9.00 malam, supaya memberi undi kepada calon DAPig di dalam PRU-13. Antara ayat yang digunakan oleh Pengurus Cawangan adalah seperti berikut:
"THOSE WHO VOTE FOR BN WILL LOSE THEIR JOB, MUST VOTE FOR DAP"
(Mereka yang mengundi BN akan kehilangan pekerjaan, mesti mengundi DAP)
Berikutan dengan itu, satu laporan Polis telah dibuat oleh pekerja-pekerja yang berkaitan seperti lampiran di atas. Maklumat Pengurus Cawangan Bank tersebut adalah seperti berikut:Nama: Sylvia Kueh.
Bangsa: Cina.
Jawatan: Pengurus Cawangan, HongLeong Bank Berhad
Alamat Kejadian: Hong Leong Bank Berhad, Nusa Bistari, No 2A, Jalan Jati, Taman Nusa, Bistari Jaya, Johor Bharu, Johor
No Tel HP: 0137707588
No Tel Pejabat: 07-5112826

DAPig belumpun menang dan memerintah di Johor, perangai sudahpun seperti komunis. Bayangkan sekiranya Pengerusi DAPig, Lim Kit Siang, menang di Parlimen Gelang Patah? Apa akan berlaku kepada Melayu-Melayu Johor?

5 Dr Mazlan Ismail Cabar @AnwarIbrahim Berdebat Dan Dr Asri Setuju Jadi Moderator, Tunggu Apa Lagi Pak Syeikh?Meroyan sangat Ketua Umum PGayR ingin berdebat. Sekarang ruang dan peluang sudah terbuka. Calon Barisan Nasional (BN) Permatang Pauh, Dr Mazlan Ismail telah secara terbuka menjemput Anwar Ibrahim untuk berdialog atau berdebat. Lebih menarik, Bekas Mufti Perlis, Dr Mohd Asri, telah bersetuju untuk menjadi moderatornya.

Nah! Sekarang tunggu apa lagi. Sibuk sangat untuk berdialog, berdebat ... tunggu apa lagi? Berdebat dan berdialog sajalah dan memberitahu Rakyat Permatang Pauh apa yang Anwar Ibrahim telah lakukan untuk Rakyat Permatang Pauh selama ini. Apa pembangunan semenjak beberapa abad Anwar Ibrahim dan keluarga bertapak sebagai Wakil Rakyat di situ. 

Kita berharap Dr Mohd Asri dapat berlaku adil. Ya lah, seorang hanya dapat Ijazah Am Kelas 3, Jurusan Bahasa. Itupun ada cakap-cakap bahawa Ijazahpun tak ada. Sedangkan seorang lagi ada Ijazah Kedoktoran di dalam bidang Kejuruteraan. Nampak macam tidak seimbang sahaja dialog/perdebatan ini. Kalau sembang kedai kopi boleh lah kot?

3 @zulkiflinoordin Terkhilaf 10 Tahun Dulu, Beliau Sudah Minta Maaf, Apa Isunya Lagi?


Juak-juak PGayR mula memainkan video yang dikatakan mantan peguam Anwar Ibrahim, Datuk Zulkifli Noordin telah menghina masyarakat India. Tonton video berkenaan di sini. Video mengenai ucapan ceramah Zulkifli Noordin yang berusia 10 tahun itu mula dimainkan oleh juak-juak PGayR apabila mendapat tahu Zulkifli Noordin telah dicalonkan untuk Parlimen Shah Alam di bawah lambang Barisan Nasional, menentang penyandang dari PAS, Khalid Samad.

Juak-juak PGayR memang hipokrik. Selama 10 tahun ucapan berkenaan dibuat, tiada sebarang video yang dikeluarkan. Kenapa baru sekarang video berkenaan dikeluarkan? Apakah ini bermaksud di dalam PGayR, pemimpinnya boleh menghina Agama lain dan apabila keluar parti LGBT berkenaan, segalanya menjadi dosa besar belaka?

Zulkifli Noordin sudahpun meminta maaf kepada masyarakat India di atas kekhilafan yang dibuatnya 10 tahun yang lalu. Hendak suruh beliau buat apa lagi? Apabila hampas-hampas UMNO masuk Pakatan Haram mereka boleh menjadi sesuci bayi, apakah kesalahan Zulkifli Noordin terlalu besar untuk dimaafkan? Apakah masyarakat India bukan masyarakat yang pemaaf? Setidak-tidaknya masyarakat India perlu mengambil kira permohonan maaf yang dilakukan oleh Zulkifli Noordin, di sini.

Zulkifli Noordin telah melakukan kesilapan 10 tahun lalu, ketika menjadi ahli PGayR cum PAS, di mana kita cukup kenali bahawa PAS 10 tahun lalu adalah parti yang ekstremis agama. Naib Presiden PAS Salehuddin Ayub juga pernah menghina masyarakat Hindu dengan mengeluarkan kenyataan "Perayaan Thaipusam itu sama seperti demontrasi jalanan". Kenapa ini tidak dipertikaikan oleh juak-juak Pakatan Haram? 

Sudah lupakah juak-juak Pakatan Haram apabila "YB Mike" telah menghentam Mantan Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim kerana merobohkan kuil secara sembrono. Lupa? Lihat videonya di sini. Akhir sekali, CTS kemukakan satu video yang dimuatnaik oleh ID individu berbangsa India, Suntherreswaran Santhana Moorthi. Video ini telah mencatatkan tontonan lebih 50,000 selepas dua hari! Link videonya di sini. Renung-renungkanlah.

April 18, 2013

9 Ratusan Ribu Membanjiri Dataran Shah Alam Untuk Mendengar "Manifesto Bukan Janji" Pakatan Haram


Anda boleh menipu orang sekali, tetapi anda tidak boleh menipu orang berkali-kali. Itulah falsafah atau kata-kata hikmah yang selalu kita dengar. Jam menunjukkan pukul 9.30 malam. Majlis bermula sejak Maghrib lagi. Pelbagai acara terhidang namun majlis tetap suram.

Tidak seperti pembentangan Akujanji Janji Ditepati Barisan Nasional, yang dihadiri ribuan orang semalam, majlis pembentangan "Manifesto Bukan Janji" Pakatan Haram gagal mengamit kehadiran Rakyat Selangor. Apakah Rakyat Selangor sudah muak? Apakah Rakyat Selangor tidak sanggup ditipu lagi?

Cita-cita juak-juak Anwar Ibrahim ini amatlah tinggi. Hendak buat majlis perbentangan manifesto pun diadakan di Dataran Shah Alam. Lihatlah gambar-gambar yang CTS ambil. Berapa kerat orang yang datang? Semoga istiqamah Rakyat Selangor menolak Pakatan Haram Selangor diterjemahkan di peti-peti undi pada 5 May 2013 nanti. Ini kalilah, In Sha Allah.0 Rakyat Selangor Hayatilah "Akujanji Janji Ditepati Barisan Nasional Selangor PRU-13" - Ini Kalilah! #Vote4BN


2 Kesian @AnwarIbrahim Masih Meroyan Untuk Berdebat Dengan PM @NajibRazak


Tersenyum CTS melihatkan kesungguhan keldai tunggangan Pakatan Haram, BERSIH sibuk mengadakan debat di antara Anwar Ibrahim dan Perdana Menteri Malaysia, DS Najib Tun Razak yang bertempat di Kuala Lumpur Selangor Chinese Association Hall. Untuk apa sebenarnya debat ini hendak diadakan? Untuk membincangkan manifesto? Bukankah Manifesto Pakatn Haram "Manifesto Bukan Janji"? 

Kalau bukan janji apa yang hendak diperdebatkan? DS Najib pada masa yang sama mempunyai agenda yang lebih penting terutama untuk Rakyat Selangor. Beliau pada masa Anwar membebel mengungkapkan janji kosong, DS Najib berada di Shah Alam Convention Centre untuk membentangkan "Akujanji Janji Ditepati Barisan Nasional Selangor". 

Pakatan Haram boleh berbangga mempunyai seorang ketua yang pandai "orator". Kami tidak mahukan pemimpin kami yang pandai bercakap. Kami penyokong-penyokong Barisan Nasional mahukan pemimpin kami yang kurangkan bercakap dan bekerja untuk Rakyat. Kriteria itu ada pada DS Najib. Tidak perlu berdebat sekiranya sebagai Penasihat Ekonomi Selangor, Anwar Ibrahim sendiri telah gagal untuk melunaskan janji-janji manifesto PRU-12. Lagi mahu berdebat ka?April 17, 2013

26 Masihkah DS @NajibRazak Mahu Menyimpan Kakitangan "Musang Berbulu Ayam" Seperti Ini Di Jabatan Perdana Menteri?


Ini adalah satu contoh terbaik gunting di dalam lipatan dan duri dalam daging. Jika dibiarkan berterusan daging akan menanah dan menjadi busuk. Berkhidmat paling hampir dengan Perdana Menteri iaitu di Jabatan Perdana Menteri tetapi menjadi dalang kepada Pakatan Haram.

Gaji yang diperolehi, bonus, elaun dan sebagainya yang datang dari poket kerajaan nampaknya langsung tidak dihargai oleh pemuda ini.  Apa lagi yang kurang?  Kenapa tidak bersyukur dengan rezeki yang diperolehi hasil berkhidmat dengan kerajaan kenapa tidak berhenti dan makanlah dari hasil yang diberikan oleh Pakatan Haram.

Soalan serius CTS tanyakan kepada Dato Seri najib Tun Abdul Razak, masih mahukah Dato Seri menyimpan pemuda ini di Jabatan Perdana Menteri?

4 Dulu Peserta Ladang Rakyat Nak Dapat Dividen Kena Indoktrinasi, La Ni Kena Sedekah RM100 Duit PRU-13! Zalim!!!


Nota Buat Semua Pembaca CTS: Dato Seri Noh Omar, calon BN Parlimen Tanjung Karang baru sahaja kehilangan Bondanya sebentar tadi. CTS merakamkan ucapan takziah buat Dato Seri sekeluarga. Jenazah akan dikebumikan di Tanjung Karang 10.00 pagi esok. Semoga roh Allahyarhamah dirahmati oleh Allah. Al Fatihah.

Posting Asal:

Ingat untungkah nak jadi peserta Ladang Rakyat? Masih ingatkah kejadian pada awal Februari tahun ini. Peneroka Ladang Rakyat dikehendaki hadir satu majlis indoktrinasi yang kononnya di panggil "Jati Diri Ladang Rakyat". Kehadiran program Jati Diri kepada peserta Ladang Rakyat adalah wajib. Yang tidak hadir akan dilucut kelayakan untuk mendapat dividen Ladang Rakyat.

Sebenarnya program ini merupakan sessi menindroktrinasi dakyah PAS dengan menggunakan unsur ugutan dan agama Islam untuk menakut-nakutkan para peserta yang terpaksa mengikut kehendak PAS dalam mana-mana program anjuran mereka seperti demo BERSIH, meramaikan majlis PAS dan banyak lagi aktiviti untuk menepati hasrat parti.

Sekarang lain pulak halnya. Belum pun habis kontroversi indoktrinasi Ladang Rakyat di Kelantan, PAS Kelantan dikatakan telah meminta peserta-peserta Ladang Rakyat memberikan derma wajib berjumlah RM100 setiap peserta untuk dana PRU13 DUN Demit.

Peserta-peserta diminta membawa wang itu pada majlis penerimaan cek dividen. Beri dividen kemudian peserta diwajibkan menderma pula. Akhirnya nama saja peserta Ladang Rakyat tapi bukan buka ladang dan perbaiki ekonomi diri dan keluarga tapi jadi lembu yang diperguna PAS. Hamjad betul!!!

April 16, 2013

17 Usaha Terdesak Pembangkang Yang Kecut Perut Dengan Datuk @MukhrizMahathir Bertanding DUN


Pakatan Haram mula kecut perut apabila bekas Ahli Parlimen Jerlun, Datuk Mukriz Tun Mahathir dicalonkan untuk kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) di dalam PRU-13. Teka teki siapa Menteri Besar Kedah yang baru terjawab apabila Datuk Mukriz hanya dicalonkan di DUN sahaja dan tidak juga di Parlimen. Pakatan Haram mulai gusar apabila Datuk Mukhriz yang pernah ditawarkan kerusi selamat di DUN Langkawi secara "gentlemen" menolak dan memilih untuk berkhidmat di N4 Ayer Itam, salah satu DUN di dalam Parlimen Jerlun. 

Sukacita CTS ingatkan juak-juak Pakatan Haram bahawa Datuk Mukhriz menang di Jerlun di dalam kubu kuat PAS pada tahun 2008, dan tidak meninggalkan Rakyat di sana untuk bertanding di tempat selamat. Oleh itu, tidak perlulah menghantar tidak sampai sepuluh orang memegang sepanduk bodoh untuk menunjukkan bahawa berlaku pertentangan Rakyat Kedah yang mahukan Datuk Mukhriz sebagai Menteri Besar Kedah yang baru. Ini kerja baghal namanya.

5 Senarai Penuh Calon-Calon Barisan Nasional Untuk PRU-13 #Vote4BN

Berikut adalah senarai penuh calon-calon Barisan Nasional untuk PRU-13 bagi 13 negeri di Malaysia:

Calon BN Perlis:

Calon DUN Sanglang - Bakal MB Perlis In Sha Allah
Parlimen Padang Besar : Datuk Zahidi Zainul Abidin
DUN Titi Tinggi : Khor Hock Kong
DUN Beseri : Datuk Mat Rawi Kassim
DUN Chuping : Pn Asmaiza Ahmad
DUN M Air : Khairi Hasan
DUN Santan : Sabry Ahmad

Parlimen Kangar : Ir Shaharuddin Ismail
DUN Bintong : Hjh Rela Ahmad
DUN Sena : Abd Jamil Saad
DUN Indera Kayangan : Dr Por Choo Chor
DUN Kuala Perlis : Mat Hassan
DUN Kayang : Ahmadbakri Ali

Parlimen Arau : YB Ds Shahidan Kassim
DUN Pauh : Azlan Man
DUN Tambun Tulang : Dato' Ismail Kassim
DUN Guar Sanji : Japferi Othman
DUN Simpang Empat : Nurulhisham Yaakob
DUN Sanglang : Ustaz Fathul Bari Mat Jaya

Calon BN Kedah:

P04 Langkawi – Datuk Nawawi Ahmad
N1 Ayer Hangat – Mohd Rawi Abdul Hamid
N2 Kuah – Norsaidi Nayan (Ketua Pemuda Langkawi)

P05 Jerlun - Datuk Othman Aziz
N3 Kota Siputeh – Datuk Abu Hasan Sarif
N4 Ayer Hitam  Datuk Mukhriz Mahathir

P06 Kubang Pasu – Datuk Johari Baharom
N5 Bukit Kayu Hitam – Ahmad Zaini Japar
N6 Jitra – Amiruddin Omar

P07 Padang Terap – Datuk Seri Mahdzir Khalid
N7 Kuala Nerang – Badrul Hisham
N8 Pedu – Kama Nooriah Ibrahim

Pokok Sena – Datuk Sahlan Ismail
Bukit Lada – Ahmad Lebai Sudin
Bukit Pinang – Mokhtar Md Noor (Pokok Sena Umno permanent chief)

Derga – Dr Cheah Soon Hai
Alor Star – Datuk Seri Chor Chee Heung
Bakar Bata – Datuk Ahmad Bashah Md Hanipah
Kota Darul Aman – Loh Gim Hooi (Alor Star MCA division secretary)
Alor Mengkudu  - Sharifah Maznah Syed Kassim Barakbah (Alor Star Wanita chief)
Kuala Kedah – Dr Zaki Zamani Abdul Rashid
Pengkalan Kundor – Norhasnita Md  Isa (Kuala Kedah Wanita chief)
Kubang Rotan -  Datuk Latt Shariman
Anak Bukit – Datuk Hashim Jahaya
Pendang – Datuk Othman Abdul
Sungai Tiang – Datuk Suraya Yaacob
Tokai - Najmuddin
Jerai -  Datuk Seri Jamil Khir Baharom
Sungai Limau – Fadzilah Mohd Ali (division deputy chief)
Guar Chempedak – Datuk Dr Ku Abd Rahman Ku Ismail
Gurun – Dr Leong Yong Kong
Sik – Dr Mansor Abdul Rahman
Belantek Datuk Mohd Tajudin Abdullah
Jeneri
Merbok – Prof Ismail Daud
Tanjung Dawai – Datuk  Tajul UrusMat Zain
Bukit Selambau – M. L. Maran
Sungai Petani Dr Shamsul Anuar Ismail (Sungai Petani Umno information chief)
Pantai Merdeka – Datuk Ali yahaya
Bakar Arang Dr Lee Yean Wang (Kedah MCA deputy secretary)
Sidam – Bee Shiong Heng (Sungai Petani Gerakan assistant secretary)
Baling  - Datuk Abdul Azeez Rahim
Bayu -  Datuk Azmi Che Husain
Kupang  - Harun
Kuala Ketil – Khairul Azhar (Baling Youth chief)
Padang Serai - Datuk Heng Seai Kie
Merbau Pulas -
Lunas – S. Ananthan
Kulim Bandar Baharu – Datuk Abdul Aziz Sheikh Fadzir
Kulim – Chua Thiong Ghee

Calon BN Pulau Pinang:

P041 Kepala Batas - Datuk Rizal Marican
N01 Penaga - Mohd Zain b Ahmad
N02 Bertam - Sharizul Ahmad
N03 Pinang Tunggal - Datuk Roslan Saidin

P042 Tasek Gelugor - Shahabudin Yahaya
N04 Permatang Berangan - Omar haji hamid
N05 Sungai Dua - Mohd Yusoff Mohd Noor
N06 Teluk Air Tawar - Datuk Jahara Hamid

P043 Bagan - Chua Teik Seang
N07 Sungai Puyu - Sam Yu Keong
N08 Bagan Jermal - Tan Chuan Hwa
N09 Bagan Dalam - Karupanan

P044 P. Pauh - Dr. Mazlan Ismal
N10 Seberang Jaya - Datuk Nasir Abdullah
N11 Permatang Pasir - Anuar yahaya
N12 Penanti - Ibrahim Ahmad

P045 Bukit Mertajam - Goey Guan Liang
N13 Berapit -  Lau Chek Tuan
N14 Machang Bubuk - Tan Lok Hia
N15 Padang Lalang - Tan Tek Chey

P046 Batu Kawan - Gobalakrisnan a/l Muniandy
N16 Perai - Krishnan Legumaran
N17 Bukit Tengah - Teng Chang Yeow
N18 Bukit Tambun - Lai Chu Ha

P047 Nibong Tebal - Datuk Zainol Abdul Rashid
N19 Jawi - Tang Cheng liang
N20 Sungai Bakap - Mohd Fuad Mat Isa
N21 Sungai Acheh - Dato Mahmud Zakaria

P048 Bukit Bendera - Teh Liow Meng
N22 Tanjung Bunga Chia Kuan Chai
N23 Air Putih - Tan Keng Keong
N24 Kebun Bunga - Ng Ching Wey
N25 pulau tikus Rohina yap

P049 Tanjung - Eng Song Keng
N26 Padang Kota - OoTeong Keong
N27 Pengkalan Kota - Loh Poh chai
N28 Komtar

P050 Jelutong - Ng Fock Onn
N29 Datuk Keramat - On Tiang Lai
N30 Sungai Pinang - Thor Teong Ee
N31 Batu Lanchang - Lee Boon Teng

P051 Bukit Gelugor - Teh Beng Yam
N32 Sri Delima - Lau Joo Hiang
N33 Air Itam - Loh Jia Seng
N34 Paya Terubong - Oh Wan Liow

P052 Bayan Baru - Tang Yeap Seng
N35 Batu Uban - Loh Beng Sia
N36 Pantai Jerejak - Wong Man Ho
N37 Batu Maung - Mansor Musa

P053 Balik Pulau - Dato Helmi Yahaya
N38 Bayan Lepas - Noordin Ahmad
N39 Pulau Betong - Mohd Farid Saad
N40 Teluk Bahang - Shahidan Ayob Mustaffa

Calon BN Melaka

P Jasin - Datuk Ahmad Hamzah
N Merlimau - Roslan Ahmad
N Rim - Datuk Ghazale Mohamad
N Sungai Rambai - Datuk Hasan Rahman
N Serkam - Zaidi b Attan
N Bemban - Ng Choon Too

P Kota Melaka - Wee Kok Wah
N Kesidang - Lim Eng Teck
N Kota Laksamana - Datuk Chiew
N Duyong - Datuk Gan Tian Loo
N Telok Emas - Datuk Latiff Thamby Chik
N Bandar Hilir - Lee Swan Choo

P Alor Gajah - Datuk Koh Nai Kwang
N Rembia - Norpipah Abdol
N Gadek - Mahadevan
N Machap - Lai Meng Chong
N Durian Tunggal - Wahab Latiff
N Asahan - Abd Ghaffar Atan

P Tangga Batu - Datuk Dr Abu Bakar Md Diah
N Krubong - Lim Guan Ho
N Paya Rumput - Sazali
N Pantai Kundor - Abd Rahman Karim
N Sungai Udang - Datuk Wira Idris Haron

P Masjid Tanah - Mas Emeryati
N Taboh Naning - Latifah Omar
N Lendu - Sulaiman Md Din
N Air Limau - Amiruddin Yusop
N Tanjung Bidara - Abd Karim Sulaiman
N Kota Linggi - Ismail Othman

P Bukit Katil - Datuk Seri Mohd Ali Rustam
N Ayer Molek Yunos Hussin
N Ayer Keroh Yong Fu Yuan
N Bachang Chua Yong Chai
N Bukit Baru - Karim Yaakob

Calon BN Perak:


PRU13: Senarai calon BN Perak

P.054 : GERIK
DATUK HASBULLAH OSMAN (Berpindah dari Dun Temengor ke Parlimen)

N.01 : PENGKALAN HULU
AZNEL IBRAHIM (Muka Baru)

N.02 : TEMENGOR
SALBIAH MOHAMED (Muka Baru)

P.055 : LENGGONG
DATUK SHAMSUL ANUAR NASARAH (Kekal)

N.03 : KENERING
DATUK MOHD TARMIZI BIN HJ IDRIS (Kekal)

N.04 : KOTA TAMPAN
DATUK SAARANI BIN MOHAMAD (Kekal)

P.056 : LARUT
DATUK HAMZAH ZAINUDIN (Kekal)

N.05 : SELAMA
DATUK MOHAMAD DAUD MOHD YUSOFF (Kekal)

N.06 : KUBU GAJAH
AHMAD HASBULLAH BIN ALIAS (Muka Baru)

N.07 : BATU KURAU
DR MUHAMMAD AMIN BIN ZAKARIA (Muka Baru)

P.057 : PARIT BUNTAR
MUA’AMAR GHADAFI JAMAL DATUK WIRA HAJI JAMALUDIN (Muka Baru)

N.08 : TITI SERONG
ABU BAKAR BIN MAT ALI (Bekas calon 2008)

N.09 : KUALA KURAU
MOHD SALLEH BIN MAT DISA (Bekas Calon 2008)

P.058 : BAGAN SERAI
DR NOOR AZMI BIN GHAZALI (Muka Baru)

N.10 : ALOR PONGSU
DATUK SHAM BIN MAT SAHAT (Kekal)

N.11 : GUNUNG SEMANGGOL
ZULKARNAIN BIN ISMAIL (Muka Baru)

N.12 : SELINSING
SHARUDIN BIN AHMAD (Muka Baru)

P.059 : BUKIT GANTANG (Bekas Calon Pilihan Raya Kecil Bukit Gantang)
DATUK ISMAIL SAFIAN

N.13 : KUALA SEPETANG
LOH SWEE ENG (Muka Baru)

N.14 : CHANGKAT JERING
DATUK ROSLI HUSIN (Berpindah dari Dun Trong)

N.15 : TRONG
DR ZABRI BIN ABDUL WAHID (Muka Baru)

P.060 : TAIPING
DATUK TAN LIAN HOE (Berpindah dari Parlimen Gerik)

N.16 : KAMUNTING
DATUK MOHAMMAD ZAHIR BIN ABD KHALID (Kekal)

N.17 : POKOK ASSAM
DATUK HO CHENG WANG (Bekas Calon PRU 2008)

N.18 : AULONG
SOO KAY PENG (Muka Baru)

P.061 : PADANG RENGAS
DATUK SERI MOHAMED NAZRI ABD AZIZ (Kekal)

N.19 : CHENDEROH
ZAINUN MAT NOR (Muka Baru)

N.20 : LUBUK MERBAU
DAT0 SITI SALMAH BINTI MAT JUSAK (Bertukar dari Dun Chenderoh)

P.062 : SUNGAI SIPUT
DATUK DEVAMANY S. KRISHNASAMY (Berpindah dari Parlimen Cameron Highlands)

N.21 : LINTANG
DATUK ZOLKAFLY HARUN (Muka Baru)

N.22 : JALONG
LIEW YEW AW (Muka Baru)

P.063 : TAMBUN
DATUK SERI AHMAD HUSNI MOHAMAD HANADZLAH (Kekal)

N.23 : MANJOI
MOHAMAD ZIAD BIN DATO HJ MOHAMED (Muka Baru)

N.24 : HULU KINTA
DATUK AMINUDDIN HJ MD HANAFIAH (Muka Baru)

P.064 : IPOH TIMOR
KATHLEEN WONG MEI YIN (Muka Baru)

N.25 : CANNING
CEYLYN TAY WEI LUNG (Muka Baru)

N.26 : TEBING TINGGI
TONY KHOO BOON CHU (Kekal Bertukar dari Dun Pasir Pinji)

N.27 : PASIR PINJI
TONG FAH CHONG (Dicalon Semula)

P.065 : IPOH BARAT
DR CHENG WEI YEE (Muka Baru)

N.28 : BERCHAM
LIEW HUEY SHAN (Muka Baru)

N.29 : KEPAYANG
CHANG KOK AUN (Muka Baru)

N.30 : BUNTONG
SIVARAJ A/L CHANDRAN (Muka Baru)

P.66 : BATU GAJAH
LOO THIN TUCK (Muka Baru)

N.31 : JELAPANG
MOKAN A/L SUPRAMANIAM (Muka Baru)

N.32 : MENGLEMBU
LOO GAR YEN (Muka Baru)

N.33 : TRONOH
YIP SZE CHOY (Muka Baru)

P.067 : KUALA KANGSAR
DATO’ WAN MOHAMMAD KHAIR-IL ANUAR WAN AHMAD (Bertukar dari Dun Bukit Chandan)

N.34 : BUKIT CHANDAN
MASLIN SHAM RAZMAN (Muka Baru)

N.35 : MANONG
MOHAMAD KAMIL SHAFIE (Muka Baru)

P.068 : BERUAS
DATUK CHANG KO YOUN (Kekal)

N.36 : PENGKALAN BAHARU
DATUK ABD MANAP BIN HASHIM (Muka Baru)

N.37 : PANTAI REMIS
KOH SER YUN (Muka Baru)

P.069 : PARIT
DATUK MOHD ZAIM ABU HASSAN (Bertukar dari Dun Belanja)

N.38 : BELANJA
DRS MOHD NIZAR ZAKARIA (Bertukar dari Parlimen Parit)

N.39 : BOTA
DATUK NASARUDDIN HASHIM (Kekal)

P.070 : KAMPAR
DATUK LEE CHEE LEONG (Kekal)

N.40 : MALIM NAWAR
CHANG GWO CHYANG (Muka Baru)

N.41 : KERANJI
DANIEL WA WAI HOW (Muka Baru)

N.42 : TUALANG SEKAH
NOLEE ASHILIN MOHAMMED RADZI (Kekal)

P.071 :GOPENG
DATUK TAN CHIN MENG (Berpindah dari Dun Kepayang)

N.43 : SUNGAI RAPAT
DATUK HAMIDAH OSMAN (Kekal)

N.44 : SIMPANG PULAI
DATUK CHANG KON YOU @ CHEN KWAN WU (Dicalon Semula)

N.45 : TEJA
YEW SAU KHAM (Muka Baru)

P.072 TAPAH
DATUK M. SARAVANAN (Kekal)

N.46 : CHENDERIANG
DATUK DR MA HANG SOON (Kekal)

N.47 : AYER KUNING
DATUK SAMSUDIN ABU HASSAN (Kekal)

P.073 : PASIR SALAK
DATUK TAJUDDIN ABDUL RAHMAN (Kekal)

N.48 : SUNGAI MANIK
DATUK ZAINOL FADZI PAHARUDIN (Kekal)

N.49 : KAMPUNG GAJAH
ABDULLAH FAUZI BIN AHMAD RAZALI (Muka Baru)

P.074 : LUMUT
DATUK SERI KONG CHO HA

N.50 : SITIAWAN
TING TAI FOOK (Muka Baru)

N.51 : PASIR PANJANG
RASHIDI IBRAHIM (Muka Baru)

N.52 : PANGKOR
DATUK SERI DIRAJA DR ZAMBRY ABD KADIR (Kekal)

P.075 : BAGAN DATOK
DATUK SERI DR AHMAD ZAHID HAMIDI

N.53 : RUNGKUP
DATUK SHAHRUL ZAMAN YAHYA (Muka Baru)

N.54 : HUTAN MELINTANG
SUPRAMANIAM A/L RAMALINGAM (Muka Baru)

P.076 : TELUK INTAN
DATUK MAH SIEW KEONG

N.55 : PASIR BERDAMAR
DATUK M KAYVEAS (Kekal Bertukar Dari Parlimen Taiping)

N.56 : CHANGKAT JONG
MOHD AZHAR JAMALUDDIN (Muka Baru)

P.077 : TANJUNG MALIM
DATUK SERI ONG KA CHUAN

N.57 : SUNGKAI
GOH KIM SWEE (Muka Baru)

N.58 : SLIM
DATUK KHUSHAIRI ABD TALIB (Kekal)

N.59 : BEHRANG
DATUK HJ RUSNAH KASSIM (Kekal Bertukar Dari Dun Hulu Kinta)


Calon BN Wilayah Persekutuan:

1. Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin (Lembah Pantai)
2. Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor (Putrajaya)
3. Datuk Dr. Mohd Shafie Abdullah (Wangsa Maju)
4. Datuk Ahmad Fauzi Zahari (Setiawangsa)
5. Datuk Johari Abdul Ghani (Titiwangsa)
6. Rozman Isli (Labuan)
7. Datuk A.Chandrakumanan (Kepong)
8. Dr. Dominic Lau Hoe Chai (Batu)
9. Jayanthi Devi Balaguru (Segambut)
10. Frankie Gan Joon Zin (Bukit Bintang)
11. Nicole Wong Siaw Ting (Seputeh)
12. Teoh Chee Hooi (Cheras)
13. Tan Kok Eng (Bandar Tun Razak)

Calon BN Selangor:


P.092 SABAK BERNAM
- Mohd Fasiah Mohd Fakeh
* N.01 Sungai Air Tawar
- Kamarol Zaki Abdul Malik
* N.02 Sabak
- Abd Halim Udin

P.093 SG. BESAR
- Dato' Noriah Kasnon
* N.03 Sg Panjang
- Budiman Mohd Zohdi
* N.04 Sekinchan
- Kek Seng Hooi

P.094 HULU SELANGOR
- P. Kamalanathan
* N.05 Hulu Bernam
- Dato' Rosni Sohar
* N.06 Kuala Kubu Baharu
- Jessie Ooi
* N.07 Batang Kali
- Mat Nadzari Ahmad Dahlan

P.095 TG. KARANG
- Dato' Seri Noh Omar
* N.08 Sg. Burong
- Dato' Shamsuddin Lias
* N.09 Permatang
- Sulaiman Abd Razak

P.096 KUALA SELANGOR
- Datuk Irmohizam Ibrahim
* N.10 Bukit Melawati
- Jakiran Jacomah
* N.11 Ijok
- K. Parthiban
* N.12 Jeram
- Dato' Amiruddin Setro

P.097 SELAYANG
- Dato' Donald Lim Siang Chai
* N.13 Kuang
- Abdul Shukur Idrus
* N.14 Rawang
- Lee Li Yew
* N.15 Taman Templer
- Dato' Seri Subahan Kamal

P.098 GOMBAK
- Datuk Dr. Rahman Ismail
* N.16 Batu Caves
- Rawichandran a/l Narayanan
* N.17 Gombak Setia
- Datuk Said Anuar Said Ahmad
* N.18 Hulu Kelang
- Abdul Rahim Kamarudin

P.099 AMPANG
- Dr. Rozaidah Talib
* N.19 Bukit Antarabangsa
- Mohamad Nadzim Ibrahim
* N.20 Lembah Jaya
- Dato' Baderisham Jolly

P.100 PANDAN
- Gary Lim Chin Yee
* N.21 Chempaka
- Muhammad Faizal Sufar
* N.22 Teratai
- Liew Pok Boon

P.101 HULU LANGAT
- Adzhaliza Mohd Nor
* N.23 Dusun Tua
- Ismail Sani
* N.24 Semenyih
- Dato' Johan Abd Aziz
* N.25 Kajang
- Lee Ban Seng

P.102 SERDANG
- Dato' Yap Pian Hon
* N.26 Bangi
- Dato' Mohd Zaidi Md Zain
* N.27 Balakong
- Dato' Dr. Lai Kwong Choy
* N.28 Seri Kembangan
- Raymond Chin Toong Kang

P.103 PUCHONG
- Dato' Loo Yeng Peng
* N.29 Seri Serdang
- Mohamad Yusof Mohamed Yasin
* N.30 Kinrara
- Dr. Kow Cheong Wei

P.104 KELANA JAYA
- Loh Seng Kok
* N.31 Subang Jaya
- Gan Meng Foo
* N.32 Seri Setia
- Tengku Ridwan Tengku Mansor

P.105 PJS
- Sheah Kok Fah
* N.33 Taman Medan
- Dato' Dr. Wahab Ibrahim
* N.34 Bukit Gasing
- Juan Sei Chang

P.106 PJU
- Chiew Hoon Ling
* N.35 Kampung Tunku
- Chong Seng Foo
* N.36 Damansara Utama
- Dato' Lim Choon Kim

P.107 SUBANG
- Prakash Rao a/l Appalanaidoo
* N.37 Bukit Lanjan
- Francis Chong Tuck Chiew
* N.38 Paya Jaras
- Dato' Ir. Muhd Bushro Mat Johor
* N.39 Kota Damansara
- Halimaton Saadiah Borhan

P.108 SHAH ALAM
- Dato' Zulkifli Noordin
* N.40 Kota Anggerik
- Mohd Yusof Din
* N.41 Batu Tiga
- Dato' Ahmad Nawawi Dato' M Zin

P.109 KAPAR
- Sakthivel
* N.42 Meru
- Sukaiman Ahmad
* N.43 Sementa
- Md Ghazali Mohd Amin
* N.44 Sungai Pinang
- Lee Chee Chun
* N.45 Selat Klang
- Faisal Yahya

P.110 KLANG
- Dato' Teh Kim Poo
* N.46 Pelabuhan Klang
- Dato' Nasaruddin Dato' Md Zin
* N.47 Pandamaran
- Dato' Dr. Ching Eu Boon
* N.48 Kota Alam Shah
- Datuk Maglin a/l Dennis D'Cruz

P.111 KOTA RAJA
- S. Murugesan
* N.49 Seri Andalas
- T. Mohan
* N.50 Sri Muda
- Mohd Abd Raof Mokhtar

P.112 KUALA LANGAT
- Kapt(B) Sharuddin Omar
* N.51 Sijangkang
- Zurihan Yusop
* N.52 Teluk Datuk
- Tan Cheng Kai
* N.53 Morib
- Hasiman Sidom

P.113 SEPANG
- Dato Seri Ir. Mohd Zin Mohamed
* N.54 Tanjong Sepat
- Nisman Yusof
* N.55 Dengkil
- Shahrum Dato' Mohd Sharif
* N.56 Sungai Pelek
- Ng Chok Sin

Calon BN Negeri Sembilan:


8 PARLIMEN
P126 Jelebu-Zainuddin Hj Ismail
P127 Jempol-Tan Sri Md Isa Md Samad
P128 Seremban-Dato Dr Yaw Chiang Yau
P129 Kuala Pilah-Dato Hasan b Malik
P130 Rasah-En.Teow Eng Kian
P131 Rembau-Khairy Jamaluddin
P132 Telok Kemang-Dato Moghan a/l
P133 Tampin-Dato Sri Shaziman b Abu Mansor

36 DUN
N01 Chennah-En Siow Fu Weng
N02 Pertang-Dato Jalaluddin Alias
N03 Sungai Lui-En Mohd Radzi Md Ali
N04 Klawang-Dato Yunus bin Rahmat
N05 Serting-Dato Shamsul Kahar
N06 Palong-Dato Lilah b Yasin
N07 Jeram Padang-Manikam a/l letchumanan
N08 Bahau-Dr Yee Mi Fao
N09 Lenggeng-Dato Ishak b Ismail
N10 Nilai-En Gan Chi Liau
N11 Lobak-En Titan Ho
N12 Temiang-En Lee Kee Chong
N13 Sikamat-Pn Wan Salawati b Abdullah
N14 Ampangan-Tn Hj Abu Ubaidah
N15 Juaseh-Dato Md Radzi
N16 Seri Menanti-Dato Abdul Samad Ibrahim
N17 Senaling-Dato Ismail b Lasim
N18 Pilah-Dato Norhayati bt Omar
N19 Johol-Ustaz Md Fadzil Abu Kassim
N20 Labu-Dato Hashim b Rosli
N21 Bukit Kepayang-Pn.Wong Fui Fong
N22 Rahang-Pn.Julia Wong Pek Lim
N23 Mambau-Dato Yow Cok Tai
N24 Senawang-En.David chung Wei Hei
N25 Paroi-En.Mohd Ghazali Abd Wahid
N26 Chembong-Dato Zaiful Bahari Idris
N27 Rantau-Hj Ahmad Hassan (Mb)
N28 Kota-Dato Dr Said Awaluddin
N29 Chuah-Dato Sri Dr  Lim Chi Fui
N30 Lukut-En.Vincent Yong
N31 Bagan Pinang-Tn Hj Khairuddin Tun Abu Bakar
N32 Linggi-En.Abdul Rahman b Redza
N33 Port Dickson-Dr Tanaletchmy
N34 Gemas-En.Abdul Razak b Said
N35 Gemencheh-En.Mohd Isham b Nizar
N36 Repah-En.Yap Siong Fook

Calon BN Pahang:

P.78 - CAMERON HIGHLAND : DATUK SERI G. PALANIVEL
N. 1 - TANAH RATA : PUI YIK KAP
N. 2 - JELAI : DATUK WAN ROSHDI BIN WAN ISMAIL

P.79 - LIPIS : DATUK MOHD SHAHRUM BIN OSMAN
N. 3 - PADANG TENGKU : ABDUL RAHMAN BIN MOHAMMAD
N. 4 - CHEKA : FONG KOONG FUEE
N. 5 - BENTA :MOHD SOFFI BIN ABDUL RAZAK

P.80 - RAUB : HOH KHAI MUN
N. 6 - BATU TALAM : ABDUL AZIZ BIN MAT KIRAM
N. 7 - TRAS : (BELUM DIUMUM)
N. 8 - DONG : SHAHARUDDIN BIN ABDUL MOIN

P.81 - JERANTUT : AHMAD NAZLAN BIN IDRIS
N. 9 - TAHAN : WAN AMIZAN BIN WAN ABDUL RAZAK
N.10 - DAMAK : LAU LEE
N.11 - PULAU TAWAR : DR. AHMAD SHUKRI BIN ISMAIL

P.82 - INDERA MAHKOTA : DATUK WAN ADNAN BIN WAN MAMAT
N.12 - BESERAH : MOHD HAZMI BIN YUSOF
N.13 - SEMAMBU : (BELUM DIUMUM)

P.83 - KUANTAN : DATUK MOHD SUFIAN BIN AWANG
N.14 - TERUNTUM : CHANG HONG SONG
N.15 - TANJUNG LUMPUR : TENGKU ZULKIFLI BIN TENGKU AHMAD
N.16 - INDERAPURA : SHAFIK FAUZAN BIN SHARIF

P.84 - PAYA BESAR : ABDUL MANAN BIN ISMAIL
N.17 - SUNGAI LEMBING : MOHD SHUHAIMI BIN MOHD SHAH
N.18 - LEPAR : MOHD SUHAIMI BIN JUSOH
N.19 - PANCHING : MOHD ZAILI BIN BESAR

P.85 - PEKAN : DATUK SERI MOHD NAJIB BIN TUN ABDUL RAZAK
N.20 - PULAU MANIS : KHAIRUDIN BIN MAHMUD
N.21 - PERAMU JAYA : SHEIKH MOHD FAUZI
N.22 - BEBAR : IBRAHIM BIN ISMAIL
N.23 - CHINI : ABU BAKAR BIN HARUN

P.86 - MARAN : HAJI ISMAIL BIN MUTALIB
N.24 - LUIT : NURHIDAYAH BINTI SHAHAIMI
N.25 - KUALA SENTUL : SHAHANIZA BINTI SHAMSUDIN
N.26 - CHENOR : MOHD ARIFFIN AWANG BIN ISMAIL

P.87 - KUALA KRAU : ISMAIL BIN MOHD SAID
N.27 - JENDERAK : MOHD JAAFAR
N.28 - KERDAU : SYED IBRAHIM BIN SYED AHMAD
N.29 - JENGKA : WAN SALMAN BIN WAN ISMAIL

P.88 - TEMERLOH : SAIFUDDIN BIN ABDULLAH
N.30 - MENTAKAB : CHUA BOON SIONG
N.31 - LANCHANG : MOHD SHARKAR BIN SHAMSUDIN
N.32 - KUALA SEMANTAN : MOHD ANUAR BIN MAT YUNUS

P.89 - BENTONG : DATUK SERI LIOW TIONG LAI
N.33 - BILUT : LEONG KIM SOON
N.34 - KETARI : WOONG SIU YAP
N.35 - SABAI : R. GOONASEKARAN
N.36 - PELANGAI : DATUK SERI ADNAN BIN YAAKOB

P.90 - BERA : DATUK ISMAIL SABRI BIN YAAKOB
N.37 - GUAI : NOOROL AZALI BIN SULAIMAN
N.38 - TRIANG : TAN TING LOON
N.39 - KEMAYAN : MOHD FADHIL BIN OSMAN

P.91 - ROMPIN : DATUK SERI JAMALUDDIN JARJIS
N.40 - BUKIT IBAM : WAN KADRI BIN WAN MAHUSIN
N.41 - MUADZAM SHAH : MAZNAH BINTI MAZLAN
N.42 - TIOMAN : MOHD JOHARI BIN HUSIN

Calon BN Kelantan:


N.1 Pengkalan Kubor: Noor Zahidi Omar
N.2 Kelaboran: Wan Hanapi Wan Yaacob
N.3 Pasir Pekan: Nik Noriza Nik Salleh
N.4 Wakaf Bharu: Mohd Rosdi Abdul Aziz

P.20 Pengkalan Chepa: Dali Hussin
N.5 Kijang: Zaluzi Sulaiman
N.6 Chempaka: Wan Razman Wan Abd Razak
N.7 Panchor: Che Rosli Hassan

P.21 Kota Bharu: Mohd Fatmi Che Salleh
N.8 Tanjong Mas: Kanidy Omar
N.9 Kota Lama: Tan Ken Ten
N.10 Bunut Payong: Mohd Fakhurazi

P.22 Pasir Mas: Che Johan Che Pa
N.11 Tendong: Hanafi Mamat
N.12 Pengkalan Pasir: Tuan Anuwa Tuan Mat
N.13 Chetok: Aimi Jusoh

P.23 Rantau Panjang: Ghazali Ismail
N.14 Meranti: Mohd Afandi Yusoff
N.15 Gual Periok: Shaari Mat Hussain
N.16 Bukit Tuku: Mohd Zain Ismail

P.24 Kubang Kerian: Anuar Safian
N.17 Salor: Mohamad Nordin Awang
N.18 Pasir Tumboh: Mohd Shamsul Mohd Yusoff
N.19 Demit: Wan Mohd Nazi Wan Hamat

Parlimen Bachok: Awang Adek Husin
N.20 Tawang: Mohd Zain Yasim
N.21 Perupok: Mohammad Zaidi Sidek
N.22 Jelawat: Ilias Husain

P.26 Ketereh: Annuar Musa
N.23 Melor: Mohd Othman Omar
N.24 Kadok: Mohamad Basri Awang
N.25 Kok Lanas: Md Alwi Che Ahmad
P.27 Tanah Merah: Ikmal Hisham Abdul Aziz
N.26 Bukit Panau: Baharudin Yusof
N.27 Gual Ipoh: Mohd Bakri Mustapha
N.28 Kemahang: Dayang Saniah Awang Hamid

P.28 Pasir Puteh: Tuan Mustaffa Tuan Mat
N.29 Selising: Zulkifli Ali
N.30 Limbongan: Mohd Rujhan Salleh
N.31 Semerak: Zawawi Othman
N.32 Gaal: Redzuan Stapha

P.29 Machang: Ahmad Jazlan Yaakub
N.33 Pulai Chondong: Ab Halim Ismail
N.34 Temangan: Azemi Mat Zin
N.35 Kemuning: Eriandi Ismail

P.30 Jeli: Mustapa Mohamed
N.36 Bukit Bunga: Mohd Adhan Kechik
N.37 Air Lanas: Mustapa Mohamed
N.38 Kuala Balah: Abdul Aziz Derashid

P.31 Kuala Krai: Tuan Aziz Tuan Hamat
N.39 Mengkebang: Azizzuddin Hussein
N.40 Guchil: Nik Sapeia Nik Yusof
N.41 Manek Urai: Che Jalal Muda
N.42 Dabong: Ramzi Ab Rahman

P.32 Gua Musang: Tengku Razaleigh Hamzah
N.43 Nenggiri: Mat Yusoff Ghani
N.44 Paloh: Nozula Mat Diah
N.45 Galas: Ab Aziz Yusoff

Calon BN Johor:


P140- Segamat: Datuk Subramaniam
N01- Buluh Kasap: Nurshida Ibrahim
N02 – Jementah: Ling Ong Tee

P141 – Sekijang: Anwar Abd manap
N03- Pemanis: Low Ching Hoon
N04- Kemelah: Datuk Ayub Rahmat

P142- Labis: Datuk Chua Tee Yong
N05- Tenang: Azhar Ibrahim
N04-Bekok: Tan Chong

P143- Pagoh: Tan Sri Muhyidin Yasin
N07- Bukit Serampang: Ismail Mohamad (muka baru)
N08- Jorak: Datuk Dr Mohd Sharudin Mohd Saleh

P144- Ledang: Hamid Samuri
N09- Gambir: M. Asojan
N10- Tangkak: Goh Tee Tee
N11- Sembrong: Abd Razak (muka baru)

P145- Bakri: Lee Ching Yong
N12- Bentayan: Foh Soh Lan
N13- Sg Abong: Datuk Aris mohd salleh
N14- Bkt Naning: Datuk Saiful Bahri

P146- Muar: Datuk Razali Ibrahim
N15- Maharani: Datuk Zulhairi Ahmad
N16- Sg Balang: Zaiton Ismail

P147- Parit Sulong: Datuk Noraini Ahmad
N17- Semerah: Mohd Ismail Roslan (muka baru)
N18- Seri Medan: Datuk zulkurnain kamisan

P148- Ayer Hitam: Datuk Wee Ka Siong
N19- Yong Peng: Lim Kee Moi
N20- Semarang: Datuk Samsul Bahari Jamali
P149- Seri Gading: Datuk Aziz Kaprawi
N21- Parit Yaani: Tiow Yew Chuan
N22- Parit Raja: Datin Azizah Zakaria

P150- Batu Pahat: Dr Mohd Puad Zarkashi
N23- Penggaram: Ting Bang Siong
N24- Senggarang: Abd Aziz Ismail
N25- Rengit: Ayub jabil

P151- Simpang Renggam: Liang Tik Ming
N26- Machap: Taib Abu Bakar
N27- Layang Layang: Abd Mutalib Abd Rahim

P152- Kluang: Datuk Hoo Kok Chung
N28- Mengkibol: Chai Kee Yaw
N29- Mahkota: Jais Sarday

P153- Sembrong: Datuk Seri Hishammundin Tun Hussein
N30- Paloh: Tioh Yap Kun
N31- Kahang: Vidyanathan

P154- Mersing: Datuk Abd Latif Ahmad
N32- Endau: Latif Bardi
N33- Tenggaroh: Ravi Kumar

P155- Tenggara: Datuk Halimah Sadique
N32- Parit: Datuk Badri Dasuki
N33- Pasir Raja: Dr Adham Baba

P156- Kota Tinggi: Datuk Nor Ihsanudin
N36- Sedeli: Rasman Isnin
N37- Johor Lama: Asiah Mohd Aris

P157- Pengerang: Datuk Seri Azalina Othman
N38- Penawar: Hamimah Mansor
N39- Tanjung Surat: Sesis

P158- Tebrau.: Kuu Su Siang
N40- Tiram: Datuk Maulizan
N41- Puteri Wangsa: M. Surinarayan

P159- Pasir Gudang: Normala Abd Samad
N42- Johor Jaya: Tan Cher Puk
N43- Permas Jaya: Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin

P160- Johor Bharu: Tan Sri Shahril Samad
N44- Tanjung Puteri: Datuk Adam Sumiru
N45- Stulang: Chong See Chiong

P161- Pulai: Datuk Nur Jazlan Mohamed
N46- Pengkalan Rinting: Chang
N47- Kempas: Tengku Putera Harun

P162- Gelang Patah: Datuk Abdul Ghani Othman
N48- Skudai: Ling Ah Chai
N49- Nusajaya: Datuk Dr Zaini Abu Bakar

P163- Kulai: Teh Chi Ziang
N50- Bkt Permai: Mazlan Salleh
N51- Bkt Batu: Chia Chin Liang

P164- Pontian: Datuk Ahmad Maslan
N52- Benut: Datuk Hasni Mohamad
N53- Pulai Sebatang: Datuk Tee Siew Tiang
N54- Kukup: Suhaili Saleh

Calon BN Terangganu:


P33 Besut - Idris Jusoh
- Kuala Besut - A Rahman bin Mokhtar
- Kota Putera - Muhammad Mahdi bin Musa
- Jertih - Mohd Pehimi bin Jusoh
- Hulu Besut - Nawi bin Mohd

P34 Setiu - Mohd Zulkifli bin Jusoh
- Jabi - Mohd Iskandar bin Jaafar
- Permaisuri - Mohd Jidin bin Shafie
- Langkap - Sabri bin Mohd Nor
- Batu Rakit - Bazlan bin Abdul Rahman

P35 Kuala Nerus - Mohd Nasir bin Ibrahim Fikri
- Tepuh - Muhammad Ramli bin Hj Noh
- Teluk Pasu - Abdul Rahin bin Mohd Said
- Seb. Takir - Ahmad Razif bin Abdul Rahman
- Bkt Tunggal - Ismail bin Nik

P36 Kuala Trg - Mohd Zubir bin Embong
- Wkf Mempelam - Wan Mahyuddin bin Wan Ngah
- Bandar Toh Chin Yaw
- Ladang --Wan Mohd Farid bin Wan Salleh
-Batu Buruk - Che Mat bin Jusoh

P37 Marang- Yahya bin Khatib Mohamad
- Alor Limbat - Alias bin Abdullah
- Bkt Payung - Zaidi bin Muda
- Ru Rendang- Nik Dir bin Nik Wan Ku
- Peng. Berangan - A Latiff bin Awang

P38 Hulu Trg - Jailani bin Johari
- Telemong- Rozi bin Mamat
- Manir - Yusuf bin Awang Hitam
- Kuala Berang- Tengku Putera bin Tengku Awang
- Ajil - Razali bin Taib

P39 Dungun - Rosli bin Mat Hassan
- Bkt Besi - Rosli bin Daud
- Rantau Abang- Zaaba bin Mohd Adib
- Sura - Zakariah bin Ali
- Paka -Matulidi bin Jusoh

P40 Kemaman - Ahmad Shabery bin Cheek
- Kemasik - Rosli bin Othman
- Kijal - Ahmad bin Said
- Chukai - Wan Ahmad Nizam bin Wan Abd Halim
- Air Putih - Wan Abd Hakim bin Wan Mokhtar

Calon BN Sabah:

PARLIMEN:

P167 Kudat- Datuk Abdul Rahim Bakri (penyandang)

P168 Kota Marudu - Datuk Dr. Maximus Ongkili (penyandang)

P169 Kota Belud - Datuk Abd. Rahman Dahlan (penyandang)

P170 Tuaran - Madius Tangau (penampilan semula)

P171 Sepanggar - Datuk Jumat Idris (baharu)

P172 Kota Kinabalu - Chin Tek Ming

P173 Putatan - Dr. Marcus Mojigoh (penyandang)

P174 Penampang - Tan Sri Bernard Giluk Dompok (penyandang)

P175 Papar - Rosnah Abdul Rashid Shirlin (penyandang)

P176 Kimanis - Datuk Anifah Aman (penyandang)

P177 Beaufort - Datuk Azizah Mohd. Dun (pertukaran kawasan)

P179 Ranau - Ewon Ebin (pertukaran kawasan)

P178 Sipiting - Datuk Sapawi Amat Wassali@Ahmad (penyandang)

P180 Keningau - Datuk Joseph Pairin Kitingan (penyandang)

P181 Tenom - belum diumumkan (kuota UMNO)

P182 Pensiangan - belum diumumkan (kuota PBRS)

P183 Beluran - Datuk Ronald Kiandee (penyandang)

P184 Libaran - Datuk Juslie Ajirol (penyandang)

P185 Batu Sapi - Linda Tsen Thau Lin (penyandang)

P186 Sandakan - belum diumum (kuota LDP)

P187 Kinabatangan - Datuk Bung Moktar Radin (penyandang)

P188 Silam - Datuk Datu Nasrun Datu Mansor (pertukaran kawasan)

P189 Semporna - Datuk Mohd. Shafie Apdal (penyandang)

P190 Tawau - Datuk Mary Yap Kain Ching (baharu)

P191 Kalabakan - Datuk Abdul Ghapur Salleh (penyandang)

DEWAN UNDANGAN NEGERI:

N1 Banggi - Abdul Mijul Unaini (penyandang)

N2 Tanjong Kapor - belum diumum (kuota LDP)

N3 Pitas - Bolkiah Ismail (penyandang)

N4 Matunggong - Sarapin Magana (penyandang)

N5 Tandek - Lasiah Baranting@Anita (penyandang)

N6 Tempasuk - Musbah Jamli (penyandang)

N7 Kadamaian - Herbert Timbon Lagadan (penyandang)

N8 Usukan - Datuk Seri Salleh Said (penampilan semula)

N9 Tamparuli - Datuk Jahid@Noordin Jahim (penyandang)

N10 Sulaman - Datuk Hajiji Noor (penyandang)

N11 Kiulu - Datuk Lovis Rampas (penyandang)

N12 Karambunai - Jainab Ahmad (penyandang)

N13 Inanam - Goh Chin Lok@Johny Goh (penyandang)

N14 Likas - belum diumum (kuota LDP)

N15 Api-api - Datuk Dr. Yee Moh Chai (penyandang)

N16 Luyang - Agnes Sim (baharu)

N17 Tanjong Aru - Edward Yong Oui Fah (penyandang)

N18 Petagas - Datuk Yahya Hussin (penyandang)

N19 Kapayan - Datuk Edward Khoo Keok Hai (penyandang)

N20 Moyog - Philip Benedict Lasimbang (penampilan semula)

N21 Kawang - Datuk Ghulam Haidar Khan Bahadar (penyandang)

N22 Pantai Manis - Datuk Abdul Rahim Ismail (penyandang)

N23 Bongawan - Mohamad Alamin (baharu)

N24 Membakut - Mohd. Arifin Mohd. Arif (penyandang)

N25 Klias - Isnin Aliasnih (baharu)

N26 Kuala Penyu - Limus Jury (baharu)

N27 Lumadan - Kamarlin Ombi (penyandang)

N28 Sindumin - Ahmad Bujang (penyandang)

N29 Kundasang - Dr. Joachim Gunsalam (penyandang)

N30 Karanaan - Datuk Masidi Manjun (penyandang)

N31 Paginatan - Siringan Gubat (pertukaran kawasan)

N32 Tambunan - Datuk Joseph Pairin Kitingan (penyandang)

N33 Bingkor - Kennedy Jie John@Kenn (baharu)

N34 Liawan - Datuk Sairin Karno (penyandang)

N35 Melalap - Datuk Radin Malleh (penyandang)

N36 Kemabong - Datuk Rubin Balang (penyandang)

N37 Sook - belum diumumkan (kuota PBRS)

N38 Nabawan - Datuk Bobbey Ah Fang Suan (penyandang)

N39 Sugut - Datuk James Ratib (baharu)

N40 Labuk - Datuk Micheal Asang (penyandang)

N41 Gum-gum - Datuk Zakaria Mohd. Edris (penyandang)

N42 Sungai SIbuga - Datuk Seri Musa Aman (penyandang)

N43 Sekong - Datuk Shamsuddin Yahya (penyandang)

N44 Karamunting - belum diumum (kuota LDP)

N45 Elopura - Au Kam Wah (penyandang)

N46 Tanjong Papat - Datuk Raymond Tan Shu Kiah (penyandang)

N47 Kuamut - Masiung Banah (penyandang)

N48 Sukau - Saddi Abdul Rahman (penyandang)

N49 Tungku - Datuk Mohd. Suhaili Said (penyandang)

N50 Lahad Datu - Datuk Mohd. Yusof Apdal (baharu)

N51 Kunak - Nilwan Kaban (penyandang)

N52 Sulabayan - Datuk Jaujan Sambakong (baharu)

N53 Senallang - Datuk Nasir Tun Sakaran (penyandang)

N54 Bugaya - Datuk Ramlee Marahaban (penyandang)

N55 Balung - Datuk Syed Abas Syed Ali (penyandang)

N56 Apas - Datuk Tawfiq Abu Bakar Titingan (penyandang)

N57 Sri Tanjong - Fung Len Fui (baharu)

N58 Merotai - belum diumum (kuota LDP)

N59 Tanjung Batu - Datuk Hamisah Samat (penyandang)

N60 Sebatik - Abd Muis Picho (penyandang)

Calon BN Sarawak:


1. Santubong : Datuk Dr. Wan Junaidi Tuanku Jaafar (PBB)

2. Petra Jaya : Datuk Fadillah Yusof (PBB)

3. Kota Samarahan : Rabiah Wang (PBB/muka baharu)

4. Betong : Datuk Seri Douglas Uggah Embas (PBB)

5. Mambong : Datuk Seri Dr James Dawos Mamit (PBB)

6. Batang Sadong : Nancy Shukri (PBB)

7. Batang Lupar : Datuk Rohani Abdul Karim (PBB)

8. Tanjong Manis : Datuk Norah Abdul Rahman (PBB)

9. Igan : Datuk Abdul Wahab Dolah (PBB)

10. Mukah : Datuk Seri Dr. Muhammad Leo Michael Toyad (PBB)

11. Kapit : Datuk Alexander Nanta Linggi (PBB)

12. Sibuti : Ahmad Lai Bujang (PBB)

13. Limbang : Hasbi Habibollah (PBB)

14. Lawas : Datuk Henry Sum Agong (PBB)

15. Bandar Kuching : Tan Kai (SUPP/muka baharu)

16. Stampin : Datuk Yong Khoon Seng (SUPP)

17. Serian : Datuk Richard Riot (SUPP)

18. Sarikei : Ding Kuong Hiing (SUPP)

19. Sibu : Vincent Lau Lee Ming (SUPP/muka baharu)

20. Lanang : Datuk Tiong Thai King (SUPP)

21. Miri : Datuk Sebastian Ting (SUPP/muka baharu)

22. Sri Aman : Masir Kujat (PRS)

23. Lubok Antu : William @ Nyallau Badak (PRS)

24. Julau : Datuk Joseph Salang Gandum (PRS)

25. Kanowit : Datuk Ago Dagang (PRS)

26. Selangau : Datuk Joseph Entulu Belaun (PRS)

27. Hulu Rajang : Wilson Ugak Kumbong (PRS/muka baharu)

28. Saratok : Tan Sri William Mawan (SPDP)

29. Bintulu : Datuk Seri Tiong King Sing (SPDP)

30. Baram : Anyi Ngau (SPDP/muka baharu)

31. Mas Gading : Anthony Nogeh Gumbek (SPDP/muka baharu)

April 15, 2013

11 Kempen PRU-13 Paling Kreatif - Boeing 737-800 Milik PAS!Bukan selalu kita dapat dihidangkan dengan kemeriahan 'pesta' pilihanraya. Hanya 5 tahun sekali. Namun pujian harus diberikan kepada anak-anak muda Kedah ini yang kreatif menyiapkan replika kapal terbang yang boleh memuatkan orang dewasa di dalamnya. Gambar-gambar ini diambil di Kampung Batu Besar, Sik, Kedah. Cuma yang tak tahannya, tabung derma tin milo tetap diletakkan di hadapan 'tangga kapal terbang' berkenaan.

2 Lagi Budaya Gangsterisme Di Sekolah - Kali Ini Video Buli Di SMT Miri cc. @PDRMsia


Budaya gangsterisme dan buli di sekolah semakin menjadi-jadi. Setelah kejadian memukul seorang pelajar di di SMK Tun Hussein Onn, Pulau Pinang yang kini menjadi kes polis, kini timbul pula video terbaru. Kejadian di atas dipercayai berlaku di SMT Miri. Daripada video di atas nampak seperti lokasi di dalam "dorm" asrama. 

Asrama disediakan oleh Kerajaan untuk memberi keselesaan penempatan dan tempat belajar dan bukannya menjadi pelatih Sekolah Henry Gurney. Diharap Kementerian Pelajaran dapat mengenalpasti pelajar-pelajar berkenaan dan mengambil tindakan yang sewajarnya. Kita tidak mahu budaya ini berleluasa dan pelajar-pelajar yang naif dan berdisiplin menjadi takut ke sekolah.

7 Panas Membara!!! Mengapakah Kakitangan Affinbank Berhad Bertanding PRU-13 Mewakili PGayR Tanpa Meletak Jawatan?


Semalam, sewaktu ceramah Ketua Umum PGayR, Anwar Ibrahim bersama Timbalan Presiden PGayR, Azmin Ali di AU3, Keramat, beberapa nama calon DUN Selangor telah diumumkan. Salah satu yang menarik perhatian CTS adalah calon PGayR bagi DUN Semenyih, Selangor, Hamidi A Hasan.

Calon bagi DUN Semenyih ini, Hamidi A Hasan, 52 tahun, adalah merupakan kakitangan Affinbank Berhad, sebuah Bank di mana majoriti pemegang sahamnya adalah Lembaga Tabung Angkatan Tentera  (LTAT) dan Boustead Berhad. Hamidi Hassan berpangkat Vice President dan memegang jawatan sebagai Head, IT Facilities di Jabatan IT, Ibu Pejabat. Beliau yang berkelulusan universiti dari Amerika Syarikat ini sebelum ini pernah bekerja di Affin ACF, sebuah anak syarikat Affinank Berhad.

Mengikut khabar angin yang diterima beliau sekarang sedang bercuti sehingga 23hb April 2013. Ini bermakna, sewaktu Hari penamaan calon pada 20hb April 2013, beliau masih lagi kakitangan Affinbank yang sah! Salah satu syarat bagi melayakkan seseorang itu menjadi calon pilihanraya adalah:
Tidak memegang jawatan yang berkeuntungan. Sila rujuk Artikel 48(1)(c) Perlembagaan Persekutuan. Juga rujuk kes Dato’ Seri Tiong King Sing lwn Datuk Justine Jinggut [2003]6MLJ 433, yang mengatakan bahawa jawatan berkeuntungan mempunyai maksud jawatan yang padanya dibayar gaji atau apa jua bayaran yang lain.
Persoalan yang ingin ditimbulkan oleh CTS adalah:

1. Apakah Hamidi A Hasan layak untuk bertanding di dalam PRU-13 bagi DUN Semenyih, Selangor sedangkan beliau masih kakitangan Affinbank yang sah?

2. Apakah pihak pengurusan Affinbank terutama Chief Executive Officer (CEO), Dato Zulkiflee Abbas Abdul Hamid, berkompromi agar kakitangan mereka untuk dicalonkan dan menang untuk menjadi ADUN PGayR, ADUN Pembangkang? Ironnya, pemegang saham terbesar Affinbank Berhad adalah dari dana daripada Lembaga Tabung Angkatan Tentera (LTAT), dana anggota tentera yang dihina oleh pembangkang terutama di dalam kes Tragedi Lahad Datu.

3. Apakah Affinbank bertindak adil kepada kakitangannya yang lain dengan membiarkan Hamidi A Hasan, dicalonkan dan bertanding tanpa perlu meletakkan jawatan? Khabar angin juga bertiup kencang mengatakan bahawa pihak pengurusan Affinbank Berhad merestui tindakan Hamidi A Hasan ini.  Adakah benar? Khabar angin juga mengatakan pihak Affinbak Berhad berkompromi di dalam melepaskan Hamidi A Hasan untuk bertanding mewakili PGayR dengan menyuruh beliau bercuti. Ini dengan andaian jika menang, beliau akan meletakkan jawatan. Jika kalah beliau akan diserapkan kembali ke jawatannya seperti tiada apa yang berlaku. Benarkah begitu?

CTS berharap pihak pengurusan Affinbank Berhad mengeluarkan kenyataaan bagi menafikan kenyataan di atas kalau tidak benar. Kita tidak mahu Affinbank Berhad menjadi tempat sebagai lubuk pembangkang dan melahirkan pemimpin-pemimpin pembangkang yang makan hasil titik peluh dana anggota tentera dan berkhidmat di sebuah Bank yang ditubuhkan oleh Kerajaan untuk kepentingan anggota-anggota tentera.
 

Cucu Tok Selampit Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates